İflas,haciz,bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah be canım aylık 90 bin kalan işi de çalışsanız karı koca alırdınız zaten :(
Bu enflasyonist ortamda büyük şirketler bile konkordato ilan ederken büyük riske neden girdiniz ki :(
Hesapları incelemediniz mi hiç ?
Bu paralar nereye gidiyor.
Sonuçta resmi hesap üzerinden dönen işlemleri görüyorsunuz.
Nakit alışveriş çok olurdu, nakitleri kullanırmış. Her ay ziyarette bulunurdu oraya .3 ay eniştesine emanet etmişti. Riske girdik çünkü 90 bin 120 bin oluyordu bazı aylar netti . Evimizi aynı zamanda geri alırız dedik böyle böyle damlaya damlaya. Borçları 1 yılda kapatırdık . Ortaklı yer yılların yeri ; isim aynı, ürün aynı ,yer aynı , hiç bir şeyi değiştirmeden devraldık ,bozmadık müşteriyi küstrmeDik. 3 ayın sonunda gitti ziyarete ve farketti.

Nakit alışveriş çok olurdu, nakitleri kullanırmış. Her ay ziyarette bulunurdu oraya .3 ay eniştesine emanet etmişti. Riske girdik çünkü 90 bin 120 bin oluyordu bazı aylar netti . Evimizi aynı zamanda geri alırız dedik böyle böyle damlaya damlaya. Borçları 1 yılda kapatırdık . Ortaklı yer yılların yeri ; isim aynı, ürün aynı ,yer aynı , hiç bir şeyi değiştirmeden devraldık ,bozmadık müşteriyi küstrmeDik. 3 ayın sonunda gitti ziyarete ve farketti.
Nasıl yani eşin kendi işine 3 ay sonra mı gitti pes yani. Bu özellikle sana ders olsun konu sahibi. Sakın eşin için veya bir başkası için imza atma. İnş hayırlısıyla çıkarsın bu işin içinden.

Eşiniz ortak olduğu işin başına 3 ay sonra mi gitti başında durmadigin iş kendi işin olmaz eğer dükkan açıp yada devir alıyorsanız o işin basinda duracaksiniz yoksa sonu böyle oluyor.

cirosu yüksek ve oturmuş bir işyerini devralmışsınız
ama aynı zamanda siz evde bebek bakıyor ve internetten satış yapıyorsunuz
eşiniz de o dükkanda (mağazada atölyede neyse artık orası) durmuyor?

???

ablacım simit tezgahı olsa başında durmazsan batar.
ticaretin 1. kuralı bilmediğin kişiyle iş yapma 2. kuralı da işinin başında dur, siz hem enişteye güvenip iş yapmış hem başında durmamışsınız...
insanlar deli mi 80 yaşında hala dükkanının başında duruyor, hiç bir iş yapmasa kasada otururuyor. neden sizce?

cirosu yüksek ve oturmuş bir işyerini devralmışsınız
ama aynı zamanda siz evde bebek bakıyor ve internetten satış yapıyorsunuz
eşiniz de o dükkanda (mağazada atölyede neyse artık orası) durmuyor?

???

ablacım simit tezgahı olsa başında durmazsan batar.
ticaretin 1. kuralı bilmediğin kişiyle iş yapma 2. kuralı da işinin başında dur, siz hem enişteye güvenip iş yapmış hem başında durmamışsınız...
insanlar deli mi 80 yaşında hala dükkanının başında duruyor, hiç bir iş yapmasa kasada otururuyor. neden sizce?
Haklısın, öyleymiş hiç kimseye kasa emanet edilmezmiş. 3 ay gidemedi hastalığı, mağazası olmadı gidemedi napalım ?

Evden eşya alma işi bitti. Sigortalı bir işe girerseniz maaşınızın 4/1'ine haciz konulur başka da yapacak bir şeyleri yok
Geldiklerinde kağıt imzalatmak istiyorlarmış .Haciz iflas verildiği gibi mi geliyor acaba 🤔 Borç bizim borcumuz fakat bu faizler öyle çok ki ana paraya gelemedik o sürede. Yapılandırınca da ekstra oran yükseldi. Harcamadığımız ne kadar para var işte onlar bizim borcumuz.

Haklısın, öyleymiş hiç kimseye kasa emanet edilmezmiş. 3 ay gidemedi hastalığı, mağazası olmadı gidemedi napalım ?
Bazı şeyleri siz çağırmıssınız yani üzgünüm. Bu konudan ders alın, eşinizin ticaretini t' si ile ilgilenmemesi gerekiyor. Ölümcül bir hastalık yoksa ortada aklı başında kimse, borç harçla ortak olduğu işletmeye 3 ay uğramamazlik etmez. Bunun adı başka bir şey yani.

geçmiş olsun olan olmuş zaten
ama hani en başta borcunuz olmuş kimse destek olmamış, demek etrafınızda zaten pek güvenebilecek destek olacak kimse yok, ne biliyim her zaman destek vermiş, borç vermiş, biri filan olur, uzun zamandır ortaklık yaptığın, kesen ortak olan birisi olur yine bir ihtimal, yeni tanınan enişteyle işe girip başında durmamak çok büyük risk. ve maalesef patlamış.

yine de 3 ayda nasıl bu kadar büyük içeri girdiniz sonra 8-9 ay daha geçmiş o sürede dükkan sürekli işlemedi mi? adamla oturup hesaplaşmadınız mı tuhaf yani bu dedikleriniz.

bir de bizim ülkemizde ticaretin büyük kısmı kayıtlı değil

vergi vermeyeceğiz diye herkes kayıtdışı birşeyler yapıyor, kayıtdışı dönen işte ipin ucunu kaçırırsan bulamazsın bi daha. maaşlı çalışan ve bu kayıtdışına, ticarete alışık olmayan insanlar neler döndüğünü tam idrak edemiyor fikrimce.

Hamileydim işten ayrıldım. 1 ay sonra eşimi işten çıkardılar. 1,5 yıl süren işsizliğin ardından olan borcumuza yenisini de eklenince 1,5 m borcumuz oldu. Evimizi satışa çıkardık 7 ay satılmadı. Sonunca sattık ve iş kurduk. Borçları başka türlü ödeyemezdik bankalardan kağıtlar geliyordu! Bebeğim 4 aylıktı evden çalışıyordum. Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu. İkimizin de işi buydu yıllardır istedğimiz şeyi bu sebeplerle yapmaya karar vermiştik. bebeğim şuan 1,5 yaşında ve biz hiç bir ay cebimize borçlar harici para koyamadık. Direndik her yolu denedik ve tükendik. Yıkılmış hissediyorum kendimi.şuan 2.8 m borcumuz var bankalar ihtar çekti
sonu haciz. Bebeğim kucağımda haciz memurlarını nasıl karşılayacağım ben? Geldiklerinde ne yapmaya yetkileri var? İflas verince şirket olarak borçlar eşimin üzerine kalıp indirim dahi yapılmayacak diyor avukat.Farklı bir işe girsekte her bankanın 1 taksitini dahi aldığımız maaşlarla Ödeyemeyeceğimiz . Her borcu yapılandırdık onlarıda her ay ödeyemiyoruz. Tükendim , öyle üzgünüm ki sanki kalbim ağlıyor ,yorgunluğum ve bitmişliğim göz yaşlarımdan kalbime doğru akıyor sanki, hissediyorum.
Herkeste bir iş kurma sevdası var niyeyse. İşi bilenler ya da şanslı olanlar köşeyi dönüyor, onları görenler de hevesleniyor galiba. O kadar borcun içinde neden biz bu riski alıyoruz diye hiç düşünmediniz mi? Evin parasıyla borcunuzu ödeseydiniz, eşiniz düşük maaşlı bir işe girseydi, idarelik ailelerin yanına taşınsaydınız ya. 1.5 yıl eşiniz neden evde oturdu, gerekirse garsonluk yapsaydı bir şekilde cebinize para girseydi.
Yapacak bir şey yok, olan olmuş. Geçmiş olsun, elbet çalışılıp ödenir. Kendinizi ve bebişi yıpratmamaya çalışın, her şeyin çözümü var

Herhangi bir şeye imza atmak zorunda değilsiniz. Önce hakkınızda icra takibi açılır siz bu icra takibine itiraz ederseniz 7 veya 15 gün süreyle takip durur bu süreçte sizin borcunuzu ödediğinize veya borcun size ait olmadığına dair belge sunmanız istenir tabi sizin böyle bir durumunuz olmadığı için icra takibi tekrar devam eder. Borçlu olduğunuz yerleri icra dairesi sıraya koyar ve önce taşınır ve taşınmaz mallarınıza haciz gelir. Ev-araba yoksa haczedecek bir şey de yok demektir. Bundan sonra borcunuza sürekli faiz işleyecektir. Dediğim gibi sigortalı bir işe girerseniz maaşınızın 4 de 1ine icra konur o kadar. Ayrıca bu ödemediğiniz borç vaziyete göre 5 ile 10 yıl arası bir zaman sonra Varlık Fonuna devredilir. Yani banka sizden alamadığı 2 milyon lirayı varlık fonuna misal 200 bin liraya satar. Bari 200 bin lirayı alayım diye düşünür. Siz de varlık fonuna devredildikten sonra borcunuzun çok az bir kısmını kapatarak icrayı bitirirsiniz icra takibi prosedürü bu şekildedir. Telefonunuzu değiştirmek de faydalı olabilir psikolojiniz bozulmaz en azından sürekli ararlar

ama hani en başta borcunuz olmuş kimse destek olmamış, demek etrafınızda zaten pek güvenebilecek destek olacak kimse yok, ne biliyim her zaman destek vermiş, borç vermiş, biri filan olur, uzun zamandır ortaklık yaptığın, kesen ortak olan birisi olur yine bir ihtimal, yeni tanınan enişteyle işe girip başında durmamak çok büyük risk. ve maalesef patlamış.

yine de 3 ayda nasıl bu kadar büyük içeri girdiniz sonra 8-9 ay daha geçmiş o sürede dükkan sürekli işlemedi mi? adamla oturup hesaplaşmadınız mı tuhaf yani bu dedikleriniz.

vergi vermeyeceğiz diye herkes kayıtdışı birşeyler yapıyor, kayıtdışı dönen işte ipin ucunu kaçırırsan bulamazsın bi daha. maaşlı çalışan ve bu kayıtdışına, ticarete alışık olmayan insanlar neler döndüğünü tam idrak edemiyor fikrimce.
Her ay arar kardeşim para yollayayım işe de giremedin derdi , bak şu kadar hazır göndereyim derdi. Almadı kabul etmedi hiç . Eşim bu sözlerini unutmadı ve ortak olmaya karar verdi zarar gelmez diye düşündü onunda bebeği var ve işsiz kalmıştı yemin ederim size. İki bebeğin rızkı diye kucaklaşıp başlamıştık. Bu adilik bu onursuzluk yapılmamalıydı bize. Hayatımın ilk bedduasını alan insanlar onlar. Yüce Allah yaşattıklarını yaşatsın, sırtı doğrulmasın, bebeğimin rızkını ondan kan kustursun

Her ay arar kardeşim para yollayayım işe de giremedin derdi , bak şu kadar hazır göndereyim derdi. Almadı kabul etmedi hiç . Eşim bu sözlerini unutmadı ve ortak olmaya karar verdi zarar gelmez diye düşündü onunda bebeği var ve işsiz kalmıştı yemin ederim size. İki bebeğin rızkı diye kucaklaşıp başlamıştık. Bu adilik bu onursuzluk yapılmamalıydı bize. Hayatımın ilk bedduasını alan insanlar onlar. Yüce Allah yaşattıklarını yaşatsın, sırtı doğrulmasın, bebeğimin rızkını ondan kan kustursun
Esinizin annesi babasi, kizlarinin bu karaktersizligine ne diyor?

Herhangi bir şeye imza atmak zorunda değilsiniz. Önce hakkınızda icra takibi açılır siz bu icra takibine itiraz ederseniz 7 veya 15 gün süreyle takip durur bu süreçte sizin borcunuzu ödediğinize veya borcun size ait olmadığına dair belge sunmanız istenir tabi sizin böyle bir durumunuz olmadığı için icra takibi tekrar devam eder. Borçlu olduğunuz yerleri icra dairesi sıraya koyar ve önce taşınır ve taşınmaz mallarınıza haciz gelir. Ev-araba yoksa haczedecek bir şey de yok demektir. Bundan sonra borcunuza sürekli faiz işleyecektir. Dediğim gibi sigortalı bir işe girerseniz maaşınızın 4 de 1ine icra konur o kadar. Ayrıca bu ödemediğiniz borç vaziyete göre 5 ile 10 yıl arası bir zaman sonra Varlık Fonuna devredilir. Yani banka sizden alamadığı 2 milyon lirayı varlık fonuna misal 200 bin liraya satar. Bari 200 bin lirayı alayım diye düşünür. Siz de varlık fonuna devredildikten sonra borcunuzun çok az bir kısmını kapatarak icrayı bitirirsiniz icra takibi prosedürü bu şekildedir. Telefonunuzu değiştirmek de faydalı olabilir psikolojiniz bozulmaz en azından sürekli ararlar
Aylardır arıyorlar. Aylardır günlük ort 25 arama sabah 9 akşam 19:00. Ödeyemiyorum ama ödeyeceğim diyorum. Bazen açmıyorum bazen aradıklarında yavrumu emziriyor oluyorum ve ağlıyorum. İşleyişi detaylı anlattığın için teşekkür ederim.

Esinizin annesi babasi, kizlarinin bu karaktersizligine ne diyor?
Sarıp sarmalıyor. Torununa üzülüyor evlilikleri devam, yanımıza gelin iş buluruz çalışır kumar borcunuzu ödersiniz diyorlar. Eşimin kardeşi çok manipilatördür. Böyle derler sanırım. Hayatımda onun kadar tehlikeli bir insan tanımıştım diğeri de bu iki oldular.

Teşekkürler, ticarete alışık olmayanlar neler döndüğünü idrak edemiyor diyebiliriz.

Sarıp sarmalıyor. Torununa üzülüyor evlilikleri devam, yanımıza gelin iş buluruz çalışır kumar borcunuzu ödersiniz diyorlar. Eşimin kardeşi çok manipilatördür. Böyle derler sanırım. Hayatımda onun kadar tehlikeli bir insan tanımıştım diğeri de bu iki oldular.
Yani onlarin borcunu odemeye destek olacaklar ama size tek 1 lira yok, dogru mu anliyorum?

3 ay ne hastalığı pardon? Siz nasılsa oturmuş yer, havadan para gelecek diye rahat davranmissiniz. Hala napalim diyorsunuz, gerçekten durumun ciddiyetinin farkında mısınız?
Ayrıca eşiniz yönetici pozisyonunda çalışmış, bu nasıl bir acemiliktir

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back