• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutar bencede okadar. Yok kuzum ya aslında son denememizin sonunda çatlatma daha yapmamıstık sordu aşılama ekliyelimmi tedavine dedi. Bende o an sorunca maddi hazırlık filan da yok bi an bilemedim bu ay olmaz heralde hocam dedim tamam dedi olmazsa diğer ay yaparız. Diğer ay dediği simdiki işte. Onun için hemen sormuştum dün gittiğimde. Oda dedi dur bi yumurtaları büyütelim edelim iişte çoğuk gebelik riskini anlatır hep bana üç yumurta olursa riske giremeyiz yapmayız filan diyo en fazla iki olursa ikix riski alırız yaparım aşılamanı diyo artık hayırlısı
Hayırlısı olsun canım birbirimize haber vermeye devam edelim

Selam gençler.
Ben de 5. İğneden sonra kontrole gittim geldim az önce. Sağda 18 solda 15 mm iki yumurta varmış. Rahim kalınlığı da idealmiş. Tedaviye gayet iyi cevap veriyormuş yumurtalıklar. Tertemiz ve doz ayarı ile uğraşmadan iki yumurta da tam zamanında 20-22 mm olacak ve çatlayacak bu akşam son gonal f iğneni ol dedi. Yarın öğlen ovitrelle çatlatma iğnesi yapacağım. Bugünden itibaren gün aşırı ilişki emri de geldi ayın 12'sine kadar. Resmen programlanmış robota dönecez. :)
7 Kasım'da başlamam için de Coraspin ve tutunmayı kolaylaştırıcı bişi verdi sanırım adını unuttum pro ile başlıyodu. :/
20 Kasım'da da kan tahlili yaptıracakmışım. Hadi hayırlısı.

Selam kizlar ben geldm. Konu actim ama kimse cevap vermedi baktim burdada ayni konu varmis katilayim dedim. Bende bu ay asilama olacagm igne ile ama hngi igne daha konusmadk

Selam kizlar ben geldm. Konu actim ama kimse cevap vermedi baktim burdada ayni konu varmis katilayim dedim. Bende bu ay asilama olacagm igne ile ama hngi igne daha konusmadk

Hoş geldiniz. :)
İğne seçimi doktora ve sizdeki foliküllere göre değişiyor. Ben ilk defa bu ay adetin 4. Günü Gonal F kullandım 5 gün boyunca. İki yumurta oluştu. İğneden sonraki gün Ovitrelle çatlama iğnesi oldum. Gün aşırı ilişki önerdi doktor. Salı günü kan testi günüm ama umudum yok çünkü erken gebelik testi yaptım bugün negatifti. Salı da regl olurum zaar. :) Ben de Aralık'ta rahim filmi çektirip sorun çıkmazsa Ocak'ta aşılama yaptırmayı düşünüyorum.

Hoş geldiniz. :)
İğne seçimi doktora ve sizdeki foliküllere göre değişiyor. Ben ilk defa bu ay adetin 4. Günü Gonal F kullandım 5 gün boyunca. İki yumurta oluştu. İğneden sonraki gün Ovitrelle çatlama iğnesi oldum. Gün aşırı ilişki önerdi doktor. Salı günü kan testi günüm ama umudum yok çünkü erken gebelik testi yaptım bugün negatifti. Salı da regl olurum zaar. :) Ben de Aralık'ta rahim filmi çektirip sorun çıkmazsa Ocak'ta aşılama yaptırmayı düşünüyorum.
Hosbulduk banada menogon baslayacak galiba oyle saniyorum. Gecen ay birkez femara denedm 20 gun regl gecikmesi yasadim. 4 5 yumurta olustu ama kucukler hep geriden gelip gelip catladi bi turlu adet olamadim degisik bisey oldu yani:dondurma:

Gittim doktora iğne vuruldum tekrar yarım ilişki dedi
Canım be yaptn? Ben gireniyorum bayadır. Dün son kontrole gittim doktor aşılama yapmayalım dedi geç çatlama olcakmıs muhtemelen filan aşılama da şuan normal denememle denkmiş tutma olasılığı. Benim bu ay çok karışık ve uzun sürdü ya

Canım be yaptn? Ben gireniyorum bayadır. Dün son kontrole gittim doktor aşılama yapmayalım dedi geç çatlama olcakmıs muhtemelen filan aşılama da şuan normal denememle denkmiş tutma olasılığı. Benim bu ay çok karışık ve uzun sürdü ya

Niye geç çatlama olacakmış? Geç mi olgunlaşacakmış yumurta? Çatlatma iğnesi vermiyo mu? Ne sordum beee :)

Canım ben adet oldum bu ay gitmiycem doktora dinlenecem ozman yaptırma kendin dene böyle geçsin zAten aşılamanın psikolojisi daha ağır olur bence inşallah gerek kalmazzz

Niye geç çatlama olacakmış? Geç mi olgunlaşacakmış yumurta? Çatlatma iğnesi vermiyo mu? Ne sordum beee :)
Hahahah Yok şimdi şöyle bu ay uzun sürdü bizim büyütmemiz biraz neyse sonunda 18 bucuk oldu çatlatma verdi akşam 8e ama bi yandanda beklemeyebilir yumurtan dedi yani akşamı beklemedn çatlicanı düşündü sonra yaptırdım aksam. ertesi gün gittim işte baktı ve hayret çatlamamış dedi demekki geç çatlama olcak dedi e zaten daha iğneyi yapalı 15saatş geçmişti yani 36. Saat olmamıştı ama doktor çatlar diye düşünmüştü iğneyi beklemeden sonuc olarak ertesi gün hala duruyodu oda artık ne görüyosa normal denemeyle denk bu ay yapmayalım aşılama dedi bende ok dedim ne yazdım beee

Canım ben adet oldum bu ay gitmiycem doktora dinlenecem ozman yaptırma kendin dene böyle geçsin zAten aşılamanın psikolojisi daha ağır olur bence inşallah gerek kalmazzz
İnşaAllah hiçbirimize gerek kalmaz doğal yoldan hepimizin olur hayırlısıyla. Sende iyi yapmışsın dinlen bu ay sonuca bakayım bende dinlenicem kısa bi süre bakalım artık düşünmeyim diyorum azıcık

Hahahah Yok şimdi şöyle bu ay uzun sürdü bizim büyütmemiz biraz neyse sonunda 18 bucuk oldu çatlatma verdi akşam 8e ama bi yandanda beklemeyebilir yumurtan dedi yani akşamı beklemedn çatlicanı düşündü sonra yaptırdım aksam. ertesi gün gittim işte baktı ve hayret çatlamamış dedi demekki geç çatlama olcak dedi e zaten daha iğneyi yapalı 15saatş geçmişti yani 36. Saat olmamıştı ama doktor çatlar diye düşünmüştü iğneyi beklemeden sonuc olarak ertesi gün hala duruyodu oda artık ne görüyosa normal denemeyle denk bu ay yapmayalım aşılama dedi bende ok dedim ne yazdım beee

:)) Güzel yazdın. İkna oldum ben tamam geç çatlama olacak :))

:)) Güzel yazdın. İkna oldum ben tamam geç çatlama olacak :))
Ya kesin oluyomu acaba çatlama bak o da ayrı kafamı kurcalıyo. Bide şey düşünüyorum bu aşılama tutma oranı zaten çok düşükya yani yüzde 10-15 filan artırıyo şansı hani erkekten kaynaklı sorunlarda evet mantıklı olabilir olasılık yükselir işte sperm yıkanıyo canlılar ayrılıyo filanya. Ama şimdi problem kadında olunca yani mesele yumurtanın büyüsede çatlasa da kalitesiz ve olmuyoya o anlamda aşılamada benm durumumdayken çokta şansı yükseltmiyo gibi sanki. Bilemiyorum ki. Sen yaptırmamıştın hiç dimi niye kalamıyodun ya ben kimseninkini aklımda tutamıyom özür :(

Ya kesin oluyomu acaba çatlama bak o da ayrı kafamı kurcalıyo. Bide şey düşünüyorum bu aşılama tutma oranı zaten çok düşükya yani yüzde 10-15 filan artırıyo şansı hani erkekten kaynaklı sorunlarda evet mantıklı olabilir olasılık yükselir işte sperm yıkanıyo canlılar ayrılıyo filanya. Ama şimdi problem kadında olunca yani mesele yumurtanın büyüsede çatlasa da kalitesiz ve olmuyoya o anlamda aşılamada benm durumumdayken çokta şansı yükseltmiyo gibi sanki. Bilemiyorum ki. Sen yaptırmamıştın hiç dimi niye kalamıyodun ya ben kimseninkini aklımda tutamıyom özür :KK43:

Yaptırmadım ben henüz aşılama. İkinci tedavi ayındayız biz daha. Niye tutmuyo belli değil. Eşimin sperm sayısı ve hareketi sınırdaydı, ona rağmen olur dediler. Şu an 3 ayda sayı da hız da ikiye katlandı takviye vitaminle. Genel olarak hiçbir şeyde sorun yok diyolar ama 6 aydır olmuyo neticede. Bi tek rahim filmi çekilmedi. O da bu ay tutmazsa Aralık'ta çekilecek. Sorun çıkmazsa tüplerde Ocak'ta aşılama yapılacak. O da tutmazsa pıhtılaşma, genetik tarama gibi testler yaptırmayı düşünüyorum.
Aşılamaya spermle ilgili sayı ve hareket azlığı konusunda başvuruluyomuş genelde evet. Ama şöyle bi şeye şahit oldum ben. Arkadaşımda yumurtlama tembelliği ve kist vardı. Eşinde de yüksek sperm sayısı ve aşırı hız saptadılar :) Sorun daha çok spermlerin aşırı hızlı olması denmiş niyeyse. Buna rağmen aşılama yapıldı ve tutmuştu. Ama 8 haftalıkken düşük yaptı. Sonra 6 ay daha iğne tedavisi yapıldı tutmadı, ikinci aşılama da tutmadı. Şimdi Bahçeciyle görüştüler genetik ve pıhtılaşma testi yaptır gel, tüp bebek yapılsın demişler.
Senin yumurtayla ilgili bi problem olduğu kesin mi?

Son düzenleme:
Yaptırmadım ben henüz aşılama. İkinci tedavi ayındayız biz daha. Niye tutmuyo belli değil. Eşimin sperm sayısı ve hareketi sınırdaydı, ona rağmen olur dediler. Şu an 3 ayda sayı da hız da ikiye katlandı takviye vitaminle. Genel olarak hiçbir şeyde sorun yok diyolar ama 6 aydır olmuyo neticede. Bi tek rahim filmi çekilmedi. O da bu ay tutmazsa Aralık'ta çekilecek. Sorun çıkmazsa tüplerde Ocak'ta aşılama yapılacak. O da tutmazsa pıhtılaşma, genetik tarama gibi testler yaptırmayı düşünüyorum.
Aşılamaya spermle ilgili sayı ve hareket azlığı konusunda başvuruluyomuş genelde evet. Ama şöyle bi şeye şahit oldum ben. Arkadaşımda yumurtlama tembelliği ve kist vardı. Eşinde de yüksek sperm sayısı ve aşırı hız saptadılar :) Sorun daha çok spermlerin aşırı hızlı olması denmiş niyeyse. Buna rağmen aşılama yapıldı ve tutmuştu. Ama 8 haftalıkken düşük yaptı. Sonra 6 ay daha iğne tedavisi yapıldı tutmadı, ikinci aşılama da tutmadı. Şimdi Bahçeciyle görüştüler genetik ve pıhtılaşma testi yaptır gel, tüp bebek yapılsın demişler.
Senin yumurtayla ilgili bi problem olduğu kesin mi?
Senin çok uzamadan olur gibi geldi bana anlattıklarına bakılırsa hayırlısıyla inşaAllah yani. Yani benimde şöyle biz bi sene denedik olmayınca gidip yaptırdım bütün tahlillerimi fsh tsh amh cart curt neyse sonra sonuçlar bi çıktı ben 25 yasındayım ama fsh yasıma göre çok yüksek çıktı sonra amh yaptırdık hatta doktor 25 yasında birine pek yapmayız bile filan dedi ama bi yaptık oda kötü çıkmasın mı işte böyle olunca bu arada eşimde gidip yaptırdı spermiogram oda gayet güzel dedi üç doktor. Yani bu durumda benim fsh ve amh kötü çıktığı için ondan dolayı olmuyo yani. Ama aynı zamanda regl iken yapılan ultrasonda sol yumurtalarn tarafı çok güzel dedi yani bu sonuçlara rağmen güzel dedi doktorum e klomene ipneye filanda gayet güzel sonuç veriyorum umurtalar oluyoda büyüyoda fakat sonuc olmuyor. Allahm gerek bırakmaz inşaAllah ama bana tüp bebek ümitli geliyo anca kendim için :(

Senin çok uzamadan olur gibi geldi bana anlattıklarına bakılırsa hayırlısıyla inşaAllah yani. Yani benimde şöyle biz bi sene denedik olmayınca gidip yaptırdım bütün tahlillerimi fsh tsh amh cart curt neyse sonra sonuçlar bi çıktı ben 25 yasındayım ama fsh yasıma göre çok yüksek çıktı sonra amh yaptırdık hatta doktor 25 yasında birine pek yapmayız bile filan dedi ama bi yaptık oda kötü çıkmasın mı işte böyle olunca bu arada eşimde gidip yaptırdı spermiogram oda gayet güzel dedi üç doktor. Yani bu durumda benim fsh ve amh kötü çıktığı için ondan dolayı olmuyo yani. Ama aynı zamanda regl iken yapılan ultrasonda sol yumurtalarn tarafı çok güzel dedi yani bu sonuçlara rağmen güzel dedi doktorum e klomene ipneye filanda gayet güzel sonuç veriyorum umurtalar oluyoda büyüyoda fakat sonuc olmuyor. Allahm gerek bırakmaz inşaAllah ama bana tüp bebek ümitli geliyo anca kendim için :KK43:

Multivitamin, balık yağı ve koenzim q10 kullan. Ben 3 aydır kullanıyorum, doktorum doğru tercihler yaptığımı devam etmemi söyledi. Takviye kullanırsan mevcut yumurtalarının kalitesi artar. Tüp bebek öncesinde de kullanmanı isteyecekler zaten. Daha gençsin, vücudun çabuk toparlayacaktır. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi.

Multivitamin, balık yağı ve koenzim q10 kullan. Ben 3 aydır kullanıyorum, doktorum doğru tercihler yaptığımı devam etmemi söyledi. Takviye kullanırsan mevcut yumurtalarının kalitesi artar. Tüp bebek öncesinde de kullanmanı isteyecekler zaten. Daha gençsin, vücudun çabuk toparlayacaktır. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi.
Bunları direk gidip kafama göre alıp kullanabiliyormuyum? Yada genel olarak doktorlar niye bunu önermiyo ki benim doktorumda çok prof. Çok seviyorum başarılı fakat hiç mesela bu gibi seyler önermedi bana pek takılmıyo böyle seylere değişikler ya ama çok saol bakıcam bunlara

Bunları direk gidip kafama göre alıp kullanabiliyormuyum? Yada genel olarak doktorlar niye bunu önermiyo ki benim doktorumda çok prof. Çok seviyorum başarılı fakat hiç mesela bu gibi seyler önermedi bana pek takılmıyo böyle seylere değişikler ya ama çok saol bakıcam bunlara

Vitamin mineral desteği kullanmanda sakınca olacağını sanmıyorum. Mesela d vitamini eksikliğin varsa yumurtlama düzeni ve kalitesi bozuluyor. Bunlara baktı mı doktorun? Demir, b vitamini, d vitamini? Benim bakıldı ve eksiklik olmamasına rağmen kullanmaya devam etmemi söyledi doktorum. Kızamıkçık ve toksoplazma bağışıklığına da bakıldı. Gebelik olursa sorun olmasın baştan bilelim diye.
Sen doktoruna saydığım şeyleri kullanmak istediğini, sakıncası olup olmadığını sor. Kullan derse marka önerisi yaparım sana çünkü ben epey bi içerik araştırması yapmıştım 3 ay önce :)

Vitamin mineral desteği kullanmanda sakınca olacağını sanmıyorum. Mesela d vitamini eksikliğin varsa yumurtlama düzeni ve kalitesi bozuluyor. Bunlara baktı mı doktorun? Demir, b vitamini, d vitamini? Benim bakıldı ve eksiklik olmamasına rağmen kullanmaya devam etmemi söyledi doktorum. Kızamıkçık ve toksoplazma bağışıklığına da bakıldı. Gebelik olursa sorun olmasın baştan bilelim diye.
Sen doktoruna saydığım şeyleri kullanmak istediğini, sakıncası olup olmadığını sor. Kullan derse marka önerisi yaparım sana çünkü ben epey bi içerik araştırması yapmıştım 3 ay önce :)
Kuzum ben korunmayı ilk bıraktığımda tahlillerimi yaptırdım hani bu kızamık vs vs bitakım seylere bakılıyoya onlarla birlikte genel kan sayımı vitaminler demir falan hepsi bakıldı eksikleri kullandım. Tabi üzerinden bir sene geçince hamile kalamayınca tekrar doktora gidince tekrardan demir d vit b12 genel kan sayımı vs. İşte bu hormon tahlilleri fsh tsh vs hepsi yapıldı. Demir ve d vit eksikliği var bende onlarıda kullandım. Şuanki durumumda eksikler tamamlandı mı henüz bilmiyorum 5-6 ay kadar olduğu için yeniden hepsini yaptırmaya karar verdik ama ne zaman yaptırabilirim bilmiyorum tabi.

Back