Öncelikle bu cimrilik değildir. Bende eşimde pazarlık yaparız gereken yerlerde. Ve evet bozulana kadar eşyalarımızı kullanıyoruz ama keyfimizdende ödün vermiyoruz. Gayette para harcıyoruz. Yani bunlarla cimrilik ölçülmez.kızlar merhaba, benim yaklaşık 10 yıldır normal bir erkek arkadaşım var. Yıllardır beni beğendiğini , hoşlandığını biliyorum fakat o anlamda ben onu hiç düşünmedim ve başkalarıyla ilişkilerim oldu zaten hepsini biliyor, yakınız aynı zamanda. Bana hep eğer kimseyi bulamazsak biz evleniriz tarzı şakalar da yapar klasik olarak. En son evlenmeyi düşündüğüm ilişkim de 6 ay önce bitti ve ben ciddi ciddi bu çocuğu düşünmeye başladım, olabilir mi diye. ben 34, o 37 yaşında. İkimiz de aynı meslekteyiz, kültürlü , bilgili , işinde başarılı biri fakat bir huyu var çok kötü , cimri.. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, işi olduğu zamanlar buraya geliyor, en son geçen hafta geldi ve en son geldiği günden örnek vereceğim, aramızda 1buçuk saat olmasına rağmen, 4 aydır yüzyüze görüşmemiştik, geldi kahve içtik, daha sonra hesabı isteyince, garsona, bir kampanya söyledi, onu kullanabiliyor muyum burda diye, garson evet dedi, ben bilmediğimden o ne diye sordum, 2 kahve alana bir bedava burda, senin kahven bedavaya geliyor yani dedi:) neyse olabilir dedim, daha sonra bir telefon kılıfçısına girdik, bir kılıf sordu , 20 tl dedi adam, 15 tl olursa alayım dedi, orda da bir utandım :) (Bu arada kazancı çok iyi, ailesinin de maddi durumu iyi, 2 - 3 milyonluk ev bakıyorlar taşınacaklar, bunu belirtiyorum ki belki parası yoktur denmesin diye, yanlış anlamayın kızlar. ) Evlerinde 20 yıllık çamaşır makineleri bozulmuş, yenisini almışlar, bana onu anlatıyor, eski makinenin resmini gösteriyor, çöp oldu fln diyor, belli ki takmış kafasına, üzülmüş:)) Sirkeciye gitmiş, 950 tllik saati pazarlıkla 350 tl ye almış, bunu böyle gururlu bir şekilde anlatıyor fln. Bunun gibi sayısız örnek var tabi, bunlar sadece son görüştüğümüz gün olanlar. Kafamı en çok karıştıran bu huyu. Beni seven, efendi biri, mantık evliliği yapayım bari diyorum ama bu huyu idare edilebilir gibi gelmiyor bana. Bir de yaşım 34 , evlenirsem ve eğer olursa hemen çocuk düşünürüm, o yüzden çalışmayı da düşünmüyorum. Böyle bir insanla , çalışmadan maddi anlamda ne kadar rahat olabilirim? Denemeye değer mi bilmiyorum?
Ama soyle bir sey de var, 4 aydir bana hergun mesaj atiyo, resmen flort eder gibi 4 aydir hergun mesajlasiyoruz, iletisim halindeyiz ve 4 ayda 1 kere bile gelmedi gorusmeye, hep su gun bu gun dedi ama hep isi cikti gelmedi nedense 4 aydir. Farkli sehirlerde oturuyoruz,1bucuk saat mesafe var arada. Gecen hafta durusmasi oldugu icin mecbur tabi 2 kez geldi, gorustuk. Durusma icin geldigi zamAn, yol masraflarini muvekilden aliyor. Yol masrafi icin mi acaba 4 ay gelmedi diye dusunuyorum.Canım bu anlatılanlar cimrilikle alakası yok ki :)
Benim eşim de pazarlık yapmayı sever(kendisi pazarlama işi yapıyor)
Ama ben cimriliğini görmedim. Mutlaka 5 tl bile olsa indirmeyi seviyor. Hep de indiriyor.
Bir saat vardı 500 den 300 e indirmişti. Ben taktir ettim hayatta yapamam. Üstelik para kolay kazanılmıyor bence gayet iyi de yapıyor.
Tekrar ediyorum eşimin bana karşı bir cimriliğini görmedim tam tersine rahat harcıyorum hiç bir eksiğim de yok..
Yok artıkAma soyle bir sey de var, 4 aydir bana hergun mesaj atiyo, resmen flort eder gibi 4 aydir hergun mesajlasiyoruz, iletisim halindeyiz ve 4 ayda 1 kere bile gelmedi gorusmeye, hep su gun bu gun dedi ama hep isi cikti gelmedi nedense 4 aydir. Farkli sehirlerde oturuyoruz,1bucuk saat mesafe var arada. Gecen hafta durusmasi oldugu icin mecbur tabi 2 kez geldi, gorustuk. Durusma icin geldigi zamAn, yol masraflarini muvekilden aliyor. Yol masrafi icin mi acaba 4 ay gelmedi diye dusunuyorum.
Ama soyle bir sey de var, 4 aydir bana hergun mesaj atiyo, resmen flort eder gibi 4 aydir hergun mesajlasiyoruz, iletisim halindeyiz ve 4 ayda 1 kere bile gelmedi gorusmeye, hep su gun bu gun dedi ama hep isi cikti gelmedi nedense 4 aydir. Farkli sehirlerde oturuyoruz,1bucuk saat mesafe var arada. Gecen hafta durusmasi oldugu icin mecbur tabi 2 kez geldi, gorustuk. Durusma icin geldigi zamAn, yol masraflarini muvekilden aliyor. Yol masrafi icin mi acaba 4 ay gelmedi diye dusunuyorum.
Bunu deneyebilirsin konu sahibi ağzını ara belki anlarsın o zamanEski makinenin resmini mi çekmiş
Adama evlenince çalışmıcam desen baygınlık geçirir bacım
Ahahahhahaha ya yinr eşimden örnek vericem ama geçen yemeğe gittik 4 kişi eşim de arkadaşı da bi anda büyük ayran alalım biz diye atladılar :)) basit şeylere takılma bence gayet mantıklı hareket ediyor. Parayı çar cur etmek istemiyor besbelli.Kizlar yorumlarinizi okudum, hepinize cok tesekkur ederim. Uzun suredir arkadas oldugumuz icin daha cok ornek var. mesela simdi aklima gelen, self servis olam bir restoranda yemek yerken, 1bucuk litrelik kola, 2 tane kutu kolaya gore daha hesapli geldigi icin, masaya 1bucuk litrelik kola alip koymasi:)) ( restoranda satiliyodu o da tabi ) tutumlu da denilebilir evet, tam cimri degil ama tutumlu da olsa, 3 5 liranin hesabini yapmasi bana itici geliyor. Pek mantiga uygun bir evlilik olmayacak bu biliyorum. Biraz daha dusunup, kendisini biraz daha test etmeliyim:)
Bence denersenn hayatında yaptıgın en bütük kötülük olur kendine tabiki ben sizden yasca küçügüm akıl vermiş gibi olmayayım da 24 yasında 5 yıllık evliyim eşimin ilklerde sürekli annesine parayı verip bana vermemesi insana baya koyuyor ve siz 30lu ysslardasnız bu zamana kadar kimseye belki eyvallahınız olmadı bundan sonrada cimri biriyle yapamazsınız asık olsanız bile olmaz evlilikte ask 3 gündürkızlar merhaba, benim yaklaşık 10 yıldır normal bir erkek arkadaşım var. Yıllardır beni beğendiğini , hoşlandığını biliyorum fakat o anlamda ben onu hiç düşünmedim ve başkalarıyla ilişkilerim oldu zaten hepsini biliyor, yakınız aynı zamanda. Bana hep eğer kimseyi bulamazsak biz evleniriz tarzı şakalar da yapar klasik olarak. En son evlenmeyi düşündüğüm ilişkim de 6 ay önce bitti ve ben ciddi ciddi bu çocuğu düşünmeye başladım, olabilir mi diye. ben 34, o 37 yaşında. İkimiz de aynı meslekteyiz, kültürlü , bilgili , işinde başarılı biri fakat bir huyu var çok kötü , cimri.. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, işi olduğu zamanlar buraya geliyor, en son geçen hafta geldi ve en son geldiği günden örnek vereceğim, aramızda 1buçuk saat olmasına rağmen, 4 aydır yüzyüze görüşmemiştik, geldi kahve içtik, daha sonra hesabı isteyince, garsona, bir kampanya söyledi, onu kullanabiliyor muyum burda diye, garson evet dedi, ben bilmediğimden o ne diye sordum, 2 kahve alana bir bedava burda, senin kahven bedavaya geliyor yani dedi:) neyse olabilir dedim, daha sonra bir telefon kılıfçısına girdik, bir kılıf sordu , 20 tl dedi adam, 15 tl olursa alayım dedi, orda da bir utandım :) (Bu arada kazancı çok iyi, ailesinin de maddi durumu iyi, 2 - 3 milyonluk ev bakıyorlar taşınacaklar, bunu belirtiyorum ki belki parası yoktur denmesin diye, yanlış anlamayın kızlar. ) Evlerinde 20 yıllık çamaşır makineleri bozulmuş, yenisini almışlar, bana onu anlatıyor, eski makinenin resmini gösteriyor, çöp oldu fln diyor, belli ki takmış kafasına, üzülmüş:)) Sirkeciye gitmiş, 950 tllik saati pazarlıkla 350 tl ye almış, bunu böyle gururlu bir şekilde anlatıyor fln. Bunun gibi sayısız örnek var tabi, bunlar sadece son görüştüğümüz gün olanlar. Kafamı en çok karıştıran bu huyu. Beni seven, efendi biri, mantık evliliği yapayım bari diyorum ama bu huyu idare edilebilir gibi gelmiyor bana. Bir de yaşım 34 , evlenirsem ve eğer olursa hemen çocuk düşünürüm, o yüzden çalışmayı da düşünmüyorum. Böyle bir insanla , çalışmadan maddi anlamda ne kadar rahat olabilirim? Denemeye değer mi bilmiyorum?
950 liralık saati 350 liraya satmak zorunda kalan esnafa acıdım ben :) Biraz pazarlık iyidir evet ama konu sahibinin sevgilisi 600 liralık pazarlık yapmış, esnaflar da insan yahu, esnafa yazık değil mi? :)
Dun onun gibi bir konu gecti, aralikta bostanci gosteri merkezinde yasar konseri varmis, ben yasari cok severim, istanbula gelip ona gitneyi dusunuuorum dedim, yasar beni cok acmaz, biz seninle konser degil de, kadikoy yapariz dedi :))Bence onu deneyebilirsiniz para harcatıcak şekilde deneyin bakalım nasıl davranıcak? Mesela bir konsere ya da eğlence etkinliğine davet edin ne dicek bakalım.Ne gerek var mı dicek yoksa gidelim mi dicek? Cimri insanlar eğlenceye ayrılan paraya çok acıyor ve boşa gitti gibi görüyolar genelde.
Dun onun gibi bir konu gecti, aralikta bostanci gosteri merkezinde yasar konseri varmis, ben yasari cok severim, istanbula gelip ona gitneyi dusunuuorum dedim, yasar beni cok acmaz, biz seninle konser degil de, kadikoy yapariz dedi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?