Hayır Ya Hû ama senin programına göre de oldukça fazla zaman ayırıyor durumundayım..
Misal Anayasaya fazla ama 1 hafta..
Tarihe 1 hafta, Medeniye 1 hafta gibi..
Ben geçen yıl hiç çalışmadığım için konu oturtmam gerek..
Sonrasında hiç konulara dönmeden full soru bankası..
-da sen neden pasif oldun şimdi.. :/
Ben de bugün ayrıntılı bir program yaptım. Hukuk için toplam 22 gün oldu ayırdığım programa göre. Hepsinden Murat konu anlatımlı kitaptan çalışma+dersanemin hukuk soru bankası (yükseliş)+ dönüşüm+Murat yaprak testler+Murat çözümlü soru bankası. İnşallah bunlar biterse farklı kaynaklardan da çözerim. Bir de maliye ve iktisat var. Onlara da zaman ayırmam gerek. Mikro iktisatım iyi değil benim.
Dün ceza aldım bu arada. Evli bir adamla ilişkisi olan bir hanım kıza hakaretvari bir kelime kullanmıştım da...
Ya ne bileyim biz sadece hukuk goruyoruz baska hicbir sey gormuyoruz o yuzden iyi ders calisan bir hukukcu gercekten iyi yetisir ama iibf yi bilemiyorum
Nasil zor mu iibf den cikip hakim olmak?
Bence daha kolay iibf mezunu olup da İDARi YARGI HAKİMİ olmak. Ayıptır söylemesi çatır çatır maliye bilgim var.
Vergi konusuna da özel ilgi duyuyorum. Vergi davalarına bakmak da hayallerimi süslüyor. Ben verimli şekilde çalışan herkesin hukuk yapabileceğini düşünüyorum. Ama maliye, iktisat için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hukuk mezunları çok zorlanıyor. Çok arkadaşım var hukukçu, oradan biliyorum.
Bu arada, tarafsız konuşuyorum. Kısmetse beş yıl sonra hukuk mezunu olacak biri olarak konuşuyorum. Yalnızca iibf penceresinden bakarak yapmadım yani bu yorumu.
Amin inşallah :) ama hukuk olmazsa mutlaka iibfye gidecem hakim olmak için. konu falanda açtımama yanıt gelmedi. sence hangi iibf bölümü daha iyi hangi bölümü yazıyım sence hakimlik için ? en çok hukuk derslerini hangi bölümler veriyor ?
Ben sana şöyle özetleyeyim durumu. Kamuya en çok alım yapılan bölümler işletme, iktisat ve maliye. En çok hukuk dersleri veren bölüm de maliye. Ki bana kalırsa en kaliteli ve en avantajlı bölüm de maliye. Şimdiki aklım olsa kesinlikle maliye yazardım. Her bölüm bir derse ağırlık veriyor. Mesela; işletme mezunlarının muhasebesi iyi olur. İktisat mezunlarının iktisat ve maliyesi iyi olur. Ama maliye mezunlarının hem hukuk, hem muhasebe, hem maliye dersleri iyi olur. Hepsini ağırlıklı olarak görüyorlar.
Kamu yönetimi de diğer bölümlere nazaran daha çok hukuk görüyor. Ama bence kaymakamlık için avantajlı kamu yönetimi. Bir de kpssde daha fazla dersten sorumlu olacaksın.
Bu saydıklarımdan hepsini yazabilirsin bence. Ama uzak durman gereken bölümler kesinlikle ekonometri ve çalışma ekonomisi bence. Ekonometri çok ağır bir bölüm. Ve kamuda fazla yer verilmiyor. Çalışma ekonomisi de iibf nin en kolay bölümü. Yukarıda bahsettim ya her bölüm bir derse ağırlık verir diye. Hah işte Çalışma ekonomisinde hepsinden görüyorsun ama azar azar görüyorsun. Hiçbiri konusunda çok iyi olamıyorsun.
Bence sadece idari hakimlik düşünerek bölüm yazma. Büyük ihtimalle okula başlayınca müfettişlikler falan hayallerini süslemeye başlayacak.
O yüzden kpss yönünü de düşün yazacağın bölümün.
bende dusunuyorum ıdarı hakımlık hemde a grubu olarak gelir uzmanı ve inşallah puan iyi gelirse müfetişliğe hazırlacagım inşallah
Ne kadar enteresan bir hedef koymuşsun önüne.
Gelir uzmanlığı nerdeeee, idari hakimlik nerde.
Allah gönlüne göre versin. Gel sen de katıl bize, idari yargı çalışalım.