• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket idam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?

idam cezasını gerekli buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    145
Gerekli bence. O kadar çok yaşamayı haketmeyen var ki.Özellikle tecavüzcü pisliklere ve katillere uygulanmalı bence. Haa birde devleti soyup soğana çevirenlere. Geriye kimse kalmıyor kanımca:1closedeyes:

sonunda gerçek türkan şoray çıkmış ortaya hemde kuzularıyla... güzellik zuzum..
bence idam olmalı ki önce apo iti asılmalı...

bencede gerekli.idam cezası olmalı. teröristlere, seri katillere, sapıklara ve uyuşturucu kaçakçılarına uygulanmalı bu ceza .zaten onların aldıkları canların yanında onların canlarının pek bi önemi kalmıyor.
...

bence de idam cezası gerekli,öyle çok idam edilmesi gereken mahlukat var ki,.Kötü Kazen

Kesinlikle gerekli ..keşke kalkmasaymış..o zaman korkudan bişi yapmazlardı belki..yapanlarda ilk ve son olarak karşılığını alırlardı..Ahhh keşke Kötü Kazen

bazen kesinlikle idam cezası olmalı diyorum.. çünkü insanlıktan nasibini almamış aşşalık yaratıklar o kadar çok ki toplum bunlardan temizlenmeli!!!

arkadaşlar bu hassas konuda yazdıklarınızı okudum.hepinizin değerli fikirlerine saygı duydum.aklıma gelen soru şu oldu;intikam için mi idam, yoksa zararlıları ayıklamak için mi idam..?

Öncelikle gerçekten ince zeka gerektiren bir soru olduğu için tebrik ediyorum.....yerimseniben

Sonrasında da çok insanice olduğunu düşündüğüm bir cevabım olcak....

Her ikisi içinde.....

Öfke yaradılışımızda baş rol oynayan bir dürtüdür....Bunu inkar etmek bana göre sadece kendine yalan söylemek demek....

Ama şu da var ki genelde idamı için dört gözle beklediğim insanlar zaten toplum zararlıları.....

Kim bana Apo'ya kin beslemediğini (KİŞİSEL MANADA) söyleyebilir ki....

O yüzden sevgili Özgürce cevabım....

Her ikisi içinde olacak....

Sevgiler....a.s.

Evet mirayım , idam qereklimi qereksiz mi diye soru sorulduqunda herkesin ayrı bir noktası vardır kendince ve elbetteki een azından '' Düşünce özqürlüqü'' dene o kavramı aktarmamız lazım saqduyumlarımıza...

bu ülkede deqil her ülkede her ilde deqişik insan yapısı vardır ve heryerde piskopatça qezen insanlar olur, bu insanlar qerekli yerlerde oldukçada aqır işler yaparlar ve bu durumlarda eli kolu qezerler ortalıklarda ve '' bu insanlar 'ın önünü İDAM deqil tam tersi hukuk ve adalet 'in diktatörce uyqulanmayan hükümleri önüne qeçilmelidir. Müebbet hapis mesala;

Bu qibi insanlar qeçmişi yönünden bakıldıqında eqitimsizlik, aile, qörmemişlik ve kendini tatmin etmeyen ne varsa kaplamış zaten o insanlara idam verilirse bunun kimseye yararı olmaz diye düşünüyorum. İdam olduqunda bundanda kimsenin korkacaqını sanmıyorum. İdam demek katletmek , onlar katletiyor ama sende idam ederek ondan bir şekilde farkın kalmıyor. ''yani kısacası bir töre cinayeti qibi '' kanın üstüne kan, şitdetin üstüne şitdet'' bu böle uzar qider... O yüzden idam yerine daha insan haklarına dayalı bir konum olması qerekir diye düşünüyorum. İdam en qeri kalmış ülkerde yer alıyor birde bunu düşünün . Biz türkiyedeyiz ve demokrosi diye atladırılan türkiyede idamın olması neyi qerektirir. ve şitdettin bunların sebebi ne ? ilk önce bunlar nasıl çözümlenir, nasıl alt edebilir , kısası idam edelim deyip qeçmek mi olur .. ozaman işler yaş derim... ve

idama birşeyde daha karşıyım idam çok kişiyi aldı boşu boşuna.... düşünce özqürlüqüne bile iplik çekilmişti , yine o qünlere qitmek hiçte iyi deqil.. dediqim qibi idam yerine bu qibi olayların olmaması için bu ülke neyapmalı diye düşünmek lazım...

idam bence kesinlikle gereli.bir söz var çokta hoşuma gider;zalimler için yaşasın cehennem.....

jan dark

Verin o yazıyı bana (Masaya koşup, kağıdı kaparak parça parça eder) Varın yakın ateşinizi. Fare gibi deliğe tıkılmam ben.Seslerim haklıymış. Sizin ahmak olduğunuzu söylemişlerdi. Bunların güzel sözlerine, merhametlerine güvenilmez demişlerdi. Hayatımı bağışlayacağınıza söz verdiniz. Yalanmış. Yaşamak nedir sizce? Donup taş kesilmemek mi sadece? Ne kuru ekmek bulunca gam, yerim, ne de duru su içmek derttir benim için.Ama gök kubbenin şavkından, o güzelim kırların çayırlarından, çimeninden yoksun bırakmak beni... Dağda bayırda askerlerle at koşturmamayım diye ayağıma pranga vurmak... Bana havasız , nemli karanlığı koklatmak... Sizin bu kötülüğünüz, sizin bu sersemliğiniz beni Tanrı’dan bile soğuturken, gönlümü gene O’nun sevgisiyle dolduracak her şeyi almak elimden, cehennem ateşinden de beterdir. Savaş atımdan vazgeçebilirim. Etekle dolaşmasam da olur. Sancaklar, borazanlar, askerler yanı başımdan geçip gitse de öbür kadınlar gibi geride bırakmayı nefsime yedirebilirim. Yeter ki rüzgârda ağaçların hışırtısını, güneşte öten çayır kuşunu, köyümün sağlıklı ayazında meleyen kuzuları işitebileyim. Akşam çanları bana melek seslerini getirsin gene. Bunlar olmadan yaşayamam ben. Bunları benden ya da başka bir kuldan almaya kalktığınız için siz, biliyorum şeytanın emrindesiniz. Oysa bana yol gösteren Tanrı’dır. Tanrı’nın hikmetine aklınız ermez sizin.Beni ateşlerden geçirip bağrına basacak odur. Çünkü öz evladıyım O’nun. Benimle birlikte yaşamaya layık değilsiniz sizler. Şu güzelim dünyayı yaratan Tanrım. Senin ermişlerine dünya ne zaman kucak açmayı öğrenecek? Ne zaman ulu Tanrım, ne zaman... Son sözüm bu işte.

jan dark bişey savundu ve kafir diye asıldı...
deniz qezmiş 66 zamanların kahramı idi oda asıldı ve nice siyasi ve düşünce adına verilmiş ve buna iplik qeçirilmiş kabül etmeyecek kadar acımasız hükümler....

İnsan bazen kötü bazen çok iyi bu denqeyi yakalamk lazım birkere... insan haklarına dayalı kanunlar herzaman baqımsızlaştırır ülkemi..

tarih72.jpg

415733_24kuwait_hanging.jpg

idam.jpg

insan olanlar idam edilmemeli bencede ama bir apoya bir tecavüzcüye kim insan diyebilirr

arkadaşım sende tutturdun apo tecavüz,,,
apo zaten başlı başlı başlıcana karakteri olmayan bir insan tecavüzcülere qelince ise onlarında insanlık nevs ve qeçmişindeki bazı proplemleri olan ayrı pislikler..... Bu insan ve insanlara zaten zarar veriyorlar ve bizde bunları zaten başta kınıyoruz , kınamıyor deqiliz.. hanqi arkadaş bu qibi tip insanları kınamaz ki zaten....

ama burdaki sorun başka bişey sen bu insanları asmak kesmek yerine önlerine başka daha zor bir enqel koysana... koyabilir misin ? koyabilir misin ?

böle sorunları olan insanlar cezalandırmalı ama ölüm vb qibi şeyler hoş deqil, kim kimi hayatından ödün vermesini ister... bu vahşet bu kin neye kime .... neden herşeyin kolayını istemek yerine önüne daha akılcı fikirler sunulmaz mı ?.... kışkartma resmen ,,, o resimlere bakarken birkere daha lanetniyorum idamı... iran yada başka qeri kalmış ülkelerde yaşamak isteyen idamı ister...

Yeri gelince olmalı.Ama biz Allah değiliz ki cezasını ölümle verelim.Kısacası ben bu idam konusunda baya bi kendimle çelişiyorum

arkadaşlar intikam almak içinse eğer idama destek, bilinki intikam almak hoş bir davranış değildir.yalnız, doğrudur insanoğlu henüz mükemmel de değildir.hangimizin içinde o duygular ara sıra da olsa belirmez ki...yalnız eğer amaç, tecrit etmekse suçluyu ,korumaksa masumu müebbet hapis yeterli olmaz mı?hala karar veremedim kısacası.canımı alanın alayım mı canını?yoksa affedecek kadar büyük olmak, diğer masumların hakkına tecavüz mü?

Sen yüreği o kadar güzel bir serçesinki....:asigim:

Bunları kirletmemek adına yorum yapmayacağım....

Ama üzgünüm ki kirlenecek hemde bunu sen yaşarak öğreneceksin...:çok üzgünüm:

Gözlerinden öpüyorum...:a015:

Hiçbirşey bu dünyada toz pempe kalmıyor, bir qün yaşarsın beyaz kağıda ardından yaşadıklarını yazarsın neolur, o yazdıqın beyazlık kirlenir...
Her hayat farklıdır kimileri savaşı kaybetmiş kimileri savaşı kazanmıştır... Kimbilir bu savaşta bende olurum.... Keşke herşey bir yorumla yada bir hayatı anlatarak kirlenseydi... İşte hiçbirşey o kadar kolay deqil... ama bir qün sizi dinlemek isterim mirayım...

arkadaşlar intikam almak içinse eğer idama destek, bilinki intikam almak hoş bir davranış değildir.yalnız, doğrudur insanoğlu henüz mükemmel de değildir.hangimizin içinde o duygular ara sıra da olsa belirmez ki...yalnız eğer amaç, tecrit etmekse suçluyu ,korumaksa masumu müebbet hapis yeterli olmaz mı?hala karar veremedim kısacası.canımı alanın alayım mı canını?yoksa affedecek kadar büyük olmak, diğer masumların hakkına tecavüz mü?

müebbet hapis qerekli.... o masumlara ise hiç birşey olmuyacak.... Nebilim birde böyle bir anket, yüreqine saqlık ama bu anketteki soruyu çok itici buldum hala bukadar qeride felan yaşıyoruz qibi.... neyse kolay qelsin ben nedim... herkes kan dökmeyi katille katil olmayı kabül ediyor, allah önlerini açsın diyeceqim fisfisfis

Back