Tabi açıktan örgüne geçiş oluyor canım. Maliye mezunları da kaymakam olabilir ayrıca.
Tamam canım çok teşekkür ederim herşeyi cevapladın sağol
Rica ederim canım bildiğim bir konu olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
Selam.. İnternet paketim bitti, giremedim evde de olmadığımdan.. Ve giremediğim sürede ders de çalışmadımbir de avukatlık sınavı geliyormuş önümüzdeki yaz, motivasyonumu kaybettim, stajımı yaparım sınav gelmeden öyle girerim sınava dedim ama kararsızım, bir karar verip artık çalışmalıyımmm:/
Kızlaaar nerdesiniz sesiniz soluğunuz kesildi... Hepiniz mi ders çalışıyorsunuz bu ne azim.
Hakime adayımız yok mu hiç ya Hû?!
Hadi hanımlar, gri işlemeli cübbelerimizi giyeceğiz kısmetse, zor bir sınav değil..
merhaba sevgili Sottile ben hukuk 3 e geçtim sizi görünce benimde ders çalışasım geldi sence ben sınava şimdiden hazırlanmalı mıyım yoksa okulu bitirdikten sonra mı hazırlanayım ayrıca avukatlık sınavı da geliyormuş napsam bilemedim...
Elbette şimdiden hazırlanmaya başlarsan sınavın kemiğini oturtmuş olursun..
Bir sıfırdan çalışmaya başlamak var bir de tekrar niteliğinde çalışmak var..
Önerim tabii ki de şimdiden çalışmaya başlaman olacak, mezun olduğunda çook rahat bir şekilde girmiş olursun sınava.. (;
teşekkürler cevabın için :) ben daha çok adli yargıyı istiyorum inşallah test kitabı alayım o zaman hangi yayını önerirsin peki anayasa medeni boçlar ceza için ben de aranıza katılımış olurum böylece :)
Savaş yayınevi olabilir, Justice olabilir yeni konu anlatım seti çıkarıyor, Murat`ın konu anlatımlı kaynağı olabilir..
Konu anlatım olarak tek kaynak yeterli, soru bankasına ağırlık vermelisin sonraki aşamalarda canım ve çıkmış soruları mutlaka edinmelisin.. (; Toplamda 3 kaynak yeterli sınava yakın hazırlanma sürecinde..
Ancak senin epey vaktin var, çok daha fazlasını çözerek sistemi kendinde daha güzel oturtabilirsin.. (;
teşekkürler bilgiler için öncelikle :) konu anlatımı almama gerek var mı ders kitapları yeterli olmaz mı peki?? soru bankası kesin alacağım ama bu gidişle ..kendime öncelikle bir plan yaparım önce okul derslerine öncelik vereyim arta kalan vakte soru çözmeye ayırayım yapabilirsem inşallah güzel olur :))
Rica ederim.. (;
Elbette güzel olur, şimdiden çalışmaya başlamak birçok kişinin önüne geçirecektir seni.. (;
Ders kitapların da yeterli olabilir elbet ama bi konu anlatım kaynağı fena olmaz, konu arkalarında soruları oluyor, pekiştirmek adına çok daha verimli olacaktır diye düşünüyorum..
Bir konu üzerinde 3 dikiş gideceğini düşün, çok daha kalıcı olacaktır.. (;
Konu anlatımına biraz daha özen göster derim, onların şimdiden yerleşmesi işini daha da kolaylaştıracaktır çünkü.. (;
Konuyu 2-3 kez çalış demiyorum, hakikaten verimli çalış-algıla diyorum.. Sonra da soru çözmeye başlarsın.. (;
haklısın ...bayram dönüşü murat yayınlarının setini almayı planlıyorum burdan haber ederim gene..bir konuyu hem hocadan dinlerim hem ders kitabından hemde konu anlatımından okur ardından da soru çözersem aklıda kalır inşallah üstesinden geliriz şu sınavın :)sen nasıl çalışıyorsun peki ayrıca sınavın ne zaman ??
Elbetteki o şekilde çalışabilirsen inan son sene sadece güncel mevzuata bakıp soru çözmen kalır..
Çok da seri olursun..
Ben bir hukuğu bitirip arkasından sorularını çözüyorum..
Konu anlatımından ve Themisi çözüyorum..
Çıkmış soruları en sona bırakıyorum.. (;
Sottile; merhaba canim. Ben de uzun zamandir yazamadim buraya. Yorumlarina ihtiyacim var.
Bu aralar hic iyi degilim. Kpss'den akla hayale gelmeyecek kadar dusuk puan aldim. Gecen sene hic hazir olmadan girmistim ve berbat gecti sinav demistim. Ondan bile cok dusuk geldi. Saniyorum kaydirma falan yaptim. Baska turlu ihtimal yok cunku o kadar dusuk gelmesine.
Ailemle de aram zaten cok kotu. Bir de bu uzerine eklenmesin diye yalan soyledim. Baska carem yoktu. Yuksek soyledim puanlarimi.
Ozetle; zaten cok istiyordum idari hakimligi ama su an oyle bir durumdayim ki baska sansim kalmadi zaten bunu kazanmaktan baska.
Ama bu sinava hazirlanan, kazanan falan kimle konustuysam moralim bozuldu. Kimse ilk girisinde kazanamiyormus, insanlar yillarca her seyi birakip sirf bu sinava calisiyormus, 3 ay calismakla imkansizmis falan...
Daha once belirtmistim. Programim soyle: tum hukuklari Muratin konu anlatimli kitabindan soyle guzelce yalayip yutmayi dusunuyorum. Sonrasinda da Muratin yaprak testlerini, muratin cozumlu soru kitabini, donusumun cozumlu kitabini ve kendi dersanemin kaynagini (yukselis yayinlari) bitirmeyi dusunuyorum. Iktisattan zeynel dinler. Maliyeden de yine kendi hocamin gazi yayinlarindan bir konu anlatimli bir cozumlu soru bankasi olmak uzere iki kitabini bitirmeyi dusunuyorum. Genel kultur genel yetenek kismini henuz dusunmedim. Vaktim kalirsa baska soru bankalari da cozecegim once sunlar bitsin.
Tarafsiz bir gozle bakinca, sence bunlarla idari yargi hakimligi kazanilir mi bunlara hakkini vererek calissam?
Bir yanim bosa hayal kurma diyor, bir yanim da baska caren yok mecbur calisacaksin diyor.
Cok kotuyum destege ihtiyacim var.((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?