Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
aynen 2günde1 carlson balık yağı ve hergün supravit veriyorum.balık yağı kaşıkla verdiimde utku boğazına yapışmış gibi tepki veriyo,öksürüyo,rahatsız oluyo..mamalara katıncada tam bitirmediği için sıkıntı oluyo.yani zorlanıyorum.minadex diye bişey duydum iştah açtığı iddia ediliyo,vitamin bitince onu deniycem.kanda ölçüm sadece b vitamini için yapılmıştı epilepsisinden dolayı.başka yaptırmadım çünkü depo edilen yani hipervitaminozis gelişebilecek a-d-e-k vitaminleri zaten diğerlerinin fazlası atıldığı için zararı yok.hiçbişeyi çok aşırı tüketmediği için böyle bi ihtiyaç hissetmedim.utkuyu 8-9 gibi yedirip yatırıyorum sabah 7-8 e yani uyanana kadar başka hiçbişey yemiyor.kalan saatlerde ancak 5 kase yemek dayayabiliyorum önüne,onunlada kemikleri anca örtülüyo işte:)))

Yağmurlu ben hiç balık yağını direk vermedim. Bir de tok karınla alınması gerektiği yazıyor. Tok karnına onu kaşıkla versem Berkay direk çıkarır çünkü gerçekten çok kötü bir tadı var. Ben sabah sütünün içine katıyorum. Sabah acıkmış olduğu için mecburen bitiriyor. Minadex de multivitamin. Bazı çocukların iştahını açmayan vitamin bir başka çocuğun iştahını açabiliyor. B vitamini iştah açıyor. Eğer çocuğun B vitamini eksik ve vitaminle onu tamamlarsa iştahı açılıyor. Ama bizim en son ölçtüğümüzde B vitamini seviyesi iyiydi. Ben vitaminlerden belki de o nedenle iştah konusunda pek fayda göremedim. Bir de bizim kullandığımız balık yağı ile birlikte vitamin kullanılmaması gerekiyormuş. Ben bu şişeyi de bitirdikten sonra 10 gün ara verip kanda vitamin ölçümü yaptırmak istiyorum.
Gerçekten iştahsız döneminde neler çektiğimizi bir ben bir Allah bilir. Eskiden 1 kase çorbayı yedirene kadar yapmadığımız şaklabanlık kalmazdı. Bir de Berkay çok uzun süre birşeyleri çiğnemedi. Yemekleri çiğnemeden yutardı. Zamanla herşey yoluna giriyor.

İlnarcım bu başlığı tekrar görünce yine o günlere gittim sanki. Allah'a şükürler olsun ki artık hepsi geride kaldı o sıkıntılı günlerin. İdilimiz iyidir inşallah. Yaramazlıklarını artırmıştır iyice. Berkay küçükken hep ah büyüsede yaramazlıklar yapsa diyordum. Şimdi o günleri yaşıyoruz. Yemek konusu bizde de çok geç düzeldi. Geçtiğimiz yaz kuşadasına tatile gitmiştik. Haziran ayı idi. Berkay düzeltilmiş 23 aylık kronolojik 25 aylıktı. Bir haftalık tatilde hiç yemek aklına gelmeyen çocuk mama istemeye başladı. Bu değişime o dönemde ben çok şaşırmıştım. Farklı yerlere gidip farklı yerler görmenin çocuğun iştahını bu kadar değiştirebileceğini hiç düşünmemiştim. O döneme kadar hep bulamaç şeklinde verdiğimiz sabah kahvaltılarında da değişim oldu. Hala bulamaç veriyoruz zayıf bir çocuk olduğu için ama parçaları daha büyük. Bir de önce zeytin, peynir, yumurtanın sarısını hala direk yiyemediği için yumurtanın beyazını biraz ekmek ve bal yedirdikten sonra, bulamacı biraz daha az ama içinde yumurta sarısı, 3 kayısı, sütaşın keçi peyniri,2 dövülmüş ceviz içi şeklinde hazırlayıp veriyoruz. Berkay kreşe başladıktan sonra hastalıkları çok arttı. Hastalandığında da çok mızmız bir çocuk oluyor. Bu sene bu şekilde idare edeceğiz artık. Artık havalar iyice soğuduğu ve hastalıklar daha da arttığı için önümüzdeki ay haftada 3 yarım güne çekmeyi düşünüyorum.
Bir de siz hiç kullandınız mı balık yağı ben kışın bir şişe balık yağı verip bir süre ara veriyorum. Kış boyunca 3 şişe kullanıyoruz. Zincomega. Vitamin vermiyoruz. Siz vitamin vermeye devam ediyor musunuz? Hiç kanda vitamin ölçümü yaptınız mı?

Merhaba Canım,
başlık ana sayfaya tasımnınca bende eski günlerime dönmüştüm.Çok ama cok zor bir süreçti. şükür ki bugünlere gelebildik. İdil kah hastalanıyor kah iyileşiyor. Geçenlerde ishal oldu 10 gün kadar sürdü. Zaten iştahsız olan çocuk nerdeyse hiçbirsey yemez olmustu. Anca anca toparlanıyor Toparlanıyor dediysemde İdili biliyorsunzu artık, iştahsızlığı konusunu tekrar açmama gerek yok sanırım:))) Biz halen daha kahvaltı bulamacına devam ediyoruz. Başka türlü bulamaçtaki gıdaları yedirmem imkansız olurdu sanırım. Birkaç haftasonu bizle kahvaltıya oturtup yedirmee calıstım ama nafile. O yüzden de zorla da olsa bulamacı yedirmeye calısıyoruz.

Kreşe başlatmayı hiç düşünmedim. Malum bağışıklık sistemi zayıf olduğu için hastaklanmasından korkuyorum. İdil henüz konuşmuyor. Bir süre daha bekliycem. Bazı çocuklar geç konusurlar. Umarım bir an önce konusur da tedaviye gerek kalmaz. Doktorumuzla bu durumu telefonla konustugumda kreşe vermemizi önermişti ama dediğim gibi kreş düşünmüyorum şimdilik.

Ben Baloık yapı hiç kullanmadım.Şu anda vitamin de vermiyorum. yaklaşık 7 ay kadar önce kestim vitamin vermeyi de. Özellikle kış aylarında minadex ve efevit i dömnüşümlü kullanmıstım. En son ishal olduğunda doktra gittik o zmaan iştahsızlığından bahsetim ve doktor zinco verdi tekrar. Gün aşrı verdim ama son 1 haftadır hiç vermiyorum.

Berkay nasıl? Face de görüyorum videolarını. Çok ama çok tatlı olmus, maşallah benim yakısıklı prensime.

Habersiz bırakma bizleri. Çook öptüm..

aynen 2günde1 carlson balık yağı ve hergün supravit veriyorum.balık yağı kaşıkla verdiimde utku boğazına yapışmış gibi tepki veriyo,öksürüyo,rahatsız oluyo..mamalara katıncada tam bitirmediği için sıkıntı oluyo.yani zorlanıyorum.minadex diye bişey duydum iştah açtığı iddia ediliyo,vitamin bitince onu deniycem.kanda ölçüm sadece b vitamini için yapılmıştı epilepsisinden dolayı.başka yaptırmadım çünkü depo edilen yani hipervitaminozis gelişebilecek a-d-e-k vitaminleri zaten diğerlerinin fazlası atıldığı için zararı yok.hiçbişeyi çok aşırı tüketmediği için böyle bi ihtiyaç hissetmedim.utkuyu 8-9 gibi yedirip yatırıyorum sabah 7-8 e yani uyanana kadar başka hiçbişey yemiyor.kalan saatlerde ancak 5 kase yemek dayayabiliyorum önüne,onunlada kemikleri anca örtülüyo işte:)))

Canım benim 5 kase yemek yedirebiliyorsan ne mutlu sana. Maşallaaahhh diyeyim. İdil daha bu yaşa geldi hiç o kadar yemedi. :)) Aç kalmasın diye de annem süt veriyor. Pınar çocuk balı süt içiyor. Meyve hiç yemiyor desem yeridir. Bazen cok canı isterse bir muzun 3 e birini ancak yiyor. Aslında elma yerken biz o da istiyor ama çiğnemeden yuttuğu için de boğulacak gibi oluyor ve şimdiye kadar ki her elma yeme denemesinden sonra kustu. İdil çiğnemeden yutmaya kalkıyor. Çok sert gıdalarda da o yüzden hemen kusuyor.

kaç kilo ve kaç aylık oldu prens ve prenseslerimiz.? bak bunuda merak ettim şimdi. Hep iştahsoız diyoruz ya:))

Merhaba Canım,
başlık ana sayfaya tasımnınca bende eski günlerime dönmüştüm.Çok ama cok zor bir süreçti. şükür ki bugünlere gelebildik. İdil kah hastalanıyor kah iyileşiyor. Geçenlerde ishal oldu 10 gün kadar sürdü. Zaten iştahsız olan çocuk nerdeyse hiçbirsey yemez olmustu. Anca anca toparlanıyor Toparlanıyor dediysemde İdili biliyorsunzu artık, iştahsızlığı konusunu tekrar açmama gerek yok sanırım:))) Biz halen daha kahvaltı bulamacına devam ediyoruz. Başka türlü bulamaçtaki gıdaları yedirmem imkansız olurdu sanırım. Birkaç haftasonu bizle kahvaltıya oturtup yedirmee calıstım ama nafile. O yüzden de zorla da olsa bulamacı yedirmeye calısıyoruz.

Kreşe başlatmayı hiç düşünmedim. Malum bağışıklık sistemi zayıf olduğu için hastaklanmasından korkuyorum. İdil henüz konuşmuyor. Bir süre daha bekliycem. Bazı çocuklar geç konusurlar. Umarım bir an önce konusur da tedaviye gerek kalmaz. Doktorumuzla bu durumu telefonla konustugumda kreşe vermemizi önermişti ama dediğim gibi kreş düşünmüyorum şimdilik.

Ben Baloık yapı hiç kullanmadım.Şu anda vitamin de vermiyorum. yaklaşık 7 ay kadar önce kestim vitamin vermeyi de. Özellikle kış aylarında minadex ve efevit i dömnüşümlü kullanmıstım. En son ishal olduğunda doktra gittik o zmaan iştahsızlığından bahsetim ve doktor zinco verdi tekrar. Gün aşrı verdim ama son 1 haftadır hiç vermiyorum.

Berkay nasıl? Face de görüyorum videolarını. Çok ama çok tatlı olmus, maşallah benim yakısıklı prensime.

Habersiz bırakma bizleri. Çook öptüm..

Haklısın canım iştahsız çocuk çok zor. Hastalık dönemlerinde Berkayda aynı.
Çiğnemeyen çocuk özellikle çok zor oluyor. Berkayda da biz aynı şeyleri yaşadık. Ver, dene yiyecektir diyordu çevredekiler. Ama öyle olmuyor. Biz deniyorduk ama çocuğun boğazına takılıp öğürüyordu. Bunun için öncelikle çocuğun buna hazır olması lazım. Belli bir süre sonra zaten kendisi yemek isteyecektir. Ama biz de aynıydık Berkay'ın biz vermesek yemek aklına bile gelmezdi. Herşey zamanla düzelecek buna inan. Ara ara denemelerine devam et ama istemediğinde bence de üzerine gitme bulamacı ver. Çünkü başka şey için zorladığında bulamaca karşı da tepkisi oluşur ve hiçbirşey yememeye başlar.

Kreş konusunda haklısın canım. Özellikle kış ayları çok hastalık oluyor. Biraz daha güçlensin prenses. Konuşmanın da bir zamanı var. Şu an kelimeleri depolama evresindedir. Söylediklerini anlıyorsa mesela bu topu masanın üstüne koy dediğinde bunu yapıyorsa mutlaka dili de açılacaktır. Kreş gerçekten konuşmanın ilerlemesine çok iyi geliyor ama orda da hastalık problemi var. Yazın gönderirsin haftada 2 gün 2'şer saat gibi.

Berkay'ın evde canı çok sıkılıyor. Evde Türkmenistanlı bir bayan var fakat günboyu yalnız olunca bunalıyor çocuk. 2 hafta oldu kreşe gitmiyor. Ateşi geçen hafta düştü. Biraz düzeldi ama hala biraz burun akıntısı ve hafif öksürüğü var. O da geçerse önümüzdeki hafta 3 yarım gün şeklinde göndereceğim.

Teşekkür ederiz teyzesi uzun zamandır video eklemiyordum face'ye yakınlarda tekrar ekleyeceğim. Sen de İdil prensesimizin foto ve videolarını ekle de görelim özledik.

Bu vesile ile bütün kuzucuklara ve onların güzel annelerine iyi seneler dilerim..

Canım benim 5 kase yemek yedirebiliyorsan ne mutlu sana. Maşallaaahhh diyeyim. İdil daha bu yaşa geldi hiç o kadar yemedi. :)) Aç kalmasın diye de annem süt veriyor. Pınar çocuk balı süt içiyor. Meyve hiç yemiyor desem yeridir. Bazen cok canı isterse bir muzun 3 e birini ancak yiyor. Aslında elma yerken biz o da istiyor ama çiğnemeden yuttuğu için de boğulacak gibi oluyor ve şimdiye kadar ki her elma yeme denemesinden sonra kustu. İdil çiğnemeden yutmaya kalkıyor. Çok sert gıdalarda da o yüzden hemen kusuyor.

beş kase deyince gözünde ne canlandı bilmiyorum ama hacim olarak söylersem kahvaltı-çorba-mama 150-170cc arası...yani öyle büyük porsiyonlar değil.yaş 2,kilo 10,200....doktor bunun normalde 1 yaş kilosu olduğunu söylüyor.meyveyi bizde sadece yoğurt ve muhallebide tüketiyoruz.sütü ayrıca içmiyor zaten.bende pınar çocuk sütü veriyorum ama geçenlerde doktorum diye bi programda iki prof uht sütleri yerden yere vurdu,hatta yararı bırak zararlı bile dediler,mahalle sütcüsü arıyorum şimdilerde.ben çiğneme içinde zorlamıyorum,aynen lokmalar bir iki çevrilip yutuluyor.kustuğu zaman bakıyorum diş değmeden mideye inmiş çoğu şey..

sevgili mehtap bende artık ilk mamasına katmaya başladım balıkyağını.tavsiyen için teşekkürler.bi de senden esmer şeker ve tam buğday unuyla yaptığın şu kekin tarifini rica etsem?

Haklısın canım iştahsız çocuk çok zor. Hastalık dönemlerinde Berkayda aynı.
Çiğnemeyen çocuk özellikle çok zor oluyor. Berkayda da biz aynı şeyleri yaşadık. Ver, dene yiyecektir diyordu çevredekiler. Ama öyle olmuyor. Biz deniyorduk ama çocuğun boğazına takılıp öğürüyordu. Bunun için öncelikle çocuğun buna hazır olması lazım. Belli bir süre sonra zaten kendisi yemek isteyecektir. Ama biz de aynıydık Berkay'ın biz vermesek yemek aklına bile gelmezdi. Herşey zamanla düzelecek buna inan. Ara ara denemelerine devam et ama istemediğinde bence de üzerine gitme bulamacı ver. Çünkü başka şey için zorladığında bulamaca karşı da tepkisi oluşur ve hiçbirşey yememeye başlar.

Kreş konusunda haklısın canım. Özellikle kış ayları çok hastalık oluyor. Biraz daha güçlensin prenses. Konuşmanın da bir zamanı var. Şu an kelimeleri depolama evresindedir. Söylediklerini anlıyorsa mesela bu topu masanın üstüne koy dediğinde bunu yapıyorsa mutlaka dili de açılacaktır. Kreş gerçekten konuşmanın ilerlemesine çok iyi geliyor ama orda da hastalık problemi var. Yazın gönderirsin haftada 2 gün 2'şer saat gibi.

Berkay'ın evde canı çok sıkılıyor. Evde Türkmenistanlı bir bayan var fakat günboyu yalnız olunca bunalıyor çocuk. 2 hafta oldu kreşe gitmiyor. Ateşi geçen hafta düştü. Biraz düzeldi ama hala biraz burun akıntısı ve hafif öksürüğü var. O da geçerse önümüzdeki hafta 3 yarım gün şeklinde göndereceğim.

Teşekkür ederiz teyzesi uzun zamandır video eklemiyordum face'ye yakınlarda tekrar ekleyeceğim. Sen de İdil prensesimizin foto ve videolarını ekle de görelim özledik.

Bu vesile ile bütün kuzucuklara ve onların güzel annelerine iyi seneler dilerim..

ASlında hiç tasvip etmesemde artık aksmları eline cikolata falan veriyorum sırf ısırıp yemeyi öğrensin diye. Bazende yarım muz veriyorum ısırmaya teşvik etmek için.

Söylediğimiz herşey anlıyor, veriğimiz talimatları da yapıyor. Fakat henüz konuşmaya gecmedik işte. inşallah en kısa zamanda konusur. Konuşamayınca ve bazen istediğini anlatamayınca sinirleniyor:))

Ben face i etkin kullanma konusunda sanırım biraz tembelim Ama ilk fırsatta resim ve video larını eklerim idilin.

2012 güzelliklerle gelsin diliyorum..

beş kase deyince gözünde ne canlandı bilmiyorum ama hacim olarak söylersem kahvaltı-çorba-mama 150-170cc arası...yani öyle büyük porsiyonlar değil.yaş 2,kilo 10,200....doktor bunun normalde 1 yaş kilosu olduğunu söylüyor.meyveyi bizde sadece yoğurt ve muhallebide tüketiyoruz.sütü ayrıca içmiyor zaten.bende pınar çocuk sütü veriyorum ama geçenlerde doktorum diye bi programda iki prof uht sütleri yerden yere vurdu,hatta yararı bırak zararlı bile dediler,mahalle sütcüsü arıyorum şimdilerde.ben çiğneme içinde zorlamıyorum,aynen lokmalar bir iki çevrilip yutuluyor.kustuğu zaman bakıyorum diş değmeden mideye inmiş çoğu şey..

sevgili mehtap bende artık ilk mamasına katmaya başladım balıkyağını.tavsiyen için teşekkürler.bi de senden esmer şeker ve tam buğday unuyla yaptığın şu kekin tarifini rica etsem?

Canım 5 kase deyince sen baya birsey canlandı gözümde haklısın:)) Bir doktorun dediği diğerini tutmuyor. Bu konuda bizlerd ne yapacagımızı sasırdık doğrusu. Kimi doktor da mahalle sütçülerinin sütlerinin ne ölçüde hijyen koşullarına uyulduğundan bhsediyor, pastorize öneriyor o yüzden.. Açıkçası güvenebileceğim bir mahalle sütçüsü bulsam bende alırım. Gerçi idil süt konusunda bile seçisi. Pınar ballı süt haricinde bir sütü içirmeye calıstıgımızda baya zorlanıyoruz.

İdil 14 temmuz 2009 da doğmustu (28 haftalık doğdu, düzeltilmiş ekimde doğması gerekiyordu). seninki ne zmaan doğdu? Birde konusması nasıl? benimki konusmuyor henüz. en cok buna takıyorum ama simdi kış aylarında olduğumıuzdan hastanelerden uzak duruyorum. Havalar ısınmaya baslasın hala dah akonusmazsa o zaman caresini arıycam bende..
Şimdilik zamana bıraktım..

bende maaşallah deyince şaşırmıştım:)) neyse az yiyor zayıf falan ama şükür yinede bugünlerimize.800gramlardan buralara gelince bana artık koccaman olmuş gibi geliyor oğluşum..
il_nar, Utku aralıktan beri herşeyin adını söyler oldu..o zamana kadar anne baba dede mama kaka gibi klasik şeyleri söylüyodu yalnız..şimdi şaşırıyoruz a bunu nerden duymuş,nerden biliyo falan diye.eminim idilde çok yakında şakıycaktır böyle.anlaması ve komut alması önemli.utku 10aralık 2009 doğumlu.26 haftalık doğdu.bizde fiziksel gelişimde geriden takip ediyoruz akranları.hala yürümemiz destekli

bende maaşallah deyince şaşırmıştım:)) neyse az yiyor zayıf falan ama şükür yinede bugünlerimize.800gramlardan buralara gelince bana artık koccaman olmuş gibi geliyor oğluşum..
il_nar, Utku aralıktan beri herşeyin adını söyler oldu..o zamana kadar anne baba dede mama kaka gibi klasik şeyleri söylüyodu yalnız..şimdi şaşırıyoruz a bunu nerden duymuş,nerden biliyo falan diye.eminim idilde çok yakında şakıycaktır böyle.anlaması ve komut alması önemli.utku 10aralık 2009 doğumlu.26 haftalık doğdu.bizde fiziksel gelişimde geriden takip ediyoruz akranları.hala yürümemiz destekli

Çok haklısın.. Geldikleri noktayı düşünürsek, gerçekten kocamaaann oldular:)) Varsın zayıf olsunlar, yeterki bünyeleri kuvvetli olsun..
İdil herseyi anlıyor ama konusmada tembel.. anne-baba bile kendi kendine hitap olarak demiyor. Birsey verecek olduğımda hadi "anne" de öyle vericem diyorum o zaman diyor. yada "baba" anneanne" de vericem diyorum o zaman söylüyor. Worldcard reklamındaki Vadaa yı(şu kücük mor yaratık:)) cok seviyor. vadaa reklamı cıktıgında nerde olursa olsun hemen tv karsısına geciyor <. O ne kızım dediğimde gülüyor... önceden tek favori cizgifilmi Caillou idi ama artık pepe yi de cok seviyor.
İdil sakin sakin ytürüdüğünde yürümmesi güzel ama heyecanlı heyecanlı kosmaya kalktıgında parmak ucuna basıyor Korkmustum bundan ben. ama doktor çok şükür sorun olmadığını söylemişti. Ama yinede tedbiri eldn bırakmamakta fayda var.

Yağmurlu bu kek hem çok güzel hem çok faydalı. Bak anlatayım 3 yumurtayı derin bir kaseye kırıyorsun. 1 bardak esmer şekeri katıp blendırla çok iyi karıştırıp şekeri iyice eritiyorsun. 1 büyük ya da 2 küçük havucu ince rendeliyorsun, 1 bardak zeytinyağı, yarım bardak süt yarım bardak yoğurt, yarım limonun suyu bir paket vanilya ekleyip yine iyice karıştırıyorsun. 1 tepeleme çaykaşığı karbonat ya da kabartma tozu ekleyip alabildiği kadar tahminen 2 bardak tam buğday unuyla kıvama gelinceye kadar karıştırıp kek tenceresine döküyorsun.
Berkay bu keki çok seviyor günde bir dilim kadar veriyoruz. 3 gün dolapta saklayabiliyorsun. Kalanını da afiyetle eş dost akraba ile yiyorsun:))
İnşallah Utku da çok sever.

Canım 5 kase deyince sen baya birsey canlandı gözümde haklısın:)) Bir doktorun dediği diğerini tutmuyor. Bu konuda bizlerd ne yapacagımızı sasırdık doğrusu. Kimi doktor da mahalle sütçülerinin sütlerinin ne ölçüde hijyen koşullarına uyulduğundan bhsediyor, pastorize öneriyor o yüzden.. Açıkçası güvenebileceğim bir mahalle sütçüsü bulsam bende alırım. Gerçi idil süt konusunda bile seçisi. Pınar ballı süt haricinde bir sütü içirmeye calıstıgımızda baya zorlanıyoruz.

İdil 14 temmuz 2009 da doğmustu (28 haftalık doğdu, düzeltilmiş ekimde doğması gerekiyordu). seninki ne zmaan doğdu? Birde konusması nasıl? benimki konusmuyor henüz. en cok buna takıyorum ama simdi kış aylarında olduğumıuzdan hastanelerden uzak duruyorum. Havalar ısınmaya baslasın hala dah akonusmazsa o zaman caresini arıycam bende..
Şimdilik zamana bıraktım..

Canım benim yeğenim var o da 2009 Eylül doğumlu zamanında doğdu. Henüz cümle kurmuyor. Ama her söylediğimizi anlıyor ve yapıyor. Bu yaşlarda önemli olan söyleneni anlayıp yapması. İdil söyleneni anlıyor ve yapıyor. O yüzden endişelenme. Bizim çocuklarımız erken doğduğu için her yönden daha tedirginiz. Çok uzun süre dışarı çıkaramadık, hastalanır diye korktuğumuzdan ev gezmelerine götüremedik.
Berkay hala yabancı bir eve gittiğimizde alışmakta zorlanıyor yabancılara karşı çok temkinli. Tanımadığı hiçkimse Berkay'ı kucağına alamaz. Bunlar zamanla aşılacak.

Süt konusunda da en iyisi bence mahalle sütçüsü ama temiz olduğunu bildiğiniz bir yer. Biz daha önce uht keçi sütü kullanıyorduk. Sonra temiz bir yer buldum inek sütü aldım. Fakat kadın sütçülüğü bıraktı. Benim şu an öyle bir imkanım olmadığı için Sek günlük pastörize süt kullanıyoruz. Ama hep araştırma içindeyim iyi temiz bir yer bulsam hiç düşünmem hemen alırım. UHT'ye göre günlük pastörize sütler daha iyi ama hiç pastörizasyona uğramamış temiz süt en iyisi.

mehtap tarif için teşekkürederim.havuçlu kek veriyodum zaten ama esmer şeker ve tambuğday unuyla daha sağlıklı olacaktır şüphesiz. bende keçisütünü biyerde uzun süre kullanımda folikasit eksikliği olur diye okuduğum için bıraktım.

hoımmmm nefıs olmus tarıfe mehtap bende yaparım ama tam bugday unuyla yapılması guzel bı tavsıye nasılsa evde var yapayım da ben yemeyeyım ama yaaa....ekmek makınem var ekmekte evde yapıyorum .....bende sutu aı arkadasım getırıyo adapazarından gelıyo cıflıklerı var alıp kaynatıp kavanozlıuyorum sıkıca konserve tarzı on gun kullanıyorum acıp acıp yogırtta mayalıyorum evde hala devam muhallebı yapıyorum sevıyolar......artık daha ıyıyız sabah bıldırcın yum haslıyrum peynır ve zeytın yıyolar bu hafta basladık cok sukur.....benımkılerde kelıme kelıme konusuyo pepe hastası olduk bız bıktım habu pepeden...optum ıyı bakın bebeklere yenı daha guzel olsun ımns

hoımmmm nefıs olmus tarıfe mehtap bende yaparım ama tam bugday unuyla yapılması guzel bı tavsıye nasılsa evde var yapayım da ben yemeyeyım ama yaaa....ekmek makınem var ekmekte evde yapıyorum .....bende sutu aı arkadasım getırıyo adapazarından gelıyo cıflıklerı var alıp kaynatıp kavanozlıuyorum sıkıca konserve tarzı on gun kullanıyorum acıp acıp yogırtta mayalıyorum evde hala devam muhallebı yapıyorum sevıyolar......artık daha ıyıyız sabah bıldırcın yum haslıyrum peynır ve zeytın yıyolar bu hafta basladık cok sukur.....benımkılerde kelıme kelıme konusuyo pepe hastası olduk bız bıktım habu pepeden...optum ıyı bakın bebeklere yenı daha guzel olsun ımns

bende bi sütcü buldum nihayet muallim sende şu kaynatma ve kavanoz işini detaylı anlatsan.2 litre 2 litre getir deyince adam mırın kırın etti gibi.utkuda tv de pepe varsa başka bi odada bile olsa sesi duyunca koşup salona geliyo pepe pepe diye.ama ben seviyom pepe ailesini.yemek yedirirken yardım ediyolar bana:)) bi de bizimkilerin yaşları yakın,bi öğünde miktar olarak ne kadar tüketmeleri gerektiği hakkında doktorunuzun söylediği bişey var mı merak ediyorum.biz hala küçük kase devam ediyoruz.

yagmurlu benım sutcıu öle az az vermıyo zaten banada hafd-tada on kılo sut anca.....sutu getırınce kaynatıyorum ıyıce sonra kaynar halde yanı cok sıcakken kavonozlara koyuyorum agzını sıkıca kapıyorum hava almamalı ters cevırıp sogumasını beklıyorum ters cevırınce akmamalı ıyıce kapalı olmalı soguyunca buzdolabına dızıyorum bı ay bıle kalsın mıs gıbı tabı benım haftada bıtıyo bı kısmını yogurt yapırum bı kısmını bebeklere muhallebı bı kısmını pudıng gerı kalanda gece sutlerı...........tabuı acarken kavanozları azcık bıcakla havalarını al öle ac konserve gıbı.....benımkıler yedıkce vıryırum zaten cok ıstahlı degıller ama azda olsa sebze corbası kofte yıyoloar pılav makarna yıyolar....herkese selam.....ıyı geceler ...

yagmurlu benım sutcıu öle az az vermıyo zaten banada hafd-tada on kılo sut anca.....sutu getırınce kaynatıyorum ıyıce sonra kaynar halde yanı cok sıcakken kavonozlara koyuyorum agzını sıkıca kapıyorum hava almamalı ters cevırıp sogumasını beklıyorum ters cevırınce akmamalı ıyıce kapalı olmalı soguyunca buzdolabına dızıyorum bı ay bıle kalsın mıs gıbı tabı benım haftada bıtıyo bı kısmını yogurt yapırum bı kısmını bebeklere muhallebı bı kısmını pudıng gerı kalanda gece sutlerı...........tabuı acarken kavanozları azcık bıcakla havalarını al öle ac konserve gıbı.....benımkıler yedıkce vıryırum zaten cok ıstahlı degıller ama azda olsa sebze corbası kofte yıyoloar pılav makarna yıyolar....herkese selam.....ıyı geceler ...

saol canım benim anladım kışlık domates hazırlar gibiymiş

Afiyet olsun kuzucuklara. Ekmeği de evde yapabilmen harika bu kadar iş ve çocuk arasında bravo. Yalnız muallim sütü o kadar uzun süre dolapta bekletmen fazla gibi geldi bana. Süt başka şeylere benzemez içinde bakteriler barındırır çok dikkatli ol ve bence 2 günden fazla bekletme. Ya da bir doktora danış.

Kızlar yeni yıl bize hiç uğurlu gelmedi. Bakıcının oğlu askere gidecekmiş memleketine gidiyor. Ben bu arada yeni bakıcı arıyorum. Berkay'ı yine anneme bıraktım. Öksürüğü de hala devam ediyor. Bizde haberler kötü yani. Ne diyeyim Allah beterinden korusun.

mehtap cok gecmıs olsun ya ...uzulme ıns gonlune gıre bulursun bı bakıcı yıne .....saglık olsun ...sen calısıyomusun bu arada....canım sute o sekılde olunca bı sey olmuyo hava almasın yetrkı acınca yıne mıs gıbı ama zaten ben bıı hafta ıcınde yınede bıtırıyorum uç kuzuya sut dayanmıyoo ....derın dondurucuya bıle atan var cıkar kaynat ama dondurucuda yer yok .....senın kekındende denıcem tam bugday unlu..

Back