Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar tarifleriniz için teşekkürler. evde esmer şeker kalmadı, fırsat bulduğumda alır almaz kekten bende yapayım. Baksalım bizim tatlı cadı ya yedirebilecekmiim.
İyi bir mahalle sütçüsüne denk gelirsem ve İdil hanımı da alıştırabilrsem ne mutlu bana:))

Mehtapçım berkay nasıl odu? çok aa çoook geçmiş olsun. İnsallahbir an önce iyileşir. Bakıcı konusunda da en yakın zmaanda iyi birine denk gelmenizi dilerim. Malum malı mğlkü emanet etmiyoruz, canımızın bir parçasını bırakıp gidiyoru biz çalışan anneler.

Kuzucukları çoook öptüm...

mehtap cok gecmıs olsun ya ...uzulme ıns gonlune gıre bulursun bı bakıcı yıne .....saglık olsun ...sen calısıyomusun bu arada....canım sute o sekılde olunca bı sey olmuyo hava almasın yetrkı acınca yıne mıs gıbı ama zaten ben bıı hafta ıcınde yınede bıtırıyorum uç kuzuya sut dayanmıyoo ....derın dondurucuya bıle atan var cıkar kaynat ama dondurucuda yer yok .....senın kekındende denıcem tam bugday unlu..
İnşallah canım sağol. Evet çalışıyorum. Haklısın 3 çocuk olunca süt yetiştirmek zor olur. Keki de inşallah sever kuzucuklar.

kızlar tarifleriniz için teşekkürler. evde esmer şeker kalmadı, fırsat bulduğumda alır almaz kekten bende yapayım. Baksalım bizim tatlı cadı ya yedirebilecekmiim.
İyi bir mahalle sütçüsüne denk gelirsem ve İdil hanımı da alıştırabilrsem ne mutlu bana:))

Mehtapçım berkay nasıl odu? çok aa çoook geçmiş olsun. İnsallahbir an önce iyileşir. Bakıcı konusunda da en yakın zmaanda iyi birine denk gelmenizi dilerim. Malum malı mğlkü emanet etmiyoruz, canımızın bir parçasını bırakıp gidiyoru biz çalışan anneler.

Kuzucukları çoook öptüm...
Afiyet olsun canım. İnşallah sever prenses. Berkay'ın öksürüğü devam ediyor yalnız gıcık gibi ilk yattığında ya da yatakta dönerken oluyor. Gündüz öksürüğü pek yok. Doktor gripten sonra 2-3 hafta öksürük devam edebilir diyor ama yine de biz öksürüklere pek alışık olmadığımız için tedirgin oluyoruz. Bal limon karışımı ve ılık su veriyoruz.
Evet bakıcı konusu büyük problem. Sen ne yapıyorsun İdil'e kim bakıyor?

Afiyet olsun canım. İnşallah sever prenses. Berkay'ın öksürüğü devam ediyor yalnız gıcık gibi ilk yattığında ya da yatakta dönerken oluyor. Gündüz öksürüğü pek yok. Doktor gripten sonra 2-3 hafta öksürük devam edebilir diyor ama yine de biz öksürüklere pek alışık olmadığımız için tedirgin oluyoruz. Bal limon karışımı ve ılık su veriyoruz.
Evet bakıcı konusu büyük problem. Sen ne yapıyorsun İdil'e kim bakıyor?[/QUOTE]

Öksürük ne yazıkki uzun sürüyor, inşallah kısa zamanda prensim iyileşir. Biz İdil hastalanmasın diye hiçbiryere gitmez olduk. Sadece ihtiyac için çıkıp alışveriş yapıyoruz o kadar. İdil ev hapsinde diyebilirim. :) Bir an önce yaz gelsede, çocuk da sıkıldı. Ama hastalanıp ciğerlerine inmesinden öyle korkuyorum ki, o yüzden de mümkün olduğunca birere gitmiyoruz.

İdil e annem bakıyor. Allah anneme sağlık versin diyorum. O olmasa ne yapardım inan düşünemiyorum bile.

İnşallah İlnarcım sağol. Dışarı pek çıkarmamakta haklısın. Onlar bir hastalanınca insanın bütün dünyası yıkılıyor. 4 yaşına kadar ciğer gelişimi devam edermiş çocuklarda. O zamana kadar hastalanmamaları için elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Ben de yazı iple çekiyorum.
Aynen ben de senin gibiyim tam güvenerek emanet edebildiğim tek kişi annem. Allah sağlıklı uzun ömürler versin onlara. Başımızdan eksik etmesin.

Evet bakıcı konusu büyük problem. Sen ne yapıyorsun İdil'e kim bakıyor?

Öksürük ne yazıkki uzun sürüyor, inşallah kısa zamanda prensim iyileşir. Biz İdil hastalanmasın diye hiçbiryere gitmez olduk. Sadece ihtiyac için çıkıp alışveriş yapıyoruz o kadar. İdil ev hapsinde diyebilirim. :) Bir an önce yaz gelsede, çocuk da sıkıldı. Ama hastalanıp ciğerlerine inmesinden öyle korkuyorum ki, o yüzden de mümkün olduğunca birere gitmiyoruz.

İdil e annem bakıyor. Allah anneme sağlık versin diyorum. O olmasa ne yapardım inan düşünemiyorum bile.[/QUOTE]

sevgili ilnar;
ben de 29 haftalık bir prematüre annesiyim. 3 ay yoğun bakımdan sonra 1 hafta önce eve oksijen desteği ile çıktık. evde acıkcası cok zorlanıyorum. yazıları ağlayarak okudum. kızınızın iyileşmiş olması beni hem çok mutlu etti hem de bana umut ışığı oldu. su an çok zor durumdaım. bizim birde haftaya bu halde iken 2 ameliyatımız var kasık fıtığı ve göze lazer. umarım hala forumu takip ediyorsuzdur ya da diğer arkadaşlardan takip eden varsa mesajımı ilnar a ulaştırabilir mi yeni üye oldum. özelden yazamıyorum. evde bakım konusunda yardımınıa ihtiyacım var. lütfen arkadaşlar bana yardım edin. hepimizin çocuğuna allah şifa versin

İdil e annem bakıyor. Allah anneme sağlık versin diyorum. O olmasa ne yapardım inan düşünemiyorum bile.

sevgili ilnar;
ben de 29 haftalık bir prematüre annesiyim. 3 ay yoğun bakımdan sonra 1 hafta önce eve oksijen desteği ile çıktık. evde acıkcası cok zorlanıyorum. yazıları ağlayarak okudum. kızınızın iyileşmiş olması beni hem çok mutlu etti hem de bana umut ışığı oldu. su an çok zor durumdaım. bizim birde haftaya bu halde iken 2 ameliyatımız var kasık fıtığı ve göze lazer. umarım hala forumu takip ediyorsuzdur ya da diğer arkadaşlardan takip eden varsa mesajımı ilnar a ulaştırabilir mi yeni üye oldum. özelden yazamıyorum. evde bakım konusunda yardımınıa ihtiyacım var. lütfen arkadaşlar bana yardım edin. hepimizin çocuğuna allah şifa versin[/QUOTE]

Bende 2011 annesiyim.. Bende 28 hf dogum yaptum 55 gun kaldik hastanede 1560 kg ewe geldikk neler yasadim nelerrrr :) simdi o yasananlara gulerek bakiyorum 19 aylik oldu kizim yuruyo konusuyo dr.umuz bu cocuga premature demekten vazgec diye kizio.. Ben kizimi hic sakinmadim hap kadarkende oyle simdide kizinin hep ewde olmasida iyi deil iyice sar sarmala gezdir oksijen alsin hep ayni havayi solumasin. Bak cnm seneye bu yazilari gulerek okuyacaksin emin ol hersey duzene giricek yawrunun bahti acik olsun rabbim uzun omurler versin:)

sevgili ilnar;
ben de 29 haftalık bir prematüre annesiyim. 3 ay yoğun bakımdan sonra 1 hafta önce eve oksijen desteği ile çıktık. evde acıkcası cok zorlanıyorum. yazıları ağlayarak okudum. kızınızın iyileşmiş olması beni hem çok mutlu etti hem de bana umut ışığı oldu. su an çok zor durumdaım. bizim birde haftaya bu halde iken 2 ameliyatımız var kasık fıtığı ve göze lazer. umarım hala forumu takip ediyorsuzdur ya da diğer arkadaşlardan takip eden varsa mesajımı ilnar a ulaştırabilir mi yeni üye oldum. özelden yazamıyorum. evde bakım konusunda yardımınıa ihtiyacım var. lütfen arkadaşlar bana yardım edin. hepimizin çocuğuna allah şifa versin[/QUOTE]

Merhaba canım. Mesajını gec gördüm. umarım yazdığımı okursun. elimden geldiğince yardımcı olmaya calısırım. Kızım yaklasık 5 ay küvezde + 3 ay kadar da evde oksijen desteği aldı.
Eve oksijen desteğiyle cıktık. Sana önerim oksijen konsantratörünün yanında (elektrik kesintisi olma riskine karsı) oksijen tüpü de alman. (Hatta biz işimizi sağlama acısından eve bir de jenaratör almısık.)
Satürasyonlarını ölçmek için pulseoksimetre varmı elinde? bu bence cok öemli. insan kendini daha ihi hissediyor. ordfa degerleri gördüke ayarlamayı ona göre yapıyorsun cunklu. (ben 3 sene önce 500 dolar gibi bir rakama almıstım onu)
Soğuk ve yagıslı havalarda oksijen miktarını arttırmak durumunda kalabilirsin. bu seni korkutmasın sakın.

Eve hemsire tutmustum ben. 10 gün kadar onun da yardımıyla yapılacakları ögrenmiştim. Kızım OG ile besleniyordu. OG takmasını, aspire etmesini.. herseyi biliyorum.
Sormak istediklerine elimden geldiğince ve tecrübelerim doğrultusunda cevaplamaya calsıırım.

Tekrar gecmiş olsun. Tez zamanada ksijenden kurtulmanız dileğiyle..

sevgili ilnar;
ben de 29 haftalık bir prematüre annesiyim. 3 ay yoğun bakımdan sonra 1 hafta önce eve oksijen desteği ile çıktık. evde acıkcası cok zorlanıyorum. yazıları ağlayarak okudum. kızınızın iyileşmiş olması beni hem çok mutlu etti hem de bana umut ışığı oldu. su an çok zor durumdaım. bizim birde haftaya bu halde iken 2 ameliyatımız var kasık fıtığı ve göze lazer. umarım hala forumu takip ediyorsuzdur ya da diğer arkadaşlardan takip eden varsa mesajımı ilnar a ulaştırabilir mi yeni üye oldum. özelden yazamıyorum. evde bakım konusunda yardımınıa ihtiyacım var. lütfen arkadaşlar bana yardım edin. hepimizin çocuğuna allah şifa versin

Bende 2011 annesiyim.. Bende 28 hf dogum yaptum 55 gun kaldik hastanede 1560 kg ewe geldikk neler yasadim nelerrrr :) simdi o yasananlara gulerek bakiyorum 19 aylik oldu kizim yuruyo konusuyo dr.umuz bu cocuga premature demekten vazgec diye kizio.. Ben kizimi hic sakinmadim hap kadarkende oyle simdide kizinin hep ewde olmasida iyi deil iyice sar sarmala gezdir oksijen alsin hep ayni havayi solumasin. Bak cnm seneye bu yazilari gulerek okuyacaksin emin ol hersey duzene giricek yawrunun bahti acik olsun rabbim uzun omurler versin:)[/QUOTE]

amin inşallah hepimizinkine uzun mutlu ömürler nasip olur inşallah.Allah bağışlasın ne güzel atlatmışsınız. allah onların sıkıntısını göstermesin. darısı başımıza inşallah. bizim de hastane sürecimiz çok zorlu idi. 26. gününde sorunsuz taburculuğa doğru giden oğlum hastaneden çok ağır bir enfeksiyon kaptı geçti. bir daha kaptı yazık ki kaptığı enfeksiyon da gripti, zatürre oldu ve bu noktalara geldik. uzun süre bu durumu kabullenemedim. oksijen bile almayan oğlum entübe olmuştu. sebebi grip . enfeksiyondan sonra çok az umut verdikleri günler oldu. bugünlere baktığımda çok iyi durumda. doktorlar ona mucize diyorlar. ama günler uzadıkça da sanırım benim sabrım azalıyor ve beklentilerim çoğalıyor. ne yapayım anneyim ben hemen iyileşsin istiyorum.beyin kanaması geçirdi, göz de problem endokrin takip fıtık vsvs bizi nelerin beklediğini bilmiyorum ve ürküyorum. inşallah bize de o günler sağlıkla gelmek nasip olur ve ben de sizin gibi yazarım

sevgili ilnar;

Merhaba canım. Mesajını gec gördüm. umarım yazdığımı okursun. elimden geldiğince yardımcı olmaya calısırım. Kızım yaklasık 5 ay küvezde + 3 ay kadar da evde oksijen desteği aldı.
Eve oksijen desteğiyle cıktık. Sana önerim oksijen konsantratörünün yanında (elektrik kesintisi olma riskine karsı) oksijen tüpü de alman. (Hatta biz işimizi sağlama acısından eve bir de jenaratör almısık.)
Satürasyonlarını ölçmek için pulseoksimetre varmı elinde? bu bence cok öemli. insan kendini daha ihi hissediyor. ordfa degerleri gördüke ayarlamayı ona göre yapıyorsun cunklu. (ben 3 sene önce 500 dolar gibi bir rakama almıstım onu)
Soğuk ve yagıslı havalarda oksijen miktarını arttırmak durumunda kalabilirsin. bu seni korkutmasın sakın.

Eve hemsire tutmustum ben. 10 gün kadar onun da yardımıyla yapılacakları ögrenmiştim. Kızım OG ile besleniyordu. OG takmasını, aspire etmesini.. herseyi biliyorum.
Sormak istediklerine elimden geldiğince ve tecrübelerim doğrultusunda cevaplamaya calsıırım.

Tekrar gecmiş olsun. Tez zamanada ksijenden kurtulmanız dileğiyle..[/QUOTE]

öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. zaten ssk tüp ve oksijenkonsantratörünü bir arada veriyor. verdiği tüp boş çıktı hastane cıkışımızdan eve zor yetti tarihi geçtiği için kimse dolum yapmadı ve biz panik içerisinde bir pazar günü açık bulduğumuz ilk medikalden yeni tüp almak zorunda kaldık.ilk gece panikten 2 tane prob bozduk ve 1 gece probsuz kaldık nçok stresti, neyse yeni problar aldık bir sürü sorun yaşamıyoruz. tüpü hastaneye geliş gidişlerde ve konsantratörü dinlendirirken kullanıyorum. pulseoksimetreyi hastane aracılığı ile kiraladık. valla satılığı daha avantajlıymış. kiralık 2,5 ayı pazarlıkla 450 den 350 tlye indi.bize 2.5 ay zor yeter. jenaratörü ben de düşündüm ama eşim ikna olmadı çok pahalı dedi. valla 112 yi ararım diye düşünüyorum sorun olursa.yazılardan takıp ettiğime göre annenizle bakmışınız helal olsun biz de annemleyiz ve zorlanıyoruz. görümcem hemşire onu çağırdık 4 -5 gün kalacak. tabi yoğun bakım hemşiresi gibi değil çok az calışmış yoğun bakımda yine de panik anlarımızda çok desteği oluyor.hastaneden bana saturasyonların 88-93 arası ayarla dediler napim be 85 den aşağıya oksijen veriyorum . oğlumun solunum hızı genelde çok fazla ve hırıltısı var.bir de uyurken daha çok oksijene ihtiyac duyuyor. doktorlar normal diyor. sabahları 1 kez aspire ediyorum. yeterli geliyor. biberonla besleniyor.naz niyazla. sütüm stresten kalmadı ki. dondurucuyla takviye ediyorum. bu hafta kontrolümüz var mama yazdırcam doktora. 2.300 g kadar doktorlar kilo ile ancak atar oksijeni diyor.idilcik kaç kiloda attı oksijeni bir de atmaya karar verrirken saturasyonları hep 90 üstü iken mi karar verdiniz ya da hastane kontrolun de mi dediler kan gazına göre ok artık oksijeni bırakın diye. bizim kan gazlarımızda karbondioksit 65 altına düşmüyor hala. oksijen ihtiyacı çok değişken bazen 3 lt veriyorum bazen de 0,5 bile yetiyor. yani bazen uyurken 55 e düştüğü oluyor. hastanede kortizon yapıldı 2 tur 2. tur tedavide oksijen ihtiyacı azaldı hastanede oksijensiz duruyordu. ama dekortun etkisi geçince ihtiyacı Aarttı evde 24 saat veriyoruz. çok sıkı takip ediyoruz. göz de de ilerleme olunca fazla vermekten de korkuyoruz. fıtık ameliyatı için en son bir profa gttik çocuğun durumu çok iyi değil ameliyat ertelensin, fıtığı çocuğu riske sokacak kadar kötü değil yerine koyamassanız sıkıntı olurasa gelin dedi. maske ile oksijen veriyorum. takmıyorum ama yakından veriyorum. henüz tamamen oksijensiz duramıyor. 2 gündür çok az 85 altına düşmüor günde 1 ya da 2 kez. vermiyorum o anlarda. oda çok sıcak oluyor. kasantratör hem çok gürültülü hem de çok ısı yayıyor. odayı kaç derecede tuutunuz ve nemlendirici kullandınız mı. bazen burnu tıkanıyor. bir de hala tavuk gıbi garip bir ses çıkarıyor. prem. sesi diorlar siz de de varmıydı. çok soru sordum de mi. hatırlarsanız tabiki aradan uzun zaman geçmiş.idilcikte şu anda problem var mı yani bizim gibi çok uzun süre oksijen aldınız si zde ysıtları gibi olabildimi idilciğin akciğerleri.çok teşekkür ederim. bu arada oğlumun adı mert. sağlıkla kalın

Bende 2011 annesiyim.. Bende 28 hf dogum yaptum 55 gun kaldik hastanede 1560 kg ewe geldikk neler yasadim nelerrrr :) simdi o yasananlara gulerek bakiyorum 19 aylik oldu kizim yuruyo konusuyo dr.umuz bu cocuga premature demekten vazgec diye kizio.. Ben kizimi hic sakinmadim hap kadarkende oyle simdide kizinin hep ewde olmasida iyi deil iyice sar sarmala gezdir oksijen alsin hep ayni havayi solumasin. Bak cnm seneye bu yazilari gulerek okuyacaksin emin ol hersey duzene giricek yawrunun bahti acik olsun rabbim uzun omurler versin:)

amin inşallah hepimizinkine uzun mutlu ömürler nasip olur inşallah.Allah bağışlasın ne güzel atlatmışsınız. allah onların sıkıntısını göstermesin. darısı başımıza inşallah. bizim de hastane sürecimiz çok zorlu idi. 26. gününde sorunsuz taburculuğa doğru giden oğlum hastaneden çok ağır bir enfeksiyon kaptı geçti. bir daha kaptı yazık ki kaptığı enfeksiyon da gripti, zatürre oldu ve bu noktalara geldik. uzun süre bu durumu kabullenemedim. oksijen bile almayan oğlum entübe olmuştu. sebebi grip . enfeksiyondan sonra çok az umut verdikleri günler oldu. bugünlere baktığımda çok iyi durumda. doktorlar ona mucize diyorlar. ama günler uzadıkça da sanırım benim sabrım azalıyor ve beklentilerim çoğalıyor. ne yapayım anneyim ben hemen iyileşsin istiyorum.beyin kanaması geçirdi, göz de problem endokrin takip fıtık vsvs bizi nelerin beklediğini bilmiyorum ve ürküyorum. inşallah bize de o günler sağlıkla gelmek nasip olur ve ben de sizin gibi yazarım[/QUOTE]

İnan senin bebeginde konusup kosucak.. Benim kizim ozel hastanede 1 srfer zatuure 1 seferde kolibasili oldu komaya girdi dr.lar kimlik cikarma bide defiler umudunu kabetme ozelden msj aticam bakarsan sewinirim

amin inşallah hepimizinkine uzun mutlu ömürler nasip olur inşallah.Allah bağışlasın ne güzel atlatmışsınız. allah onların sıkıntısını göstermesin. darısı başımıza inşallah. bizim de hastane sürecimiz çok zorlu idi. 26. gününde sorunsuz taburculuğa doğru giden oğlum hastaneden çok ağır bir enfeksiyon kaptı geçti. bir daha kaptı yazık ki kaptığı enfeksiyon da gripti, zatürre oldu ve bu noktalara geldik. uzun süre bu durumu kabullenemedim. oksijen bile almayan oğlum entübe olmuştu. sebebi grip . enfeksiyondan sonra çok az umut verdikleri günler oldu. bugünlere baktığımda çok iyi durumda. doktorlar ona mucize diyorlar. ama günler uzadıkça da sanırım benim sabrım azalıyor ve beklentilerim çoğalıyor. ne yapayım anneyim ben hemen iyileşsin istiyorum.beyin kanaması geçirdi, göz de problem endokrin takip fıtık vsvs bizi nelerin beklediğini bilmiyorum ve ürküyorum. inşallah bize de o günler sağlıkla gelmek nasip olur ve ben de sizin gibi yazarım[/QUOTE]

amin inşallah hepimizinkine uzun mutlu ömürler nasip olur inşallah.Allah bağışlasın ne güzel atlatmışsınız. allah onların sıkıntısını göstermesin. darısı başımıza inşallah. bizim de hastane sürecimiz çok zorlu idi. 26. gününde sorunsuz taburculuğa doğru giden oğlum hastaneden çok ağır bir enfeksiyon kaptı geçti. bir daha kaptı yazık ki kaptığı enfeksiyon da gripti, zatürre oldu ve bu noktalara geldik. uzun süre bu durumu kabullenemedim. oksijen bile almayan oğlum entübe olmuştu. sebebi grip . enfeksiyondan sonra çok az umut verdikleri günler oldu. bugünlere baktığımda çok iyi durumda. doktorlar ona mucize diyorlar. ama günler uzadıkça da sanırım benim sabrım azalıyor ve beklentilerim çoğalıyor. ne yapayım anneyim ben hemen iyileşsin istiyorum.beyin kanaması geçirdi, göz de problem endokrin takip fıtık vsvs bizi nelerin beklediğini bilmiyorum ve ürküyorum. inşallah bize de o günler sağlıkla gelmek nasip olur ve ben de sizin gibi yazarım

İnan senin bebeginde konusup kosucak.. Benim kizim ozel hastanede 1 srfer zatuure 1 seferde kolibasili oldu komaya girdi dr.lar kimlik cikarma bide defiler umudunu kabetme ozelden msj aticam bakarsan sewinirim[/QUOTE]

Sana msj atamiyom ozelden

öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. zaten ssk tüp ve oksijenkonsantratörünü bir arada veriyor. verdiği tüp boş çıktı hastane cıkışımızdan eve zor yetti tarihi geçtiği için kimse dolum yapmadı ve biz panik içerisinde bir pazar günü açık bulduğumuz ilk medikalden yeni tüp almak zorunda kaldık.ilk gece panikten 2 tane prob bozduk ve 1 gece probsuz kaldık nçok stresti, neyse yeni problar aldık bir sürü sorun yaşamıyoruz. tüpü hastaneye geliş gidişlerde ve konsantratörü dinlendirirken kullanıyorum. pulseoksimetreyi hastane aracılığı ile kiraladık. valla satılığı daha avantajlıymış. kiralık 2,5 ayı pazarlıkla 450 den 350 tlye indi.bize 2.5 ay zor yeter. jenaratörü ben de düşündüm ama eşim ikna olmadı çok pahalı dedi. valla 112 yi ararım diye düşünüyorum sorun olursa.yazılardan takıp ettiğime göre annenizle bakmışınız helal olsun biz de annemleyiz ve zorlanıyoruz. görümcem hemşire onu çağırdık 4 -5 gün kalacak. tabi yoğun bakım hemşiresi gibi değil çok az calışmış yoğun bakımda yine de panik anlarımızda çok desteği oluyor.hastaneden bana saturasyonların 88-93 arası ayarla dediler napim be 85 den aşağıya oksijen veriyorum . oğlumun solunum hızı genelde çok fazla ve hırıltısı var.bir de uyurken daha çok oksijene ihtiyac duyuyor. doktorlar normal diyor. sabahları 1 kez aspire ediyorum. yeterli geliyor. biberonla besleniyor.naz niyazla. sütüm stresten kalmadı ki. dondurucuyla takviye ediyorum. bu hafta kontrolümüz var mama yazdırcam doktora. 2.300 g kadar doktorlar kilo ile ancak atar oksijeni diyor.idilcik kaç kiloda attı oksijeni bir de atmaya karar verrirken saturasyonları hep 90 üstü iken mi karar verdiniz ya da hastane kontrolun de mi dediler kan gazına göre ok artık oksijeni bırakın diye. bizim kan gazlarımızda karbondioksit 65 altına düşmüyor hala. oksijen ihtiyacı çok değişken bazen 3 lt veriyorum bazen de 0,5 bile yetiyor. yani bazen uyurken 55 e düştüğü oluyor. hastanede kortizon yapıldı 2 tur 2. tur tedavide oksijen ihtiyacı azaldı hastanede oksijensiz duruyordu. ama dekortun etkisi geçince ihtiyacı Aarttı evde 24 saat veriyoruz. çok sıkı takip ediyoruz. göz de de ilerleme olunca fazla vermekten de korkuyoruz. fıtık ameliyatı için en son bir profa gttik çocuğun durumu çok iyi değil ameliyat ertelensin, fıtığı çocuğu riske sokacak kadar kötü değil yerine koyamassanız sıkıntı olurasa gelin dedi. maske ile oksijen veriyorum. takmıyorum ama yakından veriyorum. henüz tamamen oksijensiz duramıyor. 2 gündür çok az 85 altına düşmüor günde 1 ya da 2 kez. vermiyorum o anlarda. oda çok sıcak oluyor. kasantratör hem çok gürültülü hem de çok ısı yayıyor. odayı kaç derecede tuutunuz ve nemlendirici kullandınız mı. bazen burnu tıkanıyor. bir de hala tavuk gıbi garip bir ses çıkarıyor. prem. sesi diorlar siz de de varmıydı. çok soru sordum de mi. hatırlarsanız tabiki aradan uzun zaman geçmiş.idilcikte şu anda problem var mı yani bizim gibi çok uzun süre oksijen aldınız si zde ysıtları gibi olabildimi idilciğin akciğerleri.çok teşekkür ederim. bu arada oğlumun adı mert. sağlıkla kalın[/QUOTE]

Canım Mert bebişimizde bir an önce sağlığına kavuşacak. bunu tüm kalbimle diliyorum.
Gerçekten çok zorlu bir süreç sizleri bekliyor. Doktorumuz bize "prematüre bebekler anahtar deliğinden bile enfeksiyonu kapabilir. o yğüzden cok dikatli olacaksınız ve evde maskesiz dolaşmayacaksınız, misafir jabul etmeyeceksiniz " demişti Bizde söylediklerini aynen uyguladık. Eşim ve kardeşim işten gelir gelmez banyoda üstlerini zdeğiştirip duş alır öyle içeri girerlerdi. Evde herkes maskeyle dolaşırdı. Bu çok zor olsada zamanla insan bunuyaşam şekli olarak görüyor. Oksijen desteği aldığı için annemle nöbetleşe başında beklerdik. Hatta uyumamak için, rehavet çökmesin diye koltukta bile oturmaz sandalyede otururduk. O derece özen gösteriyorduk yani İdil için. Havanın durumuna göre (nemden dolayı) oksijen miktarını bizde arttırıp eksiltiyorduk.

Pulseoksimetrede oksijen mikarı 88-100 arası tutmaya özen gösterirdik biz. Evde ne kadar oksijensiz kalabiliyor diye zaman zaman oksijenden ayırıyorduk. Bir gün doktor kontrolüne gittiğimizde Saturasyonları 95 civarıydı "doktorumuz oksijeni kesin birkaç saat tutun, şayet saturasyonları düşersen hemen oksijene baslayın demişti. O günü hiç unutamam. ne büyük bir sevinçti , saaatlerce oksijensiz durabilecek demek diyerek eşimle sevinçten havalara uçmuştuk adeta.
Ogünden sonra oksijeni doktorumuzun da deddiği gibi saalerce kesmeye basladık, ama pulseoksimetreyi asla cıkarmadık. orda değerleri görmek insanı ferahlatıyor.

İdil in de hırıltısı vardı. Nebuller kullanıyorduk. Ventolin-pulmicort - ve atrovent. Dönüşümlü kullanıyorduk. SF ile sulandırarak nebulizatörle verşyroduk. Göz bandı kullanmanı tavsşye ederim. zaten doktorunuzda size söylemiştir. Nebuller ciğerlerini rahatlatıryordu. Bu arada kış mevsimindeyiz Synagis aşısını yaptırıormusunuz? Raporla yapılan bir aşı, her ay düzenli yapılıyor. Eylül gibi başlıyorduk aşılaraşubat-mart gibi sonlandırıyorduk. İdil 2 sene oldu bu aşıyı kış aylarında.

Evimiz kaloriferli ve merkezi sistemdi, o yüzden de cok sıcak oluyordu. Gün içerisinde ilidi başka odaya gecirerek, birkaç defa havalandırıyorduk. Nemlendirici kullanmadık biz. Ama zaman zaman odanın kurudugunu hissettiğpimizde kaloriferin üzerine sıcak su dolu bir kap koyuyorduk. Doktorumuzda bunu önermişti bize.

Sormak istediğin birsey olursa bildiğim ölçüde cevaplamaya devam edebilirim canım.

bu arada prematüre bebeklerde yapılması gereken testleri de atlamamanızı öneririm.

Oksijen desteğiyle (Tüp ile) hastaneye gidip gelmenin ne denli zor oldugunu cok iyi bilirim. ama biz en ufak bir testi bile atlamamıstık.

Bera testi - ROP Muaynesi - VEP testi - Denver gelişim testi - kalça ultrasonu vb...

Doktoruuzda söylemiştir ama ben yinede hatırlatmak istedim.

İnan senin bebeginde konusup kosucak.. Benim kizim ozel hastanede 1 srfer zatuure 1 seferde kolibasili oldu komaya girdi dr.lar kimlik cikarma bide defiler umudunu kabetme ozelden msj aticam bakarsan sewinirim[/QUOTE]

Sana msj atamiyom ozelden[/QUOTE]

ben de yeni üye olduğum için özel mesaj atamıyorum sanırım mesajda bu nedenle gelmiyor olabilir

bu arada prematüre bebeklerde yapılması gereken testleri de atlamamanızı öneririm.

Oksijen desteğiyle (Tüp ile) hastaneye gidip gelmenin ne denli zor oldugunu cok iyi bilirim. ama biz en ufak bir testi bile atlamamıstık.

Bera testi - ROP Muaynesi - VEP testi - Denver gelişim testi - kalça ultrasonu vb...

Doktoruuzda söylemiştir ama ben yinede hatırlatmak istedim.

cevap verebilmek için inanınki yeni fırsatım oldu. hayat çok yoğun bir şekilde devam ediyor. görümcem gitti. şu anda annem ve ben ilgileniyoruz. iki kişi olunca da çok yoğun oluyoruz. biz de aynen sizin gibi başında sandalye ile oturuyoruz. evde maske ile geziyoruz. benim 9 yaşında bir kızım var. onunla da ilgilenmem gerekiyor. ilgiyi tabiki dengelemekte zorlanıyorum. kızım sitem ediyor. hastaneye gidiş gelişler tam bir felaket. ben üniversite hastanesinde doğum yaptım işlemler orada çok zor. sizde tüp ile bebek var diye kaydadeğer bir ayrıcalık sağlamıyorlar. o kalabalıkta aman enfeksiyon kapmasın diye dua ediyoruz . tahmin edeceğiniz benzeri sıkıntılar. tabiki güzel gelişmeler de var bu arada mertin oksijen ihtiyacında bir miktar azalma oldu. zaman zaman oksijensiz kalabiliyor. bu bizim için muhteşem bir sey. oksijensiz nefes alması. nebulleeri doktorumuza sordum. gerek yok dedi. kontrollerin hepsi için bir defter oluşturduk. aksatmıyoruz. üniversite hastanesi olduğu için her seferde farklı asistan oluyor. bazı şeyleri atlıyabiliyorlar. bu nedenle bilgilendirmeleriniz bana çok faydalı oluyor. yazdığınız testlerden rop dışında bilgim yoktu. bu aralar gaz problemimiz var. çok gazı var ve çok apğrısı oluyor. resmen kıvranıyor. ne yapsak fayda etmiyor. fıtıktan mı diye de korkmuyor değilim. bu esnada saturasyonlar da dipte tabi. siz bana göz maskesi kullandığınızı yazmışınız. nebul kullanırken mi takıyordunuz yoksa oksijen için mi . bize maskeden bahsetmediler. hastanede de ilaç verirken gözlerini kapamıyorlardı. fazla oksijenden gözünde rop evre 2 zon 3çıkıtı. gerileme olmassa lazer olacak. bu nedenle oksijen verirken göz maskesi gerekirse takmak isterim. bu arada nemli havalarda gercektende oksijen ihtiyacı çok artıyor. paylaşımlarınız ,için çok teşekkür ederim.

cevap verebilmek için inanınki yeni fırsatım oldu. hayat çok yoğun bir şekilde devam ediyor. görümcem gitti. şu anda annem ve ben ilgileniyoruz. iki kişi olunca da çok yoğun oluyoruz. biz de aynen sizin gibi başında sandalye ile oturuyoruz. evde maske ile geziyoruz. benim 9 yaşında bir kızım var. onunla da ilgilenmem gerekiyor. ilgiyi tabiki dengelemekte zorlanıyorum. kızım sitem ediyor. hastaneye gidiş gelişler tam bir felaket. ben üniversite hastanesinde doğum yaptım işlemler orada çok zor. sizde tüp ile bebek var diye kaydadeğer bir ayrıcalık sağlamıyorlar. o kalabalıkta aman enfeksiyon kapmasın diye dua ediyoruz . tahmin edeceğiniz benzeri sıkıntılar. tabiki güzel gelişmeler de var bu arada mertin oksijen ihtiyacında bir miktar azalma oldu. zaman zaman oksijensiz kalabiliyor. bu bizim için muhteşem bir sey. oksijensiz nefes alması. nebulleeri doktorumuza sordum. gerek yok dedi. kontrollerin hepsi için bir defter oluşturduk. aksatmıyoruz. üniversite hastanesi olduğu için her seferde farklı asistan oluyor. bazı şeyleri atlıyabiliyorlar. bu nedenle bilgilendirmeleriniz bana çok faydalı oluyor. yazdığınız testlerden rop dışında bilgim yoktu. bu aralar gaz problemimiz var. çok gazı var ve çok apğrısı oluyor. resmen kıvranıyor. ne yapsak fayda etmiyor. fıtıktan mı diye de korkmuyor değilim. bu esnada saturasyonlar da dipte tabi. siz bana göz maskesi kullandığınızı yazmışınız. nebul kullanırken mi takıyordunuz yoksa oksijen için mi . bize maskeden bahsetmediler. hastanede de ilaç verirken gözlerini kapamıyorlardı. fazla oksijenden gözünde rop evre 2 zon 3çıkıtı. gerileme olmassa lazer olacak. bu nedenle oksijen verirken göz maskesi gerekirse takmak isterim. bu arada nemli havalarda gercektende oksijen ihtiyacı çok artıyor. paylaşımlarınız ,için çok teşekkür ederim.

Oksijen miktarının bir nebze de azalmış olması cok sevindirici. Yoğunluğunuzu tahmin edebiliyorum. Yoğun, uykusuz ve yorucu geceler... ama inanın sonu cok güzel olacak ve herşeye değer.
Maskeyi nebul verirken kullanıyordum. Gözlerine zarar vermemesi için. Hastanede de nebul verirken göz maskesi kullanıyorlardı. (En azından ben yoğun bakımda ziyaret esnasında oyle görmüştüm). Üniv. hastanesi deömişsiniz, hangi hastane.? Bende üniv. hastanesinde doğum yaptım ve kızım da orda 5 ay küvezde kaldı. Kontrollere gittiğimizde öncelik istiyorduk ve sağolsunlar veriyorlardı da. Zaten doktorların hemen hemen hepsnii tanıyorduk. Asistan muayne edecek dahi olsa hemen hocamıza danısıorlardı ve o da görmek istiyordu. Ve her defasında da bize yapmamız gereken testler hatırlatılıyordu.

Testleri yaptırmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Hatta size tavsiyem üniv. hastanesindeyseniz hocalardan birinin kontrolüne girmeniz. Sonuçta asistanlar daha yolun cok basındalar ve gözlerinden kaçabilir. Her cocuk doktoru değil, özellikle prematüre yoğun bakımdaki hocalardan olursa daha iyi olacaktır.

Synagiz aşısı (malum kış aylarındayız ve bağışıklık sistemleri cok zayıf. Bu aşı pahalı br aşı ve o yüzden de rapor karsılığında devlet karşılıyor. Bebeğin kilosuna baglı olarak da verilecek dozaj belirleniyor. (Bizim en sonki dozajımız 2500 TL. civarında tutuyordu (terk seferi))
Rop testi - gözler için
Bera testi - işitme testi (çok önemli ilerde konusma problemi yaşanacak olursada karsınıza cıkacaktır)
VEP Testi - nörolojik muayne
Denver Gelişim Testi (belli aralıklarla yapılıyor. Bebekken aileye soru-cevap şeklinde oluyor. Biraz daha büyüyünce de bebegin hareketleri gözlemleniyr, eline objeler verilip kavramasına vb. şeylere bakılıyor.
Kalça ultrasonu (bunu da çektirmekde fayda var)

Aklıma şu an için gelenler bunlar. Tekrar görüşmek üzere.. Güzel haberlerinizi bekliyorum.

Oksijen miktarının bir nebze de azalmış olması cok sevindirici. Yoğunluğunuzu tahmin edebiliyorum. Yoğun, uykusuz ve yorucu geceler... ama inanın sonu cok güzel olacak ve herşeye değer.
Maskeyi nebul verirken kullanıyordum. Gözlerine zarar vermemesi için. Hastanede de nebul verirken göz maskesi kullanıyorlardı. (En azından ben yoğun bakımda ziyaret esnasında oyle görmüştüm). Üniv. hastanesi deömişsiniz, hangi hastane.? Bende üniv. hastanesinde doğum yaptım ve kızım da orda 5 ay küvezde kaldı. Kontrollere gittiğimizde öncelik istiyorduk ve sağolsunlar veriyorlardı da. Zaten doktorların hemen hemen hepsnii tanıyorduk. Asistan muayne edecek dahi olsa hemen hocamıza danısıorlardı ve o da görmek istiyordu. Ve her defasında da bize yapmamız gereken testler hatırlatılıyordu.

Testleri yaptırmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Hatta size tavsiyem üniv. hastanesindeyseniz hocalardan birinin kontrolüne girmeniz. Sonuçta asistanlar daha yolun cok basındalar ve gözlerinden kaçabilir. Her cocuk doktoru değil, özellikle prematüre yoğun bakımdaki hocalardan olursa daha iyi olacaktır.

Synagiz aşısı (malum kış aylarındayız ve bağışıklık sistemleri cok zayıf. Bu aşı pahalı br aşı ve o yüzden de rapor karsılığında devlet karşılıyor. Bebeğin kilosuna baglı olarak da verilecek dozaj belirleniyor. (Bizim en sonki dozajımız 2500 TL. civarında tutuyordu (terk seferi))
Rop testi - gözler için
Bera testi - işitme testi (çok önemli ilerde konusma problemi yaşanacak olursada karsınıza cıkacaktır)
VEP Testi - nörolojik muayne
Denver Gelişim Testi (belli aralıklarla yapılıyor. Bebekken aileye soru-cevap şeklinde oluyor. Biraz daha büyüyünce de bebegin hareketleri gözlemleniyr, eline objeler verilip kavramasına vb. şeylere bakılıyor.
Kalça ultrasonu (bunu da çektirmekde fayda var)

Aklıma şu an için gelenler bunlar. Tekrar görüşmek üzere.. Güzel haberlerinizi bekliyorum.

gece üçte nöbeti devraldım. mert beyi izliyorum. oğlum çapada doğdu.siz hangi ünv. hastanesinde doğum yaptınız. yoğun bakımın başında zeynep hoca ve asuman hoca vardı. günde iki kez vizit yapıyorlardı.uzmanlarımız özgül hanım ve ozan beydi. aslında hocalarımız ve uzmanlarımızçok çok iyiydi. hatta hocalarımız için bu alanda en iyisi diyorlar.bizim şanssızlığımız son asistanımızın pek dikkatli olmayışı oldu.ayrıca zaten bebek bakımında da siz de takdir edersiniz ki iş hemşirede bitiyor. tam gün yasasından dolayı hocalarımız özelde çalışmıyorlar hastanede de bakmıyorlar. ben de dışarıda yenidoğan doktorundan takip ettirmek istiyorum. her çocuk doktoru anlayamıyor çünkü. bu konuda varsa isim tavsiyelerinizden yararlanmak isterim. çarşamba syngazis aşımız var. gercekten de çok pahalıymış. devlet karşılıyor neyse ki.canları sağolsun ama sizde biliyorsunuz masraflar gercekten çok fazla. ünv. hastane
leri de bir de çoğu malzemeyi hastaya aldırıyor.bu arada bera testimiz yapılmış. epikrizde atlamışım. kalça ultrasonunu da çarşamba asistana hatırlatacağım o da atlandı sanırım.sıra bekleme konusunda dayenidoğan kontrollerinde sorun yaşamıyoruz. bazı polk.lerde hastyalardan izin alın diyorlar. ozaman problem oluyor. herkez aynı anlayışa sahip değil. mertin oksijen ihtiyacında en sonki yazdıklarıma göre bir azalma olmadı. sanırım durağan bir dönemdeyiz. ameliyat içinde anestezi şu haliyle yapılması durumnda riskli dedi. cerrah daa bir ay daha bekletmeye çalışalım dedi.. inşallah bu aradda problem olmaz. şimdilik bu kadar.. görüşmek üzere..sevgiyle kalın. iyi uykular :)

gece üçte nöbeti devraldım. mert beyi izliyorum. oğlum çapada doğdu.siz hangi ünv. hastanesinde doğum yaptınız. yoğun bakımın başında zeynep hoca ve asuman hoca vardı. günde iki kez vizit yapıyorlardı.uzmanlarımız özgül hanım ve ozan beydi. aslında hocalarımız ve uzmanlarımızçok çok iyiydi. hatta hocalarımız için bu alanda en iyisi diyorlar.bizim şanssızlığımız son asistanımızın pek dikkatli olmayışı oldu.ayrıca zaten bebek bakımında da siz de takdir edersiniz ki iş hemşirede bitiyor. tam gün yasasından dolayı hocalarımız özelde çalışmıyorlar hastanede de bakmıyorlar. ben de dışarıda yenidoğan doktorundan takip ettirmek istiyorum. her çocuk doktoru anlayamıyor çünkü. bu konuda varsa isim tavsiyelerinizden yararlanmak isterim. çarşamba syngazis aşımız var. gercekten de çok pahalıymış. devlet karşılıyor neyse ki.canları sağolsun ama sizde biliyorsunuz masraflar gercekten çok fazla. ünv. hastane
leri de bir de çoğu malzemeyi hastaya aldırıyor.bu arada bera testimiz yapılmış. epikrizde atlamışım. kalça ultrasonunu da çarşamba asistana hatırlatacağım o da atlandı sanırım.sıra bekleme konusunda dayenidoğan kontrollerinde sorun yaşamıyoruz. bazı polk.lerde hastyalardan izin alın diyorlar. ozaman problem oluyor. herkez aynı anlayışa sahip değil. mertin oksijen ihtiyacında en sonki yazdıklarıma göre bir azalma olmadı. sanırım durağan bir dönemdeyiz. ameliyat içinde anestezi şu haliyle yapılması durumnda riskli dedi. cerrah daa bir ay daha bekletmeye çalışalım dedi.. inşallah bu aradda problem olmaz. şimdilik bu kadar.. görüşmek üzere..sevgiyle kalın. iyi uykular :)[/QUO

Merhaba,

Benim kızım Kocaeli Üniv. tıp Fakültesinde doğdu ve orda küveze alındı. Evbet malesef tam gün yasasından dolayı hocalar polikliniğe inmiyor. Fakat hastanede uzun süre kaldığı için kızım, sağolsun hocalarımızda cok ilgiliydiler. Daha öncede yazdığım gibi poliklinikte asistan bile baksa, hemen telefon ile hocayı bilgilendiriyorlar ve ona göre yol izliyorlardı. Ve çoğu zamanda hastaneye gittiğimizde hoca da görmek istiyordu kızımı. Ben kocaeli de olduğumdan size doktor öneremeyeceğim.

Umarım Mert bir an önce oksijen desteğinden kurtulur Cunku gerçekten cok zorlu bir dönemdesiniz. Bunu yaşayan biri olarak cok iyi anlıyorum. Anestezi alması için zaten doktorlar rapor steyecektir sizden. İnşallah sorunsuz birdönem gecirirsiniz. İyi haberlerinizi bekliyorum.

leri de bir de çoğu malzemeyi hastaya aldırıyor.bu arada bera testimiz yapılmış. epikrizde atlamışım. kalça ultrasonunu da çarşamba asistana hatırlatacağım o da atlandı sanırım.sıra bekleme konusunda dayenidoğan kontrollerinde sorun yaşamıyoruz. bazı polk.lerde hastyalardan izin alın diyorlar. ozaman problem oluyor. herkez aynı anlayışa sahip değil. mertin oksijen ihtiyacında en sonki yazdıklarıma göre bir azalma olmadı. sanırım durağan bir dönemdeyiz. ameliyat içinde anestezi şu haliyle yapılması durumnda riskli dedi. cerrah daa bir ay daha bekletmeye çalışalım dedi.. inşallah bu aradda problem olmaz. şimdilik bu kadar.. görüşmek üzere..sevgiyle kalın. iyi uykular :)[/QUO

Merhaba,

Benim kızım Kocaeli Üniv. tıp Fakültesinde doğdu ve orda küveze alındı. Evbet malesef tam gün yasasından dolayı hocalar polikliniğe inmiyor. Fakat hastanede uzun süre kaldığı için kızım, sağolsun hocalarımızda cok ilgiliydiler. Daha öncede yazdığım gibi poliklinikte asistan bile baksa, hemen telefon ile hocayı bilgilendiriyorlar ve ona göre yol izliyorlardı. Ve çoğu zamanda hastaneye gittiğimizde hoca da görmek istiyordu kızımı. Ben kocaeli de olduğumdan size doktor öneremeyeceğim.

Umarım Mert bir an önce oksijen desteğinden kurtulur Cunku gerçekten cok zorlu bir dönemdesiniz. Bunu yaşayan biri olarak cok iyi anlıyorum. Anestezi alması için zaten doktorlar rapor steyecektir sizden. İnşallah sorunsuz birdönem gecirirsiniz. İyi haberlerinizi bekliyorum.[/QU

merhaba. uzun süredir yazamadım. mertin durumu daha iyi çok şükür.15 şubatta oksijen desteğini bıraktık. 15 gün sonra da saturasyon ölçmeyi bıraktık. ancak pulseoksimetrenin süresini uzatmıştık ne olur ne olmaz diye. geçenlerde solunumu hızlandı çekilmeleri arttı diye baktık ve açıkcası canımız sıkıldı uykuda sıklıkla 80 lere ani düşmeler oluyordu. bu arada dışarıda bir profa başlamıştık. ona götürdük açıkcası bizi tatmin edecek cevaplar vermedi. mert uykusundan saturasyonu düştükten sonra huzursuzlukla uyanıyordu. biz de en son çare bir çocuk göğüs hastalıkları uzmanına götürdük.kan gazı bakıldı ve malesef istemememe rağmen röntgen çekildi. ciğerelerde bronkopulmoner displazinin etkileri hala var evvre 2 olarak dedi. ama ani düşmeleri pek ona bağlamadı bana sanki sekresyonlardan oluyor gibi geliyordu. o da bu zamana kadar çok şey eksik yapılmış,bu reflüden de olabilir araştırılması gerek(kusmamız yok ama olabiliyormuş), ayrıca sizin nebul ile ventolin ve flixotide kullanmanız gerekiyor ardından da fizyoterapistten öğrenip göğüs fiz. yapmanız gerekiyor dedi. 1 yaşına kadar kullanmanız gerekiyor dedi. aslında siz söylemiştiniz ve ben de o dönem doktorlara kullansak demiştim gerek yok demişlerdi. şöyleki 15 şubattan bu yana ciğerlerde bir adım ilerleme yok. göz takiplerimiz devam ediyor evre 1 zon 3 sorun olmaz daha dedi doktor şükürler olsun. pda mız kapanmış o da sadece rutin takibe girdi şükürler olsun. fıtık için anestezi 60 hafta olmadanriskli dedi. cerrahımız takipte bekletiyor yaklaşık 6 haftamız kaldı. dışarıda prf.nöroloğa gittik. allaha şükür prblm görmedi 6 ay sonra kontrole gelin dedi . ayrıca çapada da takipteyiiz. endokrinden zaten takipteyiz ilaca devam.beslenmede eh işte yetsin diye kendimi parçalamama rağmen anne sütü yetmedikçe formül mama idare ediyor. kilo alımı idare edecek düzeyde. açıkçası sanırım solunum problemi dışında tabi reflü çıkmazsa çok büyük bir sorunumuz olmayacak gibi çünkü solunum ii olur ise ameliyattaki riskimiz de azalıyor. sürekli hastanedeyiz.kontrollerdeyiz. bu yüzden açıkcası devlet karşılamıyor ama synagisin 6. dozunu da vurdurduk. hasta olmasın diye. şimdilik bizden bu kadar .güzel şeyler olunca umutlanıyorum. ama olumsuzluklarda kolum kanadım kırılıyor. bir taraftan hem çok güçleniyorum bazen de tükendiğimi hissediyorum. onu kaybetmekten hala çok korkuyorum. misafir yasağını devam ettiriyorum. valla eve almıyorum diye küsenler bile oldu napim ben canımın derdine düşmüşüm. ona daha çok alışıp bağlandıkça tuhaf tarifsiz duygular hissediyorum. mutluyum ama o kadar buruk ki. çocuğuma çekilen onca film. kullanılan onca ilaç. bunun gelecekteki etkilerinden korkuyorum sonra diyorum ama kendine gel bunlar yaşaması için şart diyorum. o düzeliyor da ben hasta oluyorum galiba:)
sizler nasılsınız. idilciğim nasıl. sağlığı iidir inşallah.
kendinize ii bakın güzel haberlerle tekrar görüşmek üzere...

Back