Anket idam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?

idam cezasını gerekli buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    145

sana özel mesaj çektim ama olmuyor

ideal olan bir kenarda duruyor ve insan, doğasıyla, ideal olanın arasında seçim yapıyor.tabiki bütün insanlık bu kadar geride .savaşlardan belli değil mi?kim bizden ilerde?ellerinde yahudilerin kanıyla almanlar mı?yoksa kızılderililerin soyunu kurutan amerika mı?yoksa ingiltere mi afrikanın hindistanın arap yarımadasının canına okuyan.fransa mı yoksa?git dolaş geçmiş değil hala insanlar ölüyor, tecavüze uğruyor,çocuklar ağlıyor.kısaca hala medeniyim, gelişmişim, insan hakları diyenlerin ellerinden kan akıyor.dünya böyle kan dolu bir yerken ya öleceksin ya yaşamak için öldüreceksin.başka seçenek var mı?hadi kendi canım barışa feda olsun ama, ya sevdiklerim, ya bebekler tehlikedeyse? neyse dedim ya kararsızım hala, idam gerekli mi gereksiz mi?işte canım bu topiği okuyup insanlar düşünecekler ,özgürce düşünecekler en azından.sevgiler.

o kadar kısıyı oldurup herhangı bır yerde beslenmemelı katıller bebek katıllerı ıdam bazı durumlarda kesınlıkle gereklıdır bence

Gerekli bence. O kadar çok yaşamayı haketmeyen var ki.Özellikle tecavüzcü pisliklere ve katillere uygulanmalı bence. Haa birde devleti soyup soğana çevirenlere. Geriye kimse kalmıyor kanımca:1closedeyes:

bence idam cezası olmalı o zaman suçların bu kadar rahatlıkla işlenebileceğine inanmıyorum. herkez cezasını çekmeli insani yönünü düşününce gaddarlık ama onlar hakediyolar. tecavüzcü, katil, hırsız v.s. işlesinler sonra yatsın çıksınlar. ah keşke halk oylaması yapılsada idam cezası gelse. ortalık düzene girer yahuKötü KazenKötü Kazen

canım senide anlıyorum insanız vicdanımız var tabi böğle olmasını istemeyiz. idam şimdilik çözüm gibi gelliyo. eğitimle olacak şeyler tabi ama olmuyo işte bu durumda sapık katillerin dışarda dolaşması doğru gelmiyo.:1no2:

caydırıcı olacağına ve insanların bir daha ağır suçlar işlemeyeceğine inansam kararsız kalmayacağım ama ...

bence ıdam cezası olmalı hak edene tabı mesela bugune kadar pek cok aılenın canını yakmıs pek cok kısıyı oldurmus bır cani. oldurdugu kışılerınde aılesı vardı ama o düşünmedı ve sadece hapse atmak yeterlı degıl 2 3 ay sonra af cıkıyor ya da az ceza alıyor cıkıyor bu adıl degıl hem ıdam cezası olmalı kı dıgerlerıne ıbret oldun ve bır daha yapmasınlar

bence ALLAH ın verdiği canı ancak o alır.can almak bize düşmez.ama en iyi ceza verilmeli.tecavüzcü hadım edilsin.hırsızın eli kesilsin.....gibi.tabi suçu kesin kes ispatlandıysa...

İyi de canım idam cezası varken de bu suçlar işlenmiyor muydu?demekki ibret olmuyor malesef.
bence ALLAH ın verdiği canı ancak o alır.can almak bize düşmez.ama en iyi ceza verilmeli.tecavüzcü hadım edilsin.hırsızın eli kesilsin.....gibi.tabi suçu kesin kes ispatlandıysa...

Canım sen de farklı bir yöntem söylemişsin.bak aslında bu ibret verici olabilir gerçekten.ama uygulanamaz bence.düşününce biraz tuhaf oldum.

Teşekkürler evet aslında çok caydırıcı bir yöntem ama yine de keşke başka bir yolu olsa.İnsanları suç işlemekten alıkoysa..

EE tabiki önüne gelen idam edilmez bi sınırı olmalı, bu suç işlenen organların kesilmesi benim kafama yatıyo esesındaKötü Kazen caydırıcı kesin olur çünkü suçları işleyenler bu serbestlikten güç alıp tekrarını yapıyolar. o zamanda yapsınlar bakalım:tomato:
Yok yani şimdiki haliyle durum ortada bi çözüm bulmalı, bu yöntemin geleceğini sanmıyorum ama neyse içimden geçenler böğleCADIARZU

çok aptal bir huyum var sevmiyorum bu huyumu. O Saddam denen kişi yaptığı onca kötülüklere rağmen vahşetlere rağmen asılış anında kendimi çok kötü hissettim acıdım ona. aslında acımamam lazım ama acıdım işte. mantıken idam cezasına karşı değilim hatta aponun çok ortalık bir yerde şöyyyyle bir sallandırılmasını dilerdim isterdim. zaten bu idam olayının sınırları var. ne bileyim türkiyede yasaklandı idam bence yasaklanmaması gerekiyordu hatta ilave olarak iğne ve elektrikli sandalye ile idam da getirilmeliydi. Çünkü artık Türkiyede vahşetler önü alınamaz bir hale gidiyor gibi

bişey yapmalıııı bişey yapmalııııı, ama ne haklısın.

aynen canım ben de çok kötü oldum.kötü bir bir görüntü bir insanın darağacında asılı durması.bir insanı öldürmek kötü bir duygu olsa gerek.bir de gülün solduğu akşam diye bir kitap okumuştum gençlik yıllarımda:)) çok etkilenmiştim.kendimi koymuştum idam edilenin yerine bunalmıştım.ben de kızıp assınlar diyorum ama derinlemesine düşününce işler değişiyor.

İdamı desteklerken hangi açıdan baktığımızı bilmeliyiz.Kendi açımızdan bakarsak karşı tarafın çektiği acının verdiği haz var.İdam edilen kişi açısından bakarsak bence verilecek en acısız ve en kolay ölüm şekli olur.5 dk da herşey biter.En güzeli özgürlüğünün elinden alınması.insanın özgürlüğü yoksa zaten hiçbirşeyi yok demektir yaşamıyor demektir.

seni teprik ederim:hooray:

idam değilde ,bence müebbet verilmelii......................

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…