• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdari Yargı`ya birlikte hazırlanıyoruz kızlar haydi!

Ben Altın Seri almıştım çıkmış sorular için canım, Nohutçu yeni kanunlara göre güncellemişti cevapları..
İki cilt, özel hukuk ve kamu hukuku olarak..
O sebepten çıkmışlar için farklı bir kaynak bakmamıştım, dönüşümden habersizim anlayacağın.. (:

Ama o sadece hakimlik sınavı için değil mi? Dönüşümde aşağı yukarı tüm kurumların çıkmış soruları var. Sayıştay, Anayasa Mahkemesi Raportör Yardımcılığı sınavı vs.. (Bunu da hayal ettim bir dönem ama hakimlikten çok daha zor bir sınav olduğu için vazgeçtim hemen. :) )
Dönüşüm de çok iyidir canım bak derim ona da.

Ama o sadece hakimlik sınavı için değil mi? Dönüşümde aşağı yukarı tüm kurumların çıkmış soruları var. Sayıştay, Anayasa Mahkemesi Raportör Yardımcılığı sınavı vs.. (Bunu da hayal ettim bir dönem ama hakimlikten çok daha zor bir sınav olduğu için vazgeçtim hemen. :) )
Dönüşüm de çok iyidir canım bak derim ona da.

Hayır canım sadece hakimlik değil, zaten çözümlü de değil, doğru şıkları var yalnızca, açıklaması yok ancak güncel mevzuata göre..
KPSS, Kaymakamlık, Adli-İdari Hakimlik, Maliye Bakanlığı, Müfettişlik, Denetmenlik, Uzmanlık, TODAİE, Kariyer Sınavlarında çıkmış soruların tamamını kapsıyor bahsettiğim Altın Seri.. (;
Elimdekileri eriyetim de ahh, geriye almam gereken kitaplar kalsın.. (:

Hayır canım sadece hakimlik değil, zaten çözümlü de değil, doğru şıkları var yalnızca, açıklaması yok ancak güncel mevzuata göre..
KPSS, Kaymakamlık, Adli-İdari Hakimlik, Maliye Bakanlığı, Müfettişlik, Denetmenlik, Uzmanlık, TODAİE, Kariyer Sınavlarında çıkmış soruların tamamını kapsıyor bahsettiğim Altın Seri.. (;
Elimdekileri eriyetim de ahh, geriye almam gereken kitaplar kalsın.. (:

Dönüşüm de yanlış hatırlamıyorsam hakimlik hariç tüm kurumların ve kpss sorularından ibaret. Ama ayrıntılı çözümleri var. Benim kpss için konu çalışmayıp yalnızca oradaki soruları çözerek hallettiğim hukuk dersleri var. Bence çözümlü soru çok önemli. Elindekini bitirince inşallah buna da dönme fırsatın olur arkadaşım.
Bu arada, daha önce sınava girdim demişsin. Sakıncası yoksa kaç aldığını söyleyebilir misin? Bu konuda bir araştırma yapıyorum da. :)

Araştırmadan kastımı da şöyle söyleyeyim de puanın düşükse söylemekten çekinme. :)
Erkek arkadaşımın bir arkadaşı kazandı ve göreve başladı. Fakat çocuğun yanlış olmasın 3. girişi falan. İlk girişinde epey düşük bir puan almış. 40 küsür. Ve çok değil 1 hafta sonra az önceki mesajımda bahsettiğim Anayasa Mahkemesi Raportör Yardımcılığının sınavını kazanıp mülakatta elenmiş. Ki kendisi idari hakimlikten çok daha zor bir sınavdır.
Onun bu durumundan yola çıkarak biraz araştırdık, istisnalar var tabi ama idari hakimlik sınavını ilk girişte kazanamıyor insanlar. Artık lanetli midir nedir. :27:
Erkek arkadaşım hukuk çalışmayı sevmediği için öylesine girmişti ve 4 puanla kaçırmıştı mülakata kalmayı. Kazanan arkadaşının yorumu, bir kez daha girersen Türkiye 1. si olursun o halde olmuştu. :1:
O yüzden merak ettim ilk girişinde kaç puan aldığını.

Araştırmadan kastımı da şöyle söyleyeyim de puanın düşükse söylemekten çekinme. :)
Erkek arkadaşımın bir arkadaşı kazandı ve göreve başladı. Fakat çocuğun yanlış olmasın 3. girişi falan. İlk girişinde epey düşük bir puan almış. 40 küsür. Ve çok değil 1 hafta sonra az önceki mesajımda bahsettiğim Anayasa Mahkemesi Raportör Yardımcılığının sınavını kazanıp mülakatta elenmiş. Ki kendisi idari hakimlikten çok daha zor bir sınavdır.
Onun bu durumundan yola çıkarak biraz araştırdık, istisnalar var tabi ama idari hakimlik sınavını ilk girişte kazanamıyor insanlar. Artık lanetli midir nedir. :27:
Erkek arkadaşım hukuk çalışmayı sevmediği için öylesine girmişti ve 4 puanla kaçırmıştı mülakata kalmayı. Kazanan arkadaşının yorumu, bir kez daha girersen Türkiye 1. si olursun o halde olmuştu. :1:
O yüzden merak ettim ilk girişinde kaç puan aldığını.

Ben 73 ile kapattım ama maalesef alım 80küsürle kapattı..
Elimden geleni yapacağım bu sene, umarım başarılı olabiliriz.. :31:
Mülakata giden arkadaşlarım oldu ama neticelerden haberdar değilim..
İlk girişte mülakattan da almayabilirler gibime geliyor ama nasip işte, hiç belli olmaz.. (:

Ben 73 ile kapattım ama maalesef alım 80küsürle kapattı..
Elimden geleni yapacağım bu sene, umarım başarılı olabiliriz.. :31:
Mülakata giden arkadaşlarım oldu ama neticelerden haberdar değilim..
İlk girişte mülakattan da almayabilirler gibime geliyor ama nasip işte, hiç belli olmaz.. (:

O da var tabi. Ciddi manada torpil dönüyor Adalet Bakanlığında. Önce bi kazansak onu sonra düşünmek istiyorum. :)
Ben ramazan dolayısıyla biraz oyalandım ve KPSS nin yorgunluğunu yeni atıyorum üzerimden ama artık başlamayı düşünüyorum. Anayasa ile başlamayı düşünüyorum. Murat'ın konu anlatımlı kitabından başlayacağım. İstersen program yapalım. Olur mu?

Dönüşüm de yanlış hatırlamıyorsam hakimlik hariç tüm kurumların ve kpss sorularından ibaret. Ama ayrıntılı çözümleri var. Benim kpss için konu çalışmayıp yalnızca oradaki soruları çözerek hallettiğim hukuk dersleri var. Bence çözümlü soru çok önemli. Elindekini bitirince inşallah buna da dönme fırsatın olur arkadaşım.
Bu arada, daha önce sınava girdim demişsin. Sakıncası yoksa kaç aldığını söyleyebilir misin? Bu konuda bir araştırma yapıyorum da. :)

Elimde 2-3 tane çözümlü kaynak var canım, çıkmış sorulara gelene kadar oturtamazsam kendimden şüphe ederim zaten.. :27:
Umarım tüm kaynakları oturtarak çözebiliriz.. (;
Bu msjını daha sonra gördüm.. :17:

O da var tabi. Ciddi manada torpil dönüyor Adalet Bakanlığında. Önce bi kazansak onu sonra düşünmek istiyorum. :)
Ben ramazan dolayısıyla biraz oyalandım ve KPSS nin yorgunluğunu yeni atıyorum üzerimden ama artık başlamayı düşünüyorum. Anayasa ile başlamayı düşünüyorum. Murat'ın konu anlatımlı kitabından başlayacağım. İstersen program yapalım. Olur mu?

Torpile gelene kadar önce puanımızı alıp oraya girmemiz gerek, torpili sonra düşünelim.. :51:
Evet program hazıryacağım inşAllah canım, ben de Anayasa ile başlamayı düşünüyorum birlikte konuşur çalışırken sıkmayacak şekilde programımızı hazırlarız..
Tüm konular için konu çalışma süresi olarak 1 hafta ayıracağım, dershanede o şekilde ilerlemiştik..
İçeriği zengin olanlara maximum 2 hafta veririm..
Sonradan dönmektense sindire sindire oturtmamız en mantıklısı gibi geliyor..
O hafta içerisinde kaynakların biri biter zaten, tekrarlanan derse göre.. :31:

Torpile gelene kadar önce puanımızı alıp oraya girmemiz gerek, torpili sonra düşünelim.. :51:
Evet program hazıryacağım inşAllah canım, ben de Anayasa ile başlamayı düşünüyorum birlikte konuşur çalışırken sıkmayacak şekilde programımızı hazırlarız..
Tüm konular için konu çalışma süresi olarak 1 hafta ayıracağım, dershanede o şekilde ilerlemiştik..
İçeriği zengin olanlara maximum 2 hafta veririm..
Sonradan dönmektense sindire sindire oturtmamız en mantıklısı gibi geliyor..
O hafta içerisinde kaynakların biri biter zaten, tekrarlanan derse göre.. :31:

Tüm konular derken? Yani tüm hukuklar+gk+gy+iktisat+maliye için mi bir hafta? Çok az değil mi canım ya? :26: Ben hukuktan her ders için bir gün ayırmayı düşünüyordum.

Biz hukukcular iibf mezunlarinin idari hakim olmasina sinir oluyoruz :33::33:
Saka bir yana imsallah kazanirsiniz :16:
Hukuk yonunuz saglam olsun lutfen :33:

Tüm konular derken? Yani tüm hukuklar+gk+gy+iktisat+maliye için mi bir hafta? Çok az değil mi canım ya? :26: Ben hukuktan her ders için bir gün ayırmayı düşünüyordum.

Hayır Ya Hû ama senin programına göre de oldukça fazla zaman ayırıyor durumundayım.. (:
Misal Anayasaya fazla ama 1 hafta..
Tarihe 1 hafta, Medeniye 1 hafta gibi..
Ben geçen yıl hiç çalışmadığım için konu oturtmam gerek.. :17:
Sonrasında hiç konulara dönmeden full soru bankası..

-da sen neden pasif oldun şimdi.. :/

Son düzenleme:
Biz hukukcular iibf mezunlarinin idari hakim olmasina sinir oluyoruz :33::33:
Saka bir yana imsallah kazanirsiniz :16:
Hukuk yonunuz saglam olsun lutfen :33:

İnşAllah hakeden, adil olabilen-olacak olan insanlar kazanır ve bizler de o insanlardan olabiliriz canım..
Hukuk yönümüz sağlam olmazsa kazanabilmemiz mümkün değil zaten.. :31:
Hukuk-İBF mezunu ayrımı bir yana, hakikaten adil ve o yükümlülüğün altından kalkabilecek insanlar olmalı..
Adalet keskin kılıç..

İnşAllah hakeden, adil olabilen-olacak olan insanlar kazanır ve bizler de o insanlardan olabiliriz canım..
Hukuk yönümüz sağlam olmazsa kazanabilmemiz mümkün değil zaten.. :31:
Hukuk-İBF mezunu ayrımı bir yana, hakikaten adil ve o yükümlülüğün altından kalkabilecek insanlar olmalı..
Adalet keskin kılıç..

Ya ne bileyim biz sadece hukuk goruyoruz baska hicbir sey gormuyoruz o yuzden iyi ders calisan bir hukukcu gercekten iyi yetisir ama iibf yi bilemiyorum :50:

Nasil zor mu iibf den cikip hakim olmak?

Ya ne bileyim biz sadece hukuk goruyoruz baska hicbir sey gormuyoruz o yuzden iyi ders calisan bir hukukcu gercekten iyi yetisir ama iibf yi bilemiyorum :50:

Nasil zor mu iibf den cikip hakim olmak?

Canım ben üniversitede 15 hukuk dersi aldım..
Ve çok da detaylı, kalıcı bir şekilde öğrendiğime inanıyorum..
İcra iflası günleriyle süreleriyle hatırlarım hala misal..
Veya bir vergi hukuku en iyi bildiğim hukuklardandır..
Ayrıca İdari Yargıda Maliye ve İktisat var, bizler de gayet teferruatlı aldık o dersleri..
Önyargın var gibi geldi sanki bu hususta biraz.. (:
Açıkçası ben ilk girdiğim sınavda hiç zorlanmadım üstelik çalışmadığım halde..
Ona rağmen 73 fena bir puan değil diye düşünüyorum.. (;

35 yok, hedefin mezun olur olmaz olmalı.. (;
Hedefi yüksek tutamayınca ucundan bile geçemiyoruz.. (:
O sebepten senin hedefin mezun olur olmak hakimlik! :13: :54:

Aynen ya :54: şaka yapıyorum canım tabiii :) ben hukukçu olamazsam iibfden hakim olmak için son şansıma kadar kullanmak için 35 dedim :) yoksa ben üniversiteye başlar başlamaz ingilizce hazırlık biter bitmez hukuk için çalışmalara başlayacağım inşallah :) İnşallah sende kazanırsın canım hak eden kazansın :) seninde hak ettiğine eminim. çalışma azmin isteğin bunu gösteriyor. Allah gönlüne göre versin canım inşallah bu yıl kazanırsın. geçen yılda 73 baya iyi bir not valla :) bu yıl mülakatta elenmezsen sınav senden kaçmaz olacak inşallah :) hukuk dersi almak yeterli hukuk mezunu olmaya gerek yok. adli yargıçlık değil sonuçta idari ve yeterli çalışan ve isteyen iibf'li için hak edilecek bir meslek bu.hukukçular sinir olmasın boş yere :54:

Aynen ya :54: şaka yapıyorum canım tabiii :) ben hukukçu olamazsam iibfden hakim olmak için son şansıma kadar kullanmak için 35 dedim :) yoksa ben üniversiteye başlar başlamaz ingilizce hazırlık biter bitmez hukuk için çalışmalara başlayacağım inşallah :) İnşallah sende kazanırsın canım hak eden kazansın :) seninde hak ettiğine eminim. çalışma azmin isteğin bunu gösteriyor. Allah gönlüne göre versin canım inşallah bu yıl kazanırsın. geçen yılda 73 baya iyi bir not valla :) bu yıl mülakatta elenmezsen sınav senden kaçmaz olacak inşallah :) hukuk dersi almak yeterli hukuk mezunu olmaya gerek yok. adli yargıçlık değil sonuçta idari ve yeterli çalışan ve isteyen iibf'li için hak edilecek bir meslek bu.hukukçular sinir olmasın boş yere :54:

Allah gönlüne göre versin canım, umarım hukuk kazanabilirsin.. (;
Umarım hakimliği de hakkını verecek insanlar kazanır.. (;

Allah gönlüne göre versin canım, umarım hukuk kazanabilirsin.. (;
Umarım hakimliği de hakkını verecek insanlar kazanır.. (;

Amin inşallah :) ama hukuk olmazsa mutlaka iibfye gidecem hakim olmak için. konu falanda açtımama yanıt gelmedi. sence hangi iibf bölümü daha iyi hangi bölümü yazıyım sence hakimlik için ? en çok hukuk derslerini hangi bölümler veriyor ?

Amin inşallah :) ama hukuk olmazsa mutlaka iibfye gidecem hakim olmak için. konu falanda açtımama yanıt gelmedi. sence hangi iibf bölümü daha iyi hangi bölümü yazıyım sence hakimlik için ? en çok hukuk derslerini hangi bölümler veriyor ?

Ben Kamu Yönetimi okudum canım ve bölümüme aşıktım cidden..
Hem bol miktarda hukuk var hem de bol miktarda siyaset..
Siyaset eğilimli bir insanım da aynı zamanda..
Bence İBF nin en iyi bölümü Kamu Yönetimi..
İşletme-İktisatla ortak derslerimiz de olurdu ama tamamen bağımsızlar..
Çok fazla hukuk da almadılar..
Sen yine de araştır ama ben oyumu Kamudan yana kullanıyorum.. (;

Ben Kamu Yönetimi okudum canım ve bölümüme aşıktım cidden..
Hem bol miktarda hukuk var hem de bol miktarda siyaset..
Siyaset eğilimli bir insanım da aynı zamanda..
Bence İBF nin en iyi bölümü Kamu Yönetimi..
İşletme-İktisatla ortak derslerimiz de olurdu ama tamamen bağımsızlar..
Çok fazla hukuk da almadılar..
Sen yine de araştır ama ben oyumu Kamudan yana kullanıyorum.. (;

Evet bende siyasete hukuğa bayılırımm :) siyaset kamu yada uluslararası olur inşallah zaten öyle ekonomi pek sevmediğim için iktisat maliye yazmayı düşünmüyorum yinede belli olmaz tabi :) teşekkür ederim en mantıklısı kamu yönetimi zaten :)

bende dusunuyorum ıdarı hakımlık hemde a grubu olarak gelir uzmanı ve inşallah puan iyi gelirse müfetişliğe hazırlacagım inşallah

Back