İçki sorunu

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.629
857
Arkadaşlar merhaba, dün tartıştık eşimle, çok yakınımızda tekel bayi var ve sürekli eşim burdan bira alıp evde içiyor. Bırakacağım diyor bakıyorum gerçekten almıyor, azaltmış. Sonra gizliden devam ediyor. Ben duymadan sipariş ediyor geldikten sonra yapma diyemiyorum. Bazen alıp boşaltıyorum lavaboya. Bira sarhoş etmez belki ama saçma sapan konuşmaya başlıyor cevap verirsem küfür ediyor, oğlum da var. Konuşma yanında diyorum, en ufak şeye kızıp bağırıyor. Uzatmıyorum kendi haline bırakıyorum o da olmuyor, iyiyken çok konuştum tamam diyor. Sonra içkiyle alakası yok diyor, işlerim çok yoğun yorgunluktan içiyorum bilmem ne, çok konuşuyor ve kesinlikle dinlemiyor eleştirdiğim zaman. Onun dışında başka bir sorunu yok ama tedavi olmak istiyordu randevu alacağım dedi, gitmedi. Zorla bıraktıramayacağımı biliyorum. Ama tam düzeldi derken haftada bir aynı kavgalar. Evi başka yere taşıyoruz, yakınlarında tekel bayi market yok daha muhafazakar çok şükür. Bu seferde gelirken işyerinin ordan alırım diyor. En azından her istediğinde alamaz çünkü, çarşıya mesafeli baya. Tek umudum bu, evde içme demeye korkuyorum çünkü babam dışarda içiyor ve harcadığı para oynadığı kumar yüzünden tefecilere dahi borçlandı. Dışarda daha kötü şeylere bulaşmasından korkuyorum. Evde de biz huzursuz oluyoruz, kendimi geçtim ben babamdan alışkınım da oğluma haksızlık yapıyorum. Bir süreliğine teyzeme gitmeyi düşünüyorum başka şehirde, çok bunaldım. İçimi dökmek istedim, eşimin içki problemi yoktu evlendiğimizde, yurt dışına çalışmaya gittiği dönemde alıştı ve bırakamadı.

bırakması çok zor, allah ıslah etsin.
benim hödükte böyleydi, ama asla eve sokmazdı, dışarda 2 bira, hop, uyuş uyu..
sonradan öğrendimki, benim yüzümden içiyomuş :)
ben dır dır yapıyomuşum, ondan içiyomuş.. ( eve gece saat 1, 2 gibi gelince bende haliyle nerdesin sen saat kaç gibi söyleniyordum ) dırdırımda buymuş, ay hepsini farklı bir gezegene ışınlamak istiyorum bu erkeklerin..

Alışkanlık olduysa bıraktırmak zor :KK43: Allah kolaylık versin
Allah razı olsun
bırakması çok zor, allah ıslah etsin.
benim hödükte böyleydi, ama asla eve sokmazdı, dışarda 2 bira, hop, uyuş uyu..
sonradan öğrendimki, benim yüzümden içiyomuş :)
ben dır dır yapıyomuşum, ondan içiyomuş.. ( eve gece saat 1, 2 gibi gelince bende haliyle nerdesin sen saat kaç gibi söyleniyordum ) dırdırımda buymuş, ay hepsini farklı bir gezegene ışınlamak istiyorum bu erkeklerin..
Ya inanın dışarda iç diyeceğim ben evde tek kalsam da en azından çocuk kavga gürültü duymaz, ama maddi manevi daha fazla sıkıntılarla uğraşmaktan korkuyorum, ne bileyim kumar olur aldatma olur, bunlar olursa da bu yuva devam edemez diye düşünüyorum. Çatacak yer arıyor mesela telefona baksam bizimle ilgilenmiyorsun, konuşsam dur dizimi izliyorum sonra konuş. Ben çok alttan alan bir insanım büyümesin diye ama bunaldım.

Esin bireysel olarak bu hayati yasamaktan zevk aliyorsa yapacak bir sey yok ama cougunuzun yetismesi icin hic saglikli bir ortam degil.
Bahane üretiyor sürekli derdim var sıkıntım var, her sıkıntısı olan içkiye başlamıyor. Kendini kandırıyor sadece, kötü bir söz söyleyince kardeşi bile sen sabahları da içiyorsun herhalde diye laf sokmuş, artık kardeşim de değişti diyor. Annesi hasta zaten bir de içtiğini söylesem elinden de birşey gelmiyor üzülecek. Sorun kendisinde ama herkes suçlu tek kendisi mağdur böyle bir psikoloji içinde. Çocuk olmasaydı ben de içime atmazdım aslında bu kadar, tartışmalar büyürdü ve inceldiği yerden kopardı, ama dozunu artırmasından korkuyorum, boşanacaksak bile olaylı olmasını istemiyorum.

Arkadaşlar merhaba, dün tartıştık eşimle, çok yakınımızda tekel bayi var ve sürekli eşim burdan bira alıp evde içiyor. Bırakacağım diyor bakıyorum gerçekten almıyor, azaltmış. Sonra gizliden devam ediyor. Ben duymadan sipariş ediyor geldikten sonra yapma diyemiyorum. Bazen alıp boşaltıyorum lavaboya. Bira sarhoş etmez belki ama saçma sapan konuşmaya başlıyor cevap verirsem küfür ediyor, oğlum da var. Konuşma yanında diyorum, en ufak şeye kızıp bağırıyor. Uzatmıyorum kendi haline bırakıyorum o da olmuyor, iyiyken çok konuştum tamam diyor. Sonra içkiyle alakası yok diyor, işlerim çok yoğun yorgunluktan içiyorum bilmem ne, çok konuşuyor ve kesinlikle dinlemiyor eleştirdiğim zaman. Onun dışında başka bir sorunu yok ama tedavi olmak istiyordu randevu alacağım dedi, gitmedi. Zorla bıraktıramayacağımı biliyorum. Ama tam düzeldi derken haftada bir aynı kavgalar. Evi başka yere taşıyoruz, yakınlarında tekel bayi market yok daha muhafazakar çok şükür. Bu seferde gelirken işyerinin ordan alırım diyor. En azından her istediğinde alamaz çünkü, çarşıya mesafeli baya. Tek umudum bu, evde içme demeye korkuyorum çünkü babam dışarda içiyor ve harcadığı para oynadığı kumar yüzünden tefecilere dahi borçlandı. Dışarda daha kötü şeylere bulaşmasından korkuyorum. Evde de biz huzursuz oluyoruz, kendimi geçtim ben babamdan alışkınım da oğluma haksızlık yapıyorum. Bir süreliğine teyzeme gitmeyi düşünüyorum başka şehirde, çok bunaldım. İçimi dökmek istedim, eşimin içki problemi yoktu evlendiğimizde, yurt dışına çalışmaya gittiği dönemde alıştı ve bırakamadı.
Yani bakis acisi onemli bu konuda. Mesela ne kadar iciyor 8-9 tane mi? Eger kufur etmesi belli bi sayidan sonra basliyorsa. Icme demeyin ama atiyorum 5 taneden fazla istemiyorum dersiniz.

Bilemedim biz haftasonlarii karsilikli iceriz daha guzel oluyor. Ancak esim kolay sarhos olmaz ne konustunu bilir. Eger icip kufur etse bagirsa cagirsa bende kabul etmezdim.

Yani bakis acisi onemli bu konuda. Mesela ne kadar iciyor 8-9 tane mi? Eger kufur etmesi belli bi sayidan sonra basliyorsa. Icme demeyin ama atiyorum 5 taneden fazla istemiyorum dersiniz.

Bilemedim biz haftasonlarii karsilikli iceriz daha guzel oluyor. Ancak esim kolay sarhos olmaz ne konustunu bilir. Eger icip kufur etse bagirsa cagirsa bende kabul etmezdim.
Evet bırakamıyorsan da azalt dedim 2 tane içtiğinde hiçbir sıkıntı olmuyor ki gelirken hem 2 tane alıyor, sonra dibimizde tekel bayi var arayınca getiriyorlar, benden habersiz arıyor fazladan istiyor, ben görsem çay kahve falan içelim yapma diyorum çünkü. Eşim de çok nadiren içerdi, yurt dışında insanlar su gibi içtikleri için şuan ona göre hafif bile içtiği bira sonuçta. Gittiğimiz yerde yakın bir tekel göremedim, inşallah azaltır tek dileğim bu zamanla bırakır belki. Maddi olarak da bira sigara büyük bir masraf aylık bir kira bedeli veriyor ve kredi kartlarını zor ödüyoruz.

Tam olarak anlamadim esiniz hergunmu iciyor?
Bırakmak istiyorum deyip 2,3 gün içmiyor sonra birgün 2tane içiyor birşey olmuyor, ertesi gün 5 tane içip kendi kendine olay çıkarıyor ufak meselelere bağırıp duvarı yumrukluyor, küfrediyor ben de çocuğumun 2 yaş sendromundaki inatlaşmalarını beklediğim gibi onun da sakinleşmesini bekliyorum. Tabi bu arada o yattıktan sonra ağlayıp dua ediyorum.

Hadi içiyorsun kendini delirtme be adam... Hiç düşünmüyor mu çocuğuma kötü örnek oluyorum diye... Her 2 dünyasını da haram etmiş... Olan kadinla çocuğa oluyor. Umarım Birgün bırakır önce senden ve çocuğundan özür diler sonra Allah a tövbe eder.

Aliskanliklari birakmak cok zordur siz icmeyin dedikce daha cok icer. Evde icmezse gizli gizli yine icer. Kendisinin istemesi lazim. Bu sigara olayin da boyle maalesef.

Ya birayla nasil sarhos olur insan. Kadin halide 4-5 tane icssm en fazla cisim gelir kafa gram gitmez. Esinizin bunyesi dayaniksiz ya da cok derdi var unutmak istiyor psikolojikman mi oluyor ki

Senin de oğlum var icse ne olur düşünsene bu çocuk da büyüyecek falan de canım en çare zaten doktor

evlenmeden önce bu durumu konuşmuş muydunuz
her bünye aynı değil tabi ama biradan sarhoş olan hiç görmedim en fazla çakır keyif olur
siz içme dedikçe daha çok daha çok içmek ister bence
farklı yöntemler deneyin
evde içmesin dışarda içsin gelsin
yada bebek küçükse bebek odadayken içmesin
5 taneden sonra başlıyosa küfür 4 tane iç en fazla diye limit koyun
ben bu durumdan çok rahatsız birisi olsam en baştan kesinlikle çizgimi çekerdim
çok da abartılıcak bişi göremedim açıkcası
benim babamda içiyor uyumasına yardımcı oluyor orası kesin kafası dingin uyuyo

Bence ne kadar içtiğinin bir önemi Yok az yada çok ama hep ne derler öyle şişede durduğu gibi durmaz die bence Biran önce bırakması için kararlı bir şekilde konuşun ve lütfen çocuğunuz içki içilen bir ortamda büyümesin

İçkiyi kontrollü içmek de önemli. Yani kimi insan 8-9 bira içer etkilenmez kimi 2 bira içer ana avrat düz gider. Bu kişinin kendi sınırlarını bilmemesi ve kontrol edememesiyle alakalı maalesef, sayıyla alakası yok. Eşinizi karşınıza alıp düzgünce konuşun, tabir-i caizse "ağzıyla içmesi" gerektiği, içince küfür ve hakaretlerinden rahatsızlık duyduğunuzu, illa içmek istiyorsa günlük kendisini kaybetmeyeceği bir sınır belirlemesi gerektiğinden bahsedin. Birlikte sınır koyun yavaş yavaş azaltmaya çalışsın. Mesela 3 birayla başlasın 4.yü kesinlikle içmek yok. Bir süre böyle gitsin 2'ye düşürsün böyle böyle.

içki agzına içiyosa adamı-kadını tatlı yapar / poposuna içiyorsa kaka yapar.
bende içerim eşimde. ama biz o akdar keyifli oluyoruz ki anlatamam .
ama seninkine alkol yaramıyor demek ki.. acaba videoya cekip bak bunu içince ne hala giriyorsun diye göstersen. ama ,ayıkken söyle bak bir gun cekecegim seni sende kendini gör filan desen. sonrada cekip göstersen bi etkisi olur mu ?
babamda cok içerdi bize anneme cok eziyet cektirmiştir. bu yuzden içki adamı beter ediyorsa ayrılmak bile en güzel cozum olabilir.

maliyetli bir alışkanlık
eşinizin alışkanlığının yerine başka bir alışkanlık koymak gerekiyor
sık sık içebileceği bir içecek
filtre kahveye felan yönlendirmeye çalışın
akımda bu yönde zaten özendirin yani

X