içimi boşaltmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2014 ile 2020 arasında
çok iyi. bu yıllar arasında aile yoluyla(evlilik üzerinden) tc vatandaşlığına başvurmak için sadece 3 yıl resmi nikah aktın olması yeterliydi. 2000 senesinden beri bu böyle. Ondan önce nikahtan 1 gün sonra tc olabiliyorlarmış kadınlar. Ama malum kötü yönde bunu kullanıp tc vatandaşlığına geçen çok sayıda yabancı uyruklu kadınlar olmuş kanun değişmiş 3 yıla çıkmış.

Çünkü kendilerinin işleri güçleri besbelli ki yok. Israrla benim yaşadığım hayatı öyle değil böyle yok o hesabını buldum. Ya bu kadar işsizlik oranı yüksekken ülkede milletin böyle boş işlerle uğraşması inanılmaz üzücü. Hele birde bunlar kadınken. Bence daha üretken olmalıyız ya biz üretkeniz böyle saçma sapan şeylerle uğraşmamalıyız. Bide kadın kadının düşmanı olmamalı geçekten.

Ya yazmayayım diyorum ama şu kadının düşmanı kadın lafına sinir oluyorum:) işine gelmeyince bknz Jameya
Sen kayınvalidene görümcene saydırırken onlar erkek miydi :KK70::KK70:
Bu arada her konuda sen de varsın ya ne ara çalışıyorsun ben anlamıyorum:KK70:

evet ve icra takibi 10 gün içerisinde sonuçlanıyor ve hatta şu anda taşınır ve taşınmazlarınave hatta maaşının bir kısmına haciz konmuş olması gerekiyor.
durum nedir?
Böyle bir şey yok.Oglumun nafakası icrada.İcra 2-3 güne sonuçlandı ve Mal varlığına haciz diye bir şey olmadı,en son şu tarihte nafaka ödenecek bitti

İnanın tüm mesajları okumadım, ama gördüğüm, kim olduğunu biliyorum açıklarım türevinde mesajlar görünce şaşırıyorum. Siz bilmiyorsunuz diyen birine ikinci mesajı yazmaya tenezzül etmem. Konu sahibinin gerçek kimliği kimi ilgilendirir ki. Geçmişte de böyle ifşalar ve zor durumda bırakılan kullanıcılar hatırlıyorum. Aptal yerine konulduğumu hissedersem ortamdan uzaklaşırım. Gerek yok fazlasına.
Yok siz yanlış anlamışsınız jameya anonim kalmayı pek tercih eden birisi değil zaten. Dükkan hesabını kişisel hesabını herkes biliyor zaten. Dükkanında işler iyi gitmediğinde bilgilerini burada ve özel mesajlarda kendisi bizzat paylaştı.Destek olalım diye üyeler dükkan ismi isteyince. Araştırmaya gerek yok kendisi yeterince bilgi veriyor

çok iyi. bu yıllar arasında aile yoluyla(evlilik üzerinden) tc vatandaşlığına başvurmak için sadece 3 yıl resmi nikah aktın olması yeterliydi. 2000 senesinden beri bu böyle. Ondan önce nikahtan 1 gün sonra tc olabiliyorlarmış kadınlar. Ama malum kötü yönde bunu kullanıp tc vatandaşlığına geçen çok sayıda yabancı uyruklu kadınlar olmuş kanun değişmiş 3 yıla çıkmış.
yahu s,z yazıanlarane bakıyosunuz annem 6 ıncı yılında aldı vatandaşlığıdiyorum 5 ylda hak etti 6ıncı yılında aldı. internette herşey olduğu gibi yazmıyor ben bunu internette araştırdığımda evet çok basit görünüyor ama avrupa birliği vatadaşları için bu kadar basit değil.

şimdi bu bağlamda soruyorum: siz zaten evlenene kadar beş yıldan fazla geçmişti. vatandaşlığa neden geçmediniz şayet söyledikleriniz doğru ise?

soruma yanıt alamadım.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdürlüğü'nden alıntı yapıyorum:

Türk Vatandaşlığını genel olarak kazanmak isteyen yabancılarda aşağıdaki şartlar aranır:
a) Kendi milli kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medeni Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak,

b) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet etmiş olmak,
c) Türkiye’de yerleşmeye karar verdiğini; Türkiye’de taşınmaz mal edinmek, iş kurmak, yatırım yapmak, ticaret veya iş merkezini Türkiye’ye nakletmek, çalışma iznine tabi olarak bir iş yerinde çalışmak, ailece Türkiye’de ikamet etmek ve benzeri davranışlarla teyit etmiş olmak veya Türk vatandaşı ile evlenmek, daha önce Türk vatandaşlığını kazanmış olan ana, baba, kardeş ya da çocuk sahibi olmak, eğitimini Türkiye’de tamamlamak ya da uzun süreli ikamet tezkeresine bağlı olarak Türkiye’de yaşamak,
ç) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak,
d) İyi ahlak sahibi olmak; hırsızlık, kaçakçılık, sahtekârlık, dolandırıcılık ve benzeri toplumsal düzeni zedeleyen suçlardan, tecil veya ertelenmiş olsa dahi ceza almamış ya da bu davranışları alışkanlık haline getirdiğini gösterecek şekilde birden fazla yargılanmamış olmak veya uyuşturucu kullanma, fuhuş yapma gibi davranışlarda bulunmamış olmak,
e) Toplumsal yaşama uyum sağlayabilecek düzeyde Türkçe konuşabilmek,
f) Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelir veya mesleğe sahip olmak,
g) Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak.

Yukarıda bilgisini verdiğim evlilik bağı olmaksızın edinilen TC vatandaşlığıdır.

Böyle bir şey yok.Oglumun nafakası icrada.İcra 2-3 güne sonuçlandı ve Mak varlığına haciz diye bir şey olmadı,en son şu tarihte nafaka ödenecek bitti
yok olurmu ben icra konusunda da yalan söylüyorum benim arkadaşım icraya verdi 5 aydan fazla oldu herhangibirşey olmadı. internette gördüklerine göre iddialaşıyorlar burda :KK70:

Sizin sürekli konu açma motivasyonunuzu anlayamadım.
Rahatsız olduğunuz üyeleri konudan engelleyebilirsiniz ama siz ne olacağını, gelecek yorumları bile bile sayfalarca yazışmayi, açıklama yapmayı tercih ediyorsunuz. Bu da bir çeşit iç bosaltma yöntemi mi?

yahu s,z yazıanlarane bakıyosunuz annem 6 ıncı yılında aldı vatandaşlığıdiyorum 5 ylda hak etti 6ıncı yılında aldı. internette herşey olduğu gibi yazmıyor ben bunu internette araştırdığımda evet çok basit görünüyor ama avrupa birliği vatadaşları için bu kadar basit değil.
Hayır canım internetten değil göç idaresindeki bilgiler bu yönde. Avrupa vatandaşları için Türkiye’de her şey daha kolay diğer başka ülkede göre. Yani tam tersi olması gerekiyordu ama olmamış herkese eşit prosedür! Annene göre tc kanunlar değişmiyor

Yok siz yanlış anlamışsınız jameya anonim kalmayı pek tercih eden birisi değil zaten. Dükkan hesabını kişisel hesabını herkes biliyor zaten. Dükkanında işler iyi gitmediğinde bilgilerini burada ve özel mesajlarda kendisi bizzat paylaştı.Destek olalım diye üyeler dükkan ismi isteyince. Araştırmaya gerek yok kendisi yeterince bilgi veriyor
gerçekten artıkbu derece kötü olabildiğine inanamıyorum.

yok olurmu ben icra konusunda da yalan söylüyorum benim arkadaşım icraya verdi 5 aydan fazla oldu herhangibirşey olmadı. internette gördüklerine göre iddialaşıyorlar burda :KK70:

İnternetten gördükleri dediğiniz de birkaç farklı avukatın görüşünü sundum size. sizin tahsil durumunuz neydi?

Niye 5 ay ,bir gariplik var.Bizde hemen oldu.
Bu arada sürelerde farklılık da olabilir çünkü ben nafakayı da hemen aldım başkaları 5-6 ay sonra

Hayır canım internetten değil göç idaresindeki bilgiler bu yönde. Avrupa vatandaşları için Türkiye’de her şey daha kolay diğer başka ülkede göre. Yani tam tersi olması gerekiyordu ama olmamış herkese eşit prosedür! Annene göre tc kanunlar değişmiyor
benimle bilmediğin konuar konusunda iddialaşma içinde olduğum bir mevvzudan bahsediyorsun sürecibilmiyorsun internette gördüğün birşeye göre konuşuyorsun bende sana diyorum ki ben sürecin içerisindeyim annem 6 ıncı yılında geldi kimliği. vatadaşlık hakkını 5 inci senede kazandı ama kimliği gelmediği için 1 sene ceza bile yedi oturma iznini yenilemediği için. burası Türkiye ve ben süriyeli değilim.

İnternetten gördükleri dediğiniz de birkaç farklı avukatın görüşünü sundum size. sizin tahsil durumunuz neydi?
ben sizin söylediğiniz hiçbirşeyi dikkate almamaya karar verdim her avukat bu işleri bilmez ki! boşanma avukatına filan mı sordunuz :KK70:

ben sizin söylediğiniz hiçbirşeyi dikkate almamaya karar verdim her avukat bu işleri bilmez ki! boşanma avukatına filan mı sordunuz :KK70:

çünkü verebileceğiniz cevabınız yok. göç idaresinden alıntıladığım yazıyı da yanıtlayamadınız.

benimle bilmediğin konuar konusunda iddialaşma içinde olduğum bir mevvzudan bahsediyorsun sürecibilmiyorsun internette gördüğün birşeye göre konuşuyorsun bende sana diyorum ki ben sürecin içerisindeyim annem 6 ıncı yılında geldi kimliği. vatadaşlık hakkını 5 inci senede kazandı ama kimliği gelmediği için 1 sene ceza bile yedi oturma iznini yenilemediği için. burası Türkiye ve ben süriyeli değilim.
jameya annen bir türkle mi evli? evlilik yoluyla mı vatandaşlığa başvurdu? cevabın evet ise kendisi geç başvurmuştur.
eğer illah 5 sene sonunda başvurdu diyorsan evlilik yoluyla değil de genel uzun süreli ikamet üzerinden başvurmuştur o da 5 yıl sonunda hak veriyor

Evet burası Türkiye hanımefendi hemen hemen her konunuzda ülkeye bir laf ediyorsunuz ama ısrarla vatandaşı olmaya çalışıyorsunuz şaşkınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X