Yaptırmadım ben henüz aşılama. İkinci tedavi ayındayız biz daha. Niye tutmuyo belli değil. Eşimin sperm sayısı ve hareketi sınırdaydı, ona rağmen olur dediler. Şu an 3 ayda sayı da hız da ikiye katlandı takviye vitaminle. Genel olarak hiçbir şeyde sorun yok diyolar ama 6 aydır olmuyo neticede. Bi tek rahim filmi çekilmedi. O da bu ay tutmazsa Aralık'ta çekilecek. Sorun çıkmazsa tüplerde Ocak'ta aşılama yapılacak. O da tutmazsa pıhtılaşma, genetik tarama gibi testler yaptırmayı düşünüyorum.
Aşılamaya spermle ilgili sayı ve hareket azlığı konusunda başvuruluyomuş genelde evet. Ama şöyle bi şeye şahit oldum ben. Arkadaşımda yumurtlama tembelliği ve kist vardı. Eşinde de yüksek sperm sayısı ve aşırı hız saptadılar :) Sorun daha çok spermlerin aşırı hızlı olması denmiş niyeyse. Buna rağmen aşılama yapıldı ve tutmuştu. Ama 8 haftalıkken düşük yaptı. Sonra 6 ay daha iğne tedavisi yapıldı tutmadı, ikinci aşılama da tutmadı. Şimdi Bahçeciyle görüştüler genetik ve pıhtılaşma testi yaptır gel, tüp bebek yapılsın demişler.
Senin yumurtayla ilgili bi problem olduğu kesin mi?