- 3 Temmuz 2009
- 3.389
- 729
- 398
Aynen öyle ya. Benim erkek arkadaşım maliye mezunu ve çok isteyerek tercih etmiş. Uzun zamandır da hayallerini süslüyor hesap uzmanı olacağım diye ölüyordu çocuk. (Eskiden hesap uzmanlığı vardı, şimdi vergi müfettişliği oldu. Tabi çok fark var ikisi arasında artık ama.) Mayıstaki sınav için o kadar çok çalıştı ki, bana sadece gece yatarken mesaj atıyordu. Çok şükür kazandı ama o kadar morali bozuldu ki son sınav ilanını görünce. Hem test olacak, hem puan 75e düştü, hem 2000 kişi alınacak. Bizimki toplam 16 saat süren bir yazılı sınavla kazandı. Düşünsene iktisattaki grafikleri falan kendi ellerinle çiziyorsun. Aradaki farka bak... Ben eşek gibi boşuna çalışmışım diyor ve haklı da bence. Bize vurmuyor kısacası böyle şans. :)Sistem içerisinde sistem..
ÖSYM de şaşıp kalacak yakında, hangi sınavda nasıl alım yapıyorduk acaba, diye.. (
Test olduysa çok çok basitleştirmişler demektir..
Biz girecek olsak baba gibi yazılıya denk geliriz..
Kısmet bakalım, hakkımızda hayırlısı..
kızlar bende katıldım aranıza :) okudum yorumlarıda umarım herkesın gonlune göre olur her şey ve hak eden kazanır bende bır ıkı gun oldu calışmaya baslayalı anayasadan basladım pegeme gıtmstım konu anlatımlı kıtaplarımdan çalışıyorum bır de themısın 2 cıltlık calışma kıtabını almayı düşünüyorum ne dersınız ?
Themis hakkında herkes çok iyi şeyler söylüyor ama ben asla yanaşmam şahsen. Kpss dersanemdeki hukuk hocalarımın hepsi alanında çok iyi hocalar, hepsi akademisyen. Ve çok güvenirim tavsiyelerine. Bize themisten kesinlikle uzak durmamız gerektiği söylendi hep. O yüzden yanaşmıyorum. Ben de biraz inceledim sevmedim. Lüzumsuz ayrıntılarla dolu falan. Sen bilirsin yine de.