- Konu Sahibi aysepilasyon
-
Yıllarını sadece iğneli epilasyon mesleğine adamış bir uzman olarak tabii ki cevabım net olarak iğneli epilasyondur. Ancak en önemli tavsiyem işinin ehli bir uzmana müraacat etmeniz.
Zaman, ekonomik olma, acı konusunda ki sorularınıza herkes farklı cevaplar verebilir bu nedenle polemik yaratmamak için cevap vermemeyi tercih ediyorum. Ancak her zaman ki iddia mı bir kez de sizin için tekrarlamak isterim. Uzmanına müraacat ettiğiniz taktirde İğneli epilasyon yöntemi en etkili yöntemdir. sağlıcakla kalın.
iyi günler diliyorum öncelikle
resmen psikolojim çökmüş durumda fuallerde ve ve gıdıkta çıkan tüylerden dolayıı ama her okuduğum konuda acaba korkusuyla donup kalıyorum kimisi ne iğneli ne lazer hiç bişey yüz için sonuç vermiyo diyo okuduğum herşeyde kafamda kararsızlıkla kalıyo
sizin yazılarınızı okuyunca keşke ist olsaydınız dedim kızınıza yaptığınız o güzellikten sonra bana bile cesaret geldiii
ist da tavsiye edebileceğiniz bi yer varmı ve gerçekten yüzde oluşan bu kıllardan kurtulmak mümkün değilmi psikolojim geçekten çok bozuldu yazları daha çabuk uzuyor giydiğim kıyafetler kışa oranla daha açık olduğu için herkes bakıyorrr a aa suratına ne oldu diye sorular soruluyorrr gerçekten hiç bu kadar nefret etmemiştimmm sırf bu yüzden yapamayacağımı bildiğim halde türban takmayı bile düşünüyorummmm ne olur açıklayıcı ve gerçek olan herşeyi yazarmısınızzz??
merhaba aysepilasyon.ben izmir'de iğneli epilasyon yaptırmayı düşünüyorum.daha önce lazer epilasyon yaptrdm 3 4 seans yuzume.fakat sadece faullerımde olan kıllarım çeneme kadar yayıldı.çenemdekiler çok rahatsız edıyor beni.sert sert göruntulerınden cok rahatsz oluorum ve cımbızla çekıorum elımde olmadan(o yuzdende hem daha sert cıkmaya basladılar hemde yuzumde iz yaptım oynarken cımbızla.daha fazla mahvetmek ıstemıorum yuzumu,kıllardan kurtuluyum derken birde izlere bogulmak ıstemıyorum.o yuzden iğneli yaptırmaya karar verdim artık.ve burdada sizin yazdıklarnızı en basından okudum dıyebilirim.ve çok umutlandım açıkcası,kabuklanma yapmıo demeniz isteğimi cok daha artırdı.cunku kabuk yarasıyla ugrasmaktanda korkuodum herkes kesın kabuklanma oluyor dıyınce.size nasıl ulasabilirim?hala izmir'deyseniz size basvurmak ıstyrm.yardımcı olursanız cok sevınırım....
İlginize çok teşekkür ederim. Evet şimdilik İzmirdeyim ama 10-30 Ağustos tarihleri arasında bende biraz dinleneceğim. Bu bilgiyi de verdikten sonra hemen bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Uygulama neticesinde kabuklanma olmaz ifadesini hiç kullanmadım. Yanık, leke gibi sağlık problemleri ile ilgili söylediklerimi kabuklanma olmaz şeklinde yorumlamış olmalısınız. Konu hakkındaki tecrübelerimi daha önce yazdığım iki ayrı yazıdan alıntılarla yeniden hatırlatmamda fayda var galiba:
1. İğneli Epilasyon uygulaması leke, yanık gibi sağlık problemlerine neden olurmu?
Değerli arkadaşlar bana sıkça sorulan bir diğer soruda iğneli epilasyon uygulaması neticesinde uygulama alanında leke, yanık gibi istenmeyen sonuçların oluşup oluşmadığı. Uygulama yaptırmak istedikleri halde bu konuda ki endişe sebebiyle tereddüt yaşayan birçok kişi olduğunu maalesef üzülerek görüyorum. Arkadaşlar çok net olarak ifade ediyorum ki doğru bir uygulama neticesinde böyle bir risk asla yoktur. Ancak her konuda olduğu gibi bizim mesleğimizde de işinin ehli olmayan kişilerin bu tür neticelere sebebiyet verdikleri de hepimizin malumları. Neden aslında çok basit. Kıl kökünü tahrip etmek maksadıyla verilen akımın doğru zamanda ve doğru yerde verilmeyişi. Mesleğimiz basit gibi gözükebilir ancak kitabi bilgilerle kazandırılamayan tek şey tecrübedir. Kıl köküne ulaşmak hem de seri bir uygulama anında, her seferinde bunu başarabilmek gerçekten deneyim ister. Gerçek bir uzman yılların deneyimi ile tüyün cilde çıkış yönüne ve kalınlığına göre kökü bulmakta da yeterli akım şiddetini ayarlamakta da hiçbir zorluk çekmeyen kişidir. Eğer uygulayıcı bunu sağlayamaz ve akımı tam kıl kökünde değil de daha aşağıda daha yukarıda yada sağda solda iken akım verirse kıl kökünü tahrip edemeyeceği gibi cilde de zarar verir. İstenmeyen sonuçların nedeni özetle budur. Bu sebeple hep söylüyorum mutlaka uzmanına müracaat edin.
2. Bence esas önemli olan kabuklanmadan neyin kasteldiğinin çok iyi anlaşılması. Bu sebeple forumda epilasyon konusundaki bilgilendirmeleri ile gerçekten önemli katkıları olduğuna inandığım lazer epilasyon ile uğraşan doktor hanımın sözleriyle yapmanın daha olumlu olacağına inanıyorum. Aşağıda belirteceklerim tamamen katılmakla birlikte benim katkım olmadan kendisinin bir başka sayfa da yazmış olduklarının kopyalanıp yapıştırılmış halidir.
İğneli epilasyon uygulamalarında iğne tam olarak kıl köküne girdiği zaman akım verilirse hem tüylerin yok edilmesinde kesin sonuç sağlanır hem de yan etkiler engellenmiş olur. Eğer ki iğne tam olarak kıl köküne girmez cildin herhangi bir tarafında kalırsa akım verildiği zaman o bölgede hangi dokular varsa onlar akımdan etkilenecek ve akımın şiddetine bağlı olarak da yanacaktır. Bu kesinlikle olmaması gereken bir durumdur.Özellikle derine kadar ulaşan yanıklarda yanığın şiddetine bağlı olarak kabuklanma olabilecektir. Bu kabuklar kendileri düşene kadar bol bol kremlenmez ise ciltte nokta nokta çöküntüler halinde izler kalacaktır. Bu durum kişilerin cilt yapısına ,uygulama yapılan alanın derinliği ve verilen akımın şiddetine bağlı olarak değişecektir. BAZI UYGULAMALARDAN SONRA OLUŞAN MİNİK KAHVERENGİ RENKLİ KABUK GİBİ GÖRÜNEN ŞEYLER İSE İĞNENİN GİRİŞ YAPTIĞI YERDEKİ CİLT REAKSİYONLARI olup bir kaç günlük özel bakımlardan sonra kendiliğinden düzelir.
Yani lafın kısası siz siz olun bu işi mutlaka yıllardır tecrübesi olan kişilere yaptırın. Çünkü kılın derinliği, iğnenin hangi bölgede ne kadar derine sokulacağı ve ne kadar akım verileceği tamamen tecrübe ile edinilen bir durumdur.
sağlıcakla kalın.
merhabalar, ben de iğneliye başlamayı düşünüyorum. yazdıklarınızın da çoğunu okudum. anladığım kadarıyla sıfır reaksiyonlu uygulama mümkün değil ama kabukların kaç gün içinde geçmesi doğru uygulamayı gösterir? yani o minik kahverengi kabuklanmalar ne sürede dökülmezse endişe duymak lazım?
merhabalar, ben de iğneliye başlamayı düşünüyorum. yazdıklarınızın da çoğunu okudum. anladığım kadarıyla sıfır reaksiyonlu uygulama mümkün değil ama kabukların kaç gün içinde geçmesi doğru uygulamayı gösterir? yani o minik kahverengi kabuklanmalar ne sürede dökülmezse endişe duymak lazım?
iyi günler diliyorum öncelikle
resmen psikolojim çökmüş durumda fuallerde ve ve gıdıkta çıkan tüylerden dolayıı ama her okuduğum konuda acaba korkusuyla donup kalıyorum kimisi ne iğneli ne lazer hiç bişey yüz için sonuç vermiyo diyo okuduğum herşeyde kafamda kararsızlıkla kalıyo
sizin yazılarınızı okuyunca keşke ist olsaydınız dedim kızınıza yaptığınız o güzellikten sonra bana bile cesaret geldiii
ist da tavsiye edebileceğiniz bi yer varmı ve gerçekten yüzde oluşan bu kıllardan kurtulmak mümkün değilmi psikolojim geçekten çok bozuldu yazları daha çabuk uzuyor giydiğim kıyafetler kışa oranla daha açık olduğu için herkes bakıyorrr a aa suratına ne oldu diye sorular soruluyorrr gerçekten hiç bu kadar nefret etmemiştimmm sırf bu yüzden yapamayacağımı bildiğim halde türban takmayı bile düşünüyorummmm ne olur açıklayıcı ve gerçek olan herşeyi yazarmısınızzz??
Güveniniz için teşekkür ederim. Size yardımcı olabilmeyi çok isterdim ama malesef İstanbul için bildiğim önerebileceğim bir uzman yok. İğneli epilasyon yöntemini tercih etmeniz kesinlikle doğru bir seçim. Umarım seçiminizin ne denli doğru olduğunu ispat edecek bir uzman bulursunuz.sağlıcakla kalın. Aysel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?