Arkadaşım yazdıklarımı dikkatli oku.
Benzeri başıma geldi.
Eski eşi benim insta hesabımdan fotomu almış-hesap gizli ama biliyorsunuz gizli hesaba, da girebilen yazılımlar var-
Benim fotomun yanına fotomontaj başka bir adam koymuş. Sevgilime göstermiş.
Demiş ki "instadan storye koydu, 1 saat sonra kaldırdı. Başkasını bulmuş bak" diye. Ağzımıza maske varmış. Adam çok tipsizmiş, sakalı köse gibiymiş vb vb.
Sevgilimle konuşurken telde -ki ben 3 günlüğüne şehir dışındaydım- sesi garip geldi. Üsteledim. Anlattı. Böyle bir foto gördüm dedi.
Şok oldum. Anlatmaya çalıştım. Uzakta olduğuma mı yanayım, böyle bi mesele telde halledilemez ona mı yanayım, misafirlikte içeri odaya kapandım, ayıp oluyor ev sahibine.
Dedim ki tutarsızlıklar var.
1- hayatımda biri olsa asla insta vb paylaşmayacağımı bilir.
2- gösteren eski eş
3- hayatımın her anında o vardı, hele pandemide.
Dedim montaj.
"O böyle şey yapmaz, fotodaki sensin, yanındaki garipti çok tipsizdi" dedi.
O bensem yanımdaki sensin başka açıklaması yok dedim.
Bana inandı güvendi. Ondan ziyade beni suçlamadan sakin sakin olayı anlatması çok memnun etti beni. İnsanın gözü döner çünkü sevgilini sarmal dolaş başka biriyle fotosunu görünce.
Ben de hani dedi ya "montaj yaomayı beceremez" diye, applikasyonlar yükleyip çeşit çeşit fotolar türettim. Bak acemi ben bile neler beceriyorum gösterdim. Hatta Reis ile ysnyana fotomuzu koydum.
Velhasıl kelam sevgiliniz bal gibi biliyor siz olmadığınızı.
hesabın açılıp iki saat sonra kapatılması, hesap adını söylememesi, ayılıp bayılması(hala ümidi olmadığından emin misin?) falan hep takip edilemesin diye.
Ben olsam ne mi yapardım. Açıklamamı yapar, tutarsızlıkları ortaya koyar sonra sakince kenara çekilirdim.
Bırak o düşünsün sen kendinden eminsin çünkü. 2 seneye yazık ama yapacak birsey yok.
Son diyeceğin şey
"Ben kendimden eminim. Benim yapmadığımı sen de biliyorsun. Ama ben bu insanlarla başa çıkamam. Ahlakım ve terbiyem müsaade etmez. Herkes kendine yakışanı yapar. Burda bana yakışan vakur bir şekilde önümü bakmak. Onlar zaten kenar mahalle kadını gibi davranmakla kendine yakışanı yaptı.
Sen de kendine yakışanı yaptın. İki senedir tanıdığın sevdiğin kadın yerine nerden baksan tutarsız, önü arkası olmayan, kimin yaptığı belli olmayan bir şey yüzünden belki de hayatının en muhteşem olayına gölge düşürdün. Burada ben yapana birşey demiyorum. Dışarıdan müdahaleler hep olur. Önemli olan bizim nasıl tepki verdiğimizdir. Önemli değil artık. Sende ben bu kadarmışım. Güven bu kadarmış. Ömür boyu düşün dur kim yaptı diye"deyip bir daha da geri dur."
Zaten seviyorsa gelşr seni bulur. Kafası karıştıysa da gelmez, o da kendi bileceği iş. Zorla inandırmazsın.