Merhaba herkese. 37 yaşında olmama rağmen tedavi sürecinin başındayım. Amh değerim 1.71 fsh 6 ve diğer tüm kan ve hormon değerlerim normal.
Miyom, kist vs yok. Rahim duvarı normal. Yumurtalıklar sağlıklı.
6 ay denedik gebelik gerçekleşmedi. Kasım ayında aşılama yapılır diye iyi bir doktorun özel kliniğine gittim.
Her şey iyi görünüyor, sağda 8 solda 5 folikül var dedi. İki gün önce yumurtlamışsın ve yumurtan çatlamış bugünü boş geçmeyin dedi. Bilerek yumurtlama dönemimde gitmiştim hatta çatlamış mı göreyim diye. Çatladığında oluşan sıvı kitlesini de gösterdi ultrasonda.
Herneyse, aşılama için erken dedi. Rahim filmine de şu an gerek yok, o ikinci aşama, önce hafif dozda ilaçla deneyeceğiz dedi. Klomen sıkıntılı olur onu kullanmayacağız dedi. Bu arada eşimin değerleri çok iyi olmasa da normal seviyede. O proxeed kullanacak.
Şimdi benim size sorum şu:
Toplam 13 folikülü olan kişi bildiğim kadarıyla iyi hatta fazla sayıda foliküle sahip oluyor. Yumurtlama zamanım beklenen zamanda ki 6 ay ovülasyon testi de hiç şaşmadı. E çatladığını da gördüm. Yumurta sayısı iyi olana zaten klomen verilmiyor diye biliyorum aşırı etki geliştiğinden ki dr da klomen kullanmayacağız dedi.
E bu durumda bana uygulayacağı tedavi ne şimdi? Adetin 3. Günü hormon testlerimi tekrar yaptıracağım çünkü üzerinden 9 ay geçti. Çiçek, kızamıkçık, hepatit, d vitamini testleri de istedi. Onları da yaptır gel başlayalım dedi.
Neye başlıyoruz biz bi tecrübesi tahmini olan var mı? Çatlatma iğnesi mi? Yumurta büyütme mi? Ve ikinci randevuya ne zaman gideyim? Adetin 3. Günü mü? 5 mi 8 mi 10 mu? :) Bunları doktora sormayı unuttum da ben. :)