İdari Yargı`ya birlikte hazırlanıyoruz kızlar haydi!

Canım tamamen aynı durumdayız, ben YDS saçmalığına girmediğim için sadece 18 puan türüm hesaplandı!
Öyle olacağı için ve hayal kırıklığı yaşamamak için çalışmadım KPSS`ye..
Tamamen hakimlik için odaklandım..
Sınava 3 ay varsa bizim de gecemiz gündüzümüz var!
Bir insanın hırsla yapamayacağı hiçbir şey yoktur..

Sana birşey söyleyeyim de gül, hani ilk girişte hakimlik kazanılmaz deniyor ya..
Üst kattaki komşumuzun oğlu liseden mezun olduğu sene Hukuk kazandı, Konya 2. öğretim..
Ve üniversiteden geçen yıl mezun oldu, benimle birlikte idari`ye girdi.. Artı olarak da Adli`ye..
Ve sonuç ne biliyor musun?
Şuan savcı! (:
İlk yıl masallarına kulak asma sakın! Önemli olan verimli çalışmak!
Çalışmayı düşündüğün programın gayet güzel, başlamadıysan hemen oturup başlamalısın..
Başlayamadığında, sıkıldığında, herhangi bir problemde mutlaka yaz buraya ve motive olalım..
Tabii bunu yaparken gerçekliği gözardı etmeyelim..
Hâlâ başlamadıysan hakikaten yetiştirebileceğimiz 2 hafta var önümüzde;fakat 2-3 hafta sonra başladığımızda daha çok geç kalmış olacağız..
Kitaplarını eline al, `Yapacağım bunu!` de ve başla..

KPSS tecrübelerini asla düşünme, kötü etkileyebilir çalışma sürecini, şuan yepyeni-bambaşka bir sürecin içerisindesin, yapabildiğinin en iyisini yapmalısın!

Başladığında buraya yazmayı unutma.. (;

İnanılmaz rahatladım şu an canım ya iyi ki varsın. :16:

Resmen bunalımdayım... Başladım çalışmaya ama öyle gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum diyemem, tam gaz başlayamadım. İnşallah bugün son oyalanmam olur.
Esasen hukuk çalışarak başlamıştım ama erkek arkadaşım iktisatla maliyeyi önce hallet, hukuktan ezber kısımlar var sınava kadar unutabilirsin en sona bırak dedi. Bana da mantıklı geldi. İktisatla başladım ben de.

Sınav deneyimi olan biri olduğun için fikirlerine önem veriyorum. İlk girişin olmasına rağmen gayet iyi puan almışsın çünkü.

Bir sorum daha olacak canım sana. Ben kaba taslak biliyorum nerelerden sorumlu olduğumu bu sınavda ama sırf idari yargı sınavına yönelik kaynaklardan çalışmadığım için çok da fikrim yok esasen. Sadece çıkmış sorulara şöyle bir göz gezdirmişliğim var.

Zahmet olmazsa bana ders ders nerelerden sorumlu olduğumuzu söyleyebilir misin? Mesela iktisattan hangi konular çıkıyor, maliyede kamu maliyesi dahil mi, gk gy kısmı kpssde sorumlu olduğumuz kısım gibi mi vs...

Şimdiden teşekkür ederim canım. Başarılar diliyorum sana. :54:

İnanılmaz rahatladım şu an canım ya iyi ki varsın. :16:

Resmen bunalımdayım... Başladım çalışmaya ama öyle gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum diyemem, tam gaz başlayamadım. İnşallah bugün son oyalanmam olur.
Esasen hukuk çalışarak başlamıştım ama erkek arkadaşım iktisatla maliyeyi önce hallet, hukuktan ezber kısımlar var sınava kadar unutabilirsin en sona bırak dedi. Bana da mantıklı geldi. İktisatla başladım ben de.

Sınav deneyimi olan biri olduğun için fikirlerine önem veriyorum. İlk girişin olmasına rağmen gayet iyi puan almışsın çünkü.

Bir sorum daha olacak canım sana. Ben kaba taslak biliyorum nerelerden sorumlu olduğumu bu sınavda ama sırf idari yargı sınavına yönelik kaynaklardan çalışmadığım için çok da fikrim yok esasen. Sadece çıkmış sorulara şöyle bir göz gezdirmişliğim var.

Zahmet olmazsa bana ders ders nerelerden sorumlu olduğumuzu söyleyebilir misin? Mesela iktisattan hangi konular çıkıyor, maliyede kamu maliyesi dahil mi, gk gy kısmı kpssde sorumlu olduğumuz kısım gibi mi vs...

Şimdiden teşekkür ederim canım. Başarılar diliyorum sana. :54:

Canım geç cevap veriyorum kusuruma bakma, nişan telaşım var, o sebepten ben de henüz duraksamaksızın oturamadım maalesef..
Buraya da çok giremedim.. );
Sırf İdari Yargı`ya yönelik pek bir kaynak yok zaten tatlım, KPSS kaynakları tercih ediliyor genelde gözlemleyebildiğim kadarıyla..
Dershanede de notlar veriyordu hocalar; fakat konu anlatım kitaplarımız KPSS ayarında, inan İdari Yargı KPSS`den çok daha kolay bir sınav..
KPSS zor bir sınav bana göre..
Çok daha fazla efor isteyen bir alan..
Notlarımı elime alıp hemen sorularına cevap vereyim.. (;

Bu arada ilk sayfaya dersleri yazmıştım, görmüşsündür zaten..

GY GK`den başlarsak:
Türkçe kafalarına göre çıkıyor, paragraf, dilbilgisi..
Konu dağılımı orantısız yani..
Matematik için de aynı birkaç geometri de çıkıyor hatırladığım kadarıyla..

Tarih İnönü Dönemi`de kadar, İnönü dönemi dahil.. Atatürk`ün hayatını da işledik genel hatlarıyla, okuduğu okullar vs..
Tarihi ezber bilmelisin, Tarihçimiz süperdi dershanede, onun da dediği gibi Kenan Işık soruları sıklıkta.. (;
Detay detay detay yani! (;

Hukukları anlatmama gerek var mı bilmiyorum ama nedense HMK`ya inanılmaz sinir oluyorum! :/
Sanırım hocasından dolayı.. (:

Maliye: Kamu Maliyesi, Bütçe, Maliye Politikası, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi hepsi Maliyenin içerisinde..

İktisat: Sadece Makro ve Mikro işledik geçen yıl, en fazla 10 soru zaten..

Ha bu arada Coğrafya yok İdari Yargı`da.. (;
Vatandaşlık vardı bir de sanırım ama anayasa ile peşpeşe olduğu için net hatırlamıyorum, çok benzerler çünkü.. (:

Başka sormak istediğin birşey varsa seve seve yanıtlamaya çalışırım, sınav rüya gibi geçiyor açıkçası, ne sorulduğunu şuan hatırlamıyorum bile..
Ama çıktığımda çalışmamama rağmen çok basit bulduğumu söylemiştim..
Belki de yükü üzerimden kalktığı için öyle gelmiştir.. (;

Son düzenleme:
Bu arada maliye-iktisattan başlamak istediğini söylemişsin..
Doğru veya yanlış bir yöntem diyemem canım..
Herkesin farklı bir yöntemi vardır, hangi çalışma prensipleri seni daha motive edecekse veya daha verimli bir çalışma sağlayacaksa o şekilde başlayıp devam etmelisin.. (;
Ben Hukuklardan başlamayı düşünüyorum, sevdiğim için daha çok metive edeceklerdir beni..
Keyifle çalıştıkça da Maliye ve İktisat ağırlığına biraz daha hazır olacağım.. (:

Canım geç cevap veriyorum kusuruma bakma, nişan telaşım var, o sebepten ben de henüz duraksamaksızın oturamadım maalesef..
Buraya da çok giremedim.. );
Sırf İdari Yargı`ya yönelik pek bir kaynak yok zaten tatlım, KPSS kaynakları tercih ediliyor genelde gözlemleyebildiğim kadarıyla..
Dershanede de notlar veriyordu hocalar; fakat konu anlatım kitaplarımız KPSS ayarında, inan İdari Yargı KPSS`den çok daha kolay bir sınav..
KPSS zor bir sınav bana göre..
Çok daha fazla efor isteyen bir alan..
Notlarımı elime alıp hemen sorularına cevap vereyim.. (;

Bu arada ilk sayfaya dersleri yazmıştım, görmüşsündür zaten..

GY GK`den başlarsak:
Türkçe kafalarına göre çıkıyor, paragraf, dilbilgisi..
Konu dağılımı orantısız yani..
Matematik için de aynı birkaç geometri de çıkıyor hatırladığım kadarıyla..

Tarih İnönü Dönemi`de kadar, İnönü dönemi dahil.. Atatürk`ün hayatını da işledik genel hatlarıyla, okuduğu okullar vs..
Tarihi ezber bilmelisin, Tarihçimiz süperdi dershanede, onun da dediği gibi Kenan Işık soruları sıklıkta.. (;
Detay detay detay yani! (;

Hukukları anlatmama gerek var mı bilmiyorum ama nedense HMK`ya inanılmaz sinir oluyorum! :/
Sanırım hocasından dolayı.. (:

Maliye: Kamu Maliyesi, Bütçe, Maliye Politikası, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi hepsi Maliyenin içerisinde..

İktisat: Sadece Makro ve Mikro işledik geçen yıl, en fazla 10 soru zaten..

Ha bu arada Coğrafya yok İdari Yargı`da.. (;
Vatandaşlık vardı bir de sanırım ama anayasa ile peşpeşe olduğu için net hatırlamıyorum, çok benzerler çünkü.. (:

Başka sormak istediğin birşey varsa seve seve yanıtlamaya çalışırım, sınav rüya gibi geçiyor açıkçası, ne sorulduğunu şuan hatırlamıyorum bile..
Ama çıktığımda çalışmamama rağmen çok basit bulduğumu söylemiştim..
Belki de yükü üzerimden kalktığı için öyle gelmiştir.. (;
Çok teşekkür ederim canım hemen not ettim. :1:
Coğrafya çıkmamasına sevindim. İyi değildir coğrafyam. Ve kpss ye göre daha kolay bir sınav demene de sevindim. Kpss fiyaskoyla sonuçlandı çünkü hazır hissetmeme rağmen. Güvenim kırılmıştı onu yapamayan bu sınavı hiç yapamaz diye.
Bir de etrafımdan hep olumsuz yorumlar alıyorum insanlar yıllarca hazırlanıp öyle kazanıyor bu sınavı diye. Şimdi sayende moralim yerine geldi, boşuna uğraşmadığımı düşünüyorum artık.
Allah yardımcımız olsun.

Mutluluklar dilerim bu arada. Sınavdan sonra beni de istemeye gelecekler. İnşallah sınavım güzel geçer de babamın bir bahanesi kalmaz. :1:

Çok teşekkür ederim canım hemen not ettim. :1:
Coğrafya çıkmamasına sevindim. İyi değildir coğrafyam. Ve kpss ye göre daha kolay bir sınav demene de sevindim. Kpss fiyaskoyla sonuçlandı çünkü hazır hissetmeme rağmen. Güvenim kırılmıştı onu yapamayan bu sınavı hiç yapamaz diye.
Bir de etrafımdan hep olumsuz yorumlar alıyorum insanlar yıllarca hazırlanıp öyle kazanıyor bu sınavı diye. Şimdi sayende moralim yerine geldi, boşuna uğraşmadığımı düşünüyorum artık.
Allah yardımcımız olsun.

Mutluluklar dilerim bu arada. Sınavdan sonra beni de istemeye gelecekler. İnşallah sınavım güzel geçer de babamın bir bahanesi kalmaz. :1:

Öncelikle teşekkür ederim canım, kendime çok kızdım bu tarihi verdim diye ama yapacak birşey yok.. (:
Oturup çalışmak istesem devamlı bölünüyorum, bölününce de o ders bitiyor benim için.. :s
Henüz tamamen oturamadım o sebepten..
Neyse hayırlı işte keramet vardır umarım.. (:
Umarım senin hayırlı işin de gönlünce olur.. (;

Daha önce de söyledim KPSS tecrübeni bu sınava hiç sokma, moralini bozarsın çünkü..
Verimli bir çalışma için kötü tecrübeleri görme şimdilik.. (;
Gözünü korkutma, güzel bir sınav için dertsiz sakin bir kafayla çalışmamız gerekiyor..

Bu arada Gazide mi okumuştun sen tatlım?

Öncelikle teşekkür ederim canım, kendime çok kızdım bu tarihi verdim diye ama yapacak birşey yok.. (:
Oturup çalışmak istesem devamlı bölünüyorum, bölününce de o ders bitiyor benim için.. :s
Henüz tamamen oturamadım o sebepten..
Neyse hayırlı işte keramet vardır umarım.. (:
Umarım senin hayırlı işin de gönlünce olur.. (;

Daha önce de söyledim KPSS tecrübeni bu sınava hiç sokma, moralini bozarsın çünkü..
Verimli bir çalışma için kötü tecrübeleri görme şimdilik.. (;
Gözünü korkutma, güzel bir sınav için dertsiz sakin bir kafayla çalışmamız gerekiyor..

Bu arada Gazide mi okumuştun sen tatlım?

Ben de daha doğru düzgün odaklanamadım. Ama daha fazla vakit kaybetmemem lazım. Zorluyorum kendimi. :)
Evet canım gazi işletme mezunuyum.

Ben de daha doğru düzgün odaklanamadım. Ama daha fazla vakit kaybetmemem lazım. Zorluyorum kendimi. :)
Evet canım gazi işletme mezunuyum.

Ben seni şimdi face de gördüm, direkt sen geldin aklıma kaynaklardan ama emin olamadım, maliye mezunu diye hatırladım seni nedense.. (:
Dünya işte.. (;
Hazırlık platformunda soru sormuşsun ya, onu kastediyorum.. (:

Ben seni şimdi face de gördüm, direkt sen geldin aklıma kaynaklardan ama emin olamadım, maliye mezunu diye hatırladım seni nedense.. (:
Dünya işte.. (;
Hazırlık platformunda soru sormuşsun ya, onu kastediyorum.. (:

Cevap veren de sensin o halde. :)

Maliye mezunu değilim ama burada üniversiteye başlayacak bir arkadaş vardı bölüm tavsiyesi istiyordu. Ona bol bol maliye bölümünü övmüştüm tarafsız gözle. :) Şimdiki aklım olsa maliye yazardım çünkü. Oradan belki kalmıştır aklında. :)

Cevap veren de sensin o halde. :)

Maliye mezunu değilim ama burada üniversiteye başlayacak bir arkadaş vardı bölüm tavsiyesi istiyordu. Ona bol bol maliye bölümünü övmüştüm tarafsız gözle. :) Şimdiki aklım olsa maliye yazardım çünkü. Oradan belki kalmıştır aklında. :)

Evet canım aynen.. (;
Yazdıktan sonra göz attım da yorumlarından dolayı Maliye mezunu sanmışım.. (:
Umarım geçmişteki aklımızla okuduğumuz bölümler bize güzel gelecekler için vesile olur.. (;

Evet canım aynen.. (;
Yazdıktan sonra göz attım da yorumlarından dolayı Maliye mezunu sanmışım.. (:
Umarım geçmişteki aklımızla okuduğumuz bölümler bize güzel gelecekler için vesile olur.. (;

Amin canım amin... Gerçi sevdiğim bölümlerden birini ben sonra açıktan okudum. Soran olunca da iktisat mezunuyum diyorum. :)

Amin canım amin... Gerçi sevdiğim bölümlerden birini ben sonra açıktan okudum. Soran olunca da iktisat mezunuyum diyorum. :)

Ben bölümümü okurken de severdim şuan da seviyorum, farklı bölümler okumak da isterdim ama sırayla hepsini aradan çıkarıcam kısmet olursa.. (:
Şimdi sosyolojiyi hallediyorum.. (;
Siyaset ve hukuk sevgim için Kamu Yönetimim cuk bir bölümdü benim için.. (:

Gönlümüzdeki mesleğin başına da geçebiliriz umarım hayırlısıyla.. (;

Ben bölümümü okurken de severdim şuan da seviyorum, farklı bölümler okumak da isterdim ama sırayla hepsini aradan çıkarıcam kısmet olursa.. (:
Şimdi sosyolojiyi hallediyorum.. (;
Siyaset ve hukuk sevgim için Kamu Yönetimim cuk bir bölümdü benim için.. (:

Gönlümüzdeki mesleğin başına da geçebiliriz umarım hayırlısıyla.. (;

Amin.. Şuraya mutluluktan uçtuğumuz haberi paylaşmak da nasip olur inşallah Kasım ayında. :)

Ben de hukuk aşkım için bir adım atıyorum bu yıl ama. Devamı gelir inşallah. :)

Amin.. Şuraya mutluluktan uçtuğumuz haberi paylaşmak da nasip olur inşallah Kasım ayında. :)

Ben de hukuk aşkım için bir adım atıyorum bu yıl ama. Devamı gelir inşallah. :)

Amin, inşAllah sınavdan iki hafta sonra 80 küsürlü notlarımızı yazmak hayırlısıyla kısmet olur.. (;

Hukuk bölümünü çok istedim, hatta tekrar hazırlanmayı da düşündüm ama hukuk alanında baba bir meslek edinme şartını koydum kendime.. (;
Hukuk alanında tek alternatifim Hakimlik..
Sen Hukuğa mı hazırlanıyorsun?

Ahh ah hayırlı işten sonra çılgınlarca ders çalışmak istiyorum.. (:
Emek olmadan yemek olmuyor, bu topicten en az iki hakim çıkaralım nasipse.. (;

Amin, inşAllah sınavdan iki hafta sonra 80 küsürlü notlarımızı yazmak hayırlısıyla kısmet olur.. (;

Hukuk bölümünü çok istedim, hatta tekrar hazırlanmayı da düşündüm ama hukuk alanında baba bir meslek edinme şartını koydum kendime.. (;
Hukuk alanında tek alternatifim Hakimlik..
Sen Hukuğa mı hazırlanıyorsun?

Ahh ah hayırlı işten sonra çılgınlarca ders çalışmak istiyorum.. (:
Emek olmadan yemek olmuyor, bu topicten en az iki hakim çıkaralım nasipse.. (;

Adalete kaydoluyorum. Sonra dgs ile geçiş yapmak için. Bu şekilde daha mümkün diğer türlü kazanmamdan. :)

En az iki hakim temennine bayıldım bu arada. Aminnnn demek istiyorum. :)

Adalete kaydoluyorum. Sonra dgs ile geçiş yapmak için. Bu şekilde daha mümkün diğer türlü kazanmamdan. :)

En az iki hakim temennine bayıldım bu arada. Aminnnn demek istiyorum. :)

Adalet mantıklı hukuk okumak için..
Avukatlığın yaş sınırı yok sanırım hiç duymadım, hakimlikte de 35 sınırı var ama o zamana kadar umarım çoktaan hakim olmuş olursun.. (;
Bu yılki İdari Yargı`nın demirbaşları en az ikimiziz kısmetse.. (;

ben bunu elemek zorunda kaldım ankaradaki eğitim yüzünden evlilik, başka sehir nasıl olacak:(

Malesef ikimiz de kazanamadık, çünkü hazırlanamadık canım bu yıl. Ama 2014'tekine hazırlanmaya başlayacağız ikimiz de. :) Sen de katıl bize. :1:

Hayirlisi olsun; bu sene olur ins. Ben de dusunuyorum ama IIBF lere kota var biliyorsun. Hakimlik dusunmesem; A grubu KPSS de kolay degil. O yuzden kararsizim ne yapacagim konusunda :S

ben bunu elemek zorunda kaldım ankaradaki eğitim yüzünden evlilik, başka sehir nasıl olacak:(

Nişanlın devlette çalışıyorsa o sana tabî olup Ankara'ya tayin olacak canım. Daha ne olsun. :)

Hayirlisi olsun; bu sene olur ins. Ben de dusunuyorum ama IIBF lere kota var biliyorsun. Hakimlik dusunmesem; A grubu KPSS de kolay degil. O yuzden kararsizim ne yapacagim konusunda :S

İnşallah olur biz çok istiyoruz Sottile ile. Benim hayalim hukukçu olmak zaten. Hukuk okumak için de çabalamaya başladım, bir adım attım bakalım. :)

Açıkçası kota beni korkutmuyor. O sınavı kazanmak zaten bir mesele.

Dediğin gibi A grubu kpss de hiç kolay değil. Kpss'den puan almakla bitmiyor, kurum sınavları işkence. Hayırlısı olsun hakkımızda ne diyelim. :)

Back