Mezeler - Ordövrler İÇLİ KÖFTE..(Banvit Kıyma İle)

arzum77

MEMETÖR :))
Pro Üye
15 Ekim 2010
16.012
8.836
498
15-20 Kişilik..
Hazırlama süresi:1.5-2 Saat..
Pişirme süresi:30 Dakika..

Malzemeler:
İç Harcı için:
1 Kilo Banvit Kıyma..
500 Gr Sogan..(3 Orta Boy)
30 Gr Ceviz.. (1 Su Bardagından Biraz Fazla)
Tuz..

Hamuru için
1 Kg. Süt..
500 Gr İnce Kısırlık Bulgur.. (2.5 Su Bardagı)
200 Gr İrmik (1 Su Bardagı)
100 Gr Haşlanmış Patates Püresi.. (1 Büyük Boy Patates)
20 Gr Un.. (1 Yemek Kaşıgı Tepeleme)
2 Yumurta..
Tuz..

Kızartmak için..

Sıvı yag...

Bu malzeme kalabalık misafir için olan malzemedir.Dilerseniz malzeme listesini yarı yarıya azaltıp yapabilirsiniz.Bu tarifle yaparsanız yaklaşık olarak 20-30 Adet çıkıyor..

Yapılışı:

Öncelikle Malzemelerimizi hazırlıyoruz.. $IMG_1454.jpg

Teflon tavaya biraz ayçiçek yagı ekliyoruz.3 Adet soganı ince ince dogruyoruz yada robottan geçiriyoruz.Banvit Kıymamızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.. $IMG_1262.jpg
Kavrulan kıymaya az çekilmiş cevizlerimizide ilave ediyoruz.. $IMG_1263.jpg
Tuzun,pulbiberini,karabiberinide ilave ediyoruz..Suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.. $IMG_1264.jpg
Sonrasında ocagın altını kapatıp beklemeye alıyoruz iç harcımızı..

Ayrı bir teflon tencereye bir litre sütümüzü ilave ediyoruz,tuzunuda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamakta olan süte İrmikleri ve Bulguru ilave ediyoruz ve kısık ateşte karıştıra karıştıra sütün çekmesini saglıyoruz.. $IMG_1270.jpg Sofra bezine iyice sarıp bekletiyoruz :31:
Bir adet büyük boy patatesi haşlayıp eziyoruz.. $IMG_1269.jpg
Dinlenmiş,iyice çekmiş bulgur,irmik karışımımızı açıyoruz..İçine yumurtayı,unu,ve ezilmiş patates püresini ekleyip iyice yoguruyoruz..
$IMG_1271-horzyuyu7u.jpg

Elimizi ıslatıp yumurtadan biraz daha büyük bir parça alıp elimizde yuvarlıyoruz (oval bir biçimde) $IMG_1278.jpg

Önce tek parmakla ortasına bir delik açıyoruz.. (zorlandıgınız an elinizi tekrar ıslatın) Sonra iki parmakla o boşlugu iyice genişletiyoruz..Sol eavuç içinizle dış kısmını düzeltin,sag parmaklada döndüre döndüre kenar kısımlarını mümkün oldugunca inceltmeye çalışın.. $IMG_1279.jpg

İyice incelen hamurun içine hazırlamış oldugumuz kıymalı harçtan koyun.. $IMG_1280.jpg $IMG_1281.jpg
Harçla dolduktan sonra açık olan kısmı sag ve sol elinizin yardımıyla iyice kapatmaya çalışın.. (elinizi tekrar ıslatın bu aşamada,daha kolay bir çalışma olacaktır) $IMG_1282.jpg $IMG_1283.jpg

Bu şekilde harcınız ve hamurunuz bitinceye kadar içli köftelerinizi hazırlayın.. $IMG_1284.jpg
Not:Harçtan yada hamurdan kalan olursa buzluga koyup daha sonraki seferde tekrar ekleme yaparak kullanabilirsiniz..Ayrıca hazırlamış oldugunuz içli köftelerin hepsini kullanmazsanızda kapaklı bir kaba güzelce koyup buzlukta saklayabilirsiniz.Ani gelen misafirlerde çok kurtarıcı oluyor:34:

Kızgın yagda hazırlamış oldugunuz içli köfteleri kırmızı bir renk alana kadar kızartıyoruz.. $IMG_1305.jpg

İster limon sıkarak ister limonsuz olarak yiyebilirsiniz :56: Afiyet olsunn.. :16: $IMG_1307.jpg

Eklentiler

• $IMG_1271-horz.jpg
    $IMG_1271-horz.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 158
mis mis ellerine sağlık hayatım başarılar...:56::56::56::56:

Teşekkür ederim canım..Aslında İçli Köftenin tarifi paylaşılmıştı ama ben bunu hazırlamak için çok emek verdim,ayrı ayrı fotograflamaya çalıştım.Yani gerçektende çok vaktimi aldı..Bugün tarifi görünce çok üzüldüm.Ama yapılış olarak farklıydı ve bende benim tarifimi paylaşmak istedim yinede.Çünkü dedigimi gibi farklı bir yapımı var iki tarif arasında..
Begenen,denemek isteyen olursa diye yani..Ben bunu çok yapıyorum.Arkadaşlarımda bana yaptırır ve derin dondurucuya koyarlar.Tarif tutuyor çok lezzetli oluyor..Herkese tavsiye ederim :16: herkese başarılar diliyorum..Amaç katılıp eglenmek,paylaşımda bulunmak :29:

Teşekkür ederim canım..Aslında İçli Köftenin tarifi paylaşılmıştı ama ben bunu hazırlamak için çok emek verdim,ayrı ayrı fotograflamaya çalıştım.Yani gerçektende çok vaktimi aldı..Bugün tarifi görünce çok üzüldüm.Ama yapılış olarak farklıydı ve bende benim tarifimi paylaşmak istedim yinede.Çünkü dedigimi gibi farklı bir yapımı var iki tarif arasında..
Begenen,denemek isteyen olursa diye yani..Ben bunu çok yapıyorum.Arkadaşlarımda bana yaptırır ve derin dondurucuya koyarlar.Tarif tutuyor çok lezzetli oluyor..Herkese tavsiye ederim :16: herkese başarılar diliyorum..Amaç katılıp eglenmek,paylaşımda bulunmak :29:

paylaşılması farketmez her lezzet ayrıdır:34:

eee sımdık farklı tarıfler ben hangısını edecemmmmmmm:52::52::52:
sutle yapılanı ılk kez goruom acıkcası ,,
ama merak ettım yaaaa,,,

eee sımdık farklı tarıfler ben hangısını edecemmmmmmm:52::52::52:
sutle yapılanı ılk kez goruom acıkcası ,,
ama merak ettım yaaaa,,,

Canım ben bu tarifi bir televizyon kanalının yöresel yemekler programında izlemiştim..O kadar övgüyle bahsedilmiştiki merak ettim ve yaptım..Gerçektende malzemelerin ölçülerine uyarsan kötü bir süprizle karşılaşmazsın ve çok begenirsin diyorum :34:
İnanılmaz lezzetli oluyor..Tavsiye ederim :34:

anladım,,,
yarın edecem bakalım olmazsa ıkınızınkınıde denerım :))))))))))))))))))))
yorumları yazarım :))))
ayrıca bun kızartmak yerıne haslasak olur mu ??

anladım,,,
yarın edecem bakalım olmazsa ıkınızınkınıde denerım :))))))))))))))))))))
yorumları yazarım :))))
ayrıca bun kızartmak yerıne haslasak olur mu ??

Dene canım,inşallah olur :53: :9: Ölçülere dikkat et,dedigim gibi kötü bir süprizle karşılaşmazsın :34: İlk denemyi malzemelerin yarısını kullanarak yap bence.Çünkü bu ölçü ile fazla fazla çıkıyor..
Ben haşlamasını sevmiyorum,denemedim ama olur herhalde.Bir iki tanesini denersin sen.. :34:

Dene canım,inşallah olur :53: :9: Ölçülere dikkat et,dedigim gibi kötü bir süprizle karşılaşmazsın :34: İlk denemyi malzemelerin yarısını kullanarak yap bence.Çünkü bu ölçü ile fazla fazla çıkıyor..
Ben haşlamasını sevmiyorum,denemedim ama olur herhalde.Bir iki tanesini denersin sen.. :34:

tmm ,,bı kez yaptımdı ıclı kofte cok gusel olduydu,sonra ben tarıfı kaybettım ,baya da olduydu yapalı hatırlayamıodum da neler oldugunu,sonra netten aldım tam bı fıyasko ıdı,,sımdı bı tarıfe ıhtıyacım var o yuzden ıkı tarıfıde denıcem verdıgın olcuyu baya bı aza ındırgıcem ,,
haslamasını be yıyorum bı tekk sonucta dedıgın gıbı 2 tane kendıme haslasam yeter :))

Of of mahvettin beni zaten içli köfte çekiyor cnm. Bu ara çok yoğunum müsait olunca ilk yapacağım tarif.
Muhteşem göZüküyor:56:

tmm ,,bı kez yaptımdı ıclı kofte cok gusel olduydu,sonra ben tarıfı kaybettım ,baya da olduydu yapalı hatırlayamıodum da neler oldugunu,sonra netten aldım tam bı fıyasko ıdı,,sımdı bı tarıfe ıhtıyacım var o yuzden ıkı tarıfıde denıcem verdıgın olcuyu baya bı aza ındırgıcem ,,
haslamasını be yıyorum bı tekk sonucta dedıgın gıbı 2 tane kendıme haslasam yeter :))

Malzemeyi yarı yarıya azaltırsan kafi bence :34: İnşallah güzel olur,yani ben yapınca millet üçer beşer götürüyor valla :34:

Of of mahvettin beni zaten içli köfte çekiyor cnm. Bu ara çok yoğunum müsait olunca ilk yapacağım tarif.
Muhteşem göZüküyor:56:

Teşekkür ederim canım..bende çok severim.Önceden hep dışarıda yiyordum.Bu tarifle evimde doya doya yiyorum :56: Misafirlerim dışarıdakilerden daha lezzetli oldugunu söylüyorlar.Tabi iç malzemede bol olunca lezzetli oluyor :34:

Teşekkür ederim canım..bende çok severim.Önceden hep dışarıda yiyordum.Bu tarifle evimde doya doya yiyorum :56: Misafirlerim dışarıdakilerden daha lezzetli oldugunu söylüyorlar.Tabi iç malzemede bol olunca lezzetli oluyor :34:

Deneyeceğim inş zaten evde yapmak istiyordum bu yarışma iyi oldu

Ay bir tane daha, kalpten gideceğim..Migrosa gidiyorum içli köfte almaya:5:

Ellerine sağlık :56:

ooo ikinci içli köfte tarifi:)
seninkide nafis görünüyor
sağol canım çok iyi oldu şu açma işini de gösterdiğin yahu
kız kim çekti fotoları kocan mı:1:
ayy ben o şekilleri yapamam yaa çok zorrr:(
peki papates ne için konuluyor harca

O güzel ellerin dert görmesin canım,ellerine ve emeğine sağlık tarif için çok çok teşekkürler.İçli köfte yapmayı kendim hiç denememiştim,rahmetli kayınvalidemde pek yapardı.:)Köftleri yaparken yüzüme gözüme bulaştırmam inşallah şekil vermekte ayrı bir ustalık ister.

elinize sağlık:46:
tarifiniz farklıymış gerçekten. tadı nefistir eminim :5: pc başında bu hale geldim bu yarışmaya bakarken.
detaylı fotoğraflar ve anlatımla güzel bir tarif olmuş. başarılar dilerim.

Back