İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

Evet ben iddialı konuşuyorum çünki % 10 dahi bir istisnadır bence. Oysa benim savım ideal bir uygulamanın sonucu hakkında. Ben,sen,o bunu en ideal yapar gibi bir savdan bahsetmiyorum. Şöyle izah etmeye çalışayım eğer bir uygulama da % 90 yeniden oluşmuyor da %10 kökte yeniden oluşum sözkonusu olabiliyorsa uygulamanın ideal olarak yapılabildiği varsayımında yeniden oluşum yok demektir. Bizim uygulamamızda tek tek kökler tahrip ediliyor elbette bir takım etkenlere bağlı olarak belirttiğiniz oranlar sözkonusu olabilir. Ama Lazer de durum böylemi? Bunu ölçmek mümkün olsa bizim uygulamamız ile lazer uygulaması arasında belki de tersine bir oran sözkonusu olduğu görülecektir. Çünki lazer de tek tek değil genele uygulama yapılıyor bunun sonucunda da tek seferde en ideal tahrip etme gücünün ulaşabildiği kök sayısı çok azalıyor ama zayıflatılanlar oluyor ve müteakip seanslara ihtiyaç duyulması da bundan kaynaklanıyor. Tabii müteakip seanslara ihtiyaç duyulmasının tek nedeni bu değil. Bizim uygulamalarımızdaki ihtiyaç lazerde de sözkonusu. Yani uygulama anında cild yüzeyinde olmayan hatta anajen dönemde olmayanlar nedeniyle de müteakip seanslar gerekli. Neden bunu anlatmakta zorluk çekiyorum gerçekten anlamıyorum. Lazer uygulamasında da öyle bir imkan olsa ve yapılan genel uygulama sonucu oluşturulan yeterli tahrip gücü tüm köklere ulaştırılabilse bu savım lazer uygulaması içinde geçerli olurdu ama bu mümkün değil ki. ışının ısı ya dönüştürülmesi, ışının köklere ulaşmasında emilme gereksinimi ve bu gereksinim için varolan kıl büyüklüğü/ten rengi gibi çok farklılıklar bunu mümkün kılmıyor.Anlatmak istediğim tek şey bu farklılık işte.

Merhaba, ben forumu çok uzun zamandır takipediyorum ama yeni üye oldum bilgi alışverişinde bulunabilmek için, kafam çok karıştı iğneli konusunda, ben 10 yıl önce kolaltıma yaptırdım ve kurtuldum, kabuklanma olmuyordu ama çok kızarıklık oluyor oda 2-3 günde geçiyordu diye hatırlıyorum, ama o zamanlar başka bir şehirde yaşıyordum şimdi İstanbuldayım 3-4 senedir bacak ve özel bölge için istiyorum ama güvenilir yer aradığımdan ve oturduğum semtte hiç bulamadığımdan başlayamadım.

Siz 6 seans gittiğinizi yazmışsınız çok azalma farkettinizmi, ben kolatım için ilk gittimde bir kolaltı 60 dak. sürmüştü ve uzman çok hızlı çalışıyordu. 2. seansta 1 ay yada 1.5 ay sonra gitmiştim tam hatırlayamıyorum 15 dak ya düşmüştü 1 kolatı ve sonraki her seans yaklaşık bu kadar sürüyordu .Yani 2. seanstan sonra gözle görülür bir fark oluştu.

Missee,
Kol altı bölgesine yaptırdığınız uygulama ile ilgili verdiğiniz bilgiler genel olarak doğru ama bacak bölgesi için de aynı beklenti içinde olmamalısınız. Zira kol altı bölgesinde terleme nedeniyle kabuklanma olmaz. Süreler konusunda verdiğiniz bilgilerden de işinin ehli bir uzmana uygulama yaptırmış olduğunuzu anlıyorum. Özetlemem gerekirse hiç kafanız karışmasın düzgün bir deneyim yaşamışsınız, benzer nitelikte bir uzman bulmanızı dilerim.

Bir sorum olacaktı Aysel Hanım; siz sanırım krem önermiyorsunuz epilasyon sonrası. Bunun nedeni ni öğrenebilir miyim yani beslemesiyle mi alakalı?

angelnr,
Bunu söyleyebilmek için kremlerin özelliklerine hakim olmam gerekir ki değilim. Ancak kremin ne maksatla kullanılmak istendiğine bakmak lazım. Ben önermiyorum çünki gerek duymuyorum. Ayrıca kabuklanmadan sonra kullanılması yumuşamaya ve kabukların doğal olmadan dökülmesine neden olacağından beyaz beyaz benekler olması ihtimali sözkonusudur.

Epilasyon sonrası oluşan kızarıklığı yani reaksiyonu çabuk iyileştirilmesi açısından öneriyor çoğu uzman. Sizin beslediğine dair bir bilginiz var mı diye sormuştum, teşekkür ederim :)

selam missiee canım sen yaptırdığın yerde doğru epilasyon yaptırmışsın sadece koltuk altın değil hangi bölgeye yaptırırsan yaptır kabulk olmucaktı sana epilasyon yapan uzman doğru uygulama yapmış bende kabuklanma olayını hiç anlamıyorum nasıl kabuklanma oluyor hiç anlamadım kabuklanma yapmadan epilasyon yapan uzmana yaptır derim canım dene bence derim yada bir sürü uzman var bu forumda referanslarını oku artık hangisinin referansı iyiyse kabuksuz yapıyorsa kafana yatıyorsa dene derim iyi uzman bulmak çok zor değil önemli olan doğru karar vermek hata yapmamak umarım uzmanını bulursun canım.

Son düzenleme:
Aysel Hanım ve naz1970 teşekkürederim, umarım iyi bir yer bulur ve başlarım, en iyisi uzmanlarla yüzyüze görüşüp karar vermek olacak sanırım, ben kolaltıma gittiğimde 3 uzman değiştirdim yazmamıştım ilk uzmanım süperdi ama biraz kaba bir insandı randevularla ilgili sorun yaşadık sonra başka bir yere devam ettim ama maalesef hiçdeğişiklik olmuyordu çok hoşsohbet bir bayandı ama işinde iyi değilmiş hatta birgün kendisi olmadığı için yanında çalışanlar ağda yapmayı bile teklif ettiler birşey olmaz dediler tabi ben kabul etmedim ve nihayetinde annemin aylarca ısrar ettiği annemin komşusunun kızına gittim yeni açtığı için güvenememiştim ancak senelerdir o şehrin en ünlü merkezinde çalışıyormuş kendi merkezini yeni açmış sağolsun onun sayesinde kısa sürede kurtuldum, burada bulamazsam heray gitmeyi göze alıp O na giderim yine.

Bu arada ben geçen sene özel bölge için iki seans lazer epilasyona gittim başta olur dediler ama sonra en ufak dökülme olmadı boşa acı çektim ve param boşa gitti.

evet oldukça fark var bende ama herkesin bünyesi, kıl kökünün verdiği tepki başkadır diye biliyorum zira bu süreyi -konusunda ne kadar iyi olursa olsun- uzmanın kendisi bile kestiremiyor gördüğüm kadarıyla. Siz sadece güvenebileceğiniz bir uzman bulun ve gerisini de ona bırakın derim. Burada karar tamamen size ait tabi, sadece fikrimi söylemek istedim.. Umarım siz de memnun kalırsınız.

evet haklısınız, teşekkürler.

bişey değil missiee önemli olan senin düzgün iyi bir uzman bulup epilasyonuna devam etmen burdakilerle konuş vardır mutlaka referanslı uzmanlar tavsiyeler önemlidir tavsiye üzerine gidersen memnun kalırsın derim araştır aklına yatana karar ver sadece şunu söylüyorum kabuk iz leke olmaması gerek yapılan epilasyonlarda ona göre karar ver derim inşallah bulursun canım.

geri dönüp baktığımda şöyle birşey aklıma takıldı: 6 seans dediğimiz vücudumun genelindeki 6 seans yani bir seferinde sadece alt bacak bir seferinde koltukaltı ve biraz çenealtı bir seferinde göbek hep başka yerler çalışıldı, mesela koltukaltımda daha 2. seansta çok farkedilir bir sonuç yakaladım bunu da burdan açıklamış olayım. Yani zannetmeyin ki koltukaltıma 6 seans yaptırdım anca sonuç alıyorum:)) öyle değil. Vücut geneli 6 seans olmuştu koltukaltım ise sadece 2. seans.!!
Arkadaşlar şu iğneli epilasyon denen şeyi kim icat ettiyse babasına rahmet diyorum, başka da birşey demiyorum yanlız gideceğiniz yeri çok iyi araştırın ve mutlaka küçük bir bölgede deneme seansı yaptırın diyorum. minik deliklerin hatıra olarak kalması veya kalıcı kahverengi lekeler bana göre kaş yaparken göz çıkarmaktan başka hiçbirşey değil çünkü. :enbuyukkk:
Not: Şu an vücut genelinde toplam 8. seanstayızzz:))

Son düzenleme:

Ben bir bölgede 6 seans olarak algılamıştım:) Özel mesaj atamıyorum, size teşekkürederim.
Ben geçen sefer birşeyi unutmuşum, benim yaptırdığım yere göğüs ucumdaki 7-8 tane kılıda aldırmıştım sadece 1 tane kaldı fakat göğüs uçlarımda leke ve delik oldu hatta çok komiktirki bebeğimi emzirirken sütler oradan fışkırıyordu.. Yani demekki çokda doğru bir uygulama yapılmamış şimdi bunu anlıyorum..

Aysel Hanım merhaba, iğneliye bir süre ara verdiğimizde, çok mecbur kalınması durumunda o bölgeye ağda yapmanın nasıl bir etkisi olur? Biliyorum kötü bir fikir ama mecbur kalmasam hiç düşünmezdim. Yapılan ve biten kılların aynen çıkmasına filan sebep olur mu?

angelnr, tahmin ettiğin gibi normalde bunu tavsiye etmem ancak çok mecbur kaldığını söylüyorsun ki bu durumda öncelikle eğer çok fazla yoğun değilse cımbız ile almaya çalış derim. Şunu da hemen belirtmek isterim ki ağdanın, kökü tahrip edilenlere hiçbir etkisi olmaz sadece uygulama yapılmamış ince tüylerin kalınlaşması neticesini verir. Ağda değil de cımbız kullanırsan ince olanları etkilememiş olursun. iyi akşamlar.

merhaba. daha once soruldumu bilmiyorum ama hiç gözüme çarpmadi.
dövme olan bolgeye iğneli epilasyon yapilabilir mi?

Cikilopcik, doğrusu meslek yaşantımda bu tür uygulamayı sadece bir iki defa yaptım. Sonuçta aldık ancak benim uygulamaya yaptığım alandaki dövmeler açık renkti. Yani bu konuda elbette sonuç almak mümkün ama özellikle koyu renk dövmelerde gözenekleri görmek çok zorlaşıyor bu nedenle uzman açısından çok zor bir uygulama. Yani başarı sağlamayı olumsuz etkileyebilecek bir ortam sözkonusu. Bu konuda söyleyebileceklerim bundan ibaret.

teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…