Arkadaşım merhaba,
Son 1.5 aydır İkea ile baya haşır neşir oldum. Öğrenciliğimden beri İkea'ya büyük ilgi duyuyordum, mobilya mağazalarını gezdiğimiz halde İkea kadar sade ve istediğimiz tarzda başka mobilya bulamadığımız için yatak odası, yemek odası, mutfağa ait tüm mobilyalar(koltuk, masa-sandalye), tv ünitesi ve ıvır zıvır bir sürü şeyi İkea'dan aldım. Biz Avrupa yakasında yaşadığımız halde Ümraniye'dekine gittik, aralarında bence hiçbir fark yok, zaten tüm ürünler teşhir ediliyor, yine de önceden araştırayım dersen online katalogundan ürünlerini beğenip listeyle gidip yardım isteyebilirsin. Ama işin güzel yanı tüm mağazayı dolaşmak ve en sonunda alt katta hepsini tek tek bulup taşımak:) Bu arada aklında bulunsun taşıma ve montaja DHL firması geliyor, şifonyerim 2 kez hatalı geldi değişti 3. de iade ettik başka şifonyer aldık artık. Montajda çok dikkat edin, en ufak çiziğin fotoğrafını çektirip tutanak tutturun ve en önemlisi o tutanağın bir örneğini kendiniz alın. Aynı günün akşamı veya ertesi gün İkea'yı arayıp tutanağın ve fotoğrafların ellerine ulaşıp ulaşmadığını sorun. Bizde DHL sizin bişey yapmanıza gerek yok dedi, tutanak tuttu ve daha sonra İkea'yı aradığımızda öyle bişey elimize geçmedi dediler, bir daha Exper gönderdiler ve exper bazı çizik ve hataları kullanıcı hatası veya montaj hatası dedi, kendiniz değiştirin dediği anda iş uzuyor ve zorlaşıyor. Baya uğraştırıyor, o nedenle ilk montajda ne kadar titiz olursanız o kadar iyi. Yine bişey sormak istersen özelden yazabilirsin. Allah kolaylık versin, hala yarın montaj için birileri gelecek.. Ha ama değdi mi, sonuna kadar değdi tam istediğim gibi oldu mobilyalar:)