Merhabalar,
Motivasyon ve süreklilik sağlamak amacıyla aranıza katılmak istiyorum.
En fazla bir haftalık aralar vermiş olsam da yaklaşık 5 aydır if beslenme şeklini uyguluyorum. Genelde 22/2 ya da 18/6 düzenindeyim. Bu süreçte iki haftalık günlük 20 gram karbonhidratı aşmadığım ketojenik diyet deneyimim oldu, cheat day benim için olmazsa olmaz olduğu için sürdürmüyorum çünkü cheat sonrası iki gün kendime gelemedim ve bir hafta her şeye saldırdım. İradeniz yüksekse araştırmanızı öneririm, adapte olduktan sonra enerjinizin belirgin şekilde yükseldiği ve yağ ağırlıklı beslendiğiniz için sürekli tok olduğunuz bir beslenme şekli.
Bir haftadır günde 40 70 gram karbonhidrat, hedef kilom kadar protein ve yağ tüketmeye çalıştığım low carb şeklinde besleniyorum.
Evden çalışmaya başladığımız süreçte 72 kiloyu görerek araştırmaya başladım, en son Ekim sonunda tartıldığımda 64 kiloydum. Haftalık kilo güncellemesi yapıyorsunuz sanırım, düzenli kilo takibi yapmadığım için uygunsa dahil olmak istemiyorum. Kilo yanıltıcı ve motivasyon kırıcı olabiliyor bence, her hafta vücut ölçülerimi kaydederek ilerliyorum.
Spor konusunda evde süreklilik sağlayamıyorum sabah yapabilirsem 3 5 km yürümeye çalışıyorum, pandemi süreci geçene kadar yağ oranımı düşürebilirsem sonrasında vücut şekillendirme için salona yazılmayı düşünüyorum.
Bugün tek öğün 14.30'da 23/1 if uyguladım
Yemek hazırlamaya vakit ayırmayı sevmediğim için genelde dev bir salata ve yanında eksik varsa protein, sebze ekliyorum.
Bugün karışık yeşil salataya 100 gram ızgara tavuk göğsü, 150 gram haşlanmış yeşil mercimek, 50 gram lor peyniri, yoğurt, acı sos, mayonez, baharat ve bol zeytinyağı ekledim. Tatlı olarak yoğurt, 15 gram böğürtlen reçeli ve yulaf kepeğini karıştırdım. Ve tabi ki bir parça bitter çikolata :)
Sabah filtre kahve, öğleden sonra da form çayı ve maden suyu içtim. Akşam yeşil çay içerim.
Hepinize sevgiler, bol eksiler :)