ideal yolumdan vazgeçmek

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Hanımlar .. bir konumda yıllar önce aldığım kararlar vardı .. Aşk , ilişki üzerine ..

Kimseyle kolay kolay çıkmayacağım , tam kalbimdeki kişi olmadıkça vakit harcamayacağım

Zaman içinde istediğim gibi kişiler çıktı ama arkadaş olarak kaldılar .. yani masum arkadaş ..platonik kaldı bende

Bugüne kadar olabilecek kişiler mantıksal anlamda yola çıkamayacağım kişilerdi ...

Yaş 26 oldu kimseyle çıkmadım .. Sadece ideallerim uğruna .. ..

Elimi ilk tutacak kişi eşim olsun dedim ..

Ama olmuyor işte bu şekilde istiyorum olmuyor ...

Artık bende kapıları açayım diyorum evlilik ilerleyebileceğim kişiler çıkmıyorsa , evliliği bile düşünmeden eğleneyim bari bundan sonra böyle ..

Belki de yanlış düşünüyorum .. bilmiyorum .. artık rahat bırakmak lazım dedim .. paylaşmak istedim sizle ...

NOT . İdeal bayan tipi demedim . Kendi ideallerimden bahsettim zaten .

Gayet kısmetli bir kızım aslında tek şikayetim kafa dengi insan , aileme ,mantığıma ,çevreme uygun erkek gelmemesiydi. Yanlış anlaşılmasın ;)

Sadece duygularımı paylaşmak istedim .

Son düzenleme:
Hanımlar .. bir konumda yıllar önce aldığım kararlar vardı .. Aşk , ilişki üzerine ..

Kimseyle kolay kolay çıkmayacağım , tam kalbimdeki kişi olmadıkça vakit harcamayacağım

Zaman içinde istediğim gibi kişiler çıktı ama arkadaş olarak kaldılar .. yani masum arkadaş ..platonik kaldı bende

Bugüne kadar olabilecek kişiler mantıksal anlamda yola çıkamayacağım kişilerdi ...

Yaş 26 oldu kimseyle çıkmadım .. Sadece ideallerim uğruna .. şöyle olsun böyle olsun diye diye . ..

Elimi ilk tutacak kişi eşim olsun dedim ..

Ama olmuyor işte bu şekilde istiyorum olmuyor ...

Artık bende kapıları açayım diyorum evlilik ilerleyebileceğim kişiler çıkmıyorsa , evliliği bile düşünmeden eğleneyim bari bundan sonra böyle ..

Aile kızı , hanım kız olduk ama erkeklerin istediği bu değil galiba ...

Belki de yanlış düşünüyorum .. bilmiyorum .. artık rahat bırakmak lazım dedim .. paylaşmak istedim sizle ...

İdeal degil de prensip diyelim isterseniz. Armutun sapi uzumun copu hukayesi olmus biraz sizinki. El ele tutusmak insanin sevdigini opup koklamasi cok dogal cokta ozel duygular. Kendinize koydugunuz duvarlarla herkesi disarida birakmissiniz. Diyelim ki bir sevdiginiz var ama kocaniz olacak mi belli degil ve siz birliktesiniz. Elini bile tutmadan cikar mi o askin tadi? Sizin dediginizi dusunursek hicbirimiz ne aile kiziyiz ne de hanim kiziz o halde? Bence siz kendinizi cok kasiyorsunuz, kendi kendinizi başkalaştirmişsiniz. Evlilik icin ilerleyebileceginiz adamin nereden cikacagi belli olmaz ama siz en ufak bir sans bile vermeden herkesin biletini kesmissiniz ne yazikki.

Konuyu "İdrar yolumdan vazgeçmek" olarak okudum uyku sersemi, affedin :1:

Ben bir anda kendinizi salma fikrinizin olduğunu da düşünmüyorum siz de biraz fazla duvarlar koyduğunuzu fark ettiniz bunu araştırıyorsunuz sanırım :)

Gorur gormez asik olup, evlenecegini dusunmek yanilmak olur. Bence bu mantik kimseyle sevgili olmaya gelmez, olsa olsa gorucu usulu olur. Icine tam sinen adamla ciktin, elini tuttun, optun vs diyelim; evleneceginizin ne garantisi var? Kendi icinde celisen bi mantik bu. Insan karsisindakini taniya taniya sever, zamanla evlenmeye karar verir. Ilk goruste sevip evlenmeye karar vermez. Ee taniyabilmek icin de cikmak gerekli. Insan hoslandigi kisiye sans vermeli diyorum. Hep daha iyisi vardir diye beyaz atli prensi beklerken yapayalniz kalmayin.

İdeal degil de prensip diyelim isterseniz. Armutun sapi uzumun copu hukayesi olmus biraz sizinki. El ele tutusmak insanin sevdigini opup koklamasi cok dogal cokta ozel duygular. Kendinize koydugunuz duvarlarla herkesi disarida birakmissiniz. Diyelim ki bir sevdiginiz var ama kocaniz olacak mi belli degil ve siz birliktesiniz. Elini bile tutmadan cikar mi o askin tadi? Sizin dediginizi dusunursek hicbirimiz ne aile kiziyiz ne de hanim kiziz o halde? Bence siz kendinizi cok kasiyorsunuz, kendi kendinizi başkalaştirmişsiniz. Evlilik icin ilerleyebileceginiz adamin nereden cikacagi belli olmaz ama siz en ufak bir sans bile vermeden herkesin biletini kesmissiniz ne yazikki.

Herkesin idealleri farklıdır sonuçta ...
El ele tutuşmak mecazi anlamda bir söylemdi sadece ..
Her durumun bir oluru var neticede .. Belli bir şeyler .. Karşıma çıkan kişileri çok spesifik durumlardan dolayı adım bile atamadım . Aile ve mantığım onayladığı kişiler şans verilir .
Benim için özel şeyler vardır ileriye kalması gereken bu benim düşüncem .. Benim dediğim şeyler çok uç örnekleri kastettim sadece ...
o seven insanların nasıl bırakıp gittiğini görüyorum . O yüzden harcamamak lazım kolay kolay o anları güvenemiyorum ben erkeklere çünkü ...
Bilmiyorum ben çevremde ki yaşamımdan dolayı .. Artık bu yaştan sonra kimin ciddi olduğunu farkedebilirim sanırım ..

Siz alınganlık yapmışsınız. Kimseyi kastemiyorum .. Her kişi farklıdır neticede ..

zaten dediysem bundan sonra değişecek herşey seviyeli biçimde eskisi gibi ... Daha arkadaşçasına ..

Gorur gormez asik olup, evlenecegini dusunmek yanilmak olur. Bence bu mantik kimseyle sevgili olmaya gelmez, olsa olsa gorucu usulu olur. Icine tam sinen adamla ciktin, elini tuttun, optun vs diyelim; evleneceginizin ne garantisi var? Kendi icinde celisen bi mantik bu. Insan karsisindakini taniya taniya sever, zamanla evlenmeye karar verir. Ilk goruste sevip evlenmeye karar vermez. Ee taniyabilmek icin de cikmak gerekli. Insan hoslandigi kisiye sans vermeli diyorum. Hep daha iyisi vardir diye beyaz atli prensi beklerken yapayalniz kalmayin.

benim de anlatmak istediğim bu zaten .. Yapım böyle napayım. Böyle yetiştim . Korktum kaçtım ,kastım .
öpüşmenin çok ileri safhada bir şey olduğun düşünuyorum . Bu benim kendi fikrim . Belki de nişanlılıkta şimdiden kestiremiyorum .
Güvenebileceğim bir adam çıkmadı belki de o yüzden çıkmadım . KÖRÜKÖRÜNE bağlanmak istemedim .
Duygusal bir insan olsam da hep mantığım devreye girdi.
Benim sıkıntım hep olmayacak insanlardı . Mesala eğitim ,ya da mezhep ,ırk engeline takıldım hep bunlar benim zaten evlenemeyeceğim kişilerdi boşuna umut vermenin , şans vermenin alemi yoktur diye düşündüm .

Hep daha iyisi diye değil .. Dürüst , kadına değer verebilecek adamlarla karşılaşmadığım içindir belki de.... Hoşlandığım olsaydı inanın şans verirdim .

Bu kadar da iddia ediyorum, o ideal dediğiniz bayan tipi son 2 yıldır hiç revaçta değil.

Artık erkekler, yeri gelince bara giden, yeri gelince çoook şık giyinip sosyal çevresi olan, adama tekmeyi vurabilecek kadar özgüvenli kadınları tercih ediyorlar.

Valla ben onların yalancısıyım :1:

Bu kadar da iddia ediyorum, o ideal dediğiniz bayan tipi son 2 yıldır hiç revaçta değil.

Artık erkekler, yeri gelince bara giden, yeri gelince çoook şık giyinip sosyal çevresi olan, adama tekmeyi vurabilecek kadar özgüvenli kadınları tercih ediyorlar.

Valla ben onların yalancısıyım :1:

Zaten sosyal çevresi olan birisiyim . Çokta şık giyinirim.
Adama tekmeyi atmasını da bilirim ama

bara gitmek mesele değil .. Konuyu saptırmak istemem ama o konu çok başka .. tabi herkesin çevresi faklı o konuda iddia edemem .

İdeal bayan tipi demedim . Kendi ideallerimden bahsettim zaten .

Gayet revaçtayım aslında tek şikayetim kafa dengi insan , aileme ,mantığıma ,çevreme uygun erkek gelmemesiyidi. Yanlış anlaşılmasın B) Herkes bir alınganlıkta .

Son düzenleme:
ciddi düşünüp bir ilişkiye başlamak mantıklı gelmiyo bana
yani çoğu insana göre doğru olan o ama kendi aklıma mantığıma oturtmadım,oturtamadım bu düşünceyi..
insan önce tanır,sever,daha çok tanır,aşık olur,ulan kaşına gözüne-ne de güzel olur senden bebelerim der:) ,biraz daha tanır,artılarını eksilerini görür ve o insanla ciddi birşeyler düşünmeye başlar
öteki türlü başlar başlamaz o niyetle olunca hayal kırıklığının bini bir para...karşıdaki insanı kendi kalıplarına sokmaya çalışmak,yola o amaçla girildiği için bazı kötü taraflarını sümenaltı etmek de cabası...

kelebekim35, sizi anlıyorum, yoksa biz sizinle aynı havayımı solukluyoruz...:5: ben de bu zaman da genç olmuş olsaydım sizin gibi olurdum... '' Sevmek eskidenmiş...'' :37:

Son düzenleme:
Çok kasıntısınız.

Yok yok yanlış anlamayın bu olaylara karşı diyorum:1:.
Bazen oluruna bırakmak lazım. Sizin olay cidden armut, üzüm, sap üçlüsüne dönmüş.
Yani tabii kader, alınyazısı ama bu şekilde bakarsanız daha çok yalnız kalırsınız gibime geliyo.
Ben ilk elini tutanla evlenenleri pardon evlenebilenleri seçilmiş insanlar olarak görüyorum:53:
Belirli sınırlarını koruyarak insanları hayatınıza alırsanız çok çok fazla ciddiye almadan insanları daha iyi gözlemler, tanır, tecrübe edinirsiniz.
Böyle aileme uymuyo, statüsü, tipi derseniz ilk kafanızdaki tipi hayatınıza ciddi bir bakış açısıyla sokar üzülmenin dibini görebilirsiniz.
Ben de siz gibi düşünürdüm ama yanıldığımı farkettim. Daha adamı tanımadan ucunda evlilik olsun mantığıyla ilerlemiyo en güzeli gidişata göre yön vermek. Kendinizi ne kadar korursanız okadar pürüz çıkar.

Hem aşk ideal falan tanımıyo.

Zaten sosyal çevresi olan birisiyim . Çokta şık giyinirim.
Adama tekmeyi atmasını da bilirim ama

bara gitmek mesele değil .. Konuyu saptırmak istemem ama o konu çok başka .. tabi herkesin çevresi faklı o konuda iddia edemem .

İdeal bayan tipi demedim . Kendi ideallerimden bahsettim zaten .

Gayet revaçtayım aslında tek şikayetim kafa dengi insan , aileme ,mantığıma ,çevreme uygun erkek gelmemesiyidi. Yanlış anlaşılmasın B) Herkes bir alınganlıkta .

Dediğim gibi biriyseniz neden sert çıktınız ki, ben olsam beni anlatmış der beğenirdim :16:

Anlatmaya çalıştıgım şey sizin kötü giyinmeniz şimdiki kadınların güzel giyinmesi değildi. Şöyle anlatayım, hanım hanımcık kız nedir?

Derli toplu oturmasını kalkmasını bilen,bagırarak kahkaha atmayan,
biraz daha mutaasıp
kıyafetlerinde ölçülü
nispeten daha sessiz
sosyal çevresinde erkek arkadaşları çok olmayan olsada çok samimi olmayan
vs vs vs benim aklıma bunlar geliyor hanım hanımcık diyince

Ama şimdiki erkekler tabii herkesin çevresindekiler farklı, daha farklı bayan arıyorlar,
daha deli dolu daha herkesin baktıgı,
birlikte olmaya imrendiği,
kıyafetleriyle görüşleriyle insanları etkileyen(açık giyinmek değil kastım)
Daha özgüvenli,
bara da giderim çocukta bakarım havasında bayanlar...

Ama dedim ya benim çevrem bu sizinki farklıdır elbette. hatta benim doğrum bu da demedim, çevrem bu dedim :34:

Neyse zaten pek revaçtaymışsınız neden dert ettiniz anlamadım, sıkıntı yok o kadar erkek içinde bulursunuz birini :ssz:

Dediğim gibi biriyseniz neden sert çıktınız ki, ben olsam beni anlatmış der beğenirdim :16:

Anlatmaya çalıştıgım şey sizin kötü giyinmeniz şimdiki kadınların güzel giyinmesi değildi. Şöyle anlatayım, hanım hanımcık kız nedir?

Derli toplu oturmasını kalkmasını bilen,bagırarak kahkaha atmayan,
biraz daha mutaasıp
kıyafetlerinde ölçülü
nispeten daha sessiz
sosyal çevresinde erkek arkadaşları çok olmayan olsada çok samimi olmayan
vs vs vs benim aklıma bunlar geliyor hanım hanımcık diyince

Ama şimdiki erkekler tabii herkesin çevresindekiler farklı, daha farklı bayan arıyorlar,
daha deli dolu daha herkesin baktıgı,
birlikte olmaya imrendiği,
kıyafetleriyle görüşleriyle insanları etkileyen(açık giyinmek değil kastım)
Daha özgüvenli,
bara da giderim çocukta bakarım havasında bayanlar...

Ama dedim ya benim çevrem bu sizinki farklıdır elbette. hatta benim doğrum bu da demedim, çevrem bu dedim :34:

Neyse zaten pek revaçtaymışsınız neden dert ettiniz anlamadım, sıkıntı yok o kadar erkek içinde bulursunuz birini :ssz:

Aa sonda beni anlatmışsın Fotosentez:52::17:

Şaka bi'yana cidden öyle birine daha baştan çoook ciddi düşünüyorum izlenimi verirseniz direk itici oluyo, evlilik meraklısı gibi algılanıyo. Aslında her kadının başta sizin gibi idealleri vardır ya da hayal diyeyim (ilk elini tutanla evlenmek gibi) ta kiiiiiii yalnız kaldığını görene kadardır bunlar. Bazen plan yapmadan ilerlemek lazım.

Aa sonda beni anlatmışsın Fotosentez:52::17:

Şaka bi'yana cidden öyle birine daha baştan çoook ciddi düşünüyorum izlenimi verirseniz direk itici oluyo, evlilik meraklısı gibi algılanıyo. Aslında her kadının başta sizin gibi idealleri vardır ya da hayal diyeyim (ilk elini tutanla evlenmek gibi) ta kiiiiiii yalnız kaldığını görene kadardır bunlar. Bazen plan yapmadan ilerlemek lazım.

Dışadönük bir insan olmandan az çok tahmin etmiştim :16:

Ya cidden kötü anlamda yazmıyorum hiçbir yazımı.:31:

Kaldı ki bayanan düşlediği yaptıgı şeyde güzel, ama bayanlar eski bayan gibi olmaya çalışıyor ancak erkekler eski erkek değil artık. Beklentiler farklı istekler farklı, bir örnek vereyim, eskiden yemek yapmak gerekmiş temizlik bilmek gerekmiş bayanlardan bunlar beklenirmiş, geçen konuşuyoruz bir erkek arkadaşla ne dedi inanmazsın!

Benim karım iş miş yapmasa da olur, birlikte yaparız yeterki o aynı kalsın! Kızıda görsen mümkün değil demezsin yaaa bu kız evlenir diye. Hani yumurta kırmış mıdır dersen belki küçükken derim o derece :33:

Bu akşam erkek arkadaşımla konuşuyoruz, ya dedi yarın kurban kesilecek ya, onları ilerde kendi evimiz olunca nasıl ayıklayacağız falan dedi, aaaaa dedim ben balığı bile ayıklayamam, (cidden ayıklayamam, restorana gittiğimizde o balığı ayıklar önce bana verir, sonra kendisi yer) yok canım ya sen dert etme bunları, bagış yaparız olmadı getirmeyiz eve dedi! Oysa benim annem çok utanır benim iş bilmememle, ayıplanacağımı düşünür.:6:

Ha iyi birşey de değil yani, ama naparsın herşey değişti, elini tutmuyorsun ama o senin kimseye tutturmadıgın eli hakedecek kaç erkek var?

Vardır elbette de zor ya, neyse inşallah herkes kendine uygun istediği sevgiliyi eşi bulur :16:

benim de anlatmak istediğim bu zaten .. Yapım böyle napayım. Böyle yetiştim . Korktum kaçtım ,kastım .
öpüşmenin çok ileri safhada bir şey olduğun düşünuyorum . Bu benim kendi fikrim . Belki de nişanlılıkta şimdiden kestiremiyorum .
Güvenebileceğim bir adam çıkmadı belki de o yüzden çıkmadım . KÖRÜKÖRÜNE bağlanmak istemedim .
Duygusal bir insan olsam da hep mantığım devreye girdi.
Benim sıkıntım hep olmayacak insanlardı . Mesala eğitim ,ya da mezhep ,ırk engeline takıldım hep bunlar benim zaten evlenemeyeceğim kişilerdi boşuna umut vermenin , şans vermenin alemi yoktur diye düşündüm .

Hep daha iyisi diye değil .. Dürüst , kadına değer verebilecek adamlarla karşılaşmadığım içindir belki de.... Hoşlandığım olsaydı inanın şans verirdim .

oğlak burcu musun sen bakimm?

Sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum emin olun tek fark ben 22 yaşındayım.
Ailelerimiz, yaşantımız uyumlu olsun diye diye istediğim kişilere dahi şans vermeyen biriyim.
Ne yalan söyleyeyim içim almıyor. Huzursuz oluyorum.
Bana gelen kişiler de populer dikkat çeken rahat görünen tipler.
İnsan ister istemez acaba diyor.
Kızlardan oluşan bir grubum var alkol hiç bi şekilde kullanmıyorum ve çok soğuğum. Kısacası populer biri değilim.
Ama bulunduğum ortamda dikkat çekerim.
Emin olun bazı şeyler sıcakkanlı veya mesafeli olmana bakmıyor. Ugraşmaz, aldatır denilen kişiler kendisine taban tabana zıt biri için neler neler yapıyorlar..
Çok fazla uzaklaştırmayın kendinizden. Tanıyın, illa sevgili olacaksınız diye bir şey yok.
İlk izlenimle red ettiğinizde anlaşabileceğiniz kişileri de kaçırabilirsiniz.:)

bana kalırsa ilişkini mükemmel şekilde devam ettirebiliceğin birini arıyorsun. güzel bi düşünce. fakat mükemmel olmuyor beklediğimiz gibi olmuyor maalesef. fazla mükemmelliyetçi olmamakta fayda var.

bana kalırsa ilişkini mükemmel şekilde devam ettirebiliceğin birini arıyorsun. güzel bi düşünce. fakat mükemmel olmuyor beklediğimiz gibi olmuyor maalesef. fazla mükemmelliyetçi olmamakta fayda var.

Teşekkür ederim sanırım öyle ama bir adım bile atacağım insan olsa .. Kalbimi açabileceğim insan olsundu beklentim . Hep bir sert engeller kendimden ve karşı taraftan kaynaklanmyan kaynaklar belirtmek istediğim

Çok kasıntısınız.

Yok yok yanlış anlamayın bu olaylara karşı diyorum:1:.
Bazen oluruna bırakmak lazım. Sizin olay cidden armut, üzüm, sap üçlüsüne dönmüş.
Yani tabii kader, alınyazısı ama bu şekilde bakarsanız daha çok yalnız kalırsınız gibime geliyo.
Ben ilk elini tutanla evlenenleri pardon evlenebilenleri seçilmiş insanlar olarak görüyorum:53:
Belirli sınırlarını koruyarak insanları hayatınıza alırsanız çok çok fazla ciddiye almadan insanları daha iyi gözlemler, tanır, tecrübe edinirsiniz.
Böyle aileme uymuyo, statüsü, tipi derseniz ilk kafanızdaki tipi hayatınıza ciddi bir bakış açısıyla sokar üzülmenin dibini görebilirsiniz.
Ben de siz gibi düşünürdüm ama yanıldığımı farkettim. Daha adamı tanımadan ucunda evlilik olsun mantığıyla ilerlemiyo en güzeli gidişata göre yön vermek. Kendinizi ne kadar korursanız okadar pürüz çıkar.

Hem aşk ideal falan tanımıyo.

Keşke ilk cümlenizde kalıba sokmasaydınız . O tanıma hiç uymuyorum çünkü gerçekten tanısanız .

inanın maddi durum , tip , statü değil .. .. Ama inanın hep sert engellere rastladım . Mezhep farklılığından dolayı suyun üstünden belli bir durumda ...
statü konusunda hadi dedim .. adam o kadar kaba davrandı ki .. kendimi cinsel obje olarak hissettirdi
mezhep zaten ilerisini yokuşa sokan durumlar olacak
ırk gelince o konuyu tartışmaya gerek yok hiç açmıyorum
İNANIN HEPSİNİN FİKRİNİ ALDIM AMA OLMUYOR ... Ben boşa vakit geçirmeyi sevmeyen biriyim .
Her duruma katlanırım bahane etmem ama bu durumları yaşadığım için engellerim .Karşıma yanlış insanlar çıkmasından kaynaklandı belki de...

siz hiç birinizin sağ diğerinizin sol görüşlü olduğu biriyle ne kadar ilerleyebilirsiniz ki ?
sonradan üzülmektense hiç başlamamak daha iyi diyorum .. kimse yıpranmasın dile
normal sıradan insanlar istediğim ...

Back
X