İf diyeti ile sağlıklı beslenip zayıflayalım 💓

İf diyeti ile kilo vermek isteyenler

• İf ile kilo verdim

OY: 192 86,9%
  • İf ile kilo vermedim

OY: 29 13,1%

• Ankete Katılan
    221
Bu da benim zaafım hamur işi dedin mi allah yarattı demem/demezdim
Çok şişkinlik var 2 gündür kabızlık sorunu cıktı başıma. Kayısı çayı yaptım içiyorum. Işe yarar umarım.
Kabızlık çok fena
Benimde genel sorunum o inşallah kayısı çayı işe yarar

Evet onu biliyorum alerjim var karabibere

Bende pişirirken yemeklere atarim. Makarnaya, pilava, çorbaya çok kullanırım ben de gerçekten sindirim sistemine faydalı bir baharat.
Sürekli degilde ara verip yaptıgında etki edermiş 2 hafta yap 1 hafta ara ver şeklinde olursa bende bu gece yapıcam yagdan gitsin kilocuklar bende çorbada severim etleri harmanlarken fırına atmak içinde çok yakışıyor tadı bi guzel oluyoki

Bugun oyle çok abarttımki.Sonra gelıp yıne dpor yaptım.Suflelermı dersınız kola mı dersınız cekırdek mı dersınız

Bugun oyle çok abarttımki.Sonra gelıp yıne dpor yaptım.Suflelermı dersınız kola mı dersınız cekırdek mı dersınız
Hadi ya kola iyi olmamış niye öyle oldu? Sosyal ortam mi yoksa durup dururken kalkıp mi yedin?
Canım 45 dk yüksek tempolu hiit ile max 600kcal yakılıyor biliyor musun? Ve tatlı ya da kola, karbonhidrat çok tukettigimizde, spor da bunlar kullanılıyor hem de azıcık ve yağlar olduğu gibi kalıyor. 45 dk hiit yapabilmekte her yiğidin harcı değil bu arada
Ben bu hafta pek bir şey veremedim sanırım fazla kalori almışım. 71 kiloda 1500 kcal 'di günlük ihtiyacım şimdi 1300 olmuş ve ben 1300 lük beslenmeye devam ettim. Bu hafta bunu fark ettim ve bunu düzenleyeceğim. 100kcallik bi açık bırakmaya çalışacağım, sporlada destekleyip en azından haftada 1 kilo vermeye çalışacağım.

İyi pazarlar kızlar fazla kaçırmadan pazartesiyi guzel mutlu bol eksili karşılayalım

Umarım yaptıgın spor yakmıştır ama benim bir yerde okudugum bir yazı var saat 21 den sonra yapılan spor pek işe yaramadıgını söylüyor çünki vucut uyumaya hazırlandıgı için pek etkisi olmadıgını vurguluyorlar umarım sadece söylentidir .sabah dışarda erken saatlerde yapılan spor yuruyuş en etkili saattir diyor

Son düzenleme:
Sabah Sporu Akşam Sporu

Sabah Sporu Çünkü…

Bilimsel araştırmalar öğleden önce yapılan sporu çok daha doğru bir zaman olduğunu söylüyor. Bunuda şu şekilde açıklıyorlar. İnsan vücudu ışıkla tetikleniyor ve sabahları güneşin doğmasıyla vücut da uyanıyor. Günün ilk saatlerinde hızlanmaya başlayan ve öğleden önceki saatlerde maksimuma ulaşan metabolizma hızı sebebiyle uzmanlar sporun sabah saatlerinde yapılmasını öneriyor. Tabii burada önemli olan faktör metabolizma hızı değil sadece. Gece boyunca dinlenen kaslar sabah saatlerinde daha sert ve eklemler günün diğer saatlerine göre daha dirençli olduklarından dolayı uzmanlar sporun sabah saatlerinde yapılmasını öneriyor.

-Sabah saatlerinde yapılan spor daha fazla yağ yakmanızı sağlar. Akşam sporu için bunu söylemek zor.

-Sabah saatlerinde vücuttaki enerjinin az olması sebebiyle hafif sporlar daha iyi gelecektir.

-Sporun faydaları arasında birçok kişinin gözden kaçırdığı şey kesinlikle verdiği enerji. Spor sonrası değişen hormonlar sayesinde daha mutlu oluruz ve güne spor yaparak başlamak gününüzün de iyi geçeceği anlamına gelir.

Yapılan bir çalışma, vücudunuzun öğleden sonra zirve yapma yeteneğini buldu. Vücut ısınız gün boyunca artar, kas fonksiyonunuzu ve gücünüzü optimize eder, enzim aktivitesini ve performans için dayanıklılığı artırır.

Saat 14:00 ile 18:00 arasında vücut ısınız en yüksek seviyededir. Bu, vücudunuzun en hazır olduğu süre boyunca egzersiz yapabileceğiniz anlamına gelebilir, bu da egzersiz yapmak için günün en etkili zamanıdır.

Ek olarak, oksijen alımı kinetiği akşamları daha hızlıdır, bu da kaynaklarınızı sabahtan daha yavaş ve etkili bir şekilde kullandığınız anlamına gelir. Sabahları egzersiz yapmak, rutininize ek bir ısınmanın eklenmesini gerektirebilir ve bu da antrenmanınızın odağından uzaklaştırabilir.

Öğleden sonra ve akşam yapılan sporun, reaksiyon süresi çok daha kısadır, bu da koşu bandında yüksek yoğunluklu ara egzersizler (HİT) veya hız gibi egzersizler için önemlidir. Öğleden sonra geç saatlerde, kalp atış hızınızın ve kan basıncınızın en düşük olduğu zamandır ve bu da performansı artırırken yaralanma şansınızı azaltır.

Günaydın kizlar kendime cok kızıyorum spor yapip bi guzel aciliyorim sonra 10 gun birakiyorum sonra yine ayni agrilar bugun yine ayni yolu yuruyicem hatta her gun düşünüyoruz esimlr hava cok guzel cicek kokuları cok iyi geliyor

Şu an yaptığımız diyete uygun olarak eğer şansınız varsa evdeyseniz, açlığı bitirmeden önce yapın egzersizlerinizi. En az 30 dk.
Ben hafta ici akşam yemeğinden önce yapıyorum yine de arada öğlen öğünüyle 5 saatlik fark oluyor. Bilmiyorum ise yarar mı en azından kasları besliyorum diyorum yani yağ yakmasam bile.
Bugün kılımı kıpırdatmadım dün sıvı detoks yaptığım için. Tansiyonu düşürüp başıma iş açmayayım. 2.haftayi bitirdik ne ise ne kadar yarıyor 1 ayın sonunda ortaya çıkar.

Oof pilav benim zaafım
ama 2 aydır en fazla yediğim gün 3 kaşık yemişimdir çoğu akşam hiç yemeden dayandım
Sende çok iyi dayanmışsın
Yarın sabah bi bak görürsün kesin -500
Hiç ekşi yok +200 gördüm hatta 68 net olmuştum. şaka gibi ya neyi yanlış yaptım anlamadım.
Muz olabilir mi? baktım neredeyse her gün yemişim

Daha erken yatın.
Kilo vermek istiyorsanız, uykunuza dikkat etmek diyet ve egzersiz kadar önemlidir. Yeterince uyumadığınızda, yorgun hissettiğiniz için antrenman yapmayabilir, dışarıdan yemek söyleyebilir ve kilo verme düzeninizi bozabilirsiniz. Bunlar işimizden, ailemizden, başımıza gelen olaylardan ötürü hayat düzenimizle birlikte arada sırada olabilir. Fakat sürekli bunları yaşamak kilo vermeyi engelleyebilir.

Fazla yorgun ve uykulu hissettiğinizde beyniniz ödül ister ve iyi hissettiren bir şeyler ararsınız. Yani iyi dinlenmemişseniz o pastaya veya çikolataya hayır demek daha zor olabilir.

Az uyku aynı zamanda kortizol hormonu artışına da sebep olur. Stres hormonu vücuda enerjiyi koruması için sinyal gönderir. Bu yüzden yağ yakmak ve kilo vermek zorlaşabilir.

Uyku metabolizmamız için oldukça önemlidir. Az uyumak daha fazla kalori tüketmemize sebep olacağı gibi o kalorilerin daha verimsiz kullanılmasına da sebep olabilir.

Yapılan bir araştırmada kısa uyku süresinin obezite ihtimalini çocuklarda ve yetişkinlerde oldukça yükselttiği görülmüştür.[1]

Bir diğer araştırmada 16 yetişkinin 5 gece 5’er saat uyumasına izin verilmiş. Araştırmanın sonunda bu kısa sürede ortalama 0.8kg kadar aldıkları görülmüştür.[2]

Erken saatte uyuyamıyorsanız veya yeterince uyku alamıyorsanız yatma vaktinizi daha erkene çekmeye çalışın. 1 saat bile oldukça fark edecektir. Daha iyi ve yeterli uyku almanın sağlığımıza birçok yararı var. O vermekte zorlandığınız son 2 kiloyu vermek için uyku düzeninizi inceleyin ve gerekiyorsa değişimleri uygulayın.

En iyi yag yakmı için en iyi saatler

Yeni haftada buna biraz dikkat edeceğim. Nefesimin, gücümün yettiğince sporsuz olmuyor ya.
15 dkk efor sarf etsek oda yeter ben mekik yapıyorum erken saatte çocuklar uyanmasın diye yuruyuş yapamıyorum en ışık oldugu saatlerde migrenımde atak yapıyor akşam yuruyuşu uygun bana en erken 19.30 da yuruyebilirim

Az önce tartıldım tartılmaz olaydım +600 şu an almış bulunuyorum bunu nasıl başardım bilmiyorum.

Geçmedi mi hala migrenin canım? Doğum kontrol ilaçlarının yan etkisi artan migren atakları acaba o yüzden mi bu kadar sürüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…