Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allah yardimcin olsun ne desek bos biliyorum uzuntunu karsilyacak soz yok seni cok iyi anliyorum aynisi benim oglumunda var cok cok gecmis olsun ama inan bebegin yasarsa ve senin yaninda olursa unutacaksin butun bu olanlari bir kerecik sana gulse dunyalara bedel
ama suan seni hic bir sey teselli edemez bunu benden daha iyi kimse anlayamaz

hidrosefalisi var arkadaşlar. dr şant önerdi ama yinede ileri derecede hasarlı bi bebek olacağını söyledi.
işte böyle maalesef

Canım hidrosefalide beyne şant takarak sıvıyı boşaltıyorlar. Belki de doktorun söylediği kadar hasar kalmaz. Üzüntünü tahmin edebiliyorum. Allah yardımcınız olsun, miniğine acil şifalar versin canım.

yagmurlu, ne söyleyeceğiömi bilemedim. Son günlerde pek vaktim olmadığından girip cevap yazamadım. Allah büyüktür. Sonucta gelecekte ne olacagını simdiden kestirmek bence zor. Bir tanıdığımız hamile kalmıstı ve şayet bebeği doğurursa Down sendromu olasılığının %99 olduğu söylenmişti. Ama maşallahı var cocugun, büyüdüde cin gibi birsey oldu. O yüzden ümidini yitirme. Pozitif düşün, pozitif şeylerle karsılas....

ıdil in maşallahı var teyzeleri, sanırım kaka sorununu benefiber kullanmaya gerek kalmdan atlatıcaz. 2-3 gündür kendisi lkakasını yapabbildi. Aman Maşallaahhh... Birde beslenmesinde zorlanmasak... Oksijenden de bu ay sonuna kadar cıkmayı ümid ediorum. Umarım yanılmam...

Maşallah ıdil'imize. Kabızlığı sanırım erken doğan bütün bebekler yaşıyor canım. Hep dualarımızda inşallah oksijen desteğinden de çok yakında kurtulacak ve anneciğiyle korkusuz gezmelere çıkacak minik prensesimiz.

insallah idilcigimiz en hyakin zamanda oksijen desteginden cikar ve artik daha rahat ve saglikli bir sekilde buyur yavrumuz

yagmurlu, ne söyleyeceğiömi bilemedim. Son günlerde pek vaktim olmadığından girip cevap yazamadım. Allah büyüktür. Sonucta gelecekte ne olacagını simdiden kestirmek bence zor. Bir tanıdığımız hamile kalmıstı ve şayet bebeği doğurursa Down sendromu olasılığının %99 olduğu söylenmişti. Ama maşallahı var cocugun, büyüdüde cin gibi birsey oldu. O yüzden ümidini yitirme. Pozitif düşün, pozitif şeylerle karsılas....

İdil in maşallahı var teyzeleri, sanırım kaka sorununu benefiber kullanmaya gerek kalmdan atlatıcaz. 2-3 gündür kendisi lkakasını yapabbildi. Aman Maşallaahhh... Birde beslenmesinde zorlanmasak... Oksijenden de bu ay sonuna kadar cıkmayı ümid ediorum. Umarım yanılmam...

Minyatür prensesimiz rahatlamış büyümüş demkki aferin kuzucuğumuza az kaldı annesinin kollarında rahat rahat dolaşabileceği günler çok yakında demekki.GÜZEL HABERLERİNİZİN HER GÜN GELMESİ DİLEĞİMLE.

iyi dileklerinize teşekkürler arkadaşlar..

Size iyi haberlerim var. Synagis aşısı için gittiğimizde doktor kontrolümüzde yapıldı, doktorumuz gelişimimizi gayet iyi buldu. Maşallahı var ıdoşumun..

Bu arada size bir güzel haber daha. Oksijen miktarımız bir hayli azaldı.Artık saatlerce oksijen desteği vermeden kendisi nefes alıp verebiliyor. ınşallah devamı gelir de tamamen desteğe ihtiyacı kalmaz. Ne güzel oluyormus megerse oksijen hortumsuz yavrumu kucagıma almak... Amman dilimi hayra acayım da nazara gelmesin.. Annen sürekli senin nazarın değiyor şu çocuga, sana sevdirmiycem artık deyip duruyor. :) Maşallah diyim de nazar değmesin :)

Size iyi haberlerim var. Synagis aşısı için gittiğimizde doktor kontrolümüzde yapıldı, doktorumuz gelişimimizi gayet iyi buldu. Maşallahı var İdoşumun..

Bu arada size bir güzel haber daha. Oksijen miktarımız bir hayli azaldı.Artık saatlerce oksijen desteği vermeden kendisi nefes alıp verebiliyor. İnşallah devamı gelir de tamamen desteğe ihtiyacı kalmaz. Ne güzel oluyormus megerse oksijen hortumsuz yavrumu kucagıma almak... Amman dilimi hayra acayım da nazara gelmesin.. Annen sürekli senin nazarın değiyor şu çocuga, sana sevdirmiycem artık deyip duruyor. :) Maşallah diyim de nazar değmesin :)

canım çok sevindim.. gerçektende güzel gelişmeler olmuş İdilimiz de...
:nazar: :nazar: :nazar: maşallah diyelim..Allah nazardan korusun..
güzel günler sizi bekliyor canım...kokluyorum prensesi...:emir_bebek:

Maşallah kuzucuğumuza:nazar::nazar::nazar:
Aklına nazar gibi şeyler getirme canım. Ben Berkay'da bundan hiç çekinmedim. ınsan nazar değecek diye düşündüğünde sanki nazarı daha çok çekiyor gibi geldi bana.
Daha da sağlıklı olacak tamamen oksijenden kurtulacak inşallah annesi.

oy oy yerim onu kirkbirkere MAsallah :nazar:
cok ama cok sevindim ilnarcim Allah nazarlardan korusun, kocaman op benim icin birtanecigimizi :nazar:

Size iyi haberlerim var. Synagis aşısı için gittiğimizde doktor kontrolümüzde yapıldı, doktorumuz gelişimimizi gayet iyi buldu. Maşallahı var İdoşumun..

Bu arada size bir güzel haber daha. Oksijen miktarımız bir hayli azaldı.Artık saatlerce oksijen desteği vermeden kendisi nefes alıp verebiliyor. İnşallah devamı gelir de tamamen desteğe ihtiyacı kalmaz. Ne güzel oluyormus megerse oksijen hortumsuz yavrumu kucagıma almak... Amman dilimi hayra acayım da nazara gelmesin.. Annen sürekli senin nazarın değiyor şu çocuga, sana sevdirmiycem artık deyip duruyor. :) Maşallah diyim de nazar değmesin :)

Maşallah İdil'e! :nazar:

Çok sevindim canım. Bundan sonra artık kötü haber yok, inşallah her şey gün be gün daha da iyiye gidecek. Hiç desteksiz nefes alacagı günler çok yakın İdil'in... :lepi:

hidrosefalisi var arkadaşlar. dr şant önerdi ama yinede ileri derecede hasarlı bi bebek olacağını söyledi.
işte böyle maalesef

çok geçmiş olsun canım üzme kendini rabbim büyük inş şifasını versin kuzucuğun

amanda aman maşallah idil prensese inş en yakın zamanda çıkar oksijendende:emir_bebek:

maşah iidilimizee çok iyi haberler bunlar ya allah nazarlardan korusun. bu arada ilnarcığım synagis aşısnın kaçıncı dozunu yaptırdınız ve raporlumu yaptırdınız bşzde berrağa geçen ay ücretli olarak yaptırdık bu aşıyı çok maliyetli bana bu konuda bilgi verirmisin

çok teşekkürler arkadaşlar. ıyi ki kadınlar kulubune rastlamıs ve sizleri tanımışım. ınsanın bazen en yakınlarıyla bile paylaşamayacağı şeyleri burda sizlerle paylaştım. Her zaman yanımda olup destek verdiniz. Birbirimiz görmesek de yapmış olduğumuz dualara öyle inanıyorum ki.. Burda ıdilimden dualarını esirgemeyen tüm dostlarıma sonsuz teşekkürler. Allah hepinizin gönlüne göre versin..

Ozlemcim, canım umarım tedaviye ihtiyac duymadan hamile kalır ve sorunsuz bir hamilelik gecirirsin. Seninde dünyalar güzeli bir kızın olsun canım. Bunu tüm kalbimle diliyorum senin için...

ıdil böyle giderse çok yakında oksijen desteğinden tamamen cıkacaktır diye ümid ediyorum. Gerçi çıksa da hemen gece nöbetlerini bırakmayız. Ne olur ne olmaz. O yüzden Mart ayını d anöbetle geciricez gibi geliyo rbana... Ama olsun, binlerce şükürle rolsun Allahıma. 25 haziranda 25+4 günlük hastaneye yatmıs ve 14 temmuz da 28+1 günlükken de sezeryanla bebeğim dünyaya gelmişti. 8 Aralıkta da taburcu olup evimize geldik. Dilekolay yaklaşık 5 ay yoğun bakımda kaldı yavrum.. O günden bugüne bana destek oldunuz... Hiçbir zaman bunu unutmayacağım.. Aklımda bir kitap yazmak var. Eşim Edebiyat öğr. belkibirgün onunda desteğiyle yazarım...

Hepinizi çok öpüyorum. Gelişmelerden mutlaka sizleri haberdar edicem...

maşah iidilimizee çok iyi haberler bunlar ya allah nazarlardan korusun. bu arada ilnarcığım synagis aşısnın kaçıncı dozunu yaptırdınız ve raporlumu yaptırdınız bşzde berrağa geçen ay ücretli olarak yaptırdık bu aşıyı çok maliyetli bana bu konuda bilgi verirmisin

Canım, ilk dozu aralık ayında yapılmıştı. Aralık - Ocak - Şubat (Şubat ayı 28 cekmişti(bizim aşı günümüz de 29 uydu. Hastanenin aşı gününe denk gelmesi için Şubatta yapılması gereken dozu Martın ilk haftasında yapıldı. )

Yani 3 defa yapıldı İdil 'e . Yoğun bakımdan taburcu olurken rapor cıkartıldı. İdil'de BPD var, yani bizlerin anlayacagı şekilde söylemek gerekirse kronik akciger rahatsızlığı. O yüzden doktor kendisi raporu cıkartıp aşılara baslattı. İlk dozu hastaneden cıkacagımız gn vuruldu. Bu aşı Ekim - Nisan dönemlerinde yapılması öneriliyor. Son dozu yapıldı. Nisanda yapılmasına gerek yok dedi doktorumuz.

ılnar canım güzel haberler vermişsin , bizi mutlu ettin...
için rahat edene kadar tutun nöbet fıstık için..

Canım sonuna kadar destekliyorum kitap olayını...
inşallah gerçekleştirirsin..

Back