Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zeytinyağlı yapabilirsin birkaç çeşit.
Taze fasülye veya barbunya gibi
2-3 çeşit salata yapabilirsin.
Yoğurtlu semizotu, çoban salata, rus salatası, şehriye salatası gibi
Pilav kesin olsuncokacimcoook (mis gibi tereyağlı)
Geldik ana yemeğe
Fırında kaşarlı mantarlı tavuk olabilir
Hasan paşa köftesi yapabilirsin.
Et kavrurup, patates püresiyle servis edebilirsin
Ay ne bilim, 40 yıllık aşçı değilimki.
ayni dertden bende muzdaribim
ama soyle bi menu hazirlamayi dusunuyorum
mercimek corbasi yada yayla corbasi (tabi kendim yapicam hazir degil)
firin posetinde tavuklu mantarli patates
arkasina revani olabilir
ortaya salata yogurt ve zeytinyagli sarma diye dusunuyorum
olabilirmi acaba?
Helal valla ben bu sene kimseyi iftara almayı düşünöüyorum.Sadece bir arkadaşım bebek görmeye gelecekmiş eşiyle onlarada ekstra bir şey yapmayı düşünmüyorum.Bu sıcaklarda misafirle filan uğraşamam:bbo:
Size menü gerekiyorsa;
Domates çorbası(sütlü)-Enfes olur,tarifini verebilirim.
Zeytinyağlı biber dolması
Mantar ve tavukla sotelenmiş börek
Orman kebabı_Bnim en pratik yemeğimdir,eti önceden haşlarım sonra borcama kızarttığım pattisi,bezelyeyi,havucu,eti,domates ve soğan halkalarını koyarım.ÜZerinede et suyunu salçayla bocalar fırında pişiririm.Müthiş:)
Nohutlu pilav ve patates püresi kaşarlı:)
Islak kek üzerine krem şanti ve çikolata sosu döküyorum ben müthiş oluyor.(Tarif mevcut)
Çerez,meyve derken bu kadar..
Az ve öz işte:)
Elbette canım.
4 yumurtayı 2 su bardağı şekerle çırpıyoruz.
1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı ılık su ekliyoruz(çok çok ılık oda sıcaklığında hatta)
2 bardaktan az fazla unu katıp,bir kabartma tozu ekliyoruz.Sonra kakao.(50 grlık koyuyorum ben)
Sonra kare bir borcama orta büyüklükteki yani azcık zeytinyağı ile yağlayp karışımı döküyoruz.
Keki ben 180 derecede tam 40 dakikada pişiriryorum,sende ayarında pişirirsin.
Fırından çıkınca soğumaya bırak ama çok da soğutma,hafif sıcak olsun.Çok sıcakda olmasın:)1 su bardağından biraz fazla sütü dök üzerine.(Sütü ben keki çırpmaya başlayınca çıkarıyorum dolaptan)
Sonrada üzerine krem şant,(Dr.Oetkerse 1 tane yeter) ve çikolata sosu üzerinede sadece fındık döküyorum ki baymasın.
Enfes oluyor kesinlikle yapın derim.Benim kurtarıcımdır.