Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Evet canım dile kolay nerdeyse 5 ay. Allah'ım size çektiğiniz sıkıntıların mükafatını versin inşallah. ıdilimizin hep güzel haberlerini duyalım. O bizim minik prensesimiz.

çok teşekkürler arkadaşlar. İyi ki kadınlar kulubune rastlamıs ve sizleri tanımışım. İnsanın bazen en yakınlarıyla bile paylaşamayacağı şeyleri burda sizlerle paylaştım. Her zaman yanımda olup destek verdiniz. Birbirimiz görmesek de yapmış olduğumuz dualara öyle inanıyorum ki.. Burda İdilimden dualarını esirgemeyen tüm dostlarıma sonsuz teşekkürler. Allah hepinizin gönlüne göre versin..

Ozlemcim, canım umarım tedaviye ihtiyac duymadan hamile kalır ve sorunsuz bir hamilelik gecirirsin. Seninde dünyalar güzeli bir kızın olsun canım. Bunu tüm kalbimle diliyorum senin için...

İdil böyle giderse çok yakında oksijen desteğinden tamamen cıkacaktır diye ümid ediyorum. Gerçi çıksa da hemen gece nöbetlerini bırakmayız. Ne olur ne olmaz. O yüzden Mart ayını d anöbetle geciricez gibi geliyo rbana... Ama olsun, binlerce şükürle rolsun Allahıma. 25 haziranda 25+4 günlük hastaneye yatmıs ve 14 temmuz da 28+1 günlükken de sezeryanla bebeğim dünyaya gelmişti. 8 Aralıkta da taburcu olup evimize geldik. Dilekolay yaklaşık 5 ay yoğun bakımda kaldı yavrum.. O günden bugüne bana destek oldunuz... Hiçbir zaman bunu unutmayacağım.. Aklımda bir kitap yazmak var. Eşim Edebiyat öğr. belkibirgün onunda desteğiyle yazarım...

Hepinizi çok öpüyorum. Gelişmelerden mutlaka sizleri haberdar edicem...

evet rabbimizin bugününe şükür herbirimizin bebeyi için çok güzel olur böyle bi kitap yazman bizim gibi anneler umut olur ben şuna çok inanıyorum bizim bebişlerimiz gerçekten çok güçlüler büyük insanların bile altından kalkamayacakları tedavilerin altından kalktılar yanımızdalar inş makinadanda çıkar annesi çok güçlü bi prensesin var senin burda hepimiz aynı dili konuştuğumuz için birbirimizi anlıyoruz hangi anne bebeyi kuvözde olmadan bizim neler çektiyimizi anlayabilir ki her zaman güzel haberlerinizi bekliyoruz ve prensesini kocaman öpüyoruz

Allah her zaman yar ve yardımcımız olsun il_nar gerçekten dile kolay 5 ay...Şuan 18 gün oldu kızım küvözde nasıl ağır geliyor ama okudukça şükrediyorum bir problem yaşamazsa anne- bebek odasına alırız haftaya dedi doktorları ...
Allah cümlesine acil şifalar versin...

Allah her zaman yar ve yardımcımız olsun il_nar gerçekten dile kolay 5 ay...Şuan 18 gün oldu kızım küvözde nasıl ağır geliyor ama okudukça şükrediyorum bir problem yaşamazsa anne- bebek odasına alırız haftaya dedi doktorları ...
Allah cümlesine acil şifalar versin...

diloş senin iyi haberine sevindim canım..inşallah Allah bekleyen tüm bebeklere şifa verir. Ank.da yaşıyormuşsun,bebeğin hangi hastanede kalıyor canım?

ilnar bebisimizden haber getir bizlere en guzel haberleri Insallah.:nazar:

İnternetle ilgili sorun yaşadığımız için sizleri de birtürlü bilgilendiremedim. Merakta bıraktığım için özür dilerim.

İdil ile ilgili çok şükür güzel haberlerim var . Maşallahı var kızımızın, oksijenden tamamen kurtuldu artık. Ama gece nöbetlerini yine tutuyoruz. Korkuyoruz, ya birşey olursa diye.
Çarşamba günü Verem aşısını olacak minik kuzum. Geçen hafta testi yapıldı aşı için, cuma günü de kontrole gittik. Çarşamba da aşısı olavcak. İnşallah sorunsuz atlatırız. Küvezde çok kaldı, eve de oksijenle cıktıgımızdan aşısı gecikmişti. Misafir yasağımız halen daha devam ediyor. Doktorumuz şu sıralar ishal salgını oldugundan ve havalardan dolayı insanların hastalık taşıyacağını düşündüğünden misafir yasağını devam ettiriyor.

Bu arada gecen hafta ek gıdaya basladık. İlk yoğurtla basladık. 2-3 kaşık ancak yedirebildim. 3 gün sonrada sebze corbası yaptım. ondan da zar zor 2-3 mama kaşığı yedi. Hiç sevmedi yaramaz:) Dün de Aptamilin pirinçli sütlü ek gıdasını verdim. ama onu da sevmedi. Bugün de sabahtan beri 2 defa ishal yaptı. Sanırım dünkü maması dokundu.

Gçrüşemediğimiz zaman zarfında hem benim hemde annemin sağlık sorunlarıyla da uğrastık. Benim her iki ayak baş parmağımda iltihplı kan geliyor. Doktor önce ilaç tedavisi uyguladı ama cok düzelme olmayınca ameliyat gerekebilir dedi. Şimdilik erteledim. Malum, İdil ancak kendini toparlamaya baslayacak. Oksijenden yeni cıktıgımız için bir süre daha kendimle ilgilenemiycem. Çok şükür bu günleri görebildik.

Başta, özlem(ceylan), mehtap, ebru, esra, soraya, nınım, eraklı misafir, ve şimdi isimlerini yazamadığım tüm arkadaşlarım olmak üzere, yanımızda yer alıp dualarını destelklerini bizden eksik etmeyen herkese sonsız teşekkürler. Hepinizin benim kalbimde ayrı yeri var.

Küvezde bebeği olan tüm annelere de acil şifalar diliyorum. Tez zamanda sağlıkla bebeklrine kavussunlar inşallah.

Artık sık sık sizlerle gelişmeleri paylaşırım. İdilimin teyzoşlarına selamı var. :nazar:

Canım ne güzrl artık sıkıntılar bitti..
azda olsa yemiş annesi..
zaten ilk önce 2-3 kaşıkla başlıyorlar zamanla artıyor canım...
bu arada mutlaka ıdilin resmini bekliyoruzzzzzzzzz

Canım benim maşallah kurtuldu artık prensesimiz hortumlardan. Ek gıdaya da yavaş yavaş alışacaktır.
ınşallah hep böyle güzel haberler verirsin bize.
Sana da annene de çok geçmiş olsun. Kendinize dikkat edin. Sevgiler..

ilnarcım çok güzel haberler bunlar idilimiz çok güçlü maşalalh herşeyi yavaş yavaş başarıcak cn sende kendini ihmal etme ilerleyen bir rsik var ise idille allah korusun hiç bakmazsın cnmonların bizeçok ihtiyacı var

ne guzelyaa ılnarcım boyle guzelhaberlere cokıhtıyacımız var ıdılekırk bın kere masallah allah nazalrlardan saklasın gececek bu gunler dedıgımızdene kadar uzakta gelıyordu degılmı ama bak gectı ıste ve guzel gunler basladı bıle cokama cok sevındım

İnternetle ilgili sorun yaşadığımız için sizleri de birtürlü bilgilendiremedim. Merakta bıraktığım için özür dilerim.

İdil ile ilgili çok şükür güzel haberlerim var . Maşallahı var kızımızın, oksijenden tamamen kurtuldu artık. Ama gece nöbetlerini yine tutuyoruz. Korkuyoruz, ya birşey olursa diye.
Çarşamba günü Verem aşısını olacak minik kuzum. Geçen hafta testi yapıldı aşı için, cuma günü de kontrole gittik. Çarşamba da aşısı olavcak. İnşallah sorunsuz atlatırız. Küvezde çok kaldı, eve de oksijenle cıktıgımızdan aşısı gecikmişti. Misafir yasağımız halen daha devam ediyor. Doktorumuz şu sıralar ishal salgını oldugundan ve havalardan dolayı insanların hastalık taşıyacağını düşündüğünden misafir yasağını devam ettiriyor.

Bu arada gecen hafta ek gıdaya basladık. İlk yoğurtla basladık. 2-3 kaşık ancak yedirebildim. 3 gün sonrada sebze corbası yaptım. ondan da zar zor 2-3 mama kaşığı yedi. Hiç sevmedi yaramaz:) Dün de Aptamilin pirinçli sütlü ek gıdasını verdim. ama onu da sevmedi. Bugün de sabahtan beri 2 defa ishal yaptı. Sanırım dünkü maması dokundu.

Gçrüşemediğimiz zaman zarfında hem benim hemde annemin sağlık sorunlarıyla da uğrastık. Benim her iki ayak baş parmağımda iltihplı kan geliyor. Doktor önce ilaç tedavisi uyguladı ama cok düzelme olmayınca ameliyat gerekebilir dedi. Şimdilik erteledim. Malum, İdil ancak kendini toparlamaya baslayacak. Oksijenden yeni cıktıgımız için bir süre daha kendimle ilgilenemiycem. Çok şükür bu günleri görebildik.

Başta, özlem(ceylan), mehtap, ebru, esra, soraya, nınım, eraklı misafir, ve şimdi isimlerini yazamadığım tüm arkadaşlarım olmak üzere, yanımızda yer alıp dualarını destelklerini bizden eksik etmeyen herkese sonsız teşekkürler. Hepinizin benim kalbimde ayrı yeri var.

Küvezde bebeği olan tüm annelere de acil şifalar diliyorum. Tez zamanda sağlıkla bebeklrine kavussunlar inşallah.

Artık sık sık sizlerle gelişmeleri paylaşırım. İdilimin teyzoşlarına selamı var. :nazar:

gerçekten çok sevindim. Allah bundan sonra kızına ve sana hep mutlu sağlıklı günler gösterir inşallah..
Canım benim oğlumdada akciğer yetmezliği var. şu anda küvez içi oksijen alıyo,aldığı oksijen miktarı çok az ama kapattıklarında ve bi de beslenirken saturasyonu düşüyormuş.3.5 aydır yoğun bakımda,bende artık oğlumu alıp senin gibi evde bakmak istiyorum ama drlar oksijen ihtiyacı ortadan kalkmadan olmaz,bakamazsınız diyolar.üç haftadır yüzde yirmibeşten oksijen alıyo ama durum değişmedi. bu konuda tecrübeli bi anne olarak bana ne tavsiye edersin

Masallah idilime :nazar: nasil sevindim anlatamam, cok sukur Rabbime bugunleri de gosterdi.
yagmurlucum sana da cok gecmis olsun, Ilnar sana ayrintili anlatilir, Insallah en kisa surede senin de mujdeni okumak nasip olur.

Başta, özlem(ceylan), mehtap, ebru, esra, soraya, nınım, meraklı misafir, ve şimdi isimlerini yazamadığım tüm arkadaşlarım olmak üzere, yanımızda yer alıp dualarını destelklerini bizden eksik etmeyen herkese sonsız teşekkürler. Hepinizin benim kalbimde ayrı yeri var.

Canım çok sevindim güzel haberlerinize. Ek gıdaya ilk basladıgında az yemesi normal. Sevmediği şeyleri 3-4 gün sonra tekrar denersin. Sana ve annene de çok geçmiş olsun. Sağlıcakla kalın...

çok ama çok teşekkürler arkadaşlar. Benimle burda sevincimi paylaştınız Hiçbirinizi görmedim ama benim kalbimde yerinizi bir bilseniz.. Sizlerle paylaştım en kötü günlerimi, dert ortağım oldunuz benim. Dualarınızla da ayakta kalmaya calıstım. Çok şükür ki bugünleri görebildik. Allah herkese nasip etsin..

Yağmurlu, canım inşallah tez zamanda oksijen ihtiyacı azalır. Şayet doktorlar orda tutmayı uygun buluyorlarsa ısrar etme eve cıkarmak için. Çok zorlu bir süreç evde bakmak. Ama bir o kadar da güzel.. Tek basına mümkün degil bakamazsın, mutlaka yanında sana yardım edecek biri olmalı..

Eve oksijen desteğiyle cıkmadan önce raporlar cıkartıldı ve birtakım cihazlar alındı. Hastanede kullanılanların ev tipi modelleri. Oksijen konsantratörü, oksijen tüpü (elektrikler kesildiğinde kullanılıyor) , aspirasyon cihazı (burnundan aspirasyon sondasıyla girip temizlemek için, zor bir işlem), nebulizatör (nebülleri vermek için)... biz bunlara ilaveten SPO2 (yani saturasyon cihazı, diğer bir deyimle Pulseoksimetre, hani ekrnda nabzı ve oksijen miktarını gösteren cihaz (probu ayagından baglıyordum, sabaha kadar ekrandaydı gözümüz oksijen alırken))

biz birde eve bebek tartısı aldık. Doktorumuzu arayıp belli aralıklarla kilosunu evde tartıp söylüyorduk. SPO2 ve tartıyı devlet karsılamıyor.

İdil de eve %20 - %25 gibi rakamlarda cıktı. Oksijen konsantratöründe yaptığımız ayar 1-2 arasındaydı.ş Hava yagmurlu-nemli olduğunda ayarı 5 lere cıkardığımı bilirim. O zaman cok korkuyordum.

Günde 3-4 defa aspire ediyordum. Beslenmesi de OG ile oluyordu İdil in. Bunların hepsini şayet eve oğlusunu verirlerse sana hastanede gösterirler. Ama benim tavsiyem bir hafta 10 gün kadar hemsire tutman.. Evet biliyorum baya masraflı oluyor ama, garantide hissediyor kedini insan. Sonucta ben sağlıkcı degildim. OG takmak, aspire etmek... bunları iyice ögrenmelisin.

Sormak istediğin ne varsa cevaplamaya calısırım.

merhaba il_nar

bütün forumu ilk gününden itibaren gözyaşları içinde okudum. mücadeleni hayranlıkla karşıladım ve bir o kadarda içimde hissettim. benimde yavrum aynı senin sebebblerinden dolayı erken doğdu. ve bizde şu anda pulseoksimetre, oksijen konsantratorü ve oksijen tüpü ile eve çıkarıldık. 70 gün ankara zekai tahir burak hastanesinin yenidogan yogun bakımında kaldıktan sonra 22 marttan beri evde oksijen tedavisi ile cigerlerini geliştirmeye çalışıyor. umarım bnim Bora'm da senin peri kızın gibi oksijenden kurtulur. seninle görüşebilmeyi çok isterim . eğer sende istersen tabi.

Allah tüm yavruları annelerine kavuştursun

yağmurlu merhaba, özel mesaj atamadıgım için buradan yazıyorum sana :

işin doğrusu doktorları ikna etmek gibi bir girişimim olmadı. onlar beni bebeğimle birlikte anneli odaya aldılar ve 20 gün orada kaldım. böylelikle eve çıktıgımda ne yapmam gerektiğini öğrendim. çok zor bir süreçti. idil bebek gibi benim oğluma da kronik akciğer hastalığı (BPD) teşhisi kondu. birde kalbinde ASD si var. bunun dışında genel durumu iyi olduğu için (beslenmesi, enfeksiyon olmaması vs) bizim artık burada yapabileceğimiz birşey kalmadı dedi doktorlar. bizde kortizon kullandık. ve yarım litre oksijen alarak eve çıktık. hatta orada geçirdiği 70 gün içinde 2 kere oksijeni kesildi. ama bir süre sonra tekrar ihtiyacı oldu. orada kaldığım zaman içinde başta Suna Hanım olmak üzere hepsinin gerçekten iyi doktorlar olduklrını gördüm. bu konuda içiniz rahat olsun. bebeğiniz eve gitmeye hazır olduğunda 1 dakika fazla tutmayacaklardır çünkü hastane enfeksiyonu almasından kaçınıyorlar.

evde bakmakta çok zor aslında, orada daha emin ellerde gibi hissediyor insan, psikolojik olarakta yıpratıcı. mesela normal bebeklerdeki kolik (gaz sancısı) ağlamaları oksijen ihtiyacı olan oğlumda çok sıkıntılı oldu. saturasyonlar aşırı düşüyor ve mosmor kesiliyordu. çok şükür şu anda ağlasa da aşırı düşmüyor ama o günlerde yaşadığımı yaşamayan bilemez. Bol bol dua edin. eminim kollarına alacağın gün yakındır. Allah hepimize yardım etsin. güç versin.

sizin bebeğinizin durumu nasıl şu anda? hangi bölüme yatıyor?

Sezinn cim cok ama cok gecmiş olsun.
sana özelden mail adresimivericem. Bana mail atarsan sana tel numaramı veririm. Elbette beni arayabilirsin. İhtiyacı olan herkese tel numaramı veririm konusuruz. Deneyimlerimiseve seve paylaşırım. Bir nebze de olsa sizlere destek verebilmek beni cok mutlu eder.

merhaba il_nar

bütün forumu ilk gününden itibaren gözyaşları içinde okudum. mücadeleni hayranlıkla karşıladım ve bir o kadarda içimde hissettim. benimde yavrum aynı senin sebebblerinden dolayı erken doğdu. ve bizde şu anda pulseoksimetre, oksijen konsantratorü ve oksijen tüpü ile eve çıkarıldık. 70 gün ankara zekai tahir burak hastanesinin yenidogan yogun bakımında kaldıktan sonra 22 marttan beri evde oksijen tedavisi ile cigerlerini geliştirmeye çalışıyor. umarım bnim Bora'm da senin peri kızın gibi oksijenden kurtulur. seninle görüşebilmeyi çok isterim . eğer sende istersen tabi.

Allah tüm yavruları annelerine kavuştursun

bu arada İdil im malesef bu defa da yüksek ateş - öksürük - hapşırma ve halsizlik nedeniyle yine hastaneye yattı. Hocamız gözlem altında tutmak istedi. 1 gece yattık. Ateşi düştü. Öksürükiçin ilaç kullanmıyoruz. Sadece ventolin buhar verildi. 3 defa onu veriyoruz. Durum böyleolunca hastane enfeksiyonundan korktugum için eve cıkmayı teklif ettim doktorumuza. Sık sık kontrole gitmek şartıytla kabul edildi. CRP degeri 1.4 geldi. Cok yüksek olmayınca da eve cıktık. Halen tam düzelmedi. Öksürükleri devam ediyor. Kısmetse yarın tekrar kontrole gidicez. Dua edin teyzeleri de biran önce iyileşsim yavrumuz. Zatürre ye cevirmesin. :(

Back