- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.983
- 34
-
- Konu Sahibi Aykadarguzel
Eski eşinin yaşı biraz küçükmüş evlendiğinde , ailesinden ayrışamamış, ailesinden kopamamış geçimsizlik yani
Tipine değil huyuna bak, ilki yakışıklıydı da ne oldu. Anasının dizinden ayrılmayıp parana el koymaya kalkıştı. Adamı iyice tanı emin ol. Kimseye de yorum hakkı vermeMerhaba, kısaca kendimden bahsedip konuyu anlatmak istiyorum. Sizlerin fikirleri benim için önemli hanımlar.
Ben kısa bir evlilik yapmıştım sonra anlaşmalı olarak boşandıktan bu süreç çok üzücüydü ama geçti gitti diyelim artık konuşmaya gerek duymuyorum. Ben 30 yaşına yaklaştım Türkçe öğretmeniyim. Tabii ki yeniden evlenip aile kurmak istiyorum. Bir arkadaşım sayesinde biriyle tanıştık birkaç ay önce. O da eşinden ayrılmış tıpkı benim gibi birkaç ay evli kalıp bitirmiş ikimizin de çocuğu yok. Memleketimiz aynı bu arada evlerimiz iki mahalle yakın. Benim size sormak istediğim şey şu. Ben bu kişiden kime bahsedip göstersem hep dediler ki sanki sana münasip değil gibi dediler bunu fiziksel görünüş olarak kastediyorlar. Lütfen yanlış anlamayın ben tabii ki biliyorum bu tarz şeyleri konuşmak doğru değil. Ama sadece kafamı kurcalıyor evlilik ciddi bi konu. İlerde acaba sorun olur mu diye elimde olmadan kafama takılıyor. Annem ve anneannem senin yanına çok uygun biri değil dediler. Sanırım önceki eşimle kıyas ediyorlar ister istemez eski eşim gösterişliydi biraz. Şimdiki kişi çok iyi kalpli nazik gerçekten iyi biri. Başından da iş geçtiği için belki de daha dikkatli davranıyor bariz belli. Ama işte diyorum acaba gerçekten birbirimize görünüş olarak denk değil miyiz insanlar böyle mi düşünüyor içlerinden geçiriyor diye. Benim düşüncemi sorarsanız yani evet eski eşime göre daha normal sıradan tipte biri. Beni sorarsanız ben de yine eli yüzü düzgün hanım hanımcık görüntüde biriyim insanlar beni sevimli bulur. Sizce ben ne yapmalıyım hanımlar. Kafamı kurcalıyor üzülüyorum…
Bu ilerde sorun olacak bir şey değil ki. Adamı ya beğenirsiniz ya beğenmezsiniz. İlerde ne gibi bir fark olacak?İlerde acaba sorun olur mu diye elimde olmadan kafama takılıyor.
Hissettiklerinizi dan diye söyleyince kalp kırıyorsunuzÖzür dilerim kırdımsa ama öyle hissettirdi yazdıklarınız
Kendince sorun olan şeyleri söyledi doğal olarak ben bilemem ki içini dışınıKimse problem bendeydi demez o yüzden dedim
Hep karşı taraf suçludur
Eski eşimin benim hakkımda söyleyeceği şeylerle olan alakasını anlamadım ?Kimse problem bendeydi demez o yüzden dedim
Hep karşı taraf suçludur
Önceki gösterişliymiş işe yaramamış demek ki o kadar da önemli değil. Ha hiç içiniz almaz onu bilemem tabi sonuçta sevişeceksinizMerhaba, kısaca kendimden bahsedip konuyu anlatmak istiyorum. Sizlerin fikirleri benim için önemli hanımlar.
Ben kısa bir evlilik yapmıştım sonra anlaşmalı olarak boşandıktan bu süreç çok üzücüydü ama geçti gitti diyelim artık konuşmaya gerek duymuyorum. Ben 30 yaşına yaklaştım Türkçe öğretmeniyim. Tabii ki yeniden evlenip aile kurmak istiyorum. Bir arkadaşım sayesinde biriyle tanıştık birkaç ay önce. O da eşinden ayrılmış tıpkı benim gibi birkaç ay evli kalıp bitirmiş ikimizin de çocuğu yok. Memleketimiz aynı bu arada evlerimiz iki mahalle yakın. Benim size sormak istediğim şey şu. Ben bu kişiden kime bahsedip göstersem hep dediler ki sanki sana münasip değil gibi dediler bunu fiziksel görünüş olarak kastediyorlar. Lütfen yanlış anlamayın ben tabii ki biliyorum bu tarz şeyleri konuşmak doğru değil. Ama sadece kafamı kurcalıyor evlilik ciddi bi konu. İlerde acaba sorun olur mu diye elimde olmadan kafama takılıyor. Annem ve anneannem senin yanına çok uygun biri değil dediler. Sanırım önceki eşimle kıyas ediyorlar ister istemez eski eşim gösterişliydi biraz. Şimdiki kişi çok iyi kalpli nazik gerçekten iyi biri. Başından da iş geçtiği için belki de daha dikkatli davranıyor bariz belli. Ama işte diyorum acaba gerçekten birbirimize görünüş olarak denk değil miyiz insanlar böyle mi düşünüyor içlerinden geçiriyor diye. Benim düşüncemi sorarsanız yani evet eski eşime göre daha normal sıradan tipte biri. Beni sorarsanız ben de yine eli yüzü düzgün hanım hanımcık görüntüde biriyim insanlar beni sevimli bulur. Sizce ben ne yapmalıyım hanımlar. Kafamı kurcalıyor üzülüyorum…
Haklısınız yüreğime su serptiniz …Dış görünüşün önemli olmadığını eski eşinizden anlamanız gerekiyordu. Gösterişli olmasının evliliğe bir katkısı olmamış ki boşanmışsınız. Şimdi görüştüğünüz insanın karakteri iyiyse ve size değer veriyorsa ve tabi ki kişisel bakımına özen gösteriyorsa (diş fırçalamak deodorant kullanmak gibi basit şeylerden bahsediyorum) bence bir sıkıntı yok. Dış görünüş dediğiniz şey bir nebze özenle daha iyi hale gelebilir ama insanın kalbi kötüyse bunun bir çözümü yok malesef. Yine de karar sizin.
Merhamet .Böyle bir durumda (ilk evliliğinden yıpranmış bir evladı olan) ailen önceliği tip olmamalıydı. İlki çok tipliydide ne oldu. Öncelik kişilik karakter olmalı. Bazı insanlar gerçekten çocuklarını dibe çekiyorlar. Önceliğin kendi hislerin. Artık daha tecrübelisin. Sonuçta ilkinde umduğunu bulamadın. Şimdi kendin karar vereceksin 2. de ne olmazsa olmaz.
Kız sen de hiç bişeyi unutmuyon bacımTipine değil huyuna bak, ilki yakışıklıydı da ne oldu. Anasının dizinden ayrılmayıp parana el koymaya kalkıştı. Adamı iyice tanı emin ol. Kimseye de yorum hakkı verme
Ben anlıyorum sizi insan ister istemez etkilenebiliyor çünkü aranızda aşk yok henüzBiz ikimiz iyi anlaşıyoruz , insanlar böyle diyince ben biraz üzüldüm
Bir türkçe ögretmeninin"bariz belli" demesi...........Merhaba, kısaca kendimden bahsedip konuyu anlatmak istiyorum. Sizlerin fikirleri benim için önemli hanımlar.
Cinsellik için bişey diyemiyorum şimdi ama beğeniyorum ya yine eli yüzü düzgün , eğitimi ahlakı kültürü de güzel , ailesini de gördüm kafama yatıyor zaten sadece insanların yorumları beni üzdü konu bu aslıdnaÖncelikle kendini toparlamana ve önüne bakmana çok sevindim.
Konuya gelince kimin ne söylediğinden ziyade sen ne hissediyorsun bu adama karşı ?
Başkalarından gelen olumsuz yorumlar aklını karıştırmış belki ki.
Aranızda cinsel çekim var mı?
Adamı sen beğeniyor musun?
Aslında ben sadece birilerinden bu yorumu duyunca tuhaf oldum üzüldüm hani bana deselerdi iyi yaaa gayet normal gibi bişey deselerdi belki hiç kafama takılmazdı . Biraz elimde olmadan etkileniyorum benBen anlıyorum sizi insan ister istemez etkilenebiliyor çünkü aranızda aşk yok henüz
Benim ilk aşkım çevrem tarafından çirkin bulunurdu (şu anda bana da inanılmaz çirkin geliyor) ve bunu bana söylerlerdi ama o kadar takmazdım ki. Gözüm kimseyi görmeyecek kadar bir sevgi vardı arada. Ki karakteri kötüydü beni de sevmiyordu.
Başka beni gerçekten çok seven birine şans tanıyayım dedim, onu da beğenmediler ve direkt soğudum. Çünkü arada aşk yok.
İnsan asgari düzeyde beğenmeli bence karşısındakini.
Eşimi şu anda mesela çok beğeniyorum çünkü çok seviyorum. Ama en başta da belli bir beğenme düzeyi vardı hiç beğenmediğim bir tip değildi. Kimse de bu adam çirkin dememişti. Sevdikçe de iyice gözümde güzelleşti.
Bu adam sizin asgari beğenme ölçütünüze uyuyor mu? Eğer uyuyorsa ve karakteri iyiyse zamanla gözünüze daha iyi görünecektir
Ama size de biraz çirkin görünüyorsa sırf eski eşiniz yakışıklıydı ama kötüydü diye bu iyidir diyerek beğenmediğiniz bir adamla birlikte olmayın
Yüzü güzel olacağına huyu güzel olsun. Bu benim görüşüm. (Kadın erkek fark etmiyor ) Siz böyle yorumlara takildiginiza göre sizin icin daha kıymetli birbirinizin vaktini almayın, beyefendiyi de oyalayip umutlandirmayin. Çünkü evlenince de bu yorumlar gelecek ve siz yine acaba diyeceksiniz.Merhaba, kısaca kendimden bahsedip konuyu anlatmak istiyorum. Sizlerin fikirleri benim için önemli hanımlar.
Cinsellik için bişey diyemiyorum şimdi ama beğeniyorum ya yine eli yüzü düzgün , eğitimi ahlakı kültürü de güzel , ailesini de gördüm kafama yatıyor zaten sadece insanların yorumları beni üzdü konu bu aslıdna