Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ilnar yazılarını ağlamaklı okudum çok zor günler geçirmişsin ne kadar güçlü mücadeleci bir yapın var bende prematüre annesiyim benim kızımda 26 haftalık 780 gr ağırlığında doğum yaptı 75 gün küvözde kaldı ama bizim ciddi sağlık problemlerimiz olmadı allahıma şükürler olsun şu an 5.5 yaşında bizimde hep yeme sorunumuz oldu ve hala devam ediyor kreşe başladı bu sene yaşıtlarını nerdeyse yakaladı diyebilirim idiline sağlıklı uzun ömürler diliyorum bizimde konuşması bayağı bir geç oldu ama şimdi bir görsen maşallah çok zeki allahım evlatalarımız esirgesin idilimize kocaman öpücük yolluyorum

ilnar yazılarını ağlamaklı okudum çok zor günler geçirmişsin ne kadar güçlü mücadeleci bir yapın var bende prematüre annesiyim benim kızımda 26 haftalık 780 gr ağırlığında doğum yaptı 75 gün küvözde kaldı ama bizim ciddi sağlık problemlerimiz olmadı allahıma şükürler olsun şu an 5.5 yaşında bizimde hep yeme sorunumuz oldu ve hala devam ediyor kreşe başladı bu sene yaşıtlarını nerdeyse yakaladı diyebilirim idiline sağlıklı uzun ömürler diliyorum bizimde konuşması bayağı bir geç oldu ama şimdi bir görsen maşallah çok zeki allahım evlatalarımız esirgesin idilimize kocaman öpücük yolluyorum

Canım çok teşekkür ediyorum. Allah bir şekilde gücünü veriyor. Geriye dönüp baktığımda bzen ben de kendime şaşıyorum. Daha önce de söylediğim gibi burda KK da tanıdığım arkadaşların da bu zor günlerimde yanımda oolması beni daha da güçlü kıldı.

Prensesimiz demek 5.5 yaşına geldi bile.. Kaç yaslarında konustu. Nasıl bir süreçti? kısaca bahsedersen sevinirim.
Benim için öp prensesimi..

ben de her testı yaoptırdım ama denverı yaptırmadım nasıl bı test ne ıle yapılıyo nasıl olcum oluyor ama bakınca gozlemleyınce n ıyıler sanırım gec konusacaklar ...bende bu yıl degıl ama seneye haftanın uç gunu vermek ıstıyorum sosyal olmaları daha ıyı ...dılayı fızık tedavıye goturuyorum bıde ayda ıkı kez bıreysel egıtım var cok ıyı oluyo bı kac ay sonra ıkısınıde ısıtıyrum bıreysele vermek seneyede yuvaya gıderler .....oyunlar ıle gecıyo vakıt bol bol kavga var bızde oyuncaklar paylasılmıyo ....nıgar gelısım surecını yazarsan sevınırım tam ne zaman konustu cumle halınde mesela ne zaman yurudu

ben de her testı yaoptırdım ama denverı yaptırmadım nasıl bı test ne ıle yapılıyo nasıl olcum oluyor ama bakınca gozlemleyınce n ıyıler sanırım gec konusacaklar ...bende bu yıl degıl ama seneye haftanın uç gunu vermek ıstıyorum sosyal olmaları daha ıyı ...dılayı fızık tedavıye goturuyorum bıde ayda ıkı kez bıreysel egıtım var cok ıyı oluyo bı kac ay sonra ıkısınıde ısıtıyrum bıreysele vermek seneyede yuvaya gıderler .....oyunlar ıle gecıyo vakıt bol bol kavga var bızde oyuncaklar paylasılmıyo ....nıgar gelısım surecını yazarsan sevınırım tam ne zaman konustu cumle halınde mesela ne zaman yurudu

Denver gelişim testi psikolog ile oluyor. Daha küçükken soru-cevap şeklinde oluyordu. Yaz aylarında gittim en sn denver içşn. O zaman İdille bir nevi oyun
oynar gibi oldu. Küçük küçük toplar verdi, bardağın içine atması için. Yapabiliyormu ona baktı. Oyuncak bebek verdi, onun organlarını sordu (mesela burnu nerde, gözleri nerde, tırnakları nerde gibi) Oturup-kalkmasını gözlemledi. Top attı kendisne vermesini söyledi. Ayakla vurmasını istedi. Bu ve bunun gibi seyler.

Konusmadığı için ben birde bayley testini yaptırıcam. ama onun için beklemedeyim henüz. Aslında ekim sonu kasım ayının başları gibi haber bekliyordum ama bayley için fizyolojik ortam hazırlanınca haber vereceklerdi, vermediler. Bende şimdi lkış aylarında hastaneden uzak tutmak istediğimden bu konunun üzerine düşmüyorum. Havalar düzelmeye baslasın, şayet o zaman da konusmaya geçmemişse bayley ı yaptırırım artık.

Canım çok teşekkür ediyorum. Allah bir şekilde gücünü veriyor. Geriye dönüp baktığımda bzen ben de kendime şaşıyorum. Daha önce de söylediğim gibi burda KK da tanıdığım arkadaşların da bu zor günlerimde yanımda oolması beni daha da güçlü kıldı.

Prensesimiz demek 5.5 yaşına geldi bile.. Kaç yaslarında konustu. Nasıl bir süreçti? kısaca bahsedersen sevinirim.
Benim için öp prensesimi..

ben kısa kısa notlar almıştım ilk konuşması ilk yürümesi ilk diş çıkarması falan gelişimini takip etmek için iyikide almışım konuşmaya 26 aylıkken anne baba diye başlamıştı 28 aylıkken cümle kurmaya başladı diyebilirim dişimizede geç çıkardık yürümeyede bayağı bir geç başladık hiç merak etme idilimizde yakında konuşur annesi sadece biraz daha sabır kontrolleri devam ediyormu?

onlar bizim mücadeleci prenseslerimiz çok güçlüler ve hep öyle olacak idilde kreşe başladığı günleri göreceğiz canım allaha emanet olun

ılnarcım sagol canım bence bekle azcık daha anne baba dedıyse dıyosa her komutu yapıyısa dort yasa kadar beklıyo drlar senın kızda masallah ıyı bıu konuda ıns bı acıldımı acılcak ıns saglıka buyusunler canım...

ben kısa kısa notlar almıştım ilk konuşması ilk yürümesi ilk diş çıkarması falan gelişimini takip etmek için iyikide almışım konuşmaya 26 aylıkken anne baba diye başlamıştı 28 aylıkken cümle kurmaya başladı diyebilirim dişimizede geç çıkardık yürümeyede bayağı bir geç başladık hiç merak etme idilimizde yakında konuşur annesi sadece biraz daha sabır kontrolleri devam ediyormu?

onlar bizim mücadeleci prenseslerimiz çok güçlüler ve hep öyle olacak idilde kreşe başladığı günleri göreceğiz canım allaha emanet olun

Not almakla iyi yapmıssın canım. Ben geçmişi hatılamak istemediğimden not almadım. Ama şimdi bunun hafif te olsa pişmanlığını yaşıyorm. Çok zor gümnler geçirmiştim o yüzden de kötü günlere ait birsey kalsın istemedim ...

merhaba kızlar...ne zaman konuşcak ne zaman yürüycek falan diye dertleşir olduk ya artık şükür bu günleri gösteren rabbime..bizde fizik tedavi ve bireysel eğitim alıyoruz bu ara.bireysel eğitimde denver testi yaptı psikolog.uzun bi test,seans sonuna yetişmedi hatta devam ediyor..işte topu atıyomu,tutuyomu,bişey istediğinizde veriyo mu,ismini söylediğiniz nesneye bakıyomu gibi sorular..kabaca gelişim olarak içinde bulunduğu ay/yaş ve eksikleri hakkında fikir vereceğini söyledi psikolog.utkuda önceleri anne baba dede mama kaka gibi klasik kelimeleri söylüyodu yalnızca,hatta anlamını bilerek söylediğinden bile emin diildik.son iki haftada hepimizi şaşırtacak kadar çok kelimeyi üstelik yerinde kullanmaya başladı.ne zaman duydu ne zman öğrendi nutkumuz tutuldu.bireyseleğitimcimiz bazı çocukların böyle bi süre sadece kaydedip sonradan şakıdığını söyledi.oğlunuzla çok konuşuyorsunuz herhalde dedi-ki özellikle bizim mama seanslarımızda idilinkinden farksız olduğundan hiçolmazsa günde 5 defa 15 er dakika hiç susmadan bişeyler anlatmakla geçiyor..motor gelişimde bu kadar iyi gitmiyoruz ne yazıkki.2 yaşına girdi Utku,desteksiz ayakta duramıyor ama ellerini tutuğumda bütün evi her dolaba çekmeceye defalarca uğrayarak dolaşıyoruz.dediğim gibi biz çocuklarımızı ölümün kıyısından kucağımıza aldık Allahın izniyle..geç-güç olsada bigün herşeyi yapacaklar.hepinize sevgilerimizle

ılnar haklısın o gunler cok zordu ..ama ben gunluk tutmustum halada devam edıyorum gunluk dedıysem adı öle sıksık yazıyorum ama herseyı sımdıden basla canım sende nazlı kızın okusun ılerde.....
yagmurlu masallh oguna haklısın hayata tutunmaları mucıze bebeklerımızın ....bende dılayı fızık tedavıye goturuyorum parmak ucu yurme ve dızlerı bukuk yurumemız var havuz terapıde alıyo denver ben yaptırmadım ama takıp ettıgım kadarıyla ıyı gıdıyolar ıns sıkıntı cıkmaz baska konusmaları kelıme kelıme cok degıl kelımeler ıns artar zamanla yemesı nasıl ya benımkıler hala mama tarzı beslenıyo ve cok az yıyolar pılav makarna yıyolar ıste normal kahvaltıya daha gecemedık ...

maşallah utukumuza.. Nasıl da 2 yaşına geldiler değilmi... Onca badireden sonra..

Mama seanslarında inan konusmaktan yorluyorum. Aklıma ne gelirse aralıksız anlatıyorum ki dikkatini çekebilmek için ve o arada da birkaç kaşık yedirebilmek için..
Umarım İdil debi an önce konuşmaya başlar.

ben cuma günü işe gelmedim. İdil ishal oldu. 1 haftadır onunla mücadeledeyiz şimdide. zaten iştahsız olan kızım hiçbirşey yemez içmez oldu. Tabi böyle olunca da bitkin düştü. Perşembe akşamı apar topar doktotra gittik. Serum du ilaçtı derken... Dün ishali biraz azaldı. çabucak atlatsak bari.

İnşallah sen utkumuzun, muallim de dila prensesimizin yüdürüğünü müjdeleyecek bizlere.. O günleri de göreceğiz.

merhaba kızlar...ne zaman konuşcak ne zaman yürüycek falan diye dertleşir olduk ya artık şükür bu günleri gösteren rabbime..bizde fizik tedavi ve bireysel eğitim alıyoruz bu ara.bireysel eğitimde denver testi yaptı psikolog.uzun bi test,seans sonuna yetişmedi hatta devam ediyor..işte topu atıyomu,tutuyomu,bişey istediğinizde veriyo mu,ismini söylediğiniz nesneye bakıyomu gibi sorular..kabaca gelişim olarak içinde bulunduğu ay/yaş ve eksikleri hakkında fikir vereceğini söyledi psikolog.utkuda önceleri anne baba dede mama kaka gibi klasik kelimeleri söylüyodu yalnızca,hatta anlamını bilerek söylediğinden bile emin diildik.son iki haftada hepimizi şaşırtacak kadar çok kelimeyi üstelik yerinde kullanmaya başladı.ne zaman duydu ne zman öğrendi nutkumuz tutuldu.bireyseleğitimcimiz bazı çocukların böyle bi süre sadece kaydedip sonradan şakıdığını söyledi.oğlunuzla çok konuşuyorsunuz herhalde dedi-ki özellikle bizim mama seanslarımızda idilinkinden farksız olduğundan hiçolmazsa günde 5 defa 15 er dakika hiç susmadan bişeyler anlatmakla geçiyor..motor gelişimde bu kadar iyi gitmiyoruz ne yazıkki.2 yaşına girdi Utku,desteksiz ayakta duramıyor ama ellerini tutuğumda bütün evi her dolaba çekmeceye defalarca uğrayarak dolaşıyoruz.dediğim gibi biz çocuklarımızı ölümün kıyısından kucağımıza aldık Allahın izniyle..geç-güç olsada bigün herşeyi yapacaklar.hepinize sevgilerimizle

ılnar haklısın o gunler cok zordu ..ama ben gunluk tutmustum halada devam edıyorum gunluk dedıysem adı öle sıksık yazıyorum ama herseyı sımdıden basla canım sende nazlı kızın okusun ılerde.....
yagmurlu masallh oguna haklısın hayata tutunmaları mucıze bebeklerımızın ....bende dılayı fızık tedavıye goturuyorum parmak ucu yurme ve dızlerı bukuk yurumemız var havuz terapıde alıyo denver ben yaptırmadım ama takıp ettıgım kadarıyla ıyı gıdıyolar ıns sıkıntı cıkmaz baska konusmaları kelıme kelıme cok degıl kelımeler ıns artar zamanla yemesı nasıl ya benımkıler hala mama tarzı beslenıyo ve cok az yıyolar pılav makarna yıyolar ıste normal kahvaltıya daha gecemedık ...

Muallimcim çok haklısın. Bende biran önce İdil için baslasam birşeyleri yazmaya iyi olacak.

İdil de henüz kahvaltıya geçmedi canım. Halen daha kahvaltı bulamacına devam (bebe bisküvisi-bebe ekmeği-yarım muz-labne peynir-yumurta sarısı-pekmez-aptamil junior karışımı) ama 2 yaşını geçmesine rağmen bir kaseyi bitirdiğini görmedim. öğleden sonra saat 3 gibi uyuyor, uyumadan önce bir biberon süt içiyor. Kalktıktan sonra da zar zor çorba içiriyoruz. (bazen corbanın yerine az pilav(yemek sularıyla sulandırılmış), birkaç makarna , dolma içi vb. yemeklerden dde azar azar yediği oluyor) danette pudingler var ya onlardan yiyor aksamları. yatmadan önce de yine süt içiyor.

Gördüğün gibi yememiz cok degil ne yazıkki. Ama buna da şükür diyorum. Yağmurlunun da dediği gii ölümün kıyısından döndü bizim bebişlerimiz..

yemek konusunda bizde de durum aynı.kahvaltıyı herşeyi sütle karıştırıp veriyorum.bi kase çorba,bi kase yoğrt,bi kasede muhallebi yiyor.bi de sabah ilk uyandığında 150cc kadar sütün içine kaşık mamalardan karıştırıp veriyorum.bazen muhallebi yerine patates püresi veriyorum.onun dışında babası yerken özenip pilav makarna yağda yumurta falan yiyor ama öğün olarak vermeye kalktığımda yutmayıp kusuyor-sadece babasıyla yiyor akşam 3-5 kaşık.öğün aralarını 3-4 saat tutuyorum hala.ama son yemeğini 8 gibi yeyip sabah 7-8 e kadar hiçbişey almıyor ağzına.ve hala kilomuz 10:((((

yemek konusunda bizde de durum aynı.kahvaltıyı herşeyi sütle karıştırıp veriyorum.bi kase çorba,bi kase yoğrt,bi kasede muhallebi yiyor.bi de sabah ilk uyandığında 150cc kadar sütün içine kaşık mamalardan karıştırıp veriyorum.bazen muhallebi yerine patates püresi veriyorum.onun dışında babası yerken özenip pilav makarna yağda yumurta falan yiyor ama öğün olarak vermeye kalktığımda yutmayıp kusuyor-sadece babasıyla yiyor akşam 3-5 kaşık.öğün aralarını 3-4 saat tutuyorum hala.ama son yemeğini 8 gibi yeyip sabah 7-8 e kadar hiçbişey almıyor ağzına.ve hala kilomuz 10:((((

yoğurt yemesini çok isterdim ama ne yazıkki benim tatlı cadım yemiyor. öğün olarak vermeye kalktığımda kendini kusturuyor. Bazen biz yemek yerken gelip babasınn elinden birkaç kaşık birseyler yiyor sadece o kadar. Son bir haftadır da ishal olduğu için iştahıda kesildi. Zatn az yiyen cocuk şimdi nerdeyse hiç yemez oldu..

Merhaba İlnar,
Son 1 haftadan beri sitede mesajlarini takip ediyorum. Kimi zaman aglayarak kimi zaman sevinerek. En son mevlut yaptigin haziran 2010 tarihli mesajlarda kaldim devamini bulamadim. Umarim idil ve senin icin hersey yolundadir, inan bu geceye kadar yazip yazmamak da cok kararsiz kaldim. Hatta yazmaya sormaya korktum. Yasadiklarin hic kolay degil ve sen cok ama cok iyi dayandin, cok guclusun, umarim bizler de senin kadar guclu olabiliriz.
Ben de 30+2 gunluk edf kaybi ve İUGR gelisim geriligi teshisi ile 12gunden beri Capa'da kaliyorum. Hergun 2 defa nst ve 1 kere doppler kontrolu ile bebegin zora dustugu noktada sezeryan olmak uzere takip ediliyor idim. Bugun ters akim olusmasi sebebiyle sezeryan karari verildi ancak yarina programlandi, bu geceyi nstye bagli olarak geciriyorum. Kizim hayirlisiyla dogduktan sonra beni de zorlu bir donem bekliyor. Allahtan karsilasacaklarim icin sabir ve guc icin dua ediyorum, su an elimden baska hicbirsey gelmiyor.
Tekrar ne zaman yazabilirim bilmiyorum ama en kisa zamanda haberlerinizi almayi cok isterim.
Sevgiler,
Esra

Esra cım seni merak ediyorum. Doğum yapmıssındır. Bebeğin nasıl, sen nasılsın?
haberdar etmeyi unutma canım.

Sağlıklı, güzel haberlerini bekliyorum.

yoğurt yemesini çok isterdim ama ne yazıkki benim tatlı cadım yemiyor. öğün olarak vermeye kalktığımda kendini kusturuyor. Bazen biz yemek yerken gelip babasınn elinden birkaç kaşık birseyler yiyor sadece o kadar. Son bir haftadır da ishal olduğu için iştahıda kesildi. Zatn az yiyen cocuk şimdi nerdeyse hiç yemez oldu..

bende idil gibi şöyle bi biberonu dikip sütünü bitirsin isterdim inan ki:))) en az 500ml süt veya süt ürünü diyor doktorlar.biberon almadığı için ölçüp biçip zar zor 500ü ancak tamamlayabiliyoruz.yediği yoğurt bi kase ama yoğurt miktarı sadece 125mililitre,gerisi meyve.ancak öyle yiyor oğlum.bi ara idil gibi hiçbişey yemiyodu,danıştığımız doktor fortini diye bi mama vermiş,o dönem toparlamıştı Utkuyu.bunu bi danış istersen.
il-nar bi de merak ettim neden labne peynir? ben işlenmiş diye pek vermek istemiyorum ama özel bi besin değeri falan mı var acaba?

bende idil gibi şöyle bi biberonu dikip sütünü bitirsin isterdim inan ki:))) en az 500ml süt veya süt ürünü diyor doktorlar.biberon almadığı için ölçüp biçip zar zor 500ü ancak tamamlayabiliyoruz.yediği yoğurt bi kase ama yoğurt miktarı sadece 125mililitre,gerisi meyve.ancak öyle yiyor oğlum.bi ara idil gibi hiçbişey yemiyodu,danıştığımız doktor fortini diye bi mama vermiş,o dönem toparlamıştı Utkuyu.bunu bi danış istersen.
il-nar bi de merak ettim neden labne peynir? ben işlenmiş diye pek vermek istemiyorum ama özel bi besin değeri falan mı var acaba?

Canım sorunu gec cevaplıyorum kusura bakma. Doktorumuz önermişti labne peynirini. Tuzsuz olduğu için ve ayrıca mamalarda cabuk eriyor, karışımı kolay oluyor yani. Birde tadı daha hafif , ek gıdaya ilk geçişte labneyi kabullenmesi daha kolay oluyormus bebeklerin. Sonucta normal peynirleri ne kadar suda bekletsekte tuzu yinede gitmiyor. gerçi artık büüdü bizimkiler. Normal peynir verilebilir. Fakat ben o gün bugündür labneye devam ediyorum

İlnarcım bu başlığı tekrar görünce yine o günlere gittim sanki. Allah'a şükürler olsun ki artık hepsi geride kaldı o sıkıntılı günlerin. İdilimiz iyidir inşallah. Yaramazlıklarını artırmıştır iyice. Berkay küçükken hep ah büyüsede yaramazlıklar yapsa diyordum. Şimdi o günleri yaşıyoruz. Yemek konusu bizde de çok geç düzeldi. Geçtiğimiz yaz kuşadasına tatile gitmiştik. Haziran ayı idi. Berkay düzeltilmiş 23 aylık kronolojik 25 aylıktı. Bir haftalık tatilde hiç yemek aklına gelmeyen çocuk mama istemeye başladı. Bu değişime o dönemde ben çok şaşırmıştım. Farklı yerlere gidip farklı yerler görmenin çocuğun iştahını bu kadar değiştirebileceğini hiç düşünmemiştim. O döneme kadar hep bulamaç şeklinde verdiğimiz sabah kahvaltılarında da değişim oldu. Hala bulamaç veriyoruz zayıf bir çocuk olduğu için ama parçaları daha büyük. Bir de önce zeytin, peynir, yumurtanın sarısını hala direk yiyemediği için yumurtanın beyazını biraz ekmek ve bal yedirdikten sonra, bulamacı biraz daha az ama içinde yumurta sarısı, 3 kayısı, sütaşın keçi peyniri,2 dövülmüş ceviz içi şeklinde hazırlayıp veriyoruz. Berkay kreşe başladıktan sonra hastalıkları çok arttı. Hastalandığında da çok mızmız bir çocuk oluyor. Bu sene bu şekilde idare edeceğiz artık. Artık havalar iyice soğuduğu ve hastalıklar daha da arttığı için önümüzdeki ay haftada 3 yarım güne çekmeyi düşünüyorum.
Bir de siz hiç kullandınız mı balık yağı ben kışın bir şişe balık yağı verip bir süre ara veriyorum. Kış boyunca 3 şişe kullanıyoruz. Zincomega. Vitamin vermiyoruz. Siz vitamin vermeye devam ediyor musunuz? Hiç kanda vitamin ölçümü yaptınız mı?

selam mehtap neredsın kuzum ya ..masalllh oğluna ...adam oluyo artık...aynen benımkılerde hala normal yemege gecemedık ama senınkıde öleyse cok dert etmeyeyım ya bulamac traazı yıyolar napım ve cok az yıyolar bazen makarna pılav kendılerı yıoyo saca tabı ..ben vıtamın hala verıyorum gunluk almaları gereken mıktarda herseyı yemıyolarkı ve balık yagı dr demıstı bıze sekız aylıktan berı kullanıyorum calsonun kını ama yazın cok ara verdım kısın yıne basladım ıkı gunde bır olur demıstı dr...bagısıklıgı kuvevtlendırıto ve cok hasta olmuyoruz cok sukur ....yuva olayı onun ıcın sıkıtı oluyo hastalık cok orda seneye ıkı gunde olsa bende verıcem kafa dınlım azcık ...cok optum herkesı yazın ya gelısmelerı ıdıl yagmurlu yazın kı bılelım benımıler hala tek tuk keloıme konusuyo bellı belırsız

aynen 2günde1 carlson balık yağı ve hergün supravit veriyorum.balık yağı kaşıkla verdiimde utku boğazına yapışmış gibi tepki veriyo,öksürüyo,rahatsız oluyo..mamalara katıncada tam bitirmediği için sıkıntı oluyo.yani zorlanıyorum.minadex diye bişey duydum iştah açtığı iddia ediliyo,vitamin bitince onu deniycem.kanda ölçüm sadece b vitamini için yapılmıştı epilepsisinden dolayı.başka yaptırmadım çünkü depo edilen yani hipervitaminozis gelişebilecek a-d-e-k vitaminleri zaten diğerlerinin fazlası atıldığı için zararı yok.hiçbişeyi çok aşırı tüketmediği için böyle bi ihtiyaç hissetmedim.utkuyu 8-9 gibi yedirip yatırıyorum sabah 7-8 e yani uyanana kadar başka hiçbişey yemiyor.kalan saatlerde ancak 5 kase yemek dayayabiliyorum önüne,onunlada kemikleri anca örtülüyo işte:)))

selam mehtap neredsın kuzum ya ..masalllh oğluna ...adam oluyo artık...aynen benımkılerde hala normal yemege gecemedık ama senınkıde öleyse cok dert etmeyeyım ya bulamac traazı yıyolar napım ve cok az yıyolar bazen makarna pılav kendılerı yıoyo saca tabı ..ben vıtamın hala verıyorum gunluk almaları gereken mıktarda herseyı yemıyolarkı ve balık yagı dr demıstı bıze sekız aylıktan berı kullanıyorum calsonun kını ama yazın cok ara verdım kısın yıne basladım ıkı gunde bır olur demıstı dr...bagısıklıgı kuvevtlendırıto ve cok hasta olmuyoruz cok sukur ....yuva olayı onun ıcın sıkıtı oluyo hastalık cok orda seneye ıkı gunde olsa bende verıcem kafa dınlım azcık ...cok optum herkesı yazın ya gelısmelerı ıdıl yagmurlu yazın kı bılelım benımıler hala tek tuk keloıme konusuyo bellı belırsız

Canım buralardayım ara ara girip bişeyler yazıyorum. Ama eskisi kadar sık giremiyorum. Berkay geçen hafta ağır bir grip atlattı. Normalde pilav, köfte, makarna çok sever ama son bir hafta sadece çorba ve süt içti. İyice zayıfladı.
Kreşe gittiğinde biz sabah erken kalktığından sadece süt veriyoruz. Kahvaltıyı orada yapıyor. Dolayısıyla bulamacı sadece evde olduğu günler verebiliyoruz. Şimdi Berkay hastalandığı için 1 hafta evde kaldı. Önümüzdeki hafta da iyice toparlanana kadar göndermeyeceğim. Zaten zayıf bir çocuk iyice zayıfladı.
Birde hergün mutlaka kreşten geldiğinde ev yapımı yoğurda muz, elma ve kek(Keki evde esmer şeker ve tam buğday unu ile yapıyoruz) katarak bir karışım yapıyoruz. Berkay onu da çok severdi tabi bu sıralar pek yemiyor. Hem çok faydalı hem besleyici. Tabi ne yaparsak yapalım bir türlü kilo aldıramıyoruz malesef.
Evet canım sen de seneye başlatırsın. Hem onlar için hem senin için iyi olur. Haftada 2 gün 2 saat bile gitseler çok faydası olur. Berkay şimdi gidemediği için özlüyor. Orada öğrendiği şarkıları söylüyor. Beyin Öbettene didelim diyor.(Pelin Öğretmen)

Back