sana tavsiyem herkesin tabagina servis yapmayin..gercekten cok geliyor iftarda..sadece corbalari o sekilde yapin tek tek..sonra ortaya koyun pilavi ana yemekleri vs. hem sen rahat edersin surekli servis yapmak zorunda kalmazsin..hemde herkes istedigi kadarini alir. doymazsa tekrar alir..ama en azindan tika basa yemek zorunda kalmazlar.
aklima tatillerdeki insanlar geldi. otelde nasilsa hepsi fiyatin icinde diyerekten 2 kisiyle 10 tabak dolduruyorlar. yenmiyorda dokuluyor. o kadar uzucu birseyki bu. herkes yiyebildigi kadarini alsin. az al ye bir daha kalk al, sanki millet sana neden 2. tabagi aliyorsun mu diyecek? neyse iste oyle
Menü bana cok fazla geldi bir ascı olarak bile =) ama miktarları azar azar yapıcam diyorsanız olabilir tabi cok cesit görünür. Masada 2 protein varmıs basta neyse ki onu teke düşürmüssünüz. Şimdiden afiyet seker olsun =)haklisiniz sirf israf olmasın diye asiri cesit yapmak istemiyorum. yiyebilecekleri seyler olsun az olsun oz olsun.
ramazan gunu cope yemek atmak beni cok uzer.
o yuzden de konu actim fikir almak icin.
yemek illa yenirde, hani kalani siz ertesi gunde yiyebilirsiniz. hazir yemek favorimdir : )haklisiniz sirf israf olmasın diye asiri cesit yapmak istemiyorum. yiyebilecekleri seyler olsun az olsun oz olsun.
ramazan gunu cope yemek atmak beni cok uzer.
o yuzden de konu actim fikir almak icin.
Menü bana cok fazla geldi bir ascı olarak bile =) ama miktarları azar azar yapıcam diyorsanız olabilir tabi cok cesit görünür. Masada 2 protein varmıs basta neyse ki onu teke düşürmüssünüz. Şimdiden afiyet seker olsun =)
bilmiyorum biz esimle et mangal tarzi yerlere cok gideriz disarida iftara. orada tiklim tiklim insanlar buna benzer menuyu yemek icin gelirler.herkese gore kupkuru degil demekki. yani kucumsemektense damak tadi meselesi demek daha iyi olacak herhalde.
tesekkur ediyorum tavsiyeleriniz icin.
Menü bana cok fazla geldi bir ascı olarak bile =) ama miktarları azar azar yapıcam diyorsanız olabilir tabi cok cesit görünür. Masada 2 protein varmıs basta neyse ki onu teke düşürmüssünüz. Şimdiden afiyet seker olsun =)
Pilavı çıkarmayın püreyi çıkarın derim eti sebzeli yaparsınız, yanına pilav ile beraber ikram edersiniz daha doyurucu olur bence.hanımlar aslında aklıma su geldi.
icli kofte de kiymalı kendim yapmayacagim icin ben onu unuttum.
yani tavugu ve pilavı cikarsak olur herhalde.
yerine biftegi pisirirken firin poserinin icine atacagim havuc biber gibi sebze garnituru koyabilirim veya firinda kasarli mantar.
daha iyi olacak gibi duruyor.
Bende : ( daha bir buçuk saat varAcıktım yav
Bende : ( daha bir buçuk saat var
Bu kadar şey yendi mi gerçekten?Bence gayet iyi zaten insan iftarda cok bisey yiyemiyoki.. bende dun bizimkileri davet ettim.. kremali havuc corbasi yaptim pirinc pilavi yanina sebzeli kirmizi et kavurdum firinda kremali patates yaptim bak buda cok pratik ve cok leziz oldu tavsiye ederim.. dolmam vardi bide dolma pisirdim buzluktan cikarip.. birde ortaya rus salatasi yaptim.. yemekten sonrada borekle pasta verdim cayin yanina ☺
Borekden ve pastadan artti tabi sahurda biz yedik cesit cok yaptim ama az yaptim yemeklerimi tabaklara 2 yemek kasigi pilav 2 yemek kasigi et 1 yemek kasigi da kremali patatesten koydum cok az kaldi pilavla etden corbamda oyle onlarida bu aksam biz yicezBu kadar şey yendi mi gerçekten?
Çorbayı ve suyu içiyorum tıkanıyorum.
Ben pureli biftek ve tavuk pilav kısmında düzeltme yapacaktım ama yapmışsınız. Son hali gayet güzel olmuş. Hayırlı iftarlar, hoş sohbetler olsunMerhaba hanımlar.
Haftaya kendi ailemi ve esimin ailesini iftara davet etmeyi planlıyorum. toplam 9 kisi olacagiz.
calisiyorum ve bir oglum var. bu yuzden pratik ama lezzetli bir menu olusturmaya calisiyorum.
aklimdaki menu soyle:
süzme mercimek corbası
içli köfte (isyerimde satan bir ablamiz var ona yaptiracağım)
yogurtlu kırmızı biber
domates salatası
patetes pureli fırında biftek
tavuk pirzola ile pirinç pilavı
süt helvası yanına kesme dondurma.
onden corba verecegim. icli kofte yogurtlu biber domates salata ortada olacak. sonra servis tabagina pureli biftek, tavuk ve pirinc pilavinı servis edeceğim. son olarak süt helvasi ve kesme dondurma cayla beraber olacak.
sizce nasıl menü? ortadaki cesitler az mı? hazir cig kofte de alsam mı? ne dersiniz?
bir de servis tabağında pure biftek tavuk ve pilavdan baska kasarli mantar da mı servis etsem. servis tabagi cok mu karisik olur?
bana bir akıl verin.
edit: son durum.
süzme mercime corbası
icli kofte
yogurtlu kirmizi biber
coban salata
pureli biftek
sebze garnituru
kasarli mantar.
sut helvası.
Havucun mevsimi değil ama güzel renk verir elbette. Bol sogan, sarımsak ilave edebirsiniz. Mevsim sebzelerini düşünüyorum ben böle olunca tabi ilk aklıma bezelye gelir benim =) havuc bezelye ile de olur. Kabak cabuk pişer. İsterseniz havucu bezelyeyi önden sogan ve sarımsakla soteleyip de posete gönderebilirsiniz.asçıymışsınız size birsey danismak istiyorum. sebze garniturunu firin poserinde yapmayi planloyorum pratik olsun diye. pure oldugu icin patates kullanmiyacagim. havuc kabak kirmizi biber vs vs baska hangi sebzeler olabilir sebze gatnitüründe?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?