İflas,haciz,bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay bendeki kafaya bakar mısın ?
Evi satıp iş kurmak 1,5 milyon varken yapacagım bir şey olmayacagını düşündüğün için herhalde satıp borcu odediler kalanla da iş kurdular anladım.
Çok saçma olmuş eğer böyle ettilerse.
yani şu süreçte hatalar silsilesi olmuş, borç için bir daha hiç alinamayacak olan hali hazirdaki ev satılmış, uzerine o borc odenmemiş tekrar başka borçların altına girilmiş vs.
İnsan oğlu işte umut ediyor hayallerinin peşinden koşarken asıl pencereden bakamıyor kimsede yahu siz napıyosunuz dememiş.
Eşimin 800 bin borcu çıktı k.p krndi arabasini satmaya kalkti görümcem bizim eve arabaya gözünü dikti birini satın ödeyin diye ne kayınpederimin nede kendi malımı sattırmadım.
Bir daha yerine koyamayacağım seyler çünkü,gitsin iki iş yapsın ödesin.
bir damım olsun dikili agacim olsun diye açlığını sefaletini çektigim malımı neden satıyorum yani

yani şu süreçte hatalar silsilesi olmuş, borç için bir daha hiç alinamayacak olan hali hazirdaki ev satılmış, uzerine o borc odenmemiş tekrar başka borçların altına girilmiş vs.
İnsan oğlu işte umut ediyor hayallerinin peşinden koşarken asıl pencereden bakamıyor kimsede yahu siz napıyosunuz dememiş.
Eşimin 800 bin borcu çıktı k.p krndi arabasini satmaya kalkti görümcem bizim eve arabaya gözünü dikti birini satın ödeyin diye ne kayınpederimin nede kendi malımı sattırmadın.
Bir daha yerine koyamayacağım seyler çünkü,gitsin iki iş yapsın ödesin.
bir damım olsun dikili agacim olsun diye açlığını sefaletini çektigim malımı neden satıyorum yani
Yok yahu ev satıp hem borc odemisler hem is kurmuslar diye okuyorum ben, siz yazinca tekrar tekrar okudum, "borclari baska turlu odeyemezdik eve kagitlar geliyordu cunku" demis.

Yok yahu ev satıp hem borc odemisler hem is kurmuslar diye okuyorum ben, siz yazinca tekrar tekrar okudum, "borclari baska turlu odeyemezdik eve kagitlar geliyordu cunku" demis.
Sonunda sattık ve iş kurduk. burdan sonra hic borç kapattik demiyor burada askıda kalıyor olay, umarım dediginiz gibi olmuştur ancak iki kusur daha borç yaptık diyor ben onu ilk borcun üzerine diye dusundum.Yani baska turlu bir insan üç milyona yakın borçlanirken bir yerde battığını anlayıp dururdu diye dusunuyorum. Üstelik daha once bir borc icin ev satmalara kadar gidildiyse yani.

Sonunda sattık ve iş kurduk. burdan sonra hic borç kapattik demiyor burada askıda kalıyor olay, umarım dediginiz gibi olmuştur ancak iki kusur daha borç yaptık diyor ben onu ilk borcun üzerine diye dusundum.Yani baska turlu bir insan üç milyona yakın borçlanirken bir yerde battığını anlayıp dururdu diye dusunuyorum. Üstelik daha once bir borc icin ev satmalara kadar gidildiyse yani.
Bende soyle anladim.

1.5 milyon borcu odeyememis ev satmislar, borcu kapatip kalanla is kurmuslar

Bu is sebepli 2.bir borc batagina girmisler o da 2.5 milyon ve yine hacizlik olmusler, bu sefer satacak birseyleri de yok.

Ve maasli ise girsek bile odeyemeyiz diyorlar (galiba girmekte istemiyorlar)

Her halükarda su an 2.5 milyon borc icindeler.

Bende soyle anladim.

1.5 milyon borcu odeyememis ev satmislar, borcu kapatip kalanla is kurmuslar

Bu is sebepli 2.bir borc batagina girmisler o da 2.5 milyon ve yine hacizlik olmusler, bu sefer satacak birseyleri de yok.

Ve maasli ise girsek bile odeyemeyiz diyorlar (galiba girmekte istemiyorlar)

Her halükarda su an 2.5 milyon borc icindeler.
Evet işede girmeyi düşünmüyorlar, istiyorlar ki battık diyip iflas verince borclar bir shirli degnekle siliniversin.
O borclar silinse yine borclanirlar kaybedecek bir seyleri yok çünkü ama işte çocuk var o konuyu nasil edeceklerini hesaplamamislar.
Suan kimse calismiyor bebegin ihtiyaclari nasil gideriliyor? ev gitti kiradalar muhtemelen kirayi nasil oduyorlar mesela cok degisik bir konu.
Çocuk hayatı boyunca anne baba borcu ile karşılaşacak sanırim

18 yıllık bir işletme vardı aylık cirosu 400-600 bin. İki ortak girdk yeni iş kurarken 2 iş kurduk. bu işletmenin her ay yaptığı geçmişe dönük cirolarını biliyorduk ve hem borçları kapatır, hem kenara para koyar yeniden evimizi alırdık diye plan yaptık. İşler iyi gidiyor riski yoktu her şeyiyle satın aldık işletmeyi yani 2 iş kurduk. Eşimin ablasının kocası bizi dolandırdı çaldı çırptı kumar oynuyormuş banka hesaplarıda ortaktı o günden sonra başladı bu ödeyememe durumlarımız. Bizim elimizde satışı gerçekleşmemiş ürünlerimiz var internetten onların satışıyla ilgilenicem,bu sürede eşim ise mağazayı mart ayının ilk haftası kapatıp iflas verecek. Araba almıştık gitti, ev almıştık gitti.Sorun değil gidenin yerine koymasak da bebeğime gelecek hazırlamak istiyorum evime alacaklı gelsin istemiyorum. Saçlarımda ak 5-6 taneydi şimdi komple boyatıyorum saçımı. Bazı arkadaşların dediği gibi faiz borcun üstünde.

18 yıllık bir işletme vardı aylık cirosu 400-600 bin. İki ortak girdk yeni iş kurarken 2 iş kurduk. bu işletmenin her ay yaptığı geçmişe dönük cirolarını biliyorduk ve hem borçları kapatır, hem kenara para koyar yeniden evimizi alırdık diye plan yaptık. İşler iyi gidiyor riski yoktu her şeyiyle satın aldık işletmeyi yani 2 iş kurduk. Eşimin ablasının kocası bizi dolandırdı çaldı çırptı kumar oynuyormuş banka hesaplarıda ortaktı o günden sonra başladı bu ödeyememe durumlarımız. Bizim elimizde satışı gerçekleşmemiş ürünlerimiz var internetten onların satışıyla ilgilenicem,bu sürede eşim ise mağazayı mart ayının ilk haftası kapatıp iflas verecek. Araba almıştık gitti, ev almıştık gitti.Sorun değil gidenin yerine koymasak da bebeğime gelecek hazırlamak istiyorum evime alacaklı gelsin istemiyorum. Saçlarımda ak 5-6 taneydi şimdi komple boyatıyorum saçımı. Bazı arkadaşların dediği gibi faiz borcun üstünde.
Esinizin ablasi, kocasinin ne mal oldugunu bilmiyor muymus da sizi bebekli halinizle o adamin kaderine ortak etmis?

Evet işede girmeyi düşünmüyorlar, istiyorlar ki battık diyip iflas verince borclar bir shirli degnekle siliniversin.
O borclar silinse yine borclanirlar kaybedecek bir seyleri yok çünkü ama işte çocuk var o konuyu nasil edeceklerini hesaplamamislar.
Suan kimse calismiyor bebegin ihtiyaclari nasil gideriliyor? ev gitti kiradalar muhtemelen kirayi nasil oduyorlar mesela cok degisik bir konu.
Çocuk hayatı boyunca anne baba borcu ile karşılaşacak sanırim
Mallari satacakmis konu sahibi, eside iflas ilan edecekmis.

Esi calismayi dusunuyor mu anlayamadim, bebiskoya cok uzuldum ben🥹

Bu işletmeye siz ortak mıydınız anlamadım ?
Yoksa bayilik mi aldınız ?
Satın aldık demişsiniz çünkü aylık cirosu 400-600 bin olan işletmeyi dehset bir fiyata almış olmanız gerek.

Ya bu erkeklerin aklıyla gerçekten bir iş yapılmaz. Şu an icra borçları eve geldiğinde sakın bir kağıt imzalama. Eşin ikametini alsın evinizden. Madem borçlar onun üzerine sen kendini borçlu yapma. Eve gelen kâğıtları icra memurlarının verdiği kapıtları imzalardan sen de sorumlu olursun. Onca salaklık yaptım bir bu konuda düşmemişim şükür ve hayret

Esiniz iflas ilanindan sonra ne yapmayi dusunuyor?
İş başvuruları yaptı yeni ilanları da takip ediyor. Kısa bir zaman içinde dönüş olmazsa tag sürücüsü ,akşamları kurye olurum diyor. Yıllardır yönetici pozisyonunda çalışan biridr kendisi başka aklımıza iş gelmiyor.

Ya bu erkeklerin aklıyla gerçekten bir iş yapılmaz. Şu an icra borçları eve geldiğinde sakın bir kağıt imzalama. Eşin ikametini alsın evinizden. Madem borçlar onun üzerine sen kendini borçlu yapma. Eve gelen kâğıtları icra memurlarının verdiği kapıtları imzalardan sen de sorumlu olursun. Onca salaklık yaptım bir bu konuda düşmemişim şükür ve hayret
Bende borçluyum bana da kağıtlar geldi. Borç bir konu aynı. İmzalamak zorunda değil miyim? Neye imza istiyorlar ne yazıyor tam olarak bilgin var mı

İş başvuruları yaptı yeni ilanları da takip ediyor. Kısa bir zaman içinde dönüş olmazsa tag sürücüsü ,akşamları kurye olurum diyor. Yıllardır yönetici pozisyonunda çalışan biridr kendisi başka aklımıza iş gelmiyor.
Allah yardımcınız olsun inşallah 🙏

Ortaktık, cironun tamamı kâr değil tahmin edersin ki. Kalan kâr kişi başı ortalama 90 bin oluyordu.A

Ah be canım aylık 90 bin kalan işi de çalışsanız karı koca alırdınız zaten :(
Bu enflasyonist ortamda büyük şirketler bile konkordato ilan ederken büyük riske neden girdiniz ki :(
Hesapları incelemediniz mi hiç ?
Bu paralar nereye gidiyor.
Sonuçta resmi hesap üzerinden dönen işlemleri görüyorsunuz.

Allah yardımcınız olsun inşallah 🙏
Amin, Allah çalışkanı sever, rızkı biten dünyadan göçüp gider bilirdim . Bizim hiç bir yerden gelirimiz yoktu işsiz kaldığımız dönemlerde yardımda edilmedi çevremizden. Ama yaşıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz çalışkanız ama Allah bizi sevmiyor diye düşünüyorum.Her çocuk rızkıyla gelir derlerdi yavruma banka kredileriyle yatak , bebek arabası, bez vs vs aldık. Değişik bir kafaya doğru gidiyprum.

Hamileydim işten ayrıldım. 1 ay sonra eşimi işten çıkardılar. 1,5 yıl süren işsizliğin ardından olan borcumuza yenisini de eklenince 1,5 m borcumuz oldu. Evimizi satışa çıkardık 7 ay satılmadı. Sonunca sattık ve iş kurduk. Borçları başka türlü ödeyemezdik bankalardan kağıtlar geliyordu! Bebeğim 4 aylıktı evden çalışıyordum. Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu. İkimizin de işi buydu yıllardır istedğimiz şeyi bu sebeplerle yapmaya karar vermiştik. bebeğim şuan 1,5 yaşında ve biz hiç bir ay cebimize borçlar harici para koyamadık. Direndik her yolu denedik ve tükendik. Yıkılmış hissediyorum kendimi.şuan 2.8 m borcumuz var bankalar ihtar çekti
sonu haciz. Bebeğim kucağımda haciz memurlarını nasıl karşılayacağım ben? Geldiklerinde ne yapmaya yetkileri var? İflas verince şirket olarak borçlar eşimin üzerine kalıp indirim dahi yapılmayacak diyor avukat.Farklı bir işe girsekte her bankanın 1 taksitini dahi aldığımız maaşlarla Ödeyemeyeceğimiz . Her borcu yapılandırdık onlarıda her ay ödeyemiyoruz. Tükendim , öyle üzgünüm ki sanki kalbim ağlıyor ,yorgunluğum ve bitmişliğim göz yaşlarımdan kalbime doğru akıyor sanki, hissediyorum.
Evi satıp borcu kapatmadan mi yeni iş kurdunuz ki borç 1,5 m iken 2,8 m fln olmuş ?

Eniştem hacizde gezdi 4-5 sene,eve gelme diye bir şey olmadı, telleri açmadilar.Tabi yine bişey satacaksiniz mecburen, kaçış yok.

Amin, Allah çalışkanı sever, rızkı biten dünyadan göçüp gider bilirdim . Bizim hiç bir yerden gelirimiz yoktu işsiz kaldığımız dönemlerde yardımda edilmedi çevremizden. Ama yaşıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz çalışkanız ama Allah bizi sevmiyor diye düşünüyorum.Her çocuk rızkıyla gelir derlerdi yavruma banka kredileriyle yatak , bebek arabası, bez vs vs aldık. Değişik bir kafaya doğru gidiyprum.
Böyle düşünmeyin elbet her karanlığın sonu aydınlık

Birilerine güvenmenin kötü yanını görmüşsünüz
Bu belki sizi daha kötü günlerden kurtardı

Bebeğiniz için iyi düşünün güzel günler hayal edin mutlaka bir yol bulunacaktır🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back