Arzum bir şey sorucam canım. Biz normalde içli köfteyi çok basit yaparız. Şöyle ki; bulgur, un, tuz, birazda salçayı yoğururuz. iç harcıda sadece yemeklik doğranmış soğanla kıymanın kavrulmasından oluşur, bol baharat kullanırız ve pişirme işleminde kaynar suda 10 dk haşlarız. çokta güzel olur, çok basit, seninki kadar teferruatlı değil. Hem içinde yumurta olacak, hem sonunda kızartılacak çok ağır olur diye düşünmüştüm şimdiye kadar ama merakıma yenik düştüm sayendeBen senin bu tarifini denemek istiyorum ama mide problemim yüzünden kızartma işlemini yapamam İçli köfteyi senin tarifine göre yapsam ama sonu bizim yaptığımız gibi haşlama yapsam olur mu acaba?
canım haşlama şeklinde pişirince başka bir köfte çeşidi oluyor.üzerine kırmızı biberli yağ yakıp gezdiriyormusunuz?bazıları öyle yapar
Bahsettigin tarifle olanida yedim canım.Ama emin ol paylaştığım tarifler çok daha fazla lezzetli oluyor.Islatma yoluyla sadece icine bulgur,un,tuz ve salça ilave edilen bir hamuru düşün birde sütle beraber pişirilen bulgur,irmik,yumurta,patates i düşün yaniYumurta ağır bir tat vermiyor.Sadece hamurun şekil verirken daha kolay yapılmasını,parcalanmamasini sağlıyor (Köfteye katılan yumurta gibi) Ayrıca icine salça katmak bence gereksiz.Salcali olan bir hamuru kızartırsan yağda yanıp kötü bir tat verebilir.Ben salça eklemiyorum,fotograftada görüldüğü üzere rengi gayet kırmızı oluyor
Kimyanın icine ekstradan katılan cevizin lezzetinizde söylememe gerek yok sanırım.Ayrica her orijinal tariftir ceviz mutlaka vardır.Mutlaka dene canım..
Ben haslayarak yapmadım hiç,nasıl olur bilemiyorum.Haşlanan içli köfte ayrı bir tarife giriyor bence.Araplar yapar genelde Haşlanan tarifi ve Kitel derlerBilen bilir..
Mideye bir rahatsızlık vereceğini sanmam çünkü bulgurlar çığ degil,pişiriliyor.Sizin dediğiniz gibi Islatma yoluyla yapılan tarif rahatsızlık verebilir.Ayrica içli köfte en fazla iki tane yenir,fazla yenmez.O yüzden rahat olabilirsiniz bence
Çok severim içli köfteyi...ancak yapması gerçekten zahmetli bir yemek.
Allah razı olsun,Allah ne muradın varsa versin,tuttuğun altın olsun,düğünün güzün olsun,kaynanan.... Falanda filanNasıl
Eki Görüntüle 625701 Eki Görüntüle 625701
arzum77 buda benim yaptığım diyarbakır usulü içli köfte tek farkı haşlanması senin ve ilkin tariflerinide deniycem mutlaka
Bizde de haşlama yapılmaz. Yani hiç yemedim öyle. Ben bekarken bilmezdim içli köfteyi annemde yapmazdı sonra karşı komşum kayınvalidemin de arkadşaı olur daha önce kaynanamlar oturduğu için bizim oturduğumuz evde bana getirmişti yapıp çok beğenip tarif almıştım o zamandan beri yaparım. Hep kızarttım ben ama mesela yengemin komşusu yapıyor onda farklı bir tat vardı yaptıkça alışıyor insan zaten ben birkaç kez uğraşmıştım şu uzun oval şekli vericem tutturcam diye sonunda muvaffak olmuştum ama uzun zamandır da yapmıyorum üşeniyorum sanırımm :26:
eline sağlık canım. harika gözüküyorlar.
banvit kıyma yazmışsınız ama ben tam anlayamadım. nasıl bir kıyma tercih ettiniz. tavuk kıyması değil dimi. bu kıyma meselesini yazarsanız sevinirim. deneyeceğim çünkü.
yaz kızım bunu da deneyecez
Çok mutlu olurum gerçektendeDenerseniz sonucuda bizimle paylaşırsanız dahada mutlu olurum
Sevgiler...
canım çok güzel olmuş ya vallahi emekler okadar var ki okadar güzel lezetler ki ama canımızın çektiği enn güzel istediğimize oy veriyoruz hadi bakalım :13:
küçük bir demo yapmak isterim bunun için malzemeleri oldukça azaltmam gerek sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?