İftar yemeği için yardımlarınızı bekliyorum

esgisu

ÖmEr&EzGi
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
102
0
38
Merhaba kızlar :)
Pazar günü iftar için arkadaşlarımı çağırdım yalnız hala ne yemek yapsam diye düşünüp duruyorum CADIARZU bir türlü karar vermiş değilim sizlerden değişik menü seçenekleri istiyorum. a.s.

Zeytinyağlı yapabilirsin birkaç çeşit.
Taze fasülye veya barbunya gibi
2-3 çeşit salata yapabilirsin.
Yoğurtlu semizotu, çoban salata, rus salatası, şehriye salatası gibi
Pilav kesin olsuncokacimcoook (mis gibi tereyağlı)
Geldik ana yemeğe
Fırında kaşarlı mantarlı tavuk olabilir
Hasan paşa köftesi yapabilirsin.
Et kavrurup, patates püresiyle servis edebilirsin

Ay ne bilim, 40 yıllık aşçı değilimki.:nazar:

Zeytinyağlı yapabilirsin birkaç çeşit.
Taze fasülye veya barbunya gibi
2-3 çeşit salata yapabilirsin.
Yoğurtlu semizotu, çoban salata, rus salatası, şehriye salatası gibi
Pilav kesin olsuncokacimcoook (mis gibi tereyağlı)
Geldik ana yemeğe
Fırında kaşarlı mantarlı tavuk olabilir
Hasan paşa köftesi yapabilirsin.
Et kavrurup, patates püresiyle servis edebilirsin

Ay ne bilim, 40 yıllık aşçı değilimki.:nazar:

vala sen bunları yapıosan ben sana 40 yıllık ahçı derim :KK1: aklımın bi köşesine yer edicem bunları tşk ederim canm a.s.

Şekerim evde olayım, çalışmiyim, ben daha neler yaparımda bakma işte. Pratik şeylere kayıyoruz vakit yokluğundan. Yoğusa bayılırım yeni tatlara, yemek yapmaya.bayanssulusmile

ayni dertden bende muzdaribim
ama soyle bi menu hazirlamayi dusunuyorum

mercimek corbasi yada yayla corbasi (tabi kendim yapicam hazir degil)
firin posetinde tavuklu mantarli patates
arkasina revani olabilir
ortaya salata yogurt ve zeytinyagli sarma diye dusunuyorum
olabilirmi acaba?

zemuszemus aynen yaa bazen evde olmayı istiyorum mutfakta daha çok vakit geçirmek için çalışınca olmuo maalesef ... kafamçokkarıştı

ayni dertden bende muzdaribim
ama soyle bi menu hazirlamayi dusunuyorum

mercimek corbasi yada yayla corbasi (tabi kendim yapicam hazir degil)
firin posetinde tavuklu mantarli patates
arkasina revani olabilir
ortaya salata yogurt ve zeytinyagli sarma diye dusunuyorum
olabilirmi acaba?

hepsi olurda sarma zor yapabilsem :KK1::KK1: yoksa çok severim vala canımda çekdi hee şimdi olsada yesek :dance:

ben oyle yapmayi dusunuyorum sarma ve tatliyi bi gun onceden yapicam insallah
digerleride zaten kolay seyler ramazanda halim olmuyo daha ozel seyler yapamam pratik ve karin doyursun yeter

bende kayınvalidemleri aldığımda ne yemek yapsam acaba,
topiği gördüm aklıma geldi birden :)

Hava sıcak olduğu için soğuk çorba yapabilirsiniz.
Zeytinyağlı dolma, fasülye, patlıcan v.b. bir zeytinyağlı çeşidi.
Et sote, mantarlı tavuk sote, fırında sebzeli baget veya incik, patlıcan kebabı v.b. bir ana yemek
Mısırlı ve dereotlu pilav, şehriyeli pilav, nohutlu pilav v.b.
Salata
Sebzeli krep
Sütlü irmikli tatlı, sakızlı muhallebi, çilakli muhallebi v.b. hafif bir sütlü tatlı.

Mercimek çorbası
z.yağlı fasulye
et sote pilav cacık salata dondurmalı pasta mı yapsamm bu menü nasıl kızlar peki :smiley-cool:

Helal valla ben bu sene kimseyi iftara almayı düşünöüyorum.Sadece bir arkadaşım bebek görmeye gelecekmiş eşiyle onlarada ekstra bir şey yapmayı düşünmüyorum.Bu sıcaklarda misafirle filan uğraşamam:bbo:
Size menü gerekiyorsa;

Domates çorbası(sütlü)-Enfes olur,tarifini verebilirim.
Zeytinyağlı biber dolması
Mantar ve tavukla sotelenmiş börek
Orman kebabı_Bnim en pratik yemeğimdir,eti önceden haşlarım sonra borcama kızarttığım pattisi,bezelyeyi,havucu,eti,domates ve soğan halkalarını koyarım.ÜZerinede et suyunu salçayla bocalar fırında pişiririm.Müthiş:)
Nohutlu pilav ve patates püresi kaşarlı:)
Islak kek üzerine krem şanti ve çikolata sosu döküyorum ben müthiş oluyor.(Tarif mevcut)
Çerez,meyve derken bu kadar..
Az ve öz işte:)

Helal valla ben bu sene kimseyi iftara almayı düşünöüyorum.Sadece bir arkadaşım bebek görmeye gelecekmiş eşiyle onlarada ekstra bir şey yapmayı düşünmüyorum.Bu sıcaklarda misafirle filan uğraşamam:bbo:
Size menü gerekiyorsa;

Domates çorbası(sütlü)-Enfes olur,tarifini verebilirim.
Zeytinyağlı biber dolması
Mantar ve tavukla sotelenmiş börek
Orman kebabı_Bnim en pratik yemeğimdir,eti önceden haşlarım sonra borcama kızarttığım pattisi,bezelyeyi,havucu,eti,domates ve soğan halkalarını koyarım.ÜZerinede et suyunu salçayla bocalar fırında pişiririm.Müthiş:)
Nohutlu pilav ve patates püresi kaşarlı:)
Islak kek üzerine krem şanti ve çikolata sosu döküyorum ben müthiş oluyor.(Tarif mevcut)
Çerez,meyve derken bu kadar..
Az ve öz işte:)

cnm şu ıslak kekinin tarifini alabilirmiyim cokacimcoook:1rolleyes:

Elbette canım.
4 yumurtayı 2 su bardağı şekerle çırpıyoruz.
1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı ılık su ekliyoruz(çok çok ılık oda sıcaklığında hatta)
2 bardaktan az fazla unu katıp,bir kabartma tozu ekliyoruz.Sonra kakao.(50 grlık koyuyorum ben)
Sonra kare bir borcama orta büyüklükteki yani azcık zeytinyağı ile yağlayp karışımı döküyoruz.
Keki ben 180 derecede tam 40 dakikada pişiriryorum,sende ayarında pişirirsin.
Fırından çıkınca soğumaya bırak ama çok da soğutma,hafif sıcak olsun.Çok sıcakda olmasın:)1 su bardağından biraz fazla sütü dök üzerine.(Sütü ben keki çırpmaya başlayınca çıkarıyorum dolaptan)
Sonrada üzerine krem şant,(Dr.Oetkerse 1 tane yeter) ve çikolata sosu üzerinede sadece fındık döküyorum ki baymasın.
Enfes oluyor kesinlikle yapın derim.Benim kurtarıcımdır.

Elbette canım.
4 yumurtayı 2 su bardağı şekerle çırpıyoruz.
1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı ılık su ekliyoruz(çok çok ılık oda sıcaklığında hatta)
2 bardaktan az fazla unu katıp,bir kabartma tozu ekliyoruz.Sonra kakao.(50 grlık koyuyorum ben)
Sonra kare bir borcama orta büyüklükteki yani azcık zeytinyağı ile yağlayp karışımı döküyoruz.
Keki ben 180 derecede tam 40 dakikada pişiriryorum,sende ayarında pişirirsin.
Fırından çıkınca soğumaya bırak ama çok da soğutma,hafif sıcak olsun.Çok sıcakda olmasın:)1 su bardağından biraz fazla sütü dök üzerine.(Sütü ben keki çırpmaya başlayınca çıkarıyorum dolaptan)
Sonrada üzerine krem şant,(Dr.Oetkerse 1 tane yeter) ve çikolata sosu üzerinede sadece fındık döküyorum ki baymasın.
Enfes oluyor kesinlikle yapın derim.Benim kurtarıcımdır.

canm çok tşk ederim birde böyle denicem bende aynı tarifte yapıyordum ama un ve kabartma tozunu koymadan önce 2 bardak o karışımdan ayırıyor sora un ve kabartma tozunu koyuyor ama biras normalinden cıvık bırakıyordum yani un çok fazla koymuyordum fırında pişirdikden sorada hafif soğdukdan sora üstüne o ayırdığım karışımı döküyordum birde böyle denicem şimdi akşam gidince yapım delikafaduldencokacimcoook canımmda çok çekdi :dance:

Yok ben çiğ yumurta yiyemediğimden bu tarif çok işime yaradı her yiyende bayıldı.Sende bayılacaksın:)

ben genelde birielrini davet etmişsem mutlaka sarmayı hazırlarım biber dolmasıda yapabilsem yanına yaparım. mercimek, ezogelin veya yoğurt çorbası yaparım. pirinç pilavı ve salat mutlaka yaparım. fırında sebzeli köfte ve piliç yaparımki piliç yemeyene köfte fazla koyarım. tatlı olarak sütlü tatlı yaparım gelenler şerbetli getiriyor zaten onlardanda koyarım.
kadınbudu köftede çok güzel oluyor.

cnm ya ben sarmayı sarmasını biliyorumda içinin hazırlaması ve pişirmesinde yeteneksizimm yoksa ortaya gerçekden güzel olurdu senağlama

geçen sene bu çağıracak olduğum arkadaşlarımı çağırdım zaman mercimek çorbası taze fasulye tavuk sintzel yanına pilav patates püresi salata irmikli güzel tatlısı yapmıştım

X