• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

bugün iğneli yaptıralı 1 hafta oldu.hala hafif kızarıklıklar var.kabuklanmalar dökülmedi ve boynumda çok belli oluolar:( ayrıca boynum şiş.sanki 100 kiloyumda gıdığım sarkmış gibi.annem inicek canın acımış normal die beni avutuo.gıdığımın böyle kalmasından çok korkuyorum..birde kabuklar döküldü sanki sivilce geçerde izi kalırya pembepembe öle izler kalıo.cildim beyaz.tüylerden kurtulamadım bide üstüne hem lekeli hemde şiş bi boynum var artık.iyice bunalıma girdim.hergün düzenli bepanten sürüorum.medicassol sürüorum.napıcam ben ya:( ölmek istiyorum artık:(

bugün iğneli yaptıralı 1 hafta oldu.hala hafif kızarıklıklar var.kabuklanmalar dökülmedi ve boynumda çok belli oluolar:( ayrıca boynum şiş.sanki 100 kiloyumda gıdığım sarkmış gibi.annem inicek canın acımış normal die beni avutuo.gıdığımın böyle kalmasından çok korkuyorum..birde kabuklar döküldü sanki sivilce geçerde izi kalırya pembepembe öle izler kalıo.cildim beyaz.tüylerden kurtulamadım bide üstüne hem lekeli hemde şiş bi boynum var artık.iyice bunalıma girdim.hergün düzenli bepanten sürüorum.medicassol sürüorum.napıcam ben ya:( ölmek istiyorum artık:([/QUOT

bunun için bu kadar üzülmene değmezki her epilasyon yapan kabuklu yapıcak diye bir durum yok değiştirirsin olur biter psikolojinde düzelir cildinde tüylerinde biter.

aysel hanım merhaba,

ben bir nemectron iğnenin kullanım süresini merak ediyorum, saat olarak. çünkü iğne fiyatları bana fazla geliyor, değer mi emin olmak istiyorum, cevap verirseniz sevinirim. teşekkürler..

bildiğim kadarıyla iğne kırılana kadar kullanıyorsunuz muhtemelen aysel ablada size bu cevabı verecekdir.

Benim kullandığım iğnelerde kırılma olayını neredeyse hiç hatırlamıyorum. Kujum kardeşim sanırım karıştırdı. Kullandığım iğnelerin süresi için inanın bir süre belirtmem çok zor ama değiştirilmeye ihtiyaç duyulması uzun süre kullanım sonucu elektrik akımının etkisiyle eriyip kısalması sebebiyle oluyor.

bugün iğneli yaptıralı 1 hafta oldu.hala hafif kızarıklıklar var.kabuklanmalar dökülmedi ve boynumda çok belli oluolar:( ayrıca boynum şiş.sanki 100 kiloyumda gıdığım sarkmış gibi.annem inicek canın acımış normal die beni avutuo.gıdığımın böyle kalmasından çok korkuyorum..birde kabuklar döküldü sanki sivilce geçerde izi kalırya pembepembe öle izler kalıo.cildim beyaz.tüylerden kurtulamadım bide üstüne hem lekeli hemde şiş bi boynum var artık.iyice bunalıma girdim.hergün düzenli bepanten sürüorum.medicassol sürüorum.napıcam ben ya:( ölmek istiyorum artık:(

Değerli ema0610,
Çok hassas olduğunuzu görüyor , sizi iyi anlıyorum ve sizi üzmek de istemiyorum. Ancak 1 hafta geçmiş olmasına rağmen hala şişliğin devam ediyor olması normal değil. Yine de görmeden yorum yapmam çok zor. Hassaslığından dolayı abartığını ummak istiyorum. Şimdilik biraz daha bekle demekten başka malesef sana yardımcı olamayacağım. Umarım yanılırız ve bir süre sonra normal seyrine döner ve problemsiz olarak kurtulursun. Ancak bu vesile ile tüm hanımlara bir kez daha uzman konusunda dikkatli olmalarını söylemek zorundayım. Zira uygun olmayan uygulamalar nedeniyle problem yaşayıp üzülmektense biraz fazla zaman ayırıp iyi bir araştırma yapmak çok daha olumlu olacaktır.

aysel hanım :)
tşkler bana destek olduğunuz ve moral verdiğniz için..dün yaptırdığım yere gittim.baktılar herhangi bi sorun yok dediler.sanırım 5 ile çalışmışlar.oyüsden olabilir dediler.iyice geçtikten sonra yapalım diğer seansı dediler.geçmesini bekliorum şimdi.kabuklar dökülüo.pembelikler geçio gibi.hafifledi.şişlik biraz daha indi.sinirlere geldiyse ondan olabilir dedi..zamanla inicek geçicek dedi.bakalım bekliorum şuanda..

aysel hanım :)
tşkler bana destek olduğunuz ve moral verdiğniz için..dün yaptırdığım yere gittim.baktılar herhangi bi sorun yok dediler.sanırım 5 ile çalışmışlar.oyüsden olabilir dediler.iyice geçtikten sonra yapalım diğer seansı dediler.geçmesini bekliorum şimdi.kabuklar dökülüo.pembelikler geçio gibi.hafifledi.şişlik biraz daha indi.sinirlere geldiyse ondan olabilir dedi..zamanla inicek geçicek dedi.bakalım bekliorum şuanda..

Bir yorumda bulunmak istedim :) Dilerim izsiz bir şekilde geçer gider bütün kabuklarınız kızarıklıklarınız ancak yine de cildiniz biraz fazla reaksiyon göstermiş gibi geldi bana. Daha referanslı, işinin ehli birilerine rastlarsanız onu tercih etmenizi öneririm. Nacizane fikrimi paylaşmak istedim.

Uzun süredir yazmıyor ancak yazılanları dikkatle takip ediyor ve herkes gibi bende, verilen bilgileri kendi mantık süzgecimden geçirip önyargısız olarak "acaba" sorularına yanıt bulmaya çalışıyorum. Mantık ifadesini kullanıyorum zira elektrik, kimya, fizik mühendisi değilim ve bu konularda ki bilgi seviyem orta düzeyde. Ama günümüz dünyasında her ne kadar bilgi kirliliğinden arındırıp aradıklarımıza ulaşmak oldukça fazla zaman istese de internet gibi çok iyi bir öğretmene sahip olma şansına sahibiz. Uzun lafın kısası epilasyon konusunda, 130 yıl gibi en eski ve uzun süre denenmişliği nedeniyle benim hala en güvenilir yöntem olduğuna inandığım iğneli epilasyon yönteminden sonra 80 li yılların başında tamamen bir raslantı sonucu bulunan 30 yıllık bir deneyimle lazer epilasyon yönteminden sonra şimdi de iğnesiz iğne epilasyon yöntemi diye adlandırılan yeni bir yöntemle karşı karşıyayız galiba.
Epilasyon kelimesinin tanımına eski Türkçe sözcüklerde rastlamak olası olmasa da günümüzdeki kullanım anlamını “ kıl kökünün tahrip edilerek istenmeyen tüylerden kesin olarak kurtulma” olarak ifade etmek sanırım hatalı olmaz. Ağda, cımbız, çeşitli kremler kullanılarak istenmeyen tüylerden belirli bir süre için kurtulma işlemine ise depilasyon denildiğini de belirtmekte fayda var sanırım.
Epilasyon yöntemlerindeki ana öğelerin, yöntemleri birbirinden ayırt etmek maksadı ile kullanıldığını biliyoruz. Bu durumda belki iğneli epilasyon yöntemine elektrikli epilasyon da denilebilirdi ama elektrik kelimesinin insanlar üzerindeki olumsuz etki yapabileceği düşünülmüş olsa gerek ki akımı köke ulaştırma işlevini üstlenen iğnenin ana öğe olarak kullanılması tercih edilmiş, bence de doğru bir yaklaşım zira düşük elektrik akımı kıl köküne iğne kullanılarak tatbik ediliyor ve bu yöntemde bunun vurgulanması gerekirdi. Lazer epilasyon yönteminde de ana öğenin lazer ışını olduğunu vurgulamak son derece mantıklı. Ama inanın “iğnesiz iğne epilasyon” yöntemi şeklinde adlandırılan son yöntemde vurgulanmak istenilen nedir ya da bu yöntemin ana öğesi nedir, kesinlikle anlayamadım. Bir mantık aramaya çalıştım bulamadım. Türkçe de iğne kelimesinin kullanıldığı yerlere bir göz atalım; Dikiş iğnesi, olta iğnesi, kravat iğnesi , epilasyon iğnesi vs. Bu ifadelerdeki iğne ifadesini iğnesiz yaptığımızda ne oluyor inceleyelim. İğnesiz dikiş, iğnesiz olta, iğnesiz kravat , iğnesiz epilasyon. Aynı amaca hizmet eden bir mantık var mı ? yok. Acaba tanınmış markalardan bir harf çıkarma ya da ekleme yöntemi ile piyasaya çıkan ve bir anlamda aldatma amacı taşıyan yeni markalardaki mantık burada da geçerli olabilir mi? Bilmiyorum. Kabul görmüş “iğneli epilasyon” ,ifadesinden yararlanma aynı zamanda da bunu baltama amacı taşıyor olabilir mi? Kim bilir belki de ?
İĞNELİ EPİLASYON yöntemini neredeyse 1 yıla yakın süredir enine boyuna anlatmaya çalıştığım için çok üzerinde durmayacağım. Kısaca belirtmek gerekirse uygun seviyedeki elektrik akımının prop ucuna takılan epilasyon iğnesi ile doğrudan kıl köküne tatbik edilerek kökün tahrip edilmesi yöntemidir diyebiliriz.
LAZER EPİLASYON yöntemini biraz açalım;
“Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation” kısaca lazer ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer epilasyon yönteminde, Lazer ışıkları "melanin absorbsiyonu" denen fizik prensibine bağlı olarak etki yaparlar.Yani; lazer ışıkları, kıllara rengini veren boya maddesi olan ve vücudumuz tarafından yapılan "melanin" adlı boya maddesine yapışma yeteneğindedir.Lazer ışığı cilde gönderildiğinde, kıllar ve özellikle anagen dönemdeki kıllar bu lazer ışığını emer.Emilen ışık enerjisi, cildin içine ve kılın köküne ulaşır.Köke kadar ulaşan absorve olan olan ışık tüm enerjisini çarptığı yere bırakarak ısınmaya neden olur, ısıya dönüşür ve kıl kökü ile birlikte kılı besleyen hücreler aynı anda tahrip olur. Lazer epilasyon uygulamaları "saf lazer ışığı" ve " lazer ışığı taklidi ışıklar" şeklinde enerji üreten cihazlarla yapılır. IPL denen cihazlar lazer taklidi ışıklar içerir.Verimlilik, lazer ışığının emilim derecesine göre değişir. Lazer ışığının emilim derecesini belirleyen faktörler nelerdir ?
1. Cildin rengi:Rengi açık olan cilt, kıla gönderilen ışığı çalmaz.Beyaz ten iyidir.
2. Kılın rengi:Rengi koyu olan kıl, gönderilen ışığı iyi emer.Siyah kıl iyidir.
3. Lazerin absorbiyon gücü:Lazer ışıkları farklı emilirler.Doğru ışık önemli.
4. Lazerin derine inebilme gücü:Lazer ışıkları farklı derinliklere iner.Doğru ışık önemli.
5. Doğru lazer ışığının dozu:Bu eğitimli ve deneyimli doktor gerektiren faktördür.
Sanırım bu yöntemin genel mantığını anlamak da çok zor değil. Ama başarısı yukarıda belirttiğim bir çok faktöre bağlı olan bu yöntemde İğneli epilasyon uzmanı olmanın verdiği duygusallıkla değil mantığıma izah edemediğim hususlar olduğu için tereddütler yaşıyorum. Başarı için tüm faktörlerde ideale ulaşma olasılığı nedir? Lazer ışını ısıya dönüşerek kıl kökünü ve kılı besleyen hücreleri tahrip ediyor ise kılların dökülmesi neden belli bir süreye ihtiyaç göstermektedir? Lazer ışınının hedef dışında bir bölgeye çarpmasını engelleyen nedir ya da hedef dışında bölgelerde tahribat yapma olasılığı nedir? Bu yöntemdeki seans sayılarının nedeni kılların gelişim dönemlerinden mi kaynaklanmaktadır yoksa uygulama yapılan bölgedeki tüm anagen dönemdeki kılların tek seansda köklerinin tamamını tahrip etmek olası değil midir? Tüm faktörlerde ideal yakalanmış olsa bile uygulama neticesinde kesin başarıya ulaşılmış olmanın test edilme yöntemi nedir?Sorularımın sayısını arttırmam mümkün. Bu sorularıma net cevaplar bulamadığım ve forumlarda bu uygulamanın olumsuzluklarını yaşayanları gördüğüm sürece de maalesef endişelerimi taşımaya devam edeceğim.
İĞNESİZ İĞNE EPİLASYON yöntemi nedir? Bu tanım, bu yöntemi forumda tanıtan sayın meslektaşımın yakıştırması mıdır yoksa gerçekten Ülkemizde bu ifade ile mi tanıtılacaktır henüz bunu bile bilmiyoruz. Yoksa meslektaşımın bazı açıklamalarında verdiği ipuçlarından hareketle bahse konu yöntem elos Lazer epilasyon sistemi olarak internette tanıtımı yapılan diode lazer ile radyo frekans tekniğinin kombine olarak kullanıldığı sistem midir? Yani ışık temelli sistemlerde olduğu gibi kıl folikülü etrafındaki melanini hedefleyen değil de, kıl da bulunan keratin gibi iletimi zayıf bir dokuda dirençle karşılaşarak ısı enerjisi açığa çıkaran ve bu ısı enerjisi ile kıl folikülünün tahrip edilmesini amaçlayan bir sistem mi? Eğer sistemimiz bu ise Açık renkli, beyaz, sarı kılları yok edeceği iddia edilmekte olan bu sistem hakkında yapılan tarafsız çalışmalarda sadece kıl köklerinde geçici nem azalması sağladığı, zamanla kılın tekrar eski haline geldiğinin saptandığı şeklinde yorumlara ulaştığımı belirtmek zorundayım. Meslektaşıma bir konuda hakkını teslim etmek zorundayım. Tüm katılımcılar gibi bende de merak hissi uyandırarak güzel bir giriş yaptı doğrusu. Umarım yöntemin başarısı da meslektaşımın tanıtım anlamında sağladığı başarı kadar etkili olur. Sistem hakkında çok daha detaylı bilgileri beklemek zorundayız. Uygulayan için de uygulatan için de sabır çok büyük bir önem taşıdığına göre sabırla beklemeye devam.

Değerli ufsul, iğneli epilasyonda özel bir giysi giyilmesi uygulaması en azından uygulamaya katkısı olması anlamında yoktur. Hamilelik döneminde de uygulama yapılabilir ancak özellikle ilk üç ay düşük tehlikesi olduğu durumda yapılması uygun değildir. Ayrıca hamilelik döneminde acıya dayanma ve pozisyon zorlukları nedeniyle uzun süreli uygulamaları tavsiye etmem sadece kısmi ihtiyaçlar için yapılabilir.

canım bır estetısyen olarak bunu nasıl soleyebılıyosun ıgnelı epılasyon hamılelere nasıl yapılabılır anlatırmısın bana.ılk uc ayı bıraz dogurana kadar yapılmaması gerekıyor bunu soledıgıne ınanamıyorum gercekten.hem maddı kaygılardan bahsetmıssın hemde hamıllere yapılabılır dıyosun kendı soledıklerınle celısıyorsun
acıya dayanma ve pozısyon zorlukları demıssın pekı elektırk akımının cocuga verdıgı zarar????

Son düzenleme:
canım bır estetısyen olarak bunu nasıl soleyebılıyosun ıgnelı epılasyon hamılelere nasıl yapılabılır anlatırmısın bana.ılk uc ayı bıraz dogurana kadar yapılmaması gerekıyor bunu soledıgıne ınanamıyorum gercekten.hem maddı kaygılardan bahsetmıssın hemde hamıllere yapılabılır dıyosun kendı soledıklerınle celısıyorsun
acıya dayanma ve pozısyon zorlukları demıssın pekı elektırk akımının cocuga verdıgı zarar????

bende asla hamilelere yapmıyorum akım bu ne olacağını bilemeyiz üç kuruş para için bebeği riske atamayız bebeğe nasıl bir yan etki olur bilmiyoruz anne karnında ama anne ne hissederse bebekde onu hissediyor bence hamilelik dönemi bitene kadar yapılmasa daha iyi olur.

bende asla hamilelere yapmıyorum akım bu ne olacağını bilemeyiz üç kuruş para için bebeği riske atamayız bebeğe nasıl bir yan etki olur bilmiyoruz anne karnında ama anne ne hissederse bebekde onu hissediyor bence hamilelik dönemi bitene kadar yapılmasa daha iyi olur.

bencede canım benım yoksa herhangı bısey olsa senı sorumlu tutar musterı acıklaman ıcın tsk canım

Öncelikle 9 ay önce yazmış olduğum bir paragrafı bugün eleştirmenizden büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Demek ki tüm yazdıklarımı okumak için zaman ayırmışsınız ne mutlu bana. okuduklarınızın size katkı sağladığından hiç şüphe duymuyorum. Eleştirinize gelince; Sakıncalarını dile getirdikten sonra ve uygulama yapılabilecek bölge ile ilgili hiçbir ifadem olmamasına rağmen siz nasıl böyle bir eleştiri yapma haksızlığında bulanabildiniz bende bunu anlayamadım. Sizin mantığınızla hamile hanımlarımızın makyaj yapmasını da eleştirmemiz gerekir. Benim uygulama yaptığım hanımlarımız kesinlikle kendi doktorlarından onay almaktadırlar. Yapıcı eleştirilere her zaman açığım ancak farklı amaçlarla yapılan bu gibi eleştirilerin amacına ulaşmasına hiçbir şekilde katkı vermeyeceğimin de bilinmesin isterim.

Öncelikle 9 ay önce yazmış olduğum bir paragrafı bugün eleştirmenizden büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Demek ki tüm yazdıklarımı okumak için zaman ayırmışsınız ne mutlu bana. okuduklarınızın size katkı sağladığından hiç şüphe duymuyorum. Eleştirinize gelince; Sakıncalarını dile getirdikten sonra ve uygulama yapılabilecek bölge ile ilgili hiçbir ifadem olmamasına rağmen siz nasıl böyle bir eleştiri yapma haksızlığında bulanabildiniz bende bunu anlayamadım. Sizin mantığınızla hamile hanımlarımızın makyaj yapmasını da eleştirmemiz gerekir. Benim uygulama yaptığım hanımlarımız kesinlikle kendi doktorlarından onay almaktadırlar. Yapıcı eleştirilere her zaman açığım ancak farklı amaçlarla yapılan bu gibi eleştirilerin amacına ulaşmasına hiçbir şekilde katkı vermeyeceğimin de bilinmesin isterim.

canım ona bakarsan doktorlar bıle yapılamamasını bıle bıle yaptırıyolar hamılelerın sende bılıyosun hormonları normal calısmaz yanı normalde tuy cıkmayan yerden bıle tuy cıkar gobek bolgesı mesela hamılelıkten sonrada kendılıgınden dokulur. bu durumda epılasyon yapılması normalmı sence doktordan onay alsalar bıle yazılı belge getırdıklerınde sorumluluk sana kalmıyor ama bebege bısey oldugu zaman bu hususda ben acıkcası benım yuzumden oldu dıye vıcdan azabı cekerım sadece ben yorum yapmak ve dogru bılgı vermek ıstedım yanlıs anlasıldıysam kusura bakma bana gre dıgru olam yapılmaması

bende hamıleelrın zaten gobek bolgesıne yapılacagından bahsetmedım.sadece hormonlarının duzgun calısmamasına ornek gsterdım yanı kıl cıkmayan bolgelerınden bıle kıl cıkabılır hormonları duzgun calısmaz anlamında

çene altım için iğneli epilasyona gidiyorum.bacak bikini bölgesi koltuk altı için iğneli epillasyon mu lazer mi önerirsiniz bu konuda uzman arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinecem

çene altım için iğneli epilasyona gidiyorum.bacak bikini bölgesi koltuk altı için iğneli epillasyon mu lazer mi önerirsiniz bu konuda uzman arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinecem

Yıllarını sadece iğneli epilasyon mesleğine adamış bir uzman olarak tabii ki cevabım net olarak iğneli epilasyondur. Ancak en önemli tavsiyem işinin ehli bir uzmana müraacat etmeniz.
Zaman, ekonomik olma, acı konusunda ki sorularınıza herkes farklı cevaplar verebilir bu nedenle polemik yaratmamak için cevap vermemeyi tercih ediyorum. Ancak her zaman ki iddia mı bir kez de sizin için tekrarlamak isterim. Uzmanına müraacat ettiğiniz taktirde İğneli epilasyon yöntemi en etkili yöntemdir. sağlıcakla kalın.

Back