Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada İdil im malesef bu defa da yüksek ateş - öksürük - hapşırma ve halsizlik nedeniyle yine hastaneye yattı. Hocamız gözlem altında tutmak istedi. 1 gece yattık. Ateşi düştü. Öksürükiçin ilaç kullanmıyoruz. Sadece ventolin buhar verildi. 3 defa onu veriyoruz. Durum böyleolunca hastane enfeksiyonundan korktugum için eve cıkmayı teklif ettim doktorumuza. Sık sık kontrole gitmek şartıytla kabul edildi. CRP degeri 1.4 geldi. Cok yüksek olmayınca da eve cıktık. Halen tam düzelmedi. Öksürükleri devam ediyor. Kısmetse yarın tekrar kontrole gidicez. Dua edin teyzeleri de biran önce iyileşsim yavrumuz. Zatürre ye cevirmesin. :(

geçmiş olsun annesi bu aralar bütün bebekler geçirdi o hastalığı ama prenses inş çok çabuk atlatır kontrolünüzde inş iyi geçer gzel haberlerle gelmeni bekliyoruz annesi:emir_bebek:

bu arada İdil im malesef bu defa da yüksek ateş - öksürük - hapşırma ve halsizlik nedeniyle yine hastaneye yattı. Hocamız gözlem altında tutmak istedi. 1 gece yattık. Ateşi düştü. Öksürükiçin ilaç kullanmıyoruz. Sadece ventolin buhar verildi. 3 defa onu veriyoruz. Durum böyleolunca hastane enfeksiyonundan korktugum için eve cıkmayı teklif ettim doktorumuza. Sık sık kontrole gitmek şartıytla kabul edildi. CRP degeri 1.4 geldi. Cok yüksek olmayınca da eve cıktık. Halen tam düzelmedi. Öksürükleri devam ediyor. Kısmetse yarın tekrar kontrole gidicez. Dua edin teyzeleri de biran önce iyileşsim yavrumuz. Zatürre ye cevirmesin. :(

Canım çok gemiş olsun..tabiki dularımız kuzunla olacak...
evet bütün kuzular bu ara hastalandı...

Canım çok geçmiş olsun. Güçlü prensesimiz bunu da çabucak atlatır inşallah. Ateşinin düşmesi iyiye işaret öksürüğü zamanla geçer.

Teşekkürler arkadaşlar. Sizlerin bebişlerine de gecmiş olsun. Evet bu sıralar herkes hasta da İdil in hastalanmasından korkmamın sebebi biliyorsunuz İdil de BPD yani kronik akciger hastalığı var. O yüzden de hastalanmaması gerek mümkün olsugunca. Ciğerlerine inerse diye cok korkuyorum. Allahım tez zamanda atlatırız inşallah..

Sezin ve yagmurlu sizlerden maişl bekliyorum . Mail attığınızda tel numaramı göndericem. Sormak istediklerinizi cevcaplamaya calısırım elimden geld,iğince..

yağmurlu merhaba, özel mesaj atamadıgım için buradan yazıyorum sana :

işin doğrusu doktorları ikna etmek gibi bir girişimim olmadı. onlar beni bebeğimle birlikte anneli odaya aldılar ve 20 gün orada kaldım. böylelikle eve çıktıgımda ne yapmam gerektiğini öğrendim. çok zor bir süreçti. idil bebek gibi benim oğluma da kronik akciğer hastalığı (BPD) teşhisi kondu. birde kalbinde ASD si var. bunun dışında genel durumu iyi olduğu için (beslenmesi, enfeksiyon olmaması vs) bizim artık burada yapabileceğimiz birşey kalmadı dedi doktorlar. bizde kortizon kullandık. ve yarım litre oksijen alarak eve çıktık. hatta orada geçirdiği 70 gün içinde 2 kere oksijeni kesildi. ama bir süre sonra tekrar ihtiyacı oldu. orada kaldığım zaman içinde başta Suna Hanım olmak üzere hepsinin gerçekten iyi doktorlar olduklrını gördüm. bu konuda içiniz rahat olsun. bebeğiniz eve gitmeye hazır olduğunda 1 dakika fazla tutmayacaklardır çünkü hastane enfeksiyonu almasından kaçınıyorlar.

evde bakmakta çok zor aslında, orada daha emin ellerde gibi hissediyor insan, psikolojik olarakta yıpratıcı. mesela normal bebeklerdeki kolik (gaz sancısı) ağlamaları oksijen ihtiyacı olan oğlumda çok sıkıntılı oldu. saturasyonlar aşırı düşüyor ve mosmor kesiliyordu. çok şükür şu anda ağlasa da aşırı düşmüyor ama o günlerde yaşadığımı yaşamayan bilemez. Bol bol dua edin. eminim kollarına alacağın gün yakındır. Allah hepimize yardım etsin. güç versin.

sizin bebeğinizin durumu nasıl şu anda? hangi bölüme yatıyor?

haklısın ama sanırım 4 ayı devirip hala kavuşamamaktan benim şüphem ve sabırsızlığım..il_nar da anlattı evde bakmanın sıkıntılarını ama Utkum çatımızın altına bi girse yeter bana diyorum..
oğlum hala kortizon tedavisinde. küvezden çıkarmışlar,yatakta yatıyo,oksijen almıyo şu anda.kortizonu kestiklerinde tekrar sıkıntıya girme ihtimalinden bahsetti dr,ama bu durumda ne olacağını söylemedi.yani ne zaman çıkabilir hala belli değil.
benim oğlumdada kronik akciğer yetmezliği var,buna ilave olarak kalbinde delik ve geçirilmiş bi beyin kanaması. bi de bana anneli odadan hiç bahsetmediler..
canım senin bebeğin kortizon kesildikten ne kadar süre sonra tekrar oksijene ihtiyaç duydu ,bi de kort.u ne kadar süre kullandı,yazabilirmisin?
ben şehirdışında çalışıyorum,ank.ya gel-git yaptığım için haftaiçi bi kaçkez ziyaret edebiliyorum ancak.bunlardada dr lar o kadar az şey söylüyolar o kadar az bilgi veriyolar ki,ne yapacağımı şaşırıyorum artık

Bugün doktora kontole gidicerz. Öksürüğü cok arttı. Uyuyamıyor öksürmekten. Doktor hiç ilaç vermedi. Merak ediyorum sizlerin bebişleri hastalandığında doktorlar ilaç verdilerni. Hangi ilaçları kullandınız. Sizlerden alacağım cevaplar doğrultusunda bugünkü kontrolümüzde sorayım istiyorum neden ilaç vermiyorlar diye. Umareım öğleden önce bağlanırsınız ve kullandığınbız ilaç isimlerini sizlerdden öğrenebilriim.

ilnarcığım geçmiş olsun cnm berrakta 20 gün önce bir hafta hastanede yattı oda felakt öksürüyordu öncelike dr kendi dr yoktu asistanı bakmıştı öksürüğü için şurup erken dedi ventolin şurup verdi nefes açıcıymış meğerse fakt berrakta daha kötü oldu iki gün sonra kendi dru gördü ve yatış verdi bir hafta yattık çıktıktan sonrada günde iki kez 3 gün ventolin tedavisi almak için hasteneye gidip geldik,hastane çıkışında öksürüğü çok değildi ama öksürüğü vardı buna istaneden şurup yazdı sekrol iki gün içinde toparladı arada öksürdüğünde hala günde bir çay kaşığı kullanırım keşke daha önce şurup verselerdi berrak 10 gün sıkıntı çekmezdi asitan yüzünden böyle olduk ama neyseki ciğerlerine inmeden müdahale edildi....

haklısın ama sanırım 4 ayı devirip hala kavuşamamaktan benim şüphem ve sabırsızlığım..il_nar da anlattı evde bakmanın sıkıntılarını ama Utkum çatımızın altına bi girse yeter bana diyorum..
oğlum hala kortizon tedavisinde. küvezden çıkarmışlar,yatakta yatıyo,oksijen almıyo şu anda.kortizonu kestiklerinde tekrar sıkıntıya girme ihtimalinden bahsetti dr,ama bu durumda ne olacağını söylemedi.yani ne zaman çıkabilir hala belli değil.
benim oğlumdada kronik akciğer yetmezliği var,buna ilave olarak kalbinde delik ve geçirilmiş bi beyin kanaması. bi de bana anneli odadan hiç bahsetmediler..
canım senin bebeğin kortizon kesildikten ne kadar süre sonra tekrar oksijene ihtiyaç duydu ,bi de kort.u ne kadar süre kullandı,yazabilirmisin?
ben şehirdışında çalışıyorum,ank.ya gel-git yaptığım için haftaiçi bi kaçkez ziyaret edebiliyorum ancak.bunlardada dr lar o kadar az şey söylüyolar o kadar az bilgi veriyolar ki,ne yapacağımı şaşırıyorum artık
Yağmurlu canım inşallah gelecek kuzucuğun. Çok sabır gösterdin biraz daha sabır. Allah'ım sizi sağlıkla birbirinize kavuştursun.
Bugün doktora kontole gidicerz. Öksürüğü cok arttı. Uyuyamıyor öksürmekten. Doktor hiç ilaç vermedi. Merak ediyorum sizlerin bebişleri hastalandığında doktorlar ilaç verdilerni. Hangi ilaçları kullandınız. Sizlerden alacağım cevaplar doğrultusunda bugünkü kontrolümüzde sorayım istiyorum neden ilaç vermiyorlar diye. Umareım öğleden önce bağlanırsınız ve kullandığınbız ilaç isimlerini sizlerdden öğrenebilriim.

İlnarcım biz diş çıkarma döneminde böyle bir öksürük yaşadık. Doktor boğazına baktı bir kızarıklık gördü. Peditus isminde bir ilaç verdi ama biz onu kullanmadık. Berkay zaten o şurubu aldığı anda yediğini de kusuyordu.
Ben doğal tedavi yöntemlerini araştırdım. Boğazını yumuşatması için ıhlamur verdim. Bir de aktardan günlük diye bir tohum var fındıktan küçük boyutta beyaz eskiler de bebekleri öksürdüğünde bunu kullanırlarmış. Bir tavaya 2-3 tane günlük koyup biraz pamuğu günlük tavada yanarken dumanına tuttum viks gibi hoş bir kokusu var. Bu pamuktan bir gün göğsüne bir gün sırtına yaptım yumuşatarak öksürüğünü kesti. Bu bir kocakarı ilacı ben de internetten çok araştırarak ve bunu tecrübe etmiş kişilerin yazılarıyla denedim. Normalde böyle şeylere karşıyımdır ama doktorumuza da bilgi verdim iyi yapmışsın dedi.

ılnarcım bizede peditus verdi doktor ama 1 defa verdim..
eşim hiç istemiyor öksürük şurubu kullanmamızı..
öksürüğü bir şekilde dışarı atması lazım..o yüzden kullanmadık..
bende ıhlamur kullandın iyi geldi..

Mehtap bitkisel tedavi uyguladı onu dene istersen...

Merhaba,
Bizim oğlumuz yaklaşık 1.5 ay kortizon kullandı ve pek etkisini göremedikleri için daha fazla uzatmama kararı aldılar.
Kalpteki delik tam olarak ne? Yani tıbbi adı ne ve çapı ne? Kirli - temiz kan karışması var mı? Varsa yönü? Muhtemelen kendiliğinden düzelebilecek veya anjiyo ile giderilebilecek bir sorun da olma ihtimali var. Bu konuyla ilgili sağlam bir çocuk kardiyaloğuna göstermeniz gerekebilir.
Beyin kanamasının derecesini de öğrenmelisin...Derecesi düşükse önemsiz olabilir, hatta bunları özellikle doktorlarına sor veya dosyasına detaylıca bakarsın.
BPD konusuyla ilgili bildiklerimi şöyle özetlersem;
Kortizon hücrelerin ve dokuların daha hızlı gelişimi için kullanılan bir hormon,bilirsin eskiden çok popülerdi. Oğlumda oksijen 2 kez kesilmişti ancak 1.sinde muhtemelen bir enfeksiyon sebebiyle yada gizli halde henüz başlamadan bekleyen BPD(Bronkopulmoner Displazi) sebebiyle ikincisinde ise aşıların ertesi günü durumu kötüye gittiği için tekrar başlandı. BPD akciğerlerin olgunlaşamamasından kaynaklı olarak tam görevlerini yapamamaları. Tam olarak tedavisi de yok. Yapılan tedaviler bebeğe zaman kazandırarak bu zaman içinde akciğerlerini geliştirmesini sağlamasına yönelik. Bu süre içinde bebeği sıkıntıya düşürmeden nefes açıcılar, destek oksijen, düşük doz kortizon(hidrokortizon) vb. desteklerle bebek sağlığı korunmaya ve bebeğin kilo alması sağlanarak akciğerleri geliştirilmeye çalışılıyor. Detaylı bilgileri aşağıdaki vereceğim linklerde bulabilirsin;
Şimdiden çok geçmiş olsun, tüm bebişlere Allahtan şifa diliyorum...

LİNKLERİ YOLLAYAMADIM, ANCAK MAIL ADRESINE ATABILIRIM...

Google dan "BRONKOPULMONER DİSPLAZİ. DR. AHMET AKÇAY" diye ararsan türkçe daha sade bir slayt mevcut.(aramada ilk çıkan sonuç)

Şimdilik sadece bunları ekleyebildim... Daha çok mevcut, BPD veya Bronkopulmoner Displazi diye yada ingilizce isimleriyle arasanız çok metin mevcut... Rapid olan ise tamamen bu konuda yazılmış bir kitap...

Tekrar geçmiş olsun, bebişine ve tüm bebişlere acil şifalar diliyorum... Dualarımız hep onlar için...

İdil den haber var mı arkadaşlar, umarım herşey yolundadır?

Merhaba,
Bizim oğlumuz yaklaşık 1.5 ay kortizon kullandı ve pek etkisini göremedikleri için daha fazla uzatmama kararı aldılar.
Kalpteki delik tam olarak ne? Yani tıbbi adı ne ve çapı ne? Kirli - temiz kan karışması var mı? Varsa yönü? Muhtemelen kendiliğinden düzelebilecek veya anjiyo ile giderilebilecek bir sorun da olma ihtimali var. Bu konuyla ilgili sağlam bir çocuk kardiyaloğuna göstermeniz gerekebilir.
Beyin kanamasının derecesini de öğrenmelisin...Derecesi düşükse önemsiz olabilir, hatta bunları özellikle doktorlarına sor veya dosyasına detaylıca bakarsın.
BPD konusuyla ilgili bildiklerimi şöyle özetlersem;
Kortizon hücrelerin ve dokuların daha hızlı gelişimi için kullanılan bir hormon,bilirsin eskiden çok popülerdi. Oğlumda oksijen 2 kez kesilmişti ancak 1.sinde muhtemelen bir enfeksiyon sebebiyle yada gizli halde henüz başlamadan bekleyen BPD(Bronkopulmoner Displazi) sebebiyle ikincisinde ise aşıların ertesi günü durumu kötüye gittiği için tekrar başlandı. BPD akciğerlerin olgunlaşamamasından kaynaklı olarak tam görevlerini yapamamaları. Tam olarak tedavisi de yok. Yapılan tedaviler bebeğe zaman kazandırarak bu zaman içinde akciğerlerini geliştirmesini sağlamasına yönelik. Bu süre içinde bebeği sıkıntıya düşürmeden nefes açıcılar, destek oksijen, düşük doz kortizon(hidrokortizon) vb. desteklerle bebek sağlığı korunmaya ve bebeğin kilo alması sağlanarak akciğerleri geliştirilmeye çalışılıyor. Detaylı bilgileri aşağıdaki vereceğim linklerde bulabilirsin;
Şimdiden çok geçmiş olsun, tüm bebişlere Allahtan şifa diliyorum...

LİNKLERİ YOLLAYAMADIM, ANCAK MAIL ADRESINE ATABILIRIM...

Google dan "BRONKOPULMONER DİSPLAZİ. DR. AHMET AKÇAY" diye ararsan türkçe daha sade bir slayt mevcut.(aramada ilk çıkan sonuç)

Şimdilik sadece bunları ekleyebildim... Daha çok mevcut, BPD veya Bronkopulmoner Displazi diye yada ingilizce isimleriyle arasanız çok metin mevcut... Rapid olan ise tamamen bu konuda yazılmış bir kitap...

Tekrar geçmiş olsun, bebişine ve tüm bebişlere acil şifalar diliyorum... Dualarımız hep onlar için...

cevabın için çok teşekkürediyorum,googleda arayıp okudum çoğunu..kalbindeki delik için müdahele gerekli görünmüyo şu anda onu bi sıkıntıya sokmuyo. beyin kanaması nedeniylede şant takıldı. şimdi tek sorun ciğerleri kaldı. kortizonu yavaş yavaş azaltılıyo,kestikten sonra bi kaç gün daha izleyip taburcu edebilirlermiş.sürekli dua ediyorum oğlum için. inşallah hepimizin bebeği iyileşir..yusuf için,gökçe için ve senin bebeğin içinde dualarım

İdil le uğraşırken net e fırsat bulup da sizleri de bilgilendiremedim.
Doktora kontole gittik ve neden öksürük şurubu veya baskab bir ilaç kullanmadığımızı sordum. Öksürük şurupkarını 2 yasına kadar pek kullandırma taraftarı olmadıklarını, ilacın öksürüğün süresini arttırdığını söyledi. Sadece ventolin buhar kullanıyorduk günde 3doz, ama sağ taraftaki ciğer de hırıltı duyunca ventolini 6 ya cıkarıldı. Ayrıca atrovent 4 kez ve pulmicort da 2 kez vermeye basladık. Tüm bunların üstüne birde gözlerinde çapaklanma- sulanma ve kızarıklıkcıktı. Dün doktorumuzla tel de görüştük. Göz damlası önerdi, hemen eşim aldı. Aksamdan bu yana kullanıyoruz. Çok şükürgözlerindeki durum gecti gib. Umarımbiran önce öksürüğükesilir ve ciğerleride rahatlar yavrumun.

Yağmurlu- verdiğin mail adresine mail atıp tel numaramı yolladımcanım sana.

İlnar cım, çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede atlatırsınız. Öksürük şurubu kullanmamaktan yanayım ben de... Öksürerek balgamını dışarı atıyor çünkü, öksürük vücudun doğal savunma mekanizması...

İlnar cım, çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede atlatırsınız. Öksürük şurubu kullanmamaktan yanayım ben de... Öksürerek balgamını dışarı atıyor çünkü, öksürük vücudun doğal savunma mekanizması...

haklısın canım da, annelik işte o öksürdükçe içim yanıyor. Öksürükleri baya azaldı. Göğsündeki hırıldı da azaldı. En kısa zamanda atlatırız umarım. Sen nasılsın? kuzun nasıl?

oy canim yavrum hastalasmis ama sukur geciyor anladigim kadariyla. korkma ilnarcim kizimiz kirkbirkere Masallah guclu bir bunyeye sahip, son durumu bildir bize.
yagmurlucum canim yavrun en kisa surede sagligina kavusup kollarina gelsin Insallah.Ilnarin sana cok destek olacagina eminim, guzel haberlerini yazarsin Insallah.
ilnarcim tup bebege basladim, haftaya yumurtalarim toplanicak ve uc gun sonrasina da transferim olucak Allah nasip ederse, tup bebek formundayim surekli.Insallah hamile oldugum mujdesini vermek sonra da saglikla kollarima almak nasip olur bu sefer.

bu arada hazandan haberi olan yok mu kizlar, onunda hamile oldugu mujdesini bekliyorum, Allah'im en kisa surede cok saglikli bir hamilelik nasip eder Insallah hazana.

Back