içimdeki çeliskiler eş mi aile mi??

ayyuzlumm87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
149
90
37
Selam dertliler... Aslına bakarsanız Cok büyük bir derdim yok ama aklımda soru işaretleri var. Eşimle 5 yıllık evliyiz ve daha yeni bir bebegimiz oldu. Bebegimizin olacağına dair umut yokken evlilgimiz tam bitmek ayrılma kararı almak üzere olduğumuz gün hamile olduğumu öğrendim. Mutlu mu olsam uzulseummi bilemedim eşime mecburen söyledim ve ayrılma lafını bidaha etmemek üzere konu kapanmıştır dedi. Bu bizim kaderimiz ve kaderimizi yaşayacağız dedi. Peki neden ayrılma kararı almamıza ramak kalmıştı? Asıl mesele bu. Eşimle severek evlendik tanıştıktan bir ay gibi kısa bir süre sonra evlenme kararı aldık.8 ay sonrada evlendik. Başta herşey Cok güzeldi halada eşimle alakalı kısımları guzel aileler arasında anlaşmazlıklar oldu annem zaten eşimi hiç benimseyemedi ablamda öyle sebepte eşimin küçük kızkardeşine karşı ailesinin ses etmeyisi oldu. Halbuki benim abim olsa bende kiskanirdim herhalde neyse eşim hiçbir zaman ailesinden yana bir tavır sergilemedi aksine her seferinde benim yanimda oldu ve çoğu zamanda ailesine Cok sert tavır koyduğunu bilirim hatta bana istemiyosan görüşmek zorunda değilsin ama benim ailem ve ben silemem dedi ama tabi bu bana yetmedi galiba . benim ailem unutma taraftarı degil hiç karşı taraf hata ettigindeki bence hata sayılmayan yanları Cok aileme surekli gelip gittiklerini arayıp hal hatır sorduklarını bilirim neyse eşim aile ile alakalı kisminda onu cok sıktığımi, evlendigimizden beri onu olduğu gibi kabul etmedigimi, hiç özel bir alan birakmadigimi ve kendisini kendi olmaktan cikardigimi söylüyor Evet haklı ve beni hala sevdiğini de belirtiyor ama bunaldigini hareketlerinin surekli elestrilmesini ve kısıtlanmasını yada art niyetli olunmasını kişiliğine hakaret olarak algılıyor ki bundada hakli.haklı diyorum çünkü ben Biliyorum ne kadar sahane bir insan oldugunu. Eksikleri tabiki var hangimizin yokki... O benim birsürü eksigimi kaparken ben onun en ufak hatasını yüzüne vuruyorum örneğin bugüne kadar ütü yaptığım nadirdir neden ütülü degil demez evde yemek yoktur ki kahvaltiyi genelde hep o hazırlar ne yiyelim ne yapalım der neden yapmadin demez evin temizliğini benle bir yapar hele hamileyken hep o temizledi bebek oldu iki ay annem iki ay kendisi yaptı ben hep bebekle ilgilendim . Ama ben corabini sağa sola atmasına bisi yaptığında tezgahı dagitmasina el havlusunu yamuk aşmasına takiyorum hiç bir arkadaşı ile biryere yollamiyorum oda diyorki evin erkeği ben değilim onur haysiyet birakmadin sana senin bana davrandığını gibi davransam çoktan beni bırakır yanimda durmazdin diyor haklı ben kisitlanmaya hiç gelemem ben biz olmaya calistikca sen hep ben dedin diyor artik evlilik icin mücadele etmeyeceğini soyledi ki ama hala bana kiyamiyor ailelerle alakalida tartışmayı yasaklad ıstedignle konuş istemesiginle konuşma başkaları yuzunden evimizin huzurunu kaçırma diyor yoksa mutlu olamayız diyor. Galiba annemlerin laflarını Cok önemsiyorum ve bos yere eşime olmadık sözler sarfediyorum eşim ne yaparsa yapsın annemlere yaranamicak galiba bu konuyu nasil asicam eşimin artilarinin eksilerinden kat kat fazla olduğunu nasil farkettiricem onlara bilmiyorum. Bebeğime gelince rabbimin bir lütfü ve o zaman farkettimki rabbimde bu evliliğin ziyan olmasını istemiyor... Eşimi tekrar kazanmak istiyorum ve bu konuda fikirlerinizi bekliyorum...

Valla nasıl yaparsınız bilemem en iyi yolu siz bilirsiniz de, şu olumsuz tavırlarınızı bir an önce değiştirmezseniz eşiniz size sadece çocuk için katlanan biri haline gelecek. Bu duruma düşmüş kadınlar yine bir şekilde katlanıyorlarlar çevreye kulaklarını tıkayıp ama eşinizin basıp gitmesi çok daha kolay olur.

canım kimseyi eşin içinde olsa ikna etmekle uğraşma. sen kendi yuvana bak. eşine karşı yanlış davranışlarının farkındasın ve bunları yapma sizi iyiye götürecek yeni davranışlar edin kendine. zamanla ilişkiniz yenilenir tazelenir yeter ki yıpratmayı bırak. siz mutlu oldukça kimsenin dediğini umursamazsın ya da ağızlarının payını verirsin önemli olan SİZSİNİZ

Ayni bizim durumumuzu anlattin sanki ben ailemin yanina gittim gecen yaz ailem beni geri gondermemek icin herseyi yapti esim de issizdi problemlerimiz vardi ama bir sans dedim ben geri dondum sonra hamile oldugumu anladim benim esimi de ailem hala kabullenmedi 4 bucuk yil oldu hep arada kaldim ama esimin aileme karsi bir saygisizligi olmadi bana da cok deger verir o beni sevdikce ben ona karsi daha fazla yumusak oluyorum senin anlattiklarinin aynisini yapiyor cok da seviyor bence esin sana deger veriyorsa sende ona karsi oyle ol sonucta evlendikten sonra ailemiz o ve cocuklarmiz oluyor ister istemez aileler karisiyor ama evinin disinda olsun sen esinle mutlu olmana bak bence ben esimi sectim ailem benim mutlu oldugumu gorup mutlu olamadilar ki onlari secmedim yani evligimi bitirmedim cok uzun oldu kusura bakma ama asla ayrilmayi dusunme hep yapici ol lutfen esinin kiymetini bil

Burda esim ve ailem demissiniz ama aileden cok sizin hareketleriniz yıldırmış esinizi. Havlu yamuk astiysa nolmus gormezden gelin. Sizinle kim ayni evde yasasa bu kadar elestiriden mudahaleden sıkılır. Bir an once kendinize gelin esinizin kiymetini bilin kaybettiginizde cok uzulursunuz. Kocaniz sizi seviyormus ev islerine yardim ediyor kahvalti hazirliyor size yemek yapmadin mi utu yapmadin mi diye hesap sormuyor daha ne yapabilir ki bir es olarak? Burdaki konulardan ibret alin esinizin yuvanizin kiymetini bilin.

Ortada anlattıklarınıza bakarak eş mi aile mi seçimi yapmanızı gerektirecek bir durum gözükmüyor. Ki eşiniz , bebeğiniz ve siz bir ailesiniz zaten.

Kendi ailenizin ; anneniz ve ablanızın sözlerinden fazlasıyla etkilendiğiniz anlaşılıyor. Onların sözleri kendi kurduğunuz ailenizde huzursuzluğa neden oluyor. Anneniz ve ablanıza dur demelisiniz eşinizle tartışmak yerine. Artık bir aileniz olduğunu ve yaptıkları yorumların sizi üzdüğünü söyleyin. Ailenizi ; eşiniz ve eşinizin ailesi hakkında konuşturmayın.

Obsessif takintili biri misin? Yardim al gerekiyorsa. Madem insanlarin lafini bu kafar takiyorsun, ailene de net bir sekilde anlat, esin hakkinda tek bir kelime duymak istemedigini.
Emin ol, bebeginle baba evine donersen, aferin kizim ,iyi yaptin demeyecekler; buyuk ihtimal fazlalik gibi hissettirecekler.

bırak aılenın esınle alakalı dusuncelerını
varsın sevmesınler
sen de bı aılesın esınle mutlu olmaya bak mutlu da et
kendı hatanıda bılıyorsun
esın ıyı bır ınsana benzıyor aılenın tepkısını bıldıgı halde saygısız bı davranısı olmamıs kii esını aılesıyle gorusturmeyenlere bıle duydum
kımse kımseyı sevmek zorunda degıl sen esınle mutlu olduktan sonra kımsenın sızın mutlulugunuza karısmasına musade etmeyın

Artık siz bir ailesiniz.Kendi aileniz yüzünden yuvanızı bozmayın.Sakın ama sakın,sonra çok pişman olur,kafanızı taşlara vurursunuz.Eşiniz de melek gibi adammış.Ben olsam çoktan "heytt yeter be " derdim.

Cevaplara ayrı ayrı teşekkür ederim. Terzi kendi sokugunu dikemez hesabı benimki isim itibarı ile insan iliskilerini iyi analiz ederim gelin gorunki kendi sorunumu asamiyorum kimse kirilmasin derken Cok sevdigim eşimi kiriyorum en fazla. Anneme dedim bi kere bosaninca mutlu mu olcaksiniz diye aman aman yok neden bosanmanizi istiyim diyo. ben biraz opaesifim Evet yardımda aldım eskisine göre Cok daha iim artik cekmecenin kapagi neden açık diye kızmıyorum eşime gidip kapatıyorum hatta bazen bırakıyorum ertesi güne kadar mutfağı dağınık bırakıp toplamiyorum vs. Galiba genelde erkekler yaparya ben esimi fazla ezdirdim aileme çoğu zaman memlekete gittiğimizde onun ailesinde degil hep benimkilerde kaldık döndük simdi tam tersini yapicam bakalım tüm izin günlerimi onun ailesinde geciricem annemler bisi dersede burda kalınca hiç sorun olmuyodu dicem...

Aynen Heyt yeter be demekte haklı kendi sorunlarımi aşıp millete verdiğim akılları hayatta uygulamam lazım yoksa hasta olduğumda başımda bekleyen gecenin bi vakti bisi istesem koşup alan hayatıma hiç bir kiaitlama getirmeyen eşimi kaybedecegim...

Evet Hatanın farkındayım Evet eşimin bu güne kadar aileme bir saygisiLigi olmadi hemde hiç kendi ailesine nasil hürmet ederse benim ailemede eder...eskisi gibi olmak icin dünyaları veririm onun tekrar mutlu olduğunu gözlerinin içinin güldüğünü görmek istiyorum bunu yapmak icinde neler yapabilirim hep onu dusunuyorum... Mesela ii bir gelişme serbetli tatlıları Cok sever artik hep evde hazır bulunduruyorum Cok hoşuna gidiyo ücretsiz izinde aldım zaten sizce ii degerlendirebilecekmiyim bu süreyi...

Valla ben olsam asla eşime laf söyletmem . Ailemide terslerim gerekiyorsa . Anladığım kadarıyla eşiniz bu devirde eşine az rastlanılanlardan . Ne yaşanmışsa yaşanmış olay bitmiş gitmiş . Hala aileniz neden söyleniyor. Boşansanız dahamı mutlu olacaklar..

Haklisin... Ben katlanmasini degil nu evde mutlu olmasını istiyorum.

Değişimi göze aldıysan, düzelir evliliğin. Mutlu olabilirsiniz..
Eşini karşına al ve ona hissettiklerini anlat. Buraya neler yazdıysan aynen ona anlat. Gözlerinin içine bakarak...
Yaptığın hataların farkında olduğunu, onu çok sevdiğini, kaybetmek istemediğini, ailenin de zaman zaman etkisinde kalarak hatalar yaptığını vs.vs. ne var ne yok anlat. Çünkü eşin bunu hakediyor..
Bir seçim yapmak durumunda değilsin. Ailenle de ilişkilerini sağlıklı tutup, eşinle de mutlu bir yaşam sürebilirsin.
Sizde o potansiyel var. Çünkü kendinizi sorguluyorsunuz.

Iste yetinmeyiyetinmeyi bilmedikleri icin benide bunaltiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…