bende dusunuyorum ıdarı hakımlık hemde a grubu olarak gelir uzmanı ve inşallah puan iyi gelirse müfetişliğe hazırlacagım inşallah
Moralinizi bozmak istemem ama yazılı sınavı geçseniz bile mülakattan geçmek çok zor.
Moral bozmak değil aslında. Gerçekler. Ve harfiyen katılıyorum. Adalet Bakanlığı ne yazık ki en çok torpil dönen yer. Ama keşke o aşamaya kadar gelsek de mülakatı sonra düşünsek.
Moral bozmak değil aslında. Gerçekler. Ve harfiyen katılıyorum. Adalet Bakanlığı ne yazık ki en çok torpil dönen yer. Ama keşke o aşamaya kadar gelsek de mülakatı sonra düşünsek.
Bir de eğer yüksek lisans yapılırsa sınava girmeden sadece mülakatlara giriliyormuş doğru mu ? yaş sınırı var mı? sınava istediğimiz kadar girebiliyor muyuz sınırlama var mı ???
Hayır Ya Hû ama senin programına göre de oldukça fazla zaman ayırıyor durumundayım..
Misal Anayasaya fazla ama 1 hafta..
Tarihe 1 hafta, Medeniye 1 hafta gibi..
Ben geçen yıl hiç çalışmadığım için konu oturtmam gerek..
Sonrasında hiç konulara dönmeden full soru bankası..
-da sen neden pasif oldun şimdi.. :/
Bence daha kolay iibf mezunu olup da İDARi YARGI HAKİMİ olmak. Ayıptır söylemesi çatır çatır maliye bilgim var.Ya ne bileyim biz sadece hukuk goruyoruz baska hicbir sey gormuyoruz o yuzden iyi ders calisan bir hukukcu gercekten iyi yetisir ama iibf yi bilemiyorum
Nasil zor mu iibf den cikip hakim olmak?
Ben sana şöyle özetleyeyim durumu. Kamuya en çok alım yapılan bölümler işletme, iktisat ve maliye. En çok hukuk dersleri veren bölüm de maliye. Ki bana kalırsa en kaliteli ve en avantajlı bölüm de maliye. Şimdiki aklım olsa kesinlikle maliye yazardım. Her bölüm bir derse ağırlık veriyor. Mesela; işletme mezunlarının muhasebesi iyi olur. İktisat mezunlarının iktisat ve maliyesi iyi olur. Ama maliye mezunlarının hem hukuk, hem muhasebe, hem maliye dersleri iyi olur. Hepsini ağırlıklı olarak görüyorlar.Amin inşallah :) ama hukuk olmazsa mutlaka iibfye gidecem hakim olmak için. konu falanda açtımama yanıt gelmedi. sence hangi iibf bölümü daha iyi hangi bölümü yazıyım sence hakimlik için ? en çok hukuk derslerini hangi bölümler veriyor ?
bende dusunuyorum ıdarı hakımlık hemde a grubu olarak gelir uzmanı ve inşallah puan iyi gelirse müfetişliğe hazırlacagım inşallah
benim tavsiyem kendinizi sadece bu sınava şartlandırmayın, ne mezunusunuz bilmiyorum ama diğer sınavlara da bakın, ayrım yapmayın, hepsine girin, yoksa hem büyük hayal kırıklığı, hem de boşa geçip giden zaman kalıyor geriye...
Yok ben sınırlandırmıyorum zaten. En çok istediğim tabiki burası ama başka yerler de düşünüyorum. Puanım iyi gelirse vergi müfettişliği düşünüyorum mesela. O da çok kaliteli bir meslek. Ama alan sınavım pek iyi geçmedi. O yüzden kpss puanı istemeyen bölümlere yöneliyorum ister istemez. Bir sayıştay denetçiliği var bir burası zaten. Hukuk ve maliyeme güveniyorum açıkçası ama sayıştay beni fazlasıyla aşar. Boşuna para bile veremem sınava girmek için.Buraya diktim işte gözümü.
Ki zaten araştırmalarıma göre bu idari hakimliği ilk girişinde kazanan yok denecek kadar az. İlk hakkımı dolduruyorum işte böyle.
İİBF mezunlarından KPSSde ilk girişte başarılı olan çok yok zaten, seneye iyi puan alabilirsiniz, o arada ingilizceyi halledin. sayıştay sınavı da geçilir ama onda da mülakat var. bakanlıkların uzman yardımcılıkları güzel.
Hangi bakanlık olduğuna bağlı. Mesela başbakanlık olsa...Ben de hiç haddimi bilmiyorum. :) Şaka bir yana, Maliye bakanlığının mali hizmetler uzman yardımcılığı var. Nispeten düşük puanlarla kapatıyor. Onu düşünebilirim ben. Ama içlerinde en tercih edilesi vergi müfettişliği kesinlikle. 10 yıl çalıştıktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavına girme hakları var. Başka yolu yok zaten ymm olmanın. Bir vergi müfettişliği, bir sayıştay. Onu da insanlar keşfetmeden değerlendirebilirim inşallah. :)
maaşlar eşitlendi ki, bakanlıklarınki biraz daha az tabi ama bence önemi yok, uzman olduktan sonra... vergi müfettişi arkadaşlarım var, çok memnunlar. yatıyorum ben,iyi geceler.
nasıl calısıyorsun bakalım ben de kpss insallah ıyı gelır hemde zayıflamak ıstıyorum ya
Moralinizi bozmak istemem ama yazılı sınavı geçseniz bile mülakattan geçmek çok zor.
benim tavsiyem kendinizi sadece bu sınava şartlandırmayın, ne mezunusunuz bilmiyorum ama diğer sınavlara da bakın, ayrım yapmayın, hepsine girin, yoksa hem büyük hayal kırıklığı, hem de boşa geçip giden zaman kalıyor geriye...
Ben de bugün ayrıntılı bir program yaptım. Hukuk için toplam 22 gün oldu ayırdığım programa göre. Hepsinden Murat konu anlatımlı kitaptan çalışma+dersanemin hukuk soru bankası (yükseliş)+ dönüşüm+Murat yaprak testler+Murat çözümlü soru bankası. İnşallah bunlar biterse farklı kaynaklardan da çözerim. Bir de maliye ve iktisat var. Onlara da zaman ayırmam gerek. Mikro iktisatım iyi değil benim.
Dün ceza aldım bu arada. Evli bir adamla ilişkisi olan bir hanım kıza hakaretvari bir kelime kullanmıştım da...
Henüz başlamadım canım, pazar günü büyük ihtimal program hazırlayıp koyacağım, sizler de içerikleri görür uyuyorsa o istikamette çalışırsınız, uymuyorsa kendinize göre uyarlamalar yaparsınız..
En azından elinizde bir taslak olur.. (;
Hoşgeldin bu arada..
Hakkında hayırlı olanın nasip olmasını dilerim.. (;
Bir de zayıflamak derken canım? :44:
Mülakat aynen çok zor yalnız KPSS de kolay bir sınav değil, kaldı ki 3 aşamalı..
Misal ben alternatif olarak vergi müfettişliği düşünüyorum, bunun için gerekli puan türünden yüksek puan almalıyım -ki müfettişlik sınavına girebileyim, sınavdan da yine en az bir 80-85 almalıyım -ki sözlü mülakata katılabileyim..
Torpilin bu mülakatlarda da döndüğünü kabul görürsek Türkiye`de statülü hiçbir mesleğe kolay diyemeyiz ne yazık ki..
Alternatifler söylediğin gibi çok mühim, neticede emek verdikten sonra insandaki yıkım daha büyük olur, ancak hazırlanırken tek bir hedefe odaklanmalı, İdari Yargı`nın sınav vakti de böyle bir odaklanma için gayet uygun neyse ki.. (;
Ben programımı pazar günü oluşturacağım büyük ihtimal canım, hazırlayınca ilk sayfaya koyacağım, yeni gelen arkadaşlar da içeriklerden vs faydalanabilirler..
Çalışmaya başlayabildin mi bu arada?
Aslında bugün anayasanın bitmiş olması gerekiyordu ama başlayamadım bir türlü. :) Ben de yazayım mı programımı? Görmek ister misin? Ama ben kpss ye yakın zamanda hazırlandığım için bilgilerim taze sayılır. Gerçi ticaret, idare falan yarım yamalak hep benim.
Bu arada vergi müfettişliği artık 75 puan istiyor kpss den. Ve sanırım artık p3 puanıyla da başvurulacak. Gerçi sürekli değişiyor yönetmelik. Ama artık çok kolaylaşıyor girmek. Bir de sınavdan 80 falan almana gerek yok ki. Her dersin kendi barajı 60, ortalamanın da 70 olması gerekiyor. Zaten kaç aldığını bile yazmıyorlar kazanırsan. Eşit yani herkes. Mülakata da çok fazla insan kalamadığı için yüksek puanlıları tercih etme gibi bir durum olmaz sanmıyorum.
İşte ben de tam o `bugün bitmesi gerekiyordu ama program sarktı` cümlesini kullanmamak için her birine max. birer hafta vereceğim..
Ben KPSS ye hazırlanmadım, YDS ye girmediğim için 93 puan türüm hesaplanmayacak ÖSYM nin söylediğine göre..
3 oturuma da girdim ama çalışmadım..
Dolayısıyla bilgilerin çoğu uçtu ve sağlam bir çalışma istiyorlar..
Benim kaymakam bir akrabam var canım, vergi müfettişiydi kaymakamlıktan önce, benim dediğim şekilde girdi ama yetişmek zor zaten, devamlı birşeyler değişiyor..
Birşeyler kolaylaşıyor gibi görünüyor ama bu kadar diplomalı işsiz varken istihdam oldukça zor.. Her sene yeni bir güruh ekleniyor..
Bir de 2. yazılı sınav puanı derken alacakları sayının 3 katını mülakata çağırdıkları için taban puan yüksek kalıyor, yani dediğin gibi 60 ise 80 e çıktığı da oluyor 70lerde seyrettiği de.. -ki mülakat olayı da malum, ne dolaplar dönüyor.. (Aynı şeyleri farklı şekilde mi ifade ettik bilemedim..)
Evet aynı şeyleri söyledik esasen. Son kısım hariç ama. :) Vergi müfettişliğinde 3 katı kadar aday muhabbeti yok. Sınavı kazanan herkes kalıyor mülakata. Sınavı kazanmak için baraj da işte bahsettiğim gibi dersler için 60, genel olarak 70. Gerçi dediğim gibi sürekli değişiyor. Son olarak test yapılacak mesela. Onda değiştiyse bilmiyorum. İlgilenmedim. Vergi müfettişliğinin torpil kısmı diğerlerine nazaran daha iyi. Mayısta yapılan sınavda alacakları kadar aday mülakata kalamadı mesela. O yüzden torpil konuşmayacak pek. Onu demek istedim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?