• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftira ve eski arkadaş

perigunlugu

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
6.379
10.803
298
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır başımda olan bir dert sebebiyle yazıyorum. Konu biraz uzun ama özet geçmeye çalışacağım.

Aynı şirkette çalıştığım 4 arkadaşım var(dı). Ayşe,Fatma,Elif,Çiğdem diyelim. Ayşe olan, etrafındaki tüm erkeklerin onunla ilgilendiğini, evlilik konusunda ciddi düşündüğünü ama nedense hepsinde bir problem sebebiyle evlilik yada ilişki olamayacağını söyleyen biri. Fatma ise yakın zamanlarda evlenen ve etrafındaki insanları kendi çıkarları doğrultusunda kullanan, kullanamayınca atan birisi.

Fatma'nın evlilik sürecinde eşinin kardeşi ile Ayşe arkadaşımız tanışıyor. Tanışma sonrası yine onunda kendisiyle ilgilendiğini ve ciddi düşündüğünü ama uzakta oturduğu için olamayacağını söylüyor. Daha sonra bu kişiyle ben tanıştım. Tanıştıktan sonra sosyal ağlar vasıtasıyla, sürekli bişeyler sorma bahaneleri ile konuşmalar oldu. En fazla 2 yada 3 gün. Bu durumda Ayşe arkadaşımın hoşlandığını anladığım için bu durumu Ayşe ve Fatma ye beraber anlattım. Ne yapabilirim acaba bu kişi sürekli konuşuyor benimle amacı farklı olabilir dedim. Sorma sebebimde sadece Fatma arkadaşımın ailesinden biri artık sonuçta bir sorun teşkil etmemesi için. Ve bunu söyleyince ben Ayşe'nin elinden sevgilisini alan biri haline döndüm birden. Ayşe, Fatma, Elif benimle irtibatı kesme kararı aldılar birden bire. Ayşe ile tüm ortak arkadaşlarımıza, Ayşe beni karalayarak anlattı durdu. Ve her defasında görüşmeye devam ettiğimiz Çiğdem arkadaşımıza da olur olmadık şeyler anlatarak benimle görüşmesini engellemeye çalışıyor. Bu olay neredeyse 5 ay önce oldu. Ben görüşmeyi kestim ve hakkında asla kimseye tek kötü bir kelime dahi etmedim. Hatta mecbur kalmadığım sürece ortak tanıdığımız kimseye konuşmadığımızı söylemedim. Sonuçta ikimizin arasında birşey diye düşünüyorum, başkalarını ilgilendirmez.

Ancak en son yakın zamanlarda yine Çiğdem'e benim çok kötü biri olduğumu, ortak arkadaşlarımıza benim anlattığımı ve herkesin Ayşeyi çok efendi biri, beni ise kötü biri olarak söylediğini anlatmış.Ayrıca ortak arkadaşlarımızında bana sırtlarını döndüklerini yalnız kaldığımı bu yüzden Çiğdem ile görüştüğümü söyleyerek benden uzaklaştırmaya çalışmış. Söylediklerinin doğru olduğuna inanmıyorum. Ama çok sıkıldım artık bu durumdan. Ben hakkında tek kelime etmezken aylarca bu lafları neden ediyor ? Ayrıca tüm ortak arkadaşlarımızla ben zaten sık görüşen biri değildim.

Çok uzun oldu biliyorum şimdiden özür diliyorum ve okuyanlara teşekkür ediyorum.

Kötü bir niyetinizin olmadığı ortada, fakat gidip de sürekli bana bir şeyler yazıyor, konuşmaya çalışıyor gibi bir olayı gidip onlara anlatmak ''benimle ilgileniyor mu '' sorusunu onlara sormakla aynı kalıyor benim gözümde..

Siz hangi sebeple tanıştınız?
Arkadaşımın nikahında fotoğraf falan çekiyordum. Kendisi de çekilmek istedi ve göndermemi rica etmişti. Sadece bu sebeple tanıştık. Memleketimiz aynı olduğu içinde muhabbet etme fırsatımız olmuştu hepsi bu.

Kötü bir niyetinizin olmadığı ortada, fakat gidip de sürekli bana bir şeyler yazıyor, konuşmaya çalışıyor gibi bir olayı gidip onlara anlatmak ''benimle ilgileniyor mu '' sorusunu onlara sormakla aynı kalıyor benim gözümde..
Yok sürekli söylemedim. Ama o kişinin konuşmaları çok sıklaşmaya başlayınca terslemek istemedim arada arkadaşım var diye. Onu zor duruma sokmadan ne yapabilirim diye sordum. Sonuçta düğün vs. sebebiyle sık sık aynı ortama girmek zorunda kalacaktık.

Yok sürekli söylemedim. Ama o kişinin konuşmaları çok sıklaşmaya başlayınca terslemek istemedim arada arkadaşım var diye. Onu zor duruma sokmadan ne yapabilirim diye sordum. Sonuçta düğün vs. sebebiyle sık sık aynı ortama girmek zorunda kalacaktık.

Yapmanız gereken, yazdığı , sorduğu , vs gibi şeylere çok sıklıkla cevap vermemekti, o zaten bir süre sonra kendini geri çekerdi..

Ayşe size o kişinin kendisi ile ilgili ciddi düşündüğünü zaten söylemiş. Doğru yada yanlış bilemiyorum ama sonuçta böyle bir mevzu olmuş. Bu mevzudan sonra o kişiyle sizin tanışmanız konuşmanız ve sonrasında da arkadaslarınıza anlatırken acaba niyeti başka mı diye sormanız çok abes olmuş. Hata sizde uzak durmalıydınız.

Hala görüsüyormusunuz Fatmanin kayniyla? Ben Ayse, Elif' i gectim, zaten arkadas olacak degerde degilmisker, Cigdemde tüm duyduklarina ragmen sizinle arkadas hatta duyduklarini size anlatiyor, ama eger kayinla görüsüyorsaniz ve is ciddiye binerse Fatmayla elti olacaksiniz, asil samata o zaman baslar...:KK14:

Gidip söylemeniz yanlış olmuş. Üstelik bana yazıyor diyerek adamı da zor durumda bırakmışsınız.
Herkesi bir araya çağırıp konuşabilirsiniz.

Hala konuşuyor musunuz o çocukla ?

Kendinizi aklamaya falan çalışmayın.
Zaten böyle insanlarla arkadaşlık etmenize de gerek yok.
Size inanmayan ya da hakkınızda ileri geri konuşan insanlarla işiniz olmaz.
Benim asıl merak ettiğim o kişiyle hala görüşüyor musunuz?
Onun için ne düşünüyorsunuz ne hissediyorsunuz?

arkadaş dedigin onun sevgilisine kötü gözle bakmamaktır o senle sürekli konuşssa bile kestirip atsaydın neden konuşuyorsunki niyetini bile bile bide soruyorsun arkadaşına benimle ilgileniyor diye.

ASlında kimsenin niyeti kötü değil. Ancak o insanla görüşürken az da olsa etkilendiğini ve olayFatma'ya tescilletip Ayşe'nin nabzını ölçmek istemişsin gibi geldi. Yoksa birinin sana yazma amacını hissedersin. Zaten arkadaşlık olarak olsaydı bunu dile getirme gereği bile duymazdın diye düşünüyorum.
Şu aşamada eğer Ayşe de, Fatma da bir şey demeseydi sen bu insana doğru kaymaya başlayabilirdin sanki.
Ama daha önce kendi deyiminle de Ayşe'nin bu insanla olan durumunu bildiğin için az da olsa çekinmişsin. Çekindiğin gibi de olmuş sonuç, tepki vermiş. Bence kim olsa alınır, kırılırdı. Başka erkek mi yok?
Bence arkadaşlık raconuna ters.

Hala görüsüyormusunuz Fatmanin kayniyla? Ben Ayse, Elif' i gectim, zaten arkadas olacak degerde degilmisker, Cigdemde tüm duyduklarina ragmen sizinle arkadas hatta duyduklarini size anlatiyor, ama eger kayinla görüsüyorsaniz ve is ciddiye binerse Fatmayla elti olacaksiniz, asil samata o zaman baslar...:KK14:

O kişi ile şuan birlikte misiniz?

Gidip söylemeniz yanlış olmuş. Üstelik bana yazıyor diyerek adamı da zor durumda bırakmışsınız.
Herkesi bir araya çağırıp konuşabilirsiniz.

Hala konuşuyor musunuz o çocukla ?

Kendinizi aklamaya falan çalışmayın.
Zaten böyle insanlarla arkadaşlık etmenize de gerek yok.
Size inanmayan ya da hakkınızda ileri geri konuşan insanlarla işiniz olmaz.
Benim asıl merak ettiğim o kişiyle hala görüşüyor musunuz?
Onun için ne düşünüyorsunuz ne hissediyorsunuz?

arkadaş dedigin onun sevgilisine kötü gözle bakmamaktır o senle sürekli konuşssa bile kestirip atsaydın neden konuşuyorsunki niyetini bile bile bide soruyorsun arkadaşına benimle ilgileniyor diye.
Hayır Ayşe ve Elife anlattıktan sonra bir daha o kişiyle hiç konuşmadım. Hatta konuşmadığımıda söyledim. Ayşe o çocuğun onunla ilgilendiğini olaydan yaklaşık 3-4 ay önce söylemişti ama söyledikten 2 gün sonrada cevap vermiyor artık konuşmuyoruz anlamadım demiiti. Hatta o kişiyle konuşmalarını bile kendince anlamlar yükleyerek anlattı. Yani çocuk gayet arkadaşça konuşuyordu onunla da .

Hayır Ayşe ve Elife anlattıktan sonra bir daha hiç konuşmadım. Hatta konuşmadığımıda söyledim. Ayşe o çocuğun onunla ilgilendiğini olaydan yaklaşık 3-4 ay önce söylemişti ama söyledikten 2 gün sonrada cevap vermiyor artık konuşmuyoruz anlamadım demiiti. Hatta o kişiyle konuşmalarını bile kendince anlamlar yükleyerek anlattı. Yani çocuk gayet arkadaşça konuşuyordu onunla da .
Ayseyle Fatmayi sormuyoruz, adamla görüsüyormusunuz hala, onu soruyoruz...:ssz:

Beyfendi ile hala konuşuyor musunuz? Madem arkandan konuşuyorlar beyfendiyle konuş görüş. Hodri meydan :D
Hayır görüşmüyorum ama ayşe ile aramızdaki bir konuydu kim haklı haksız olsada bu bana iftira atmasını asla haklı kılmaz bence.

Back