İflas,haciz,bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkeste bir iş kurma sevdası var niyeyse. İşi bilenler ya da şanslı olanlar köşeyi dönüyor, onları görenler de hevesleniyor galiba. O kadar borcun içinde neden biz bu riski alıyoruz diye hiç düşünmediniz mi? Evin parasıyla borcunuzu ödeseydiniz, eşiniz düşük maaşlı bir işe girseydi, idarelik ailelerin yanına taşınsaydınız ya. 1.5 yıl eşiniz neden evde oturdu, gerekirse garsonluk yapsaydı bir şekilde cebinize para girseydi.
Yapacak bir şey yok, olan olmuş. Geçmiş olsun, elbet çalışılıp ödenir. Kendinizi ve bebişi yıpratmamaya çalışın, her şeyin çözümü var
Herkes beyaz yaka, herkes yönetici. İşsiz kalan beyaz yaka burnundan kıl aldırmıyor, evde maassiz yaşıyor ama daha az maaşa, daha kotu şartlarda bile olsa eve para girsin diyen yok.
Gerçekten ciddi anlamda sinirlerimi bozan bir konu oldu bu, Allah yardımcılari olsun diyebiliyorum ama konu sahibi ve kocası bu rahatlıkla daha çok batar çıkar

Yani onlarin borcunu odemeye destek olacaklar ama size tek 1 lira yok, dogru mu anliyorum?
Oralar çok karışık çok detay var, kocam intihar edecek anne haciz gelecek anne çocuğumla napcam ben diye diye bayılma numaralar vs yani oralar çok şeytani konumuz inan ki daha önemli. Özetle Eşim ve ben görüşmüyoruz. Anne baba görüşüyor .

Herkes beyaz yaka, herkes yönetici. İşsiz kalan beyaz yaka burnundan kıl aldırmıyor, evde maassiz yaşıyor ama daha az maaşa, daha kotu şartlarda bile olsa eve para girsin diyen yok.
Gerçekten ciddi anlamda sinirlerimi bozan bir konu oldu bu, Allah yardımcılari olsun diyebiliyorum ama konu sahibi ve kocası bu rahatlıkla daha çok batar çıkar
Daha çok Batıp çıkmamızı ister misin?

3 ay ne hastalığı pardon? Siz nasılsa oturmuş yer, havadan para gelecek diye rahat davranmissiniz. Hala napalim diyorsunuz, gerçekten durumun ciddiyetinin farkında mısınız?
Ayrıca eşiniz yönetici pozisyonunda çalışmış, bu nasıl bir acemiliktir
Oturmuş yer ,havadan para gelecek diye düşünerek iyi ve akıllıca bir yatırım yaptık. Güven esas kontrol şart fakat 3 ay kontrol etmemek bizim yanlışımız . Güvenmek bizim yanlışımız. Yönetici pozisyonunda ya da bir mühendis olsan da acemilik insan işi.

Daha çok Batıp çıkmamızı ister misin?
Sizi üzmek istemem ama artık eşinizle bir işe girip çalışmanız lazım.
Moralim bozuk, psikolojim bitik gibi şeyler için bile zamanınız yok.
Karı-koca belli ki ticaretten anlamıyorsunuz, girişmeyin böyle işlere.
Elinizde kalan malların satışını yapın bitirin sonrasında iş arayın derim.
Evi sattıgınızda borcu kapatmadan yeni borç yapmak hiç mantıklı bir iş degil.

Teşekkürler, ticarete alışık olmayanlar neler döndüğünü idrak edemiyor diyebiliriz.
İyi de ticarete alışık olmakla sizin durumunuzun alakası yok ki?

Ben de ticaret bilmiyorum ama allah muhafaza bu kadar riske girip işyeri açmaya kalksam valla ölüyor olsam bile orda yatar kalkarım, hatta bilmediğim bir alan olduğu için daha da yapışırım oğreneyim diye...

3 ay yeni devraldiginiz bir dükkanı elin adamına bırakıp uğramamak nedir? ?

Zaten önceki 2 yıl da calismamişsiniz, üstüne ev satıp böyle bir dönemde hiç bilmediginiz bir alanda işyeri açmak ve 3 ay uğramamak sonucunda batınca şaşırmaniza şaşırdım ben asıl...

Oralar çok karışık çok detay var, kocam intihar edecek anne haciz gelecek anne çocuğumla napcam ben diye diye bayılma numaralar vs yani oralar çok şeytani konumuz inan ki daha önemli. Özetle Eşim ve ben görüşmüyoruz. Anne baba görüşüyor .
Size maddi olarak yardim etmesi mumkun olan yakınlarınızı anlamaya calistigim icin sordum

Sizi üzmek istemem ama artık eşinizle bir işe girip çalışmanız lazım.
Moralim bozuk, psikolojim bitik gibi şeyler için bile zamanınız yok.
Karı-koca belli ki ticaretten anlamıyorsunuz, girişmeyin böyle işlere.
Elinizde kalan malların satışını yapın bitirin sonrasında iş arayın derim.
Evi sattıgınızda borcu kapatmadan yeni borç yapmak hiç mantıklı bir iş degil.
Borcu kapatınca bu girişimlerde bulunamadığımız ve sadece faizler ödendiği ana para hala kaldığı için ödemeleri aylıl yapmak daha doğruydu. Sağımda garanti gelir getiren işletme, solumda gelir gideri karşılar mı dediğimiz diğer işletme vardı. Elimizde ki ürünleri toptan bir yere versek eğer, aldığımız fiyatında da altına zararına vermiş oluruz diye internet satışı için reklamlarla destekleyerek satış gerçekleştirmeyi planladım. Psikoloji, ağlamalar tırı vırı. Yaşayan bilir ve bunları konuşmak bile zaman kaydı. Hiç zamanım yok tuvalet tutmaktan tedavi gördüm öyle zamanım yok.

Size soru sormak istiyorum. Eğer iş başvurularından il dışı bir yer çıkarsa taşınmak, nakliye ev tutma tutarlarını düşünürsek hiç bi işin de garanti olmadığını bildiğimize göre iş bulduk diye il değiştirmek doğru olur mu ? İstanbulda yaşıyoruz doğuma büyüme ailelerde burada.

İyi de ticarete alışık olmakla sizin durumunuzun alakası yok ki?

Ben de ticaret bilmiyorum ama allah muhafaza bu kadar riske girip işyeri açmaya kalksam valla ölüyor olsam bile orda yatar kalkarım, hatta bilmediğim bir alan olduğu için daha da yapışırım oğreneyim diye...

3 ay yeni devraldiginiz bir dükkanı elin adamına bırakıp uğramamak nedir? ?

Zaten önceki 2 yıl da calismamişsiniz, üstüne ev satıp böyle bir dönemde hiç bilmediginiz bir alanda işyeri açmak ve 3 ay uğramamak sonucunda batınca şaşırmaniza şaşırdım ben asıl...
Bilgilerinde eksiklik olmuş. Ortada 1 mağaza var eşim başında 12 saat. 1 dükkan var eniştesi başında 12 saat.

Bilgilerinde eksiklik olmuş. Ortada 1 mağaza var eşim başında 12 saat. 1 dükkan var eniştesi başında 12 saat.
Siz biraz önce eşim hastaydi dükkana gidemedi dediğiniz için öyle anladım bir de alt tarafı internet magazasi için hem siz hem eşiniz helak olacaginiza bari o diğer dükkanın basinda dursaydı keşke.

Size soru sormak istiyorum. Eğer iş başvurularından il dışı bir yer çıkarsa taşınmak, nakliye ev tutma tutarlarını düşünürsek hiç bi işin de garanti olmadığını bildiğimize göre iş bulduk diye il değiştirmek doğru olur mu ? İstanbulda yaşıyoruz doğuma büyüme ailelerde burada.
İkiniz birden aynı ilden iş bulabilecek misiniz?

Yanılıyor olabilirim ama konu sahibinin sattığı ev ve araba kayınpederininmiş zaten sanırım. Yani ailelerden biri yeterince destek olmuş gibi...
Aa ben bu detayi kacirmisim, ev sattik araba sattik diye konusunca kendi evleri olarak yorumlamisim.

Borcu kapatınca bu girişimlerde bulunamadığımız ve sadece faizler ödendiği ana para hala kaldığı için ödemeleri aylıl yapmak daha doğruydu. Sağımda garanti gelir getiren işletme, solumda gelir gideri karşılar mı dediğimiz diğer işletme vardı. Elimizde ki ürünleri toptan bir yere versek eğer, aldığımız fiyatında da altına zararına vermiş oluruz diye internet satışı için reklamlarla destekleyerek satış gerçekleştirmeyi planladım. Psikoloji, ağlamalar tırı vırı. Yaşayan bilir ve bunları konuşmak bile zaman kaydı. Hiç zamanım yok tuvalet tutmaktan tedavi gördüm öyle zamanım yok.
Bu yaşadıklarını yaşayan birisi olarak yazıyorum size.
Plansız iş yapan eşimin batışları hüzün doludur mazimde.
O sebeble artık onun iş kurup çalışması gibi bir durum asla olamaz çünkü teklif dahi ederse boşarım.
Gitsin kendi mesleğini yapsın.
Ne zaman kendi mesleğini yaptı işte o zaman ev-araba-tarla sahibi oldum.

Son düzenleme:
Herhangi bir şeye imza atmak zorunda değilsiniz. Önce hakkınızda icra takibi açılır siz bu icra takibine itiraz ederseniz 7 veya 15 gün süreyle takip durur bu süreçte sizin borcunuzu ödediğinize veya borcun size ait olmadığına dair belge sunmanız istenir tabi sizin böyle bir durumunuz olmadığı için icra takibi tekrar devam eder. Borçlu olduğunuz yerleri icra dairesi sıraya koyar ve önce taşınır ve taşınmaz mallarınıza haciz gelir. Ev-araba yoksa haczedecek bir şey de yok demektir. Bundan sonra borcunuza sürekli faiz işleyecektir. Dediğim gibi sigortalı bir işe girerseniz maaşınızın 4 de 1ine icra konur o kadar. Ayrıca bu ödemediğiniz borç vaziyete göre 5 ile 10 yıl arası bir zaman sonra Varlık Fonuna devredilir. Yani banka sizden alamadığı 2 milyon lirayı varlık fonuna misal 200 bin liraya satar. Bari 200 bin lirayı alayım diye düşünür. Siz de varlık fonuna devredildikten sonra borcunuzun çok az bir kısmını kapatarak icrayı bitirirsiniz icra takibi prosedürü bu şekildedir. Telefonunuzu değiştirmek de faydalı olabilir psikolojiniz bozulmaz en azından sürekli ararlar
Ya Allah aşkına sizin için söylemiyorum ama burda kumardan iflastan tembellikten falan hacizlik olanlara da şu "sakın ödeme, hicbirsey yapamazlar, varlık fonuna devredilir, yarısını ödemezsiniz" aklını verip durmayın...

Sizce bankalar o kadar salak mı parasını bedavaya bıraksın?

Bir mudiden girdiği zararı diğer müşterilerden fazla fazla çıkarıyorlar...

Dolandırıcının, serserinin , tembelin, isbilmezin, uyanık geçinenin ödeyemediği borçlarını , hem de faizine kadar sen ben habersiz ödüyoruz dolaylı yollardan...

Bir şu borcu varlığa devredenlere bir de kaçak elektrik kullananlara hakkımı asla helal etmiyorum ben şahsen.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back