aynen 2günde1 carlson balık yağı ve hergün supravit veriyorum.balık yağı kaşıkla verdiimde utku boğazına yapışmış gibi tepki veriyo,öksürüyo,rahatsız oluyo..mamalara katıncada tam bitirmediği için sıkıntı oluyo.yani zorlanıyorum.minadex diye bişey duydum iştah açtığı iddia ediliyo,vitamin bitince onu deniycem.kanda ölçüm sadece b vitamini için yapılmıştı epilepsisinden dolayı.başka yaptırmadım çünkü depo edilen yani hipervitaminozis gelişebilecek a-d-e-k vitaminleri zaten diğerlerinin fazlası atıldığı için zararı yok.hiçbişeyi çok aşırı tüketmediği için böyle bi ihtiyaç hissetmedim.utkuyu 8-9 gibi yedirip yatırıyorum sabah 7-8 e yani uyanana kadar başka hiçbişey yemiyor.kalan saatlerde ancak 5 kase yemek dayayabiliyorum önüne,onunlada kemikleri anca örtülüyo işte:)))
Yağmurlu ben hiç balık yağını direk vermedim. Bir de tok karınla alınması gerektiği yazıyor. Tok karnına onu kaşıkla versem Berkay direk çıkarır çünkü gerçekten çok kötü bir tadı var. Ben sabah sütünün içine katıyorum. Sabah acıkmış olduğu için mecburen bitiriyor. Minadex de multivitamin. Bazı çocukların iştahını açmayan vitamin bir başka çocuğun iştahını açabiliyor. B vitamini iştah açıyor. Eğer çocuğun B vitamini eksik ve vitaminle onu tamamlarsa iştahı açılıyor. Ama bizim en son ölçtüğümüzde B vitamini seviyesi iyiydi. Ben vitaminlerden belki de o nedenle iştah konusunda pek fayda göremedim. Bir de bizim kullandığımız balık yağı ile birlikte vitamin kullanılmaması gerekiyormuş. Ben bu şişeyi de bitirdikten sonra 10 gün ara verip kanda vitamin ölçümü yaptırmak istiyorum.
Gerçekten iştahsız döneminde neler çektiğimizi bir ben bir Allah bilir. Eskiden 1 kase çorbayı yedirene kadar yapmadığımız şaklabanlık kalmazdı. Bir de Berkay çok uzun süre birşeyleri çiğnemedi. Yemekleri çiğnemeden yutardı. Zamanla herşey yoluna giriyor.