arzuvan,
Kötü bir deneyim yaşamış olduğunu anlıyor, duygu ve düşüncelerine saygı duyuyorum. Umarım kendiniz için en doğru yöntem ve uzmanı bularak bu sıkıntılı durumundan bir an önce kurtulursunuz. Size cevap yazmamı savunma amaçlı olarak düşünmeyin lütfen. Sizinle aynı olumsuzlukları yaşayan yığınla insan varken karşıt fikir belirtmem gerçekten çok zor biliyorum. Ancak, gerçek olmayan vaadler kadar duyguların karışmış olduğu yeterli araştırmaya sahip olmayan, insanlara karamsarlık aşılayabilecek düşüncelerin de , zararlı olabileceği kaygısını taşıdığımdan ben de bir iki söz ile yazınıza katkı vermek istedim. Üzülerek size katılmak durumundayım ki günümüz dünyasında maddiyat malesef en ön sıralarda yerini almış durumda oysa yine günümüz dünyasında neredeyse bir tek ölüme çare bulunamamış olduğu da bir başka gerçek. Bu durumda, ulaşmak istediğimiz şey her ne olursa olsun bunun için enerji ve zaman harcamaktan kaçınmamalı en ince detayına kadar araştırmalı ve bu bilgiler işiğında doğru-yanlış ayırımını yapabilecek yeterliliğe geldikten sonra harekete geçmeliyiz. Unutmamalıyız ki başarı her zaman detay da gizlidir.
Yazınızda yorumlarınızı hem Lazer hem de iğneli epilasyon uygulamasına yönelik yapmışsınız. Sadece kendi uzmanlık alanım olan iğneli epilasyon konusunda katkı vermemim doğru olacağını düşünüyorum. Lekesiz ve izsiz işlem yok gibi ifadenizden kabuklanma olayından bahsetmeyip uygulama sonucunu belirtmek istediğinizi anlıyorum. Hiç bir uzman bunu kabul etmiyor diyorsunuz. Sanırım bende bu gruba dahilim ve bu hususta kendimden son derece eminim ama benim buna katılmadığımı burada tekrarlamamın, düşünceleriniz nedeni ile anlam taşımayacağı ihtimaline karşı şimdiye kadar hiç yapmadığım bir şeyi yaparak bana uygulama yaptıran ve bu yazıyı okuyacak arkadaşlarıma sesleneceğim. Leke olup olmadığı konusundaki neticeleri size bildirsinler ama lütfen genele yazmayıp size özel mesaj atsınlar. Reklam yapılıyor yorumları ile uğraşmak istemiyorıum ama açık yüreklilikle şunuda belirtebilirim eğer evet leke kaldı diyen varsa hiç çekinmeden bunu genelede yazsın. Tek bir amacım var doğru olan herkes tarafından bilinsin.
Güzellik merkezleri Lazer ve iğneli epilasyon yöntemleri için gidilecek yerler değil düşüncenizi, Lazer epilasyonun bu yerlerde yasaklanmış olduğu bilginiz ile bağlamışsınız. Hızlı okunduğunda sanki iğneli epilasyon yöntemi de bu yasak kapsamına alınmış ve hastahane ortamında yapılması gerekiyor gibi bir kanı oluşabilir düşüncesi ile bu konuya da değinmek ihtiyacı duyuyorum. İğneli epilasyon yöntemi bu yasak kapsamında değildir ve güzellik salonlarında uygulanması yasaldır. Ayrıca bu yöntemin hastahane ortamında yapılmasının, yapan kişi işinin ehli olmadığı taktirde hiç bir güvence sağlamayacağı da gözden kaçırılmaması gereken önemli bir detaydır. Sağlayabileceği tek fayda olsa olsa uygulama sonucunda bir olumsuzluk yaşatıldığı taktirde tedavisi anlamında olabilir ki bunun da fayda olarak görülmesi bana çok da mantıklı gelmiyor. Hastahanelerin uzman personel temin etme konusunda sıkıntı yaşayacaklarını düşündüğümden bu konuya çok sıcak bakmayacakları tahminimi de burada belirtmek isterim. Birçok defa yazdım ama tekrarlamak da fayda var. İğneli epilasyon yöntemi uygulamasında, kullanılan cihazın sonuca etkisi 1 ise uzmanın etkisi 9 dur. Hepimizin takdir edeceği gibi çok zahmetli bir yolculuğun sonucunda doktor unvanına sahip olunabiliyor ve bu unvana sahip insanların bifiil iğneli epilasyon uzmanlığı yapmalarını beklemek hayalcilik ötesi olur gibime geliyor. Doktor gözetiminde yapılmasının ise inanın sonuca çok büyük bir katkısı olmayacaktır. sağlıklı günler dilerim.