- Konu Sahibi BenOzgurce
-
arkadaşlar intikam almak içinse eğer idama destek, bilinki intikam almak hoş bir davranış değildir.yalnız, doğrudur insanoğlu henüz mükemmel de değildir.hangimizin içinde o duygular ara sıra da olsa belirmez ki...yalnız eğer amaç, tecrit etmekse suçluyu ,korumaksa masumu müebbet hapis yeterli olmaz mı?hala karar veremedim kısacası.canımı alanın alayım mı canını?yoksa affedecek kadar büyük olmak, diğer masumların hakkına tecavüz mü?
müebbet hapis qerekli.... o masumlara ise hiç birşey olmuyacak.... Nebilim birde böyle bir anket, yüreqine saqlık ama bu anketteki soruyu çok itici buldum hala bukadar qeride felan yaşıyoruz qibi.... neyse kolay qelsin ben nedim... herkes kan dökmeyi katille katil olmayı kabül ediyor, allah önlerini açsın diyeceqim fisfisfis
sana özel mesaj çektim ama olmuyor
Gerekli bence. O kadar çok yaşamayı haketmeyen var ki.Özellikle tecavüzcü pisliklere ve katillere uygulanmalı bence. Haa birde devleti soyup soğana çevirenlere. Geriye kimse kalmıyor kanımca:1closedeyes:
müebbet hapis qerekli.... o masumlara ise hiç birşey olmuyacak.... Nebilim birde böyle bir anket, yüreqine saqlık ama bu anketteki soruyu çok itici buldum hala bukadar qeride felan yaşıyoruz qibi.... neyse kolay qelsin ben nedim... herkes kan dökmeyi katille katil olmayı kabül ediyor, allah önlerini açsın diyeceqim fisfisfis
bence idam cezası olmalı o zaman suçların bu kadar rahatlıkla işlenebileceğine inanmıyorum. herkez cezasını çekmeli insani yönünü düşününce gaddarlık ama onlar hakediyolar. tecavüzcü, katil, hırsız v.s. işlesinler sonra yatsın çıksınlar. ah keşke halk oylaması yapılsada idam cezası gelse. ortalık düzene girer yahuKötü KazenKötü Kazen
İyi de canım idam cezası varken de bu suçlar işlenmiyor muydu?demekki ibret olmuyor malesef.bence ıdam cezası olmalı hak edene tabı mesela bugune kadar pek cok aılenın canını yakmıs pek cok kısıyı oldurmus bır cani. oldurdugu kışılerınde aılesı vardı ama o düşünmedı ve sadece hapse atmak yeterlı degıl 2 3 ay sonra af cıkıyor ya da az ceza alıyor cıkıyor bu adıl degıl hem ıdam cezası olmalı kı dıgerlerıne ıbret oldun ve bır daha yapmasınlar
bence ALLAH ın verdiği canı ancak o alır.can almak bize düşmez.ama en iyi ceza verilmeli.tecavüzcü hadım edilsin.hırsızın eli kesilsin.....gibi.tabi suçu kesin kes ispatlandıysa...
bence idam olmamalı ama bazı ülkelerde suçlulara ceza veriyorlarr bence bu cezalar çok daha fazla etkili olur insanlar üzerinde.... mesela tecavüzcü insanların şeylerini kesme hırsızlık yapanların çaldığı eli kesme insan öldürenleri başka bir şekilde cezalandırma bunlar düşünüldüğünde çok canice şeyler gelebilir ama bi toplumun adam gibi adam şeklinde yaşmasını sağlar gibime geliyor! idam bazıları için kutuluştur ama bu şekilde cezalar ibretliktir orda yaşayanların böle şeyleri affetmicekleri böyle bir şeyi kabul edemiceği anlamını taşır... ve insanlar kolay kolay ne tecavüz edebilir ne hırsızlık yapabilir nede adam öldürebilir....
bişey yapmalıııı bişey yapmalııııı, ama ne haklısın.EE tabiki önüne gelen idam edilmez bi sınırı olmalı, bu suç işlenen organların kesilmesi benim kafama yatıyo esesındaKötü Kazen caydırıcı kesin olur çünkü suçları işleyenler bu serbestlikten güç alıp tekrarını yapıyolar. o zamanda yapsınlar bakalım:tomato:
Yok yani şimdiki haliyle durum ortada bi çözüm bulmalı, bu yöntemin geleceğini sanmıyorum ama neyse içimden geçenler böğleCADIARZU
çok aptal bir huyum var sevmiyorum bu huyumu. O Saddam denen kişi yaptığı onca kötülüklere rağmen vahşetlere rağmen asılış anında kendimi çok kötü hissettim acıdım ona. aslında acımamam lazım ama acıdım işte. mantıken idam cezasına karşı değilim hatta aponun çok ortalık bir yerde şöyyyyle bir sallandırılmasını dilerdim isterdim. zaten bu idam olayının sınırları var. ne bileyim türkiyede yasaklandı idam bence yasaklanmaması gerekiyordu hatta ilave olarak iğne ve elektrikli sandalye ile idam da getirilmeliydi. Çünkü artık Türkiyede vahşetler önü alınamaz bir hale gidiyor gibi
ben de aponun ve savaş suçlusu olarak bush ve blair in idam edilceği günleri bekliyorumjeyyar
İdamı desteklerken hangi açıdan baktığımızı bilmeliyiz.Kendi açımızdan bakarsak karşı tarafın çektiği acının verdiği haz var.İdam edilen kişi açısından bakarsak bence verilecek en acısız ve en kolay ölüm şekli olur.5 dk da herşey biter.En güzeli özgürlüğünün elinden alınması.insanın özgürlüğü yoksa zaten hiçbirşeyi yok demektir yaşamıyor demektir.
İdamı desteklerken hangi açıdan baktığımızı bilmeliyiz.Kendi açımızdan bakarsak karşı tarafın çektiği acının verdiği haz var.İdam edilen kişi açısından bakarsak bence verilecek en acısız ve en kolay ölüm şekli olur.5 dk da herşey biter.En güzeli özgürlüğünün elinden alınması.insanın özgürlüğü yoksa zaten hiçbirşeyi yok demektir yaşamıyor demektir.
aynennn katılıyorum sana canım ...
bu acıdan dogru ama soyle dusunurum bende olumden daha fazlasını hakedıyor onlar acı cektırılmelı yada senın dedıgın gıbı elınden ozgurlugunun alınması daha iyi bir ceza....:1hug:
idam değilde ,bence müebbet verilmelii......................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?