cevap verebilmek için inanınki yeni fırsatım oldu. hayat çok yoğun bir şekilde devam ediyor. görümcem gitti. şu anda annem ve ben ilgileniyoruz. iki kişi olunca da çok yoğun oluyoruz. biz de aynen sizin gibi başında sandalye ile oturuyoruz. evde maske ile geziyoruz. benim 9 yaşında bir kızım var. onunla da ilgilenmem gerekiyor. ilgiyi tabiki dengelemekte zorlanıyorum. kızım sitem ediyor. hastaneye gidiş gelişler tam bir felaket. ben üniversite hastanesinde doğum yaptım işlemler orada çok zor. sizde tüp ile bebek var diye kaydadeğer bir ayrıcalık sağlamıyorlar. o kalabalıkta aman enfeksiyon kapmasın diye dua ediyoruz . tahmin edeceğiniz benzeri sıkıntılar. tabiki güzel gelişmeler de var bu arada mertin oksijen ihtiyacında bir miktar azalma oldu. zaman zaman oksijensiz kalabiliyor. bu bizim için muhteşem bir sey. oksijensiz nefes alması. nebulleeri doktorumuza sordum. gerek yok dedi. kontrollerin hepsi için bir defter oluşturduk. aksatmıyoruz. üniversite hastanesi olduğu için her seferde farklı asistan oluyor. bazı şeyleri atlıyabiliyorlar. bu nedenle bilgilendirmeleriniz bana çok faydalı oluyor. yazdığınız testlerden rop dışında bilgim yoktu. bu aralar gaz problemimiz var. çok gazı var ve çok apğrısı oluyor. resmen kıvranıyor. ne yapsak fayda etmiyor. fıtıktan mı diye de korkmuyor değilim. bu esnada saturasyonlar da dipte tabi. siz bana göz maskesi kullandığınızı yazmışınız. nebul kullanırken mi takıyordunuz yoksa oksijen için mi . bize maskeden bahsetmediler. hastanede de ilaç verirken gözlerini kapamıyorlardı. fazla oksijenden gözünde rop evre 2 zon 3çıkıtı. gerileme olmassa lazer olacak. bu nedenle oksijen verirken göz maskesi gerekirse takmak isterim. bu arada nemli havalarda gercektende oksijen ihtiyacı çok artıyor. paylaşımlarınız ,için çok teşekkür ederim.
Oksijen miktarının bir nebze de azalmış olması cok sevindirici. Yoğunluğunuzu tahmin edebiliyorum. Yoğun, uykusuz ve yorucu geceler... ama inanın sonu cok güzel olacak ve herşeye değer.
Maskeyi nebul verirken kullanıyordum. Gözlerine zarar vermemesi için. Hastanede de nebul verirken göz maskesi kullanıyorlardı. (En azından ben yoğun bakımda ziyaret esnasında oyle görmüştüm). Üniv. hastanesi deömişsiniz, hangi hastane.? Bende üniv. hastanesinde doğum yaptım ve kızım da orda 5 ay küvezde kaldı. Kontrollere gittiğimizde öncelik istiyorduk ve sağolsunlar veriyorlardı da. Zaten doktorların hemen hemen hepsnii tanıyorduk. Asistan muayne edecek dahi olsa hemen hocamıza danısıorlardı ve o da görmek istiyordu. Ve her defasında da bize yapmamız gereken testler hatırlatılıyordu.
Testleri yaptırmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Hatta size tavsiyem üniv. hastanesindeyseniz hocalardan birinin kontrolüne girmeniz. Sonuçta asistanlar daha yolun cok basındalar ve gözlerinden kaçabilir. Her cocuk doktoru değil, özellikle prematüre yoğun bakımdaki hocalardan olursa daha iyi olacaktır.
Synagiz aşısı (malum kış aylarındayız ve bağışıklık sistemleri cok zayıf. Bu aşı pahalı br aşı ve o yüzden de rapor karsılığında devlet karşılıyor. Bebeğin kilosuna baglı olarak da verilecek dozaj belirleniyor. (Bizim en sonki dozajımız 2500 TL. civarında tutuyordu (terk seferi))
Rop testi - gözler için
Bera testi - işitme testi (çok önemli ilerde konusma problemi yaşanacak olursada karsınıza cıkacaktır)
VEP Testi - nörolojik muayne
Denver Gelişim Testi (belli aralıklarla yapılıyor. Bebekken aileye soru-cevap şeklinde oluyor. Biraz daha büyüyünce de bebegin hareketleri gözlemleniyr, eline objeler verilip kavramasına vb. şeylere bakılıyor.
Kalça ultrasonu (bunu da çektirmekde fayda var)
Aklıma şu an için gelenler bunlar. Tekrar görüşmek üzere.. Güzel haberlerinizi bekliyorum.