İçki sorunu

Güzelim benimkide içiyor hafta 7 gün bizimki 6 gün rahat içer oda 2 bira açıkçası içincede sapitmaz küfür etmezbana bir zararı yok ama hem kesesi hem sağlığına zararli diye üzülüyorum ben hiç sesimi çıkarmam çok nadir olsada bazen söylenirim birsey demem çünkü d3semde içiyor demesemde kendine yapıyor bende kafama takıyor dum ama ben taksamda takmasamda adam içiyor bana değmeyen yılan bin yaşasın diyorum artık çünkü bana zararı yok üzülüyorum ama elimden gelen birsey yok

Çok teşekkür ederim arkadaşlar, sabah yorumları okuyup konuşmaya karar verdim, eşimle tekrar konuştuk bırakmanı istemiyorum sadece dozunda iç çocuğa kötü örnek olma, biz nasıl çocukluğumuzdaki travmaları atlatamıyorsak onun içinde de yara oluşuyor sen her bağırıp çağırdığında dedim. Haklısın dedi akşam gene dayanamadı 4 tane içti ama hiçbirşey demedi. Yani gayet sakindi, gün boyu ben onunla çok ilgilendim, konuştuk, sevdiği müzikleri dinledik, bunun da etkisi var bir de evdeydi tabiki işyerinde daha çok stres yükleniyor. Benim ilgisiz olmama çok takılıyor, ama ev işleri çocuk derken eskisi kadar vakit geçiremiyoruz ve benim hatam sosyal medyayı çok kullanıyorum eşim sevmez; galiba o da içkiyle teselli buluyor. Benim çok komşum var burda ararlar, sorarlar; içince özellikle onlara küfrediyor. Kıskançlık mı bencillik mi bilmiyorum da, kendince intikam alıyor.

maliyetli bir alışkanlık
eşinizin alışkanlığının yerine başka bir alışkanlık koymak gerekiyor
sık sık içebileceği bir içecek
filtre kahveye felan yönlendirmeye çalışın
akımda bu yönde zaten özendirin yani
Türk kahvesini çok sever mesela, her gün yapmaya çalışıyorum, tek içmek istemiyor ben de alıştım bu sebeple. Kahve çeşitlerini deneyebiliriz aslında haklısınız, çok teşekkür ederim. Ben de yerine koyabileceği birş ey aradım gazoz meyve suyu gibi şekerli şeyleri sevmez ama çay kahve sever.

Benim eski eşimde içerdi nerdeyze her gün. Konuştum, anlattım, örnekler gösterdim, iflah olmadı. Boşandım. Dilerim senin eşin düzelir. (aldatmada vardı)

Benim eski eşimde içerdi nerdeyze her gün. Konuştum, anlattım, örnekler gösterdim, iflah olmadı. Boşandım. Dilerim senin eşin düzelir. (aldatmada vardı)
O noktaya doğru gitmemek için çabalıyorum ama tek taraflı çaba da bir yere kadar, kendisi istemedikten sonra. Zaten böyle kötü alışkanlıklar diğerlerini de çağırıyor, eve sokma diyemiyorum sırf dışarda daha kötü alışkanlıklar edinmesin, yanlış insanlarla arkadaşlık yakınlık kurmasın diye. Hatta içen arkadaşlarımı çevremi saklıyorum eşimden, sen neden içmiyorsuna kadar gidiyoruz yoksa, geçmiş olsun inşallah daha düzgün insanlarla karşılaşırsınız hayatınızda.

O noktaya doğru gitmemek için çabalıyorum ama tek taraflı çaba da bir yere kadar, kendisi istemedikten sonra. Zaten böyle kötü alışkanlıklar diğerlerini de çağırıyor, eve sokma diyemiyorum sırf dışarda daha kötü alışkanlıklar edinmesin, yanlış insanlarla arkadaşlık yakınlık kurmasın diye. Hatta içen arkadaşlarımı çevremi saklıyorum eşimden, sen neden içmiyorsuna kadar gidiyoruz yoksa, geçmiş olsun inşallah daha düzgün insanlarla karşılaşırsınız hayatınızda.
Beyimiz bana da demişti sende iç diye. Ben zaten ona eşlik etmeyip, pis arkadaşlarına bulaşıp, o kötü ortamlar hoşuna gitti diye böyle oldu. Yoksa bende onun gibi olsa idim oooo. Aman nense çok şükür kurtardım. Amin İnşallah.

giriş yapmadan ziyaretçi vasfıyla okuyodum konuları sırf bu konuya yorum yapmak için giriş yaptım.
yaptım da ne yazıcağımı bilemedim...
aynı dert bende de var çünkü... ama ben maddi tarafındayım olayın artık...
çünkü 6 lı paket şeklinde satılıyor bira büyük marketlerde ve haftanın 5 günü içse 50 tl olsa paketi ; haftalık 250 tl içkiye gidiyor bi de bunun çerezi mezesi var. aylık 1000 tl hatta fazlası gitti çöpe. ne anladım ben o işten...
seni stresten çıkarmak yerine daha da strese sokmalı bence bu olay.

bilmiyorum ya çok zor.
Allah yardımcın olsun...
benim de tabi...

giriş yapmadan ziyaretçi vasfıyla okuyodum konuları sırf bu konuya yorum yapmak için giriş yaptım.
yaptım da ne yazıcağımı bilemedim...
aynı dert bende de var çünkü... ama ben maddi tarafındayım olayın artık...
çünkü 6 lı paket şeklinde satılıyor bira büyük marketlerde ve haftanın 5 günü içse 50 tl olsa paketi ; haftalık 250 tl içkiye gidiyor bi de bunun çerezi mezesi var. aylık 1000 tl hatta fazlası gitti çöpe. ne anladım ben o işten...
seni stresten çıkarmak yerine daha da strese sokmalı bence bu olay.

bilmiyorum ya çok zor.
Allah yardımcın olsun...
benim de tabi...
Amin, ya maddi boyutunu da çok düşünüyorum ama dışarda içse daha çok hesap kitleyecekler içkili mekanlarda, susuyorum o sebeple. Söylesem de ben sana karışmıyorum sen de bana karışma der. Ben düşünerek yaparım her harcamayı o da biliyor da işine gelmiyor :)

X