• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcimdeki Anne Takintisi

Ben onu hic ozlemiyorum..yalan soylemeyecegim..tabi ki seviyorum onu..ama benim mutlu olmami istemiyormus gibi geliyor bazen..Bana ettigi hakaretleri yedigim dayaklari affediyorum.Yirmi bes yasina kadar hicbir hayatim olmadi..hep ders calistim..hayallerim vardi..hayallerime ulastim..ama bu surecte bana zulm etti.Aglayarak girerdim sinavlara..asla erkek arkadasim olmasina izin vermedi .universitede dahi yasakti..simdi arkadaslarim evlenip coluk cocuk sahibi oluyorlar ..univeristeden tanisip evlendiklerini soyledigimde "aa ne guzel olmus" diyor ..benden memnun olmadigini herkes biliyor.ben sessiz ,sade ,uyuz bir kiz oldum hep. Beni hep ittirdi..ben annemden korkarak buyudum..ama bir kez olsun ondan kurtulmayi dusunmemistim..simdi ise onu gormedigime mutlu oluyorum..hatta cok uzaklara kacip gtmek istiyorum..bazen sanki karsimdab dusmanim var ..erkek arkadasimla yemehe cikacak olsak ozene bezene hazirlansam oyle birseu soyluyor ki insanin hevesi kaciyor."su kamburunu duzelt" deyiveriyor mesela.. burun kiviriyor,suratsizca ugurluyor ...ben de ona karsi bazen sert cikiyorum..ikimizin de destek almasi lazim.. ama annemi affedemiyorum bana kaybettirdikleri icin..

sirtimdan inersen o kambur kendiliginden duzelecek yeter be anne desenize, ya sinemaya gitmek istiyorsaniz gidin, alin telefonu sessize. onun dediklerini yapsaniz da memnun olmuyomus zaten, neden hayatinizi kendinize zindan ediyosunuz.

cirkin mi dedi; ne beceriksiz kadinsin ya bi kiz dogurcan onu bile yapamamissin gelip bana cemkiriyosun deyin, beceriksiz mi dedi ay genlerim cekmis deyin, yapamiyosun mi dedi sen ogretemedin benle ne alakasi var deyin

en kisa zamanda kurs bulun mesela, fotografcilik, tango salsa halk oyunlari, resim muzik gibi, ozguveninize de yardimci olur bence

ben bazen beni elestirdiklerinde derim anne bu cocuk olmamis ya ne kadar beceriksizsin tekrar yapın beni en iyisi diye

Senin kendi hayatın var. Mesleğin var mi? Kendi yaşamını kurman gerek
Hukuk fakultesinden mezun oldum. Bir sene zorunlu stajim vardi. Arkadaslaeimin hepsi burada devam edecek"diye baski yaptim.ikna ettim okudugum sehirde bir arkadasimla ev tuttuk.annemin fedakarlgini yok sayamam.buna razi oldu.sonra ev arkadasim ayrildi ben de calismaya basladim bir ofiste.calistigkm yerde zorlandim ,hakimliknsinavina hazirlanmak istedim.bu karari soyledigimde "senin burnun buyumus.kazanabilecegini mi saniyorsun.bu kiz hicbirsey yapamadi beceremedi diyecekler senin icin" dedi
Bana ornek gosterdigi ,cok guzel yemek yapan hayran oldugu(!) Arkadaslarim evlendiler .bayila bayila mutlu oldu bu duruma.Ben erkek arkadasimla tanistirdigimda ise cocugun yzune "culsuz! Dedi.iki culsuz ne yapacaksiniz bilmem diyor. Cok uzulmustum.. maddi durumumu toparlayamadim.yanlarina donmeye de niyetim yoktu kira vermek zor oldugundan kredi cekip ev aldilar bulundugum yerden.mesela bu durumu dusununce "annemin cok fedakar oldugunu dusunuyorum.bana burda ev aldi diyorum.ama bu,anlattigim seyleri degistirmiyor.herkes sana aciyor diyor "benim diplomam olsa ne iyi avukat llurdum..keske kardesin de hukukcu olsaydi, onun sayesinde is bulurdun- diyor ;( seni birine kakalayacagiz artik diyor.ben oyle dusunmuyorum.Hukukculuk zoe bir meslek, ileride durumum duzelir
Ayri bir hayatim var mi bu sorunun cevabini bilmiyorum.baska bir sehirdeyim ama sadece fiziken.Yoksa her duruma hakimdir annem.eve internet baglatacagimi bile ona sormak zorundayim..
O ne derse o olur..
Babama da tavirlari boyle..

Ben
sirtimdan inersen o kambur kendiliginden duzelecek yeter be anne desenize, ya sinemaya gitmek istiyorsaniz gidin, alin telefonu sessize. onun dediklerini yapsaniz da memnun olmuyomus zaten, neden hayatinizi kendinize zindan ediyosunuz.

cirkin mi dedi; ne beceriksiz kadinsin ya bi kiz dogurcan onu bile yapamamissin gelip bana cemkiriyosun deyin, beceriksiz mi dedi ay genlerim cekmis deyin, yapamiyosun mi dedi sen ogretemedin benle ne alakasi var deyin

en kisa zamanda kurs bulun mesela, fotografcilik, tango salsa halk oyunlari, resim muzik gibi, ozguveninize de yardimci olur bence

ben bazen beni elestirdiklerinde derim anne bu cocuk olmamis ya ne kadar beceriksizsin tekrar yapın beni en iyisi diye
Ben elestirdigimde ortam hareretleniyor.birden buyuyor mesele."baban ve sen nankorsunuz sacimi supurge ettim sizin icin " diyor. Sonra babam da ona cevap veriyor.aralaeinda kavga oluyor cantasini alip gidiyor annem.ona kimse birsey diyemez.herkes korkuyor annemden. Sus pus oluyorlar.o baskin ve sinirli biri.
Ben ne yaparsa yapsin diyemiyorum..babam uzuluyor cunku..hersey annemin uzerine..bu bile onun kotu oldugunu gostermez mi? Babami bir hic olarak goruyor.rencide ediyor. Bir de bosanmis anne babayla ugrasmak istemiyorum..babam yalniz basina ne yapar?

Bizi sevmeyen akrabalarimiz "hukuk kazandi da ne oldu " diyorlar.annem bu muhabbeti yapiyor onlarla.kendisinim gecimsiz oldugunu kabul etmiyor.kendini ve ailesini mukemmel goruyor.baskalarini suclamaya alismislar.halbuki ailesindeki hic kimsenin evliligi yolunda degil..

Ben

Ben elestirdigimde ortam hareretleniyor.birden buyuyor mesele."baban ve sen nankorsunuz sacimi supurge ettim sizin icin " diyor. Sonra babam da ona cevap veriyor.aralaeinda kavga oluyor cantasini alip gidiyor annem.ona kimse birsey diyemez.herkes korkuyor annemden. Sus pus oluyorlar.o baskin ve sinirli biri.
Ben ne yaparsa yapsin diyemiyorum..babam uzuluyor cunku..hersey annemin uzerine..bu bile onun kotu oldugunu gostermez mi? Babami bir hic olarak goruyor.rencide ediyor. Bir de bosanmis anne babayla ugrasmak istemiyorum..babam yalniz basina ne yapar?

ya herşey annenizin ustune olsa ne olur evlendikten sonraki edinilen mallar ortak, gecinemiyolarsa bosanirlar mallar da paylasilir.

bakin genelde kocasindan kocasinin ailesinden cok ceken kadin sonradan kocasini adam yerine koymaz, kocasi da el pence divan olur kavga etselerde idare eder

bi soz vardir bi kadina gencken koca lazim bi erkege de yaslaninca es lazim diye, kim bilir kadin neler cekti de adam yerine koymuyo unutamiyo, tedavi olmasi lazim atlatmasi için

ama siz de kendinizi ailenin kurbani olarak gormekten vazgecin. iyi kotu herkesin kendi hayati var. sizin yok neden? aileniz musade etmedi, yarin öbür gun hesap sorsaniz yapsaydin dicekler size

acilen kendi hayatinizi kurun bayramda baslayin buna da ertelemeyin, zaten kavga dovus eksik olan bisey değilmis. kim aglarsa kim sinirlenirse kendi bilir.

biraz da bizim durusumuz belirler insanların bize davranisini, siz iyisiniz diye kimse size iyi davranmaz, siz herkesi dusunuyosunuz diye kimse sizi dusunmez, bunu istediğinizi dile getirin sitemse sitem

ya herşey annenizin ustune olsa ne olur evlendikten sonraki edinilen mallar ortak, gecinemiyolarsa bosanirlar mallar da paylasilir.

bakin genelde kocasindan kocasinin ailesinden cok ceken kadin sonradan kocasini adam yerine koymaz, kocasi da el pence divan olur kavga etselerde idare eder

bi soz vardir bi kadina gencken koca lazim bi erkege de yaslaninca es lazim diye, kim bilir kadin neler cekti de adam yerine koymuyo unutamiyo, tedavi olmasi lazim atlatmasi için

ama siz de kendinizi ailenin kurbani olarak gormekten vazgecin. iyi kotu herkesin kendi hayati var. sizin yok neden? aileniz musade etmedi, yarin öbür gun hesap sorsaniz yapsaydin dicekler size

acilen kendi hayatinizi kurun bayramda baslayin buna da ertelemeyin, zaten kavga dovus eksik olan bisey değilmis. kim aglarsa kim sinirlenirse kendi bilir.

biraz da bizim durusumuz belirler insanların bize davranisini, siz iyisiniz diye kimse size iyi davranmaz, siz herkesi dusunuyosunuz diye kimse sizi dusunmez, bunu istediğinizi dile getirin sitemse sitem
Evet babamin ailesi anneme yuklenmis.haksizlik yapmis.
Ben annemin ve babamin birbirine uygun oldugunu dusunmuyorum.annemi hakli buluyorum zira cocuklugum yasadiklarini anlatmasiyla gecti.
Bayramda gitmeyecegimi soyledim.ve gitmiycem.sen hepimizi kirdin dedi annem. Ben hic tartismaya girmedim."bu sene boyle olacak dedim" .babam da beddua etti "ins sianvin kotu gecer"dedi madem sinav yzuunden gelmiyorsun" sinavi kazanmadan gelme "dedim.
Ben olur da sinavi kazanirsam basarimi sahiplenmesine musaade etmiycem.
Bundan soneada oyle yapicam
Ama telefonda insanin kalbini kiriyorlar.beddua ve hakaret isitiyorum.annem konusmami istiyor , guzel guzel konusmaya calisiyorum,cunku ders calisirken kavga beni yipratiyor.:( Agzimi acar acmaz "sen bana akil mi veriyorsun " diyor.
Simdi ben gidecegim bayram bitmeden.tatilde.orada kavga edecekler benimle.illa hatami kabulbetmemi bekleyevcekler.babam yine ders calisirken "gel,gel"diyecek ve hzursuz edecek beni.kazanamazsam diye cok korkuyorum

Evet babamin ailesi anneme yuklenmis.haksizlik yapmis.
Ben annemin ve babamin birbirine uygun oldugunu dusunmuyorum.annemi hakli buluyorum zira cocuklugum yasadiklarini anlatmasiyla gecti.
Bayramda gitmeyecegimi soyledim.ve gitmiycem.sen hepimizi kirdin dedi annem. Ben hic tartismaya girmedim."bu sene boyle olacak dedim" .babam da beddua etti "ins sianvin kotu gecer"dedi madem sinav yzuunden gelmiyorsun" sinavi kazanmadan gelme "dedim.
Ben olur da sinavi kazanirsam basarimi sahiplenmesine musaade etmiycem.
Bundan soneada oyle yapicam
Ama telefonda insanin kalbini kiriyorlar.beddua ve hakaret isitiyorum.annem konusmami istiyor , guzel guzel konusmaya calisiyorum,cunku ders calisirken kavga beni yipratiyor.:KK43: Agzimi acar acmaz "sen bana akil mi veriyorsun " diyor.
Simdi ben gidecegim bayram bitmeden.tatilde.orada kavga edecekler benimle.illa hatami kabulbetmemi bekleyevcekler.babam yine ders calisirken "gel,gel"diyecek ve hzursuz edecek beni.kazanamazsam diye cok korkuyorum

insanda kafa birakmiyosunuz sizin yuzunuzden calisamiyorum deyin, sizin yuzunuzden oldu deyin cikin ya, ille olacak diye bisey yok. kendinizi sartlandirmayin gereksiz yere. iki turlude kavga olacaksa akraba denen akbabalarla bayram gecirmek yerine evimde oturur ders calisirim

ki evlendigimden beri hic gormedigim akrabalarim var, umurumda da degil, herkes isine gelince iyi oluyo nasilsa

kpss ye girin kurumlar da avukat alimi yapiyo, hakimlik sart mi
ozelde de devam etseniz olur hem

yani hayaliniz hakimlikse insallah olur ama ben sizin yerinizde olsam varim yogum hakimlik psikolojisine girmem, benim hayatim bu beni boyle kabul edecekseniz edin der gecerim.

Bende önceden senin gibiydim ailemi, daha çok annemi mutlu etmek isterdim bunun için çok çabalardım. Ama durup bir baktığım zaman ben ne kadar çok çabalarsam o kadar memnun olmadığını gördüm. Ağzımla kuş tutsam yine beğenmeyecekti. Annemde zamanında babamdan babaannemden çok çekti. Bende o yüzden sürekli onun istediklerini ya da mutlu olacağı şeyleri yapmaya çalışırdım. Gerçekten psikolojik olarak çok yorucu bir durum hem birini memnun etmeye çalışmak ve sonucunda karşılığını alamamak. Annemi çok seviyorum ve içinde bir kötülük olduğunu düşünmüyorum, bence dünyanın en saf en temiz insanı. Ama insanın doğası gereği sanırım her zaman hep daha fazlasını istemek. Bende yavaşça kendi isteklerim doğrultusunda yaşamaya başladım. Kendimi daha ön plana aldım. Yine annem hayatımın daha doğrusu kararlarımda büyük bir etkiye sahip ama en azından eski yıkıcı gücü yok. Bende annemin çektiklerini dinleyerek, görerek büyüdüm. Onlara kıyamadığımız için böyle yapıyoruz ama mutsuz olduğumuz zaman hemen kesmemiz gerekiyor. Umarım sınavın çok iyi geçer ve kazanırsın ama eğer annenle arana mesafe koymazsan hayatının içinde bu kadar olmasına izin verirsen hakim olman, evlenmem, bir sürü çocuğunun olması sonucu değiştirmeyecek. Bu durunu değiştirecek olan tek şey sensin, senin davranışların. Evet bir anda arana mesafe koyarsan ya da senin yaptıklarından haberi olmazsa vs sorun çıkabilir ama yavaş yavaş yaparsan çok büyük sorun çıkacağını düşünmüyorum. Kanar su kurbağa hikayesinde ki gibi. Kusura bakma biraz uzun oldu ama umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.

Bende önceden senin gibiydim ailemi, daha çok annemi mutlu etmek isterdim bunun için çok çabalardım. Ama durup bir baktığım zaman ben ne kadar çok çabalarsam o kadar memnun olmadığını gördüm. Ağzımla kuş tutsam yine beğenmeyecekti. Annemde zamanında babamdan babaannemden çok çekti. Bende o yüzden sürekli onun istediklerini ya da mutlu olacağı şeyleri yapmaya çalışırdım. Gerçekten psikolojik olarak çok yorucu bir durum hem birini memnun etmeye çalışmak ve sonucunda karşılığını alamamak. Annemi çok seviyorum ve içinde bir kötülük olduğunu düşünmüyorum, bence dünyanın en saf en temiz insanı. Ama insanın doğası gereği sanırım her zaman hep daha fazlasını istemek. Bende yavaşça kendi isteklerim doğrultusunda yaşamaya başladım. Kendimi daha ön plana aldım. Yine annem hayatımın daha doğrusu kararlarımda büyük bir etkiye sahip ama en azından eski yıkıcı gücü yok. Bende annemin çektiklerini dinleyerek, görerek büyüdüm. Onlara kıyamadığımız için böyle yapıyoruz ama mutsuz olduğumuz zaman hemen kesmemiz gerekiyor. Umarım sınavın çok iyi geçer ve kazanırsın ama eğer annenle arana mesafe koymazsan hayatının içinde bu kadar olmasına izin verirsen hakim olman, evlenmem, bir sürü çocuğunun olması sonucu değiştirmeyecek. Bu durunu değiştirecek olan tek şey sensin, senin davranışların. Evet bir anda arana mesafe koyarsan ya da senin yaptıklarından haberi olmazsa vs sorun çıkabilir ama yavaş yavaş yaparsan çok büyük sorun çıkacağını düşünmüyorum. Kanar su kurbağa hikayesinde ki gibi. Kusura bakma biraz uzun oldu ama umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.

Babanız senin yüzünden kavga ediyoruz diyormuş , bu doğru değil.Onlar bir çift , sorunları varsa çocukları değil kendileri halletmek zorundalar.Olmuyorsa da boşanırlar , dünyanın sonu değil.Sen bu genç yaşında tüm dünyanın yükünü sırtlananamazsın.Biraz bencil ol , kendini düşün.

Baban seni istediğin şehir olan Ankara'ya göndermemekle övünüyorsa babanın da tavırları normal değil.Anne babamız diye her yaptıkları doğru olamaz.Bence sen yardım alıp annenle de mesafeli bir ilişki yürütebilirsin.Yoksa şu güzel yaşların da böyle geçip gidicek gençliğin çocukluğun gibi.

Annen baban kötü değil ama normal de değiller.Seni de kötü etkilemişler maalesef.

annem babamda değilde 3 kız kardeşim var ablam evli pek zararı yok ama o kadar kötü huylu kız kardeşlerim var ki hiç sevmiyorum geçen tatilde göle düştüm elimde olmadan ay diye bagırdım o kadar aşagılayı sözler söyledikş bir kez daha nefret ettim çok kötü kalpli ve düşüncesizler onlardan kurtulmak için en çok atanmak yada evlenmek istiyorum

Hepsini okuyamadım ama maalesef anlıyorum seni. Benim annem seninki gibi değil ama bende çok anneciydim. Gün geldi anladım ki herkes şu dünyada kendine yaşıyor bazı duygular karşılıklı değil. Onu fark edince koyuyor insana. Bazı fedakarlıklar değmiyor. Bu herkes için geçerli. Artık fazla değer vermemeye çalışıyorum ki üzülmeyeyim. Fark ettim ki yaşanmışlıklar beni hırçınlaştırdı keşke öyle olmasaydı da arda kı saygı sevgı sabit kalsaydı

Güzelim, anneler şimdiki rahat hayatı görünce biraz çekemiyorlar sanki. Benimki de öyle. Senin hayatın onlardan farklı artık, bunu önce sen iyice kabullen. Biraz bencil olmazsan mutlu olamazsın. Bak 25 yaşındasın, işin var, evin var. Bunu sen yapamazsan kimse yapamaz memlekette. Bırak konuşsun dursun. Kararlarını alırken ona danışmayı kes. Kimse kendiliğinden “ay ben bu kıza çok haksızlık ediyorum” demez. Bunu hatırlatman lazım.
Benim annem çocuğum olduğunda eşimin benimle ilgilenmesini bile kıskanmıştı. Bizim zamanımızda kıymetimiz yoktu dedi. Ben de 30 dene sonra doğsaydın dedim. Ne yapalım. Çok değişmesini bekleme, kendi hayatını bu gerçeğe göre şekillendir. Bencil ol biraz.

Back