• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftar menüsündeki kararsızlığım

zeytinyagli eksik farkindayim ama esimin aileside benim ailemde et sever insanlar. kimse zeytin yagli fasulyenin yuzune bakmaz iftarda. zeytin yagli sarma desem bayagı ugrastirir beni kucuk cocugum var.

Zeytinyagli taze fasulye eksik gibi diyecektim ama sevmiyorlarsa piyaz dusunmez misiniz? Ya da yogurtlu semizotu salatasi?

Eğer aile geliyorsa, az çok biliniyordur hangi tur et yedikleri, bu yüzden beyaz ve kırmızı et bir arada yapilmaz.

Püreli bifteğin yanına ya sebzelerle bir garnitür ya da bir zeytinyağlı tavsiye ederim.

bifteği fırın posetinde pisirecegim biftegin yanina posete biber havuc sogan atip onlarida servis etyi planliyorum belki sebze acigi boyle kapanir.

Normalde ya kırmızı ya da tavuk eti kullanmak lazım ama ailenizi siz biliyorsunuz yenir diyorsanız yapın. Bence gayet doyurucu bir menü. Tatlıya da takılmadım geçen bir yerde dondurmalı kadatıf geldi çayla. Herkes yedi kimse öteye itmedi :)

Normalde ya kırmızı ya da tavuk eti kullanmak lazım ama ailenizi siz biliyorsunuz yenir diyorsanız yapın. Bence gayet doyurucu bir menü. Tatlıya da takılmadım geçen bir yerde dondurmalı kadatıf geldi çayla. Herkes yedi kimse öteye itmedi :)

sut helvasi sicak olacak zaten sicak yenen bir tatli sicak tatlilarin yanina dondurmayı cok yakıstırıyorum ben.

Menü çok fazla değil mi? Hem et hem tavuk, içli köfte, meze bence çok. Bir çorba, içli köfte, bir ana yemek, pilav, salata yeter tatlıyı da eşin alsın. Aynı menüde hem kırmızı et hem beyaz et olmaz.

kirmizi ve bayaz et ayni anda olmaz denmis ama biz de ana yemek kirmizi ise corba tavuklu ana yemek tavuk ise corba kofteli olur.

zaten mangalcilarda karisik izgara isterseniz bi parca da tavuk eti olur.

bizimkiler et severler yadirgamazlar ama tavuk belki pirzola olmazda haslayip pilavın uzerine diderim.

Gayet guzel bir menu olmuş.Davetlilere simdiden afiyet olsun..Daha fazla ekleme yapmayin bence.Hatta ben ana yemekteki menuyu fazla buldum.Ikisi gereksiz.Isterseniz onu bile azatabilirsiniz.Ikisi ayni tur cunku.Birini cikarip onun yerine kasarli mantar yapabilirsiniz..

sut helvasi sicak olacak zaten sicak yenen bir tatli sicak tatlilarin yanina dondurmayı cok yakıstırıyorum ben.
Merakımdan soruyorum Bursalı mısınız süt helvasını menüye ekleyince😋😋ayrıca gayet yeterli saydıklarınız hatta bazı arkadaşlara katılıyorum hem kırmızı hem beyaz et bir arada iyi olmuyor bence tavuğu çıkartıp biftek sebze sote ve pilav yapabilirsiniz ana yemek tabağını ayrıca ortada yoğurtlu semizotu salatası da çok yakışır. İlla biraz daha olsun derseniz barbunya yapabilirsiniz ortaya

Tavuğun yerine ara sıcak börek mi olsa. Biftiek üstüne tavuk bilemedim

belki tavuktan vazgecerim yerine borek olur. ama o zaman et olarak sadece biftek olacak belki corbayi tavuk corbasina ceviririm. biliyorum cünku iki aile de eti sever.

Merakımdan soruyorum Bursalı mısınız süt helvasını menüye ekleyince😋😋ayrıca gayet yeterli saydıklarınız hatta bazı arkadaşlara katılıyorum hem kırmızı hem beyaz et bir arada iyi olmuyor bence tavuğu çıkartıp biftek sebze sote ve pilav yapabilirsiniz ana yemek tabağını ayrıca ortada yoğurtlu semizotu salatası da çok yakışır. İlla biraz daha olsun derseniz barbunya yapabilirsiniz ortaya

Bursalı degilim ama bursa da yedim ve bayıldım tarifini ogrendin ve yaparim guzel olur esimde sever.

Zeytinyagli olmayan sofra benim icin malesef eksiktir isterse her turlu et olsun.

corbayı tavuk parcacikli tavuk suyuna cevirip bonfilenin yanindaki tavugu kaldirip yerine firinda kasarli mantar mi koysam acaba.

yada tavuklu borekte yapabilirim.

Bence tavuğu çıkarın menüden. Onun yerine bir zeytinyağlı ekleyin, yine ortaya koyarsınız. Barbunya veya fasulye olabilir örneğin

Back
X