İçki satan yerden alışveriş-Bu adam bana kafayı yedirtecek

Peki sizce kim haklı?

Ben size hak verdim. Bu devirde alkol satmayan market ayıklamak, vakit kaybetmek ve yanındakilere de vakit kaybettirmektir. Ayrıca alkol satmayan marketlerde belli ürünler var, misal bim, a101. Ama migrostaki çeşitliliği ve kaliteyi bulamazsınız oralarda, bir de bu yönü var. Kendisi almasın, ama size karışmamalı.

Bu durumdan bıkmış, saldırgan davranmışsınız belki ancak benim için haklısınız. Kuru inat, size sorulmadan "Ben böyle istiyorum bu kadar" direnmesi, gereksiz yasaklama insanı sinirlendirir.

Biz evlendiğimizde böyle değildi ki. 5 yıllık evliyiz. Birinci ve ikinci evlilik yıldönümlerimizi içkili yerlerde kutladık. Son bikaç senedir değişti iyice.
Tamam, doğrudur,haklısınızdır.
Benim anlatmak istediğim o değil ki.
Bu adam sizin beğenmediğiniz şekilde değiştiyse,siz de buna saygı duymuyorsanız,bu hareketlerini beğenmiyorsanız; yollarınızı ayırırsınız bu şekilde adamın damarına basmaya hakkınız yok.
Herkes değişir,fikirler değişir,hayata bakış açısı değişir,önemli olan eşle uyumu yakalayabilmek.
Olmuyorsa olmuyordur.
Olay çıkarmanın anlamı nedir?

Ben de sizi haksız buldum. Eşinize dini inancıma karışma demişsiniz ama eşiniz de dini inanç yüzünden yapmıyormuş ki bunu. Kendiniz yazmışsınız travma geçirdiğini. Bu konuda anlayışlı olmalıydınız bence. O varken alışveriş yapmayın, çok beğendiğiniz bişey olduysa sonra ayriyeten gider alırdınız.
Ama bu durum son bi kaç yıldır ortaya çıktı. biz 11 yıldır beraberiz. Çocukluğunda travma geçirdiyse niye o zaman 25 yaşına kadar içki içti, barda çalıştı.

Biraz anlayışlı olmaktan ne zarar gelir? Beğendiğiniz şey dünyada sadece o markette satılmıyor. Eminim sizinde hassas olduğunuz ve eşinizin özellikle dikkat etmesini istediğiniz şeyler vardır. Hem inatlaşıp hem gerizekalı demek hemde yarım saat ağlamak nedir? Günü bencede siz mahfetmişsiniz.

Evli barklı kadın yada adamın “ben gelmiyorum ya eve “ diyip annesinde kalma lüksü yoktur. Öyle kapı vurulup çıkılırsa bir daha çalmaya da yüzü olmasın bi zahmet gidenin. Eşiniz yinede aramış. Ben bu meseleyi çoook büyütürdüm.

Ne guzel. Bir yolunu bulmus icki icmeyi birakmis ve de bu konuda hassas
Ben sizi haksiz buldum.hepitopu birsey rica etmis
Ve siz gereksiz uzatmissiniz. Simdi guvenini kirdiniz. Umursamiyorum seni havasi olusturmussunuz. Birakin oyle kalsaydi siz bisey kaybetmezdiniz. O da oyle olmasindan memnun. Evlilik bu degil...

Esinizin yaşadığı travma filan değil.Travma yaşasa sizin alkol kullanmaya yönelik bir isteğinizde bu tartışma yaşanırdı.Farkindaysaniz markete giriyor,dolaşıyor ama ordan herhangi bir alış veriş yapmanizda size hakaret ediyor.Esiniz baskıcı bir tutum içinde ve yaptığınin belli bir mantığı yok.Sizin ne hissettiğinizi de umursamiyor

Eşiniz dini hassasiyetten yapmıyor ki yapsa ona gelene kadar namaz kılar oruç tutar, adam babasından belli ki çok çekmiş ve satana dahi kızıyor. Bu yüzden ben olsam ona uyardım.
Zaten ne gerek var kavgaya gürültüye, eşler birbirlerinin hassasiyetlerine önem göstermeli diye düşünüyorum.

Esinizin yaşadığı travma filan değil.Travma yaşasa sizin alkol kullanmaya yönelik bir isteğinizde bu tartışma yaşanırdı.Farkindaysaniz markete giriyor,dolaşıyor ama ordan herhangi bir alış veriş yapmanizda size hakaret ediyor.Esiniz baskıcı bir tutum içinde ve yaptığınin belli bir mantığı yok.Sizin ne hissettiğinizi de umursamiyor
Hakaret eden eş değil yalnız, konu sahibi.

eşin baskı kurma konusunda haksız da böyle tartışmada anne evine giden sen daha çok haksızsın. ya sne eve gitseydin de o anasının evine gitseydi?

Eşiniz dini hassasiyetten yapmıyor ki yapsa ona gelene kadar namaz kılar oruç tutar, adam babasından belli ki çok çekmiş ve satana dahi kızıyor. Bu yüzden ben olsam ona uyardım.
Zaten ne gerek var kavgaya gürültüye, eşler birbirlerinin hassasiyetlerine önem göstermeli diye düşünüyorum.

Çoğu büyük market içki satıyor ve biz eşimle onların hiçbirine gidemiyoruz. Atıyorum evime çok yakın büyük migros var oraya gidiyorum tek başıma başka bi yere gidiyorum tek başıma. Oralarda alışveriş yapan çiftleri görünce bana hepten sinir basıyor. Dahası çoğu zaman tek başıma gittiğimi bile saklıyorum. Ona bile kızıyor yeri geldiğinde.

Merhaba kızlar,

Pazar günü eşim ve oğlumla (3,5 yaşında) bir avm'ye gittik, gezdik tozduk derken çıkmadan önce avm'nin içindeki süpermarkete girmek istedim (kurumsal her şehirde olan ünlü bir market).
Bu arada eşim içkiye son derece karşı bir adam (babasından çok çekmişler küçükken). Benle tanıştığında içki içiyordu ama ilişkimiz ilerleyince içkiyi ağzına almaz oldu. 10 yıldır hiç içmemiştir. Dahası zaman ilerledikçe içki satılan yerlerden de alışveriş yapmaz oldu. İçkili bir restorana özel günlerimizde bile gitmez oldu. Örneğin evimizin dibinde bir bakkal var ama tekel bayi olduğu için ordan bir ekmek bile almaz, sırf bunun için daha ilerideki bakkala gider. Örneğin migrostan asla alışveriş etmez, vs.. Ama bunları yapıyo diye sanmayın ki beş vakit namaz kılıyo, oruç tutuyo.. Hiçbiri yok..

Bana gelince ben de içki içen bir insan değilim ama içki içene de satana da karşı değilim. Eşim içse belki ayda yılda bir özel günlerde onunla bişeyler içebilirim.

Neyse pazar günü ben o markete girmek isteyince eşim girelim ama sadece gezelim, hiçbirşey alma dedi. Ben de tamam normal mutfak alışverişi yapmam, ortak birşey almam ama hoşuma giden bişey olursa sadece kendim için alırım dedim. Bu bana EverMore bak seni uyarıyorum alma dedi. (İlk kez bu kadar baskı yaptı bu konuda). Ben de delirdim sen benim dini inancıma karışamazsın dedim. Biz marketin içinde atışmaya başladık, sonra ben gerizekalı diyerek (benimle çocuk gibi uyarıyorum şeklinde konuşması çok zoruma gittiği için delirdim çünkü ve evet gerizekalı dedim) bi hışımla çıktım marketten, otaparka arabaya indim, içim çıkana kadar ağladım sinirden. Güzel geçen bir günü mahvetti. Yarım saat sonra geldiler, bana hiçbişey yokmuş gibi takıldı. Ben de bizi annemlere götür dedim. Olur dedi annemlere gittik oğlumla. Gece aradı gelip alayım mı diye. Hayır biz burda kalıcaz dedim ve o gece orda kaldık oğlumla. Ertesi sabah da ordan çıkıp işe gittim. Oğluma zaten annem bakıyo kendi evinde. Ertesi gün işteyken bi kaç kere aradı beni ama ben soğuk konuşup kapattım. Akşam oğlumu almaya gittim anneme ama içimden gelmedi ve o gece de orda kaldım. Yani iki gece annemde kaldım.

Dün akşam biraz konuştuk, annemde kalmama bozulmuş. Evli barklı kadın böyle yapmazmış (bu kalma meselesini ilk kez yaptım bu arada). Ama içki konusunda hala kendini sonuna kadar haklı görüyor. Ben ona güzel geçen bir günü neden mahvettin dediğimde, sen mahvettin diyor bana. Ne olurdu sadece gezip çıksaymışım. Ya niye ben atıyorum bir toka beğeneceksem ya da bir bardak ya da bir kitap ne bileyim neden alamıycam ki..

Siz olsanız napardınız? Ben mi yanlış düşünüyorum?
Eşinizle ilgili yorum yapmıyorum herkesin kendi tercihi fakat sizden istegi ve hassasiyetine istinaden 2 gün annenizde kalmanız (ki böyle bir alışkanlığınız yokken ilk kez kalmanızı diyorum bayaa tavır amaçlı kalmışsınız) siz de hatalısınız. Yarın bir gün bir konuda hassasiyet kazansanız ve ayni hassasiyeti eşinizden bekleyeniz , esiniz size sinirlenip 2 gün eve gelmese acaba adam haklı der misiniz merak ettim. Valla eşim bana kızıp 2 gün eve gelmese bayaa olay çıkarır ve evliliğimi gözden geçirirdim.

Annemde kalma konusunda evet hatalı olabilirm ama inanın artık bu baskıları ben,i çok bunalttı. O yanımda yokken bile içki satan bi markette olsam rahatlıkla söyleyemiyorum, çünkü mutlaka bozuluyo ve tat kaçıyo. Benim için içki satan yerden alışveriş yapmak problem değilken, sırf eşim istiyor diye kendimi değiştirecek miyim? o yokken bile gitmeyecek miyim?

Çoğu büyük market içki satıyor ve biz eşimle onların hiçbirine gidemiyoruz. Atıyorum evime çok yakın büyük migros var oraya gidiyorum tek başıma başka bi yere gidiyorum tek başıma. Oralarda alışveriş yapan çiftleri görünce bana hepten sinir basıyor. Dahası çoğu zaman tek başıma gittiğimi bile saklıyorum. Ona bile kızıyor yeri geldiğinde.
Ama eşiniz böyle o yüzden ya kabul edeceksiniz ya ortak noktada buluşacaksınız ya da olmuyorsa yolları ayıracaksınız. Yoksa ömür boyu kavga edersiniz. Gerek yok. Herkes birbirinin tercihine saygı gösterdikten sonra gayet iyi anlaşabilir.

Ooo seni şimdi hatırladım konu sahibi.

O kadar yalvardın ettin eve dönmesi için. Sende yine aynı terane.
Umarım eskisi gibi olmazsın, çünkü bu adam bir kere daha terkederse bu sefer çok zor barışır.

Ooo seni şimdi hatırladım konu sahibi.

O kadar yalvardın ettin eve dönmesi için. Sende yine aynı terane.
Umarım eskisi gibi olmazsın, çünkü bu adam bir kere daha terkederse bu sefer çok zor barışır.

Daha düzgün konuşun. O bir kere olur.

Benim eşimde alkol satan yerden alisveris yapmaz ve alkollu yerlere pek oturmak istemez. Ben saygı duyuyorum başlarda yadirgamis olsamda Günah oldugunu dusunuyor, olabilir. Dun cerez alacaktik, alkol satan yerden degilde az ileri gidip digerinden aldik ama bu denli baski yapmiyor. Cok buyuk marketlerde illaki alkol oluyor ama alisveris yapiyorum oralardanda bazen.

Ben size hak verdim. Tamam eşlerin birbirinin hassasiyetlerine karşı duyarlı olmaları lazım ama siz zaten ortak birşey almayalım alırsam kendime alırım demişsiniz. Ayrıca birşey almayacaksanız markette boş boş gezinmenin mantığı nedir ? Alkolü içer veya içmez ya da sizin içmenizi de istemez o ayrı mesele ama o kadar saçma bir takıntı olmuş ki hastaneye gitse iğne yapılsa bu kolonyoda alkol var sürmeyin bana falan mı dicek bunun sonu yok çünkü

Eşiniz biraz "benim dediğim olacak" diye diretmiş bence. Siz mutfak alışverişi yapmayacağım demişsiniz zaten abartan eşiniz olmuş. Biraz susması gerekiyordu.
Ama gerizekalı demeniz çok kötü olmuş. Eşler birbirine böyle hakaret etmemeliler. O çizgi bir kere geçildi mi devamı kötü oluyor..

Siniriniz geçene kadar annenizde kalın bence sıkıntı yok ama uzatmayın..

Back