Bilinçaltımızın bedenimiz üzerinde çok büyük etkisi var. Bedenimizi sevmediğimizde kendimizi sevmiyoruz aslında. Bu da bilinçaltımıza yıkıcı düşünce olarak geliyor. Yediğimiz besinlerden çıkarıyoruz kendi sevgisizliğimizi.. İdeal bedende olan halimizi bilincimizde resmedip o bedeni sevdiğimizde şuan kilolu olan bedenimizdeki misafirlerimiz bizi terk edecektir. Besinlerimize niyeti bizler yüklüyoruz. Ekmek kilo aldırır düşüncesi evet yediğimiz zaman bize kilo aldırır. Ama ne yersem yiyim benim metabolizmam harika çalışıyor ve yediğim hiçbir şey bana kilo aldırmıyor. Bedenimin beslenmeye ihtiyacı var ve o sebepten yiyorum düşüncesini inanca çevirdiğimizde bedenimizde olan misafirlerimiz ( kilo ) bedenimizi terk edecektir. Karşılıklı konuşurken " ayy onu yeme çok kalorili " yıkıcı cümlesine cevaben " hayır ona bedenimin ihtiyacı var, miktarı çok olmadığı sürece bana hiçbir zararı yok " demeliyiz. Bu şekilde biz de bilinçaltımıza kodlama yapabiliriz. Sürekli tekrar etmek eski yıkıcı düşüncelerin bilinçaltımızdan gitmesine sebep olur ve bu da istediğimiz bir şey. Yıkıcı her sözü mutlaka yapıcı bir cümleyle değiştirmeliyiz. yemek yemeyi sevdiğimiz sürece kilo alırız. yemek sadece bedenimizin beslenmesi için bize enerji sağlaması için gerekli. sevmek zorunda değiliz. bedenimizin ihtiyacı doğrultusunda beslendiğimizde o zaman ideal bedende ömür boyu yaşarız. Ben bu bilinçaltı yöntemine başlayalı henüz 2 ay oldu. Kilo verip vermediğimi tartılmadığım için bilmiyorum. Ama artık ideal bedende olan resmimi gözlerimin önünde canlandırabiliyorum. Yediğimiz besinlerin sonuçlarını bizler yapıyoruz, onlara ne niyet yüklediysek onlar da bize o niyetle geri dönüyor.. Sevgi ve şükranla...