İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

merhaba ben de lazerle ilgili araştırmalar yaparken bu konu başlığını gördüm.bişey sormak istiyorum.ben 6 seans koltuk altım için lazer epilasyona gittim (alexandrite).daha sonra çok ince bi kaç tüy çıktı sadece ve merkezdeki lazerimi yapan kız artık bunlara lazer etki etmez boşuna yaptırmayın kalanlar için en iyi çözüm iğnelidir dedi.orda yapılmadığı için hem iğneli hem lazer yapan başka bi merkeze gittim.orda da baktılar ve diod lazer diye bişey önerdiler.daha önce 6 seans lazer yaptırdığımı söylememe rağmen bana 6-7 seans daha diod önerdiler.bana biraz ticari geldi açıkçası.tek seans denedim.pek bi fark olmadı.şimdi kalanları iğneliyle çözmeyi düşünüyorum.sizce iğneli kesin çözüm olur mu?bir de satın alınacak iğnenin çeşidi bi özelliği var mı ?bir de istanbul'da iğneli epilasyon yapan temiz güvenilir bir merkez var mıdır?
biraz uzun oldu şimdiden teşekkürler :))

glnk,
öncelikle ilginize teşekkür ederim. İğneli epilasyon yönteminin kesin çözüm olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Hatta ben iğneli epilasyon yönteminin en etkili yöntem olduğu konusunda ki ısrarımda son derece inatçıyım. Ancak tek bir şartla tabii. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için mutlaka işinin ehli bir uzmana müraacat etmelisiniz. Ama malesef istanbul da size önerebileceğim işinin ehli bir iğneli epilasyon uzmanı tanımıyorum. Kullanılacak iğneler konusunda ki sorunuza ise biraz tembellik yaparak yeniden cevap yazmayıp bu konuda daha önceki sayfalarda yazdıklarımı sizin için kopyala yapıştır yaparak cevaplıyacağım.
" İğneli epilasyon iğneleri genelde çelik,gümüş ve altın olarak bilinir ancak altın olarak bilineninde aslında kaplama olduğunu söyleyebilirim. Bunlardan hangisinin cilde temasında ne gibi olumsuzlukları olabilir sorusuna kimyager edasıyla cevap verirsem doğru olmaz diye düşünüyorum. Ancak hangi metal olduğu kadar iğnenin kalitesinin de çok önemli olduğu bir gerçek. Örneğin ben bu mesleğe başladığım günden itibaren gümüş iğne kullanıyorum ve iğnelerimi İstanbul da bulunan bir firma aracılığı ile İtalya dan getirttiriyorum.Yani 24 yıldır aynı cins iğneleri kullanıyorum. Bu arada mesleğim gereği işyerime birçok kez bu tür malzemeleri pazarlayan insanlar geldi ama hiçbirisinde kalite olarak kendi kullandıklarıma benzeyen iğneler göremedim. Dar bir çerçevede kaldığımı düşünmemeniz için belirtmek isterim ki 24 yıllık süre zarfında İzmit, Ankara ve şimdide İzmir olmak üzere 3 büyük şehirde bulundum. Kaliteden ne kastediyorum yada bunu nasıl değerlendiriyorum derseniz her şeyden önce iğnenin esnekliği çok önemli. Örneğin kullandığım iğnelerde kırılma olayını çok nadiren yaşadığımı, aynı iğneyi aynı kişide kullanım ile birlikte eriyerek ( akım sebebiyle) küçülüp kullanılamaz duruma gelene kadar oldukça uzun süre kullanabildiğimi söyleyebilirim."
sağlıcakla kalın.

aslican07,
Takdir dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim. Burada bulunmamı sağlıyan en büyük güç sizlersiniz. Anlattıklarınız hakkındaki düşüncelerime gelince; Toplu ödeme yapılmasını Lazer epilasyon uygulamalarında duymuştum ama iğneli epilasyon uygulaması için ilk defa sizden duyuyorum ve hiç etik bulmadığımı ve son derece yadırgadığımı belirtmek zorundayım. Hep söylüyorum iğneli epilasyon uygulamasında acı yok demeyi meslek adabı ile bağdaştıramam ama anlattığınız gibi işkenceye dönüşecek bir yoğunlukta olmadığını da çok rahatlıkla söyliyebilirim. uygulanan süreyi göz önüne aldığımızda "uygulama yaptığı yerlerde hala tüyler var" ifadenizi hiç garipsemedim çünkü 10 dakikada ne kadar köke müdahale edilebilir ki.. "yaptığı yerde beyaz leke oluştu, delikdeşik oldu" ifadeleriniz için de kesinlikle olmaması gereken durum yorumunu yapacağım. Meslektaşlarımı eleştirmekten her zaman kaçınırım ancak anlattıklarınızdan kesinlikle uygun olmayan bir uygulamaya maruz kaldığınızı anlıyorum. Bu nedenle de size tavsiyem kesinlikle iğneli epilasyon uygulamasından vazgeçmemeniz ancak işinin ehli bir uzman bulmanız olacak.

cevabınız için çok teşekkür ediyorum.iğneli epilasyonla ilgili fikrim netleşmiş oldu.

aysel hanım ben yarın afyondan size gelmeyi düşünüyorum.yarın için uzun bi uygulama yapabilir misiniz?birde web siteniz görüntülenemiyor.problem var sanırım.adresinizi yazabilir misiniz,birde terminalde indiğimde sizin merkeze nasıl ulaşırım en basit? yardımcı olursanız sevinirim.izmiri hiç bilmiyorumda

Değerli angelnr,
Yüz bölgesinde uzatma zorluğu nedeni ile uygulama aralıkları daha ziyade kişilerin tercihine bağlıdır. Ama bu süre en az 15 gün olmalıdır. Yaz döneminde uygulama yaptırmanın bir mahsuru yok ancak güneşlenilmemeli, yüz güneşten korunmalıdır. Bunun tersine durumda kapukların güneşin etkisi ile kuruyup erken dökülmesi ve neticesinde de beyaz lekelerin oluşma riski vardır. sağlıcakla kal.

teşekkür ederimm, ama gün içinde sokakta zaman zaman bir anlık güneş gelmesinin filan bir sakıncası yok anladığım kadarıyla?

aysel hanım acil sizden yardım istiyorum
cumartesi günü iğneli epilasyon yaptırdım.37 dakika sürdü ilkkez yaptırdım dakikası 2 tl idi.
bugün 3.gün.çenemin altkısmına yaptırdım.boynuma.ilk gün şişti ve baya kabardı..silverdin sürmemi istemişti yapan kişi.eve gelince sürdüm akşamda pudra sürdüm.ertesi günde silverdin ve pudra.dün işe başladığımdan bepantene geçtim.bolca sürdüm.kabarıklıklar ve şişlik bugün dindi.ama iğne sokulan yerlerin etrafı kızarık kızarık oldu.isilik gibi.bide iğne ucu kadar kabuklanmalar var.bunlar normalmi?
canımı sıkan şu?iz kalırmı?şuan bolca pudra sürdüm yine.çok kaşınıo şuanda.iz kalmasından çok korkuyorum.hatta ağladım bugün işyerinde..arkadaşlarım teselli etmeye çalıştılar.düne nazaran iyi ama isilik dökmüş gibi işte
lütfen yardım edin napıcam

Son düzenleme:

Değerli ema0610,
37 dakikalık bir uygulamadan sonra şişliklerin 3 gün kadar sürmüş olması biraz standart dışı gibi gözükse de cildinin çok hassas olmasından kaynaklanıyor olabilir. 3 günden sonra belirttiğin şekilde iğne ucu büyüklüğünde ufak ufak kabuklanmaların olması son derece doğaldır. Yine kabuk bağlarken ve kabukların iyileşmesi döneminde kaşıntı olması da doğaldır. Her zaman belirttiğim hususu sana da söylemek isterim. Ne kadar kaşınsa da kabukların kendiliğinden düşmesini sağlamalı kaşıma gibi nedenlerle kabukları düşürmemelisin. Bu kabuklar 10 gün gibi bir süre içerisinde düşecektir. Kısacası anlattıklarına bakıldığında ters bir durum yok gibi. Ortada kötü bir belirti olmadan bu derece endişelenip üzülmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Keşke uygulama sonuçlarını görme imkanım olsa da çok daha net konuşabilseydim ama şimdilik 10 gün kadar daha izlemeye devam etmeni öneriyorum. İyi akşamlar.

çok tşk ederim aysel hanım:)
izmire gelince yanınıza uğramak isterim..annem izmirli ve anne tarafımda izmirde..1ay sonra nişanım olucak tek korkum bu kızarıklıkların leke haline gelip iz bırakması.kabuklara hiç dokunmuyorum.elimi yüzüme sadece krem sürmek için değdiriyorum.o da yıkayarak..bugün eczacı abla var tanıdığımız ona gösterdim.sanırım ısıyı yüksek vermişler,havada sıcak olduğundan geç iyileşio dedi.bepanten sürmemi istedi o da bolca,yanında birde bugün madecassol adında bi merhem verdi.ikisini karıştırıp sür daha etkili olsun dedi.kabuklara dediğim gibi dokunmuyorum ama altları kızarık,tenim beyaz,aslında cildim hassas diildir fazla ama sanırım buna tepki verdi.bembeyaz yüzümde kırmızı lekelerle dolu bi boyun olsun istemiorum resimlerini çekip size göstermek isterim ama nası yapabilirim bilmiorum?size atabileceğim bi mail adresiniz varsa ordan gönderebilirim.
keşke izmirde olsaydım sizin kadar deneyimli uzman birine teslim etseydim kendimitşkler

Bepantenin hangisi sürüyorsun, bildiğimiz klasik krem olanı mı?

evet cnm mavi renkte olanını sürüorm.madecassol da aldım bugün işte eczacımın tavsiyesiyle..şuan biraz daha iyi oldu.kızarıklıklar daha hafifledi..kızarıklıklar geçse rahatlıcam.kabuklar zaten dökülür.ama geçmesse iz kalacak die korkuorm

anladım.. endişelenme çok öyle anormal bir durum yok inş istediğin gibi olur..

Sevgili ema0610
benimde yüzüm çok hassas iğneliden sonra peçetelere bolca solisyon yapıp yüzümde bekletiyorum hatta yapılırken başlıyorum evde devam ediyorum çünkü cildim epey kızarıyor sonrasında beklazon sürüyorum
en son aşama bana çok iyi gelen bişey var akşam yatmadan 1-2 saat önce kalın tabaka şeklinde çinko krem sürüyorum ve yıkamadan sabaha kadar kalıyor ilaç firmasında çalışıyorum burada ki doktor arkadaşım önerdi sende yine eczacına danışarak deneyebilirsin benim cildimi çok rahatlatan bişey epilasyondan sonra 2 gece uyguluyorum bunu ve p.tesi sabahı işe giderken neredeyse bişey kalmamış oluyor

tşkler... açıkçası bana cevap vermediniz diye çok üzülmüştüm. 2 hafta geçti şuan yüzüm düzeldi bir iz kalmadı. o beyazlık 2 günde geçti cildimin tahribatından kaynaklanan yanık gibi bir şeydi sanırım. iğne yerleri kabuk bağladı sonrada döküldü. şimdi cildim düzgün fakat 2. seansa girecek cesaretim yok. sanırım bu benim cildimden kaynaklanıyor. zaten normaldede ben yüzüme ne ağda ne ip nede cımbız uygulayabiliyorum. her kıl dibinden sivilce fışkırıyor. belki hissettiğim aşırı acıda yüzümün hassasiyetinden kaynaklandı çünkü herkes böyle hissetse kimse iğneli epilasyon yaptırmazdı eminim. seanslarımı iptal ettirdim. kimbilir belki izmire yolum düşerse sizi bulurum opuyorumnanaktan

merhaba aysel hanıma sorduğunuz soruyu okudum. alexander lazer yaptırdığınızdan bahsetmişsiniz. bende şuanda alexander lazer yaptırıyorum daha doğrusu yaptıracağım yarın ilk seansım var çok heyecanlıyım. arkadaş vasıtası ile falan değil internetten buldum ve gittim kayıt oldum yani bana doğru bilgi verebilecek kimse yok. sadece güzellik salonundakilerin verdiği bilgiler var onlarada ne denli güvenebilirim bilmiyorum. bu işlemi yaptırmış biri olarak size birkaç soru sorabilirmiyim cevaplarsanız çok memnun olurum.
- tamamen tüyleriniz bitmedimi yoksa birsüre sonra çıkmayamı başladı?
-nekadar zamanda tüm seanslarınız bitti, seans araları ne kadardı? seans aralarında çıkan tüyleri ne yaptınız? bunlar etek gimenize engel oldumu?
-seansdan sonra yara sivilce vs. oluştumu? seans acı veriyormu?
-nekadar para verdiniz? tamamen bitmediği için yaptırdığınıza pişmanmısınız? yoksa kalanlar rahatsız edici düzeyde değilmi?
aslında aklımda çok şey var ama sizi bunaltmak istemem :1rolleyes:
bu işlemi hiç bilmeyen birine sizin belirtmek istediğiniz birşey varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…