• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftar menüsündeki kararsızlığım

Zeytinyagli olmayan sofra benim icin malesef eksiktir isterse her turlu et olsun.

iste iki tarafın ailesi de et sever insanlar. benim ailemde esimin ailesi de yesil fasulye yi bile etle pisirirler. Huylarını bildigim icin.

Merakımdan soruyorum Bursalı mısınız süt helvasını menüye ekleyince😋😋ayrıca gayet yeterli saydıklarınız hatta bazı arkadaşlara katılıyorum hem kırmızı hem beyaz et bir arada iyi olmuyor bence tavuğu çıkartıp biftek sebze sote ve pilav yapabilirsiniz ana yemek tabağını ayrıca ortada yoğurtlu semizotu salatası da çok yakışır. İlla biraz daha olsun derseniz barbunya yapabilirsiniz ortaya
Bildigin muhallebi, bu kadar abartilmasini anlamsiz buluyorum ben: (

Normalde ya kırmızı ya da tavuk eti kullanmak lazım ama ailenizi siz biliyorsunuz yenir diyorsanız yapın. Bence gayet doyurucu bir menü. Tatlıya da takılmadım geçen bir yerde dondurmalı kadatıf geldi çayla. Herkes yedi kimse öteye itmedi :)
Iyide serbetli tatliyla dondurma super gider zaten.. dondurmali kadayif baklava sobiyet hepsinin oluru var.. ama sut helvasiyla..

Sut helvasi ve dondurma bi arada tuhaf bi kombinasyon degil mi?

et mangal tarzı yerlere giderseniz et yemeklerinin uzerine firinda sicak sut helvasi ya da sicak tahin helvasi yanina dondurma ikram ederler.

dondurmali irmik helvasınında mantigi aynidir irmik helvasi sicak dondurma soguktur.

denemediyseniz tavsiye ederim.

iste iki tarafın ailesi de et sever insanlar. benim ailemde esimin ailesi de yesil fasulye yi bile etle pisirirler. Huylarını bildigim icin.

Kupkuru bir menu tabi et seven aileler icin ideal.Biz tipik egeli oldugumuzdan corbadn sonra illa kucuk porsiyon zeytinyagli servis ederiz.O zamn sizler icin oluru olan bir menu.

Bildigin muhallebi, bu kadar abartilmasini anlamsiz buluyorum ben: (
Doğrudur size göre muhallebi gibi gelebilir ki fırınlanmış muhallebi 😁herkesin alışkanlıkları ve zevkleri farklı ben küçükken düğünlerin vazgeçilmez tatlısıydı.yediğim şeylerin hissettirdiği duygular daha ön planda benim için. Bu nedenle ayrı bir severim. Bu arada bursadaysanız küçük sanayi içinde tostçada bal kabaklı halini yemenizi tavsiye ederim belki daha farklı gelir😉

et mangal tarzı yerlere giderseniz et yemeklerinin uzerine firinda sicak sut helvasi ya da sicak tahin helvasi yanina dondurma ikram ederler.

dondurmali irmik helvasınında mantigi aynidir irmik helvasi sicak dondurma soguktur.

Denemedim ben gittigim yerlerde sadeyedim..

Ben sicak olusuna takilmadim aslinda.

bursada kozahanin alt tarafinda haci serif var.. oranin irmik helvasinin hastasiyimdir. Hani irmikte boyle sutlu tatlilar gibi degil ya dondurmayla iyi gidiyor bencede..

Ama bu tuhaf geldi.. bir daha yersem denerim bu sekilde

Şerbetli tatlı dondurma kombinasyonu daha uygun olur bence,ama yöreden yöreye değişiyor olabilir.Mesela bizim burada kadayıf yanına kaymak ve dondurma verilir.Hatta sütün kendisi de ikram edilir.
Ailelerin zevkini en iyi siz biliyorsunuz,sürekli yediğiniz şeylerse böyle verin tatlıyı.

Kupkuru bir menu tabi et seven aileler icin ideal.Biz tipik egeli oldugumuzdan corbadn sonra illa kucuk porsiyon zeytinyagli servis ederiz.O zamn sizler icin oluru olan bir menu.

bilmiyorum biz esimle et mangal tarzi yerlere cok gideriz disarida iftara. orada tiklim tiklim insanlar buna benzer menuyu yemek icin gelirler.herkese gore kupkuru degil demekki. yani kucumsemektense damak tadi meselesi demek daha iyi olacak herhalde.

tesekkur ediyorum tavsiyeleriniz icin.

Doğrudur size göre muhallebi gibi gelebilir herkesin alışkanlıkları ve zevkleri farklı ben küçükken düğünlerin vazgeçilmez tatalısıydı.yediğim şeylerin hissettirdiği duygular daha ön planda benim için. Bu nedenle ayrı bir severim. Bu arada bursadaysanız küçük sanayi içinde tostçada bal kabaklı halini yemenizi tavsiye ederim belki daha farklı gelir😉
Ilk firsatta yiyecegim, tesekkur ederim❤️

Şerbetli tatlı dondurma kombinasyonu daha uygun olur bence,ama yöreden yöreye değişiyor olabilir.Mesela bizim burada kadayıf yanına kaymak ve dondurma verilir.Hatta sütün kendisi de ikram edilir.
Ailelerin zevkini en iyi siz biliyorsunuz,sürekli yediğiniz şeylerse böyle verin tatlıyı.

olabilir aslında esime serbetli tatli aldirabilirim. hem cayin yanina direk servis edilebilir o zaman.

hanımlar aslında aklıma su geldi.

icli kofte de kiymalı kendim yapmayacagim icin ben onu unuttum.

yani tavugu ve pilavı cikarsak olur herhalde.

yerine biftegi pisirirken firin poserinin icine atacagim havuc biber gibi sebze garnituru koyabilirim veya firinda kasarli mantar.

daha iyi olacak gibi duruyor.

tavuk yerine taze fasulye tarzi bir zeytin yagliyo ara sicak olarak veremezmisiniz

Ben olsam mercimek çorbası , ortaya zeytinyağlı barbunya yada fasulye, içli köfte ( sırf sofra dolu olsun diye ) ana yemek olarak biftek patates püresi közlenmiş sebze , tatlı da revani yapardım.

Back
X