- 4 Ağustos 2018
- 406
- 290
- 18
- Konu Sahibi Bir iki Dort
Te
Tesekkur ederim. ama benim annem bu sefer babama sariyor.onla kavga ediyor.konunun babamla ilgisi yokken biktim ikinizden diyor.taa yirmi yil onceki meseleleri aciyor kavga ediyorlar..babam da" kizim annenim huyu bu ne yapalik degistiremeyiz ne diye tartisiyorsun snein yuzunden kavga ediyoruz "diyor.Maaleaef Türkiye'de hak verilmez alinir.
Benim de baskıcı bir annem var yine de yapıyorum deyip yapıyorum, gidiyorum deyip gidiyorum. Ara sıra ayrılıp bayılıyor, kavga ediyor ama bir şekilde nihai olarak ben istediğimi yapmış oluyorum.
Mesela yurtdışında bir projeden kabul aldım,kısa süreli. Vize alma dönemi gelince haber verdim. Yine bir memnuniyetsizlikler, canımı sıkmalar oldu ama yapacak birşey yok...
Tatillerde de zannetmiyorum klasik bir Türk ailesi kızına 'butun sene çalıştın, tatil yap eglen,bir basina' desin. Bana da demediler. Ama ben ilk işe başladığım sene boyu 'Bozcaadaçok güzelmiş, faralyaya gideceğim ,yıllık iznimi ikiye böldurdum bir Ege'ye bir Akdeniz'e mi gitsem?' Diye konuştugum için alttan alttan alismislardi.
İzin vermediklerini söyleseler (ki izin almam,haber veririm) 'bütün bir sene bir tatile bile gidemediysem çalışmanın anlami neydi?' falan diye bir konuşmanın içine girerim. 'Sen doğduğun ülkeyi merak etmiyorsan, turistlerin akınına akın geldiği kapadokyayi sadece asmalı konaktan gorduysen, ayağını Pamukkale travertenlerine degdirmediysen , yaşadığın dünyaya sadece nefes almak için geldiysen benden de senin gibi olmamı bekleyemezsin.' falan gibi argümanlar kullanabilirsin
Hayat senin hayatın.
Ayrıca lütfen 'ben herkesin iyiliği için çabalıyorum, tek kötü tarafım herkesi kendim gibi iyi zannetmem' tarzı gerçeklikten uzak ve kibir kokan cümleler kurma. Etrafına sorsak senin için de bir ton olumsuz şey soylerler (ki söylesinler,umrunda olmasin) . Sadece kendine karşı dürüst ol. Kendini tanirsan sen pamuklara sarılması gereken bir melaikmişsin de tüm dünya sana hoyrat davranmış muamelesi yapmazsin kendine . 'Olsun, her insanın iyi kötü tarafı vardır,benim yok mu sanki? ' der, insanlarin kötülüklerini daha az onemsemeye baslarsin.