• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcimdeki Anne Takintisi

Te
Maaleaef Türkiye'de hak verilmez alinir.
Benim de baskıcı bir annem var yine de yapıyorum deyip yapıyorum, gidiyorum deyip gidiyorum. Ara sıra ayrılıp bayılıyor, kavga ediyor ama bir şekilde nihai olarak ben istediğimi yapmış oluyorum.
Mesela yurtdışında bir projeden kabul aldım,kısa süreli. Vize alma dönemi gelince haber verdim. Yine bir memnuniyetsizlikler, canımı sıkmalar oldu ama yapacak birşey yok...
Tatillerde de zannetmiyorum klasik bir Türk ailesi kızına 'butun sene çalıştın, tatil yap eglen,bir basina' desin. Bana da demediler. Ama ben ilk işe başladığım sene boyu 'Bozcaadaçok güzelmiş, faralyaya gideceğim ,yıllık iznimi ikiye böldurdum bir Ege'ye bir Akdeniz'e mi gitsem?' Diye konuştugum için alttan alttan alismislardi.
İzin vermediklerini söyleseler (ki izin almam,haber veririm) 'bütün bir sene bir tatile bile gidemediysem çalışmanın anlami neydi?' falan diye bir konuşmanın içine girerim. 'Sen doğduğun ülkeyi merak etmiyorsan, turistlerin akınına akın geldiği kapadokyayi sadece asmalı konaktan gorduysen, ayağını Pamukkale travertenlerine degdirmediysen , yaşadığın dünyaya sadece nefes almak için geldiysen benden de senin gibi olmamı bekleyemezsin.' falan gibi argümanlar kullanabilirsin:p
Hayat senin hayatın.
Ayrıca lütfen 'ben herkesin iyiliği için çabalıyorum, tek kötü tarafım herkesi kendim gibi iyi zannetmem' tarzı gerçeklikten uzak ve kibir kokan cümleler kurma. Etrafına sorsak senin için de bir ton olumsuz şey soylerler (ki söylesinler,umrunda olmasin) . Sadece kendine karşı dürüst ol. Kendini tanirsan sen pamuklara sarılması gereken bir melaikmişsin de tüm dünya sana hoyrat davranmış muamelesi yapmazsin kendine . 'Olsun, her insanın iyi kötü tarafı vardır,benim yok mu sanki? ' der, insanlarin kötülüklerini daha az onemsemeye baslarsin.
Tesekkur ederim. ama benim annem bu sefer babama sariyor.onla kavga ediyor.konunun babamla ilgisi yokken biktim ikinizden diyor.taa yirmi yil onceki meseleleri aciyor kavga ediyorlar..babam da" kizim annenim huyu bu ne yapalik degistiremeyiz ne diye tartisiyorsun snein yuzunden kavga ediyoruz "diyor.

Maaleaef Türkiye'de hak verilmez alinir.
Benim de baskıcı bir annem var yine de yapıyorum deyip yapıyorum, gidiyorum deyip gidiyorum. Ara sıra ayrılıp bayılıyor, kavga ediyor ama bir şekilde nihai olarak ben istediğimi yapmış oluyorum.
Mesela yurtdışında bir projeden kabul aldım,kısa süreli. Vize alma dönemi gelince haber verdim. Yine bir memnuniyetsizlikler, canımı sıkmalar oldu ama yapacak birşey yok...
Tatillerde de zannetmiyorum klasik bir Türk ailesi kızına 'butun sene çalıştın, tatil yap eglen,bir basina' desin. Bana da demediler. Ama ben ilk işe başladığım sene boyu 'Bozcaadaçok güzelmiş, faralyaya gideceğim ,yıllık iznimi ikiye böldurdum bir Ege'ye bir Akdeniz'e mi gitsem?' Diye konuştugum için alttan alttan alismislardi.
İzin vermediklerini söyleseler (ki izin almam,haber veririm) 'bütün bir sene bir tatile bile gidemediysem çalışmanın anlami neydi?' falan diye bir konuşmanın içine girerim. 'Sen doğduğun ülkeyi merak etmiyorsan, turistlerin akınına akın geldiği kapadokyayi sadece asmalı konaktan gorduysen, ayağını Pamukkale travertenlerine degdirmediysen , yaşadığın dünyaya sadece nefes almak için geldiysen benden de senin gibi olmamı bekleyemezsin.' falan gibi argümanlar kullanabilirsin:p
Hayat senin hayatın.
Ayrıca lütfen 'ben herkesin iyiliği için çabalıyorum, tek kötü tarafım herkesi kendim gibi iyi zannetmem' tarzı gerçeklikten uzak ve kibir kokan cümleler kurma. Etrafına sorsak senin için de bir ton olumsuz şey soylerler (ki söylesinler,umrunda olmasin) . Sadece kendine karşı dürüst ol. Kendini tanirsan sen pamuklara sarılması gereken bir melaikmişsin de tüm dünya sana hoyrat davranmış muamelesi yapmazsin kendine . 'Olsun, her insanın iyi kötü tarafı vardır,benim yok mu sanki? ' der, insanlarin kötülüklerini daha az onemsemeye baslarsin.
Şu melaike kısmının sonuna kadar katılıyorum . Bazı arızalı arkadaşlarım sürekli ben çok iyi niyetliyim insanlar hep kötü kimse beni hak etmiyor diye ortalıkta dolaşıyor. Oysa sorunlu olanlar onlar

Aynen katılıyorum. Köye ne zaman gideceksin diye sorduklarında “gelmeyeceğim” deyin. “Niye?” diye sorarlarsa “programım var” dersiniz, bu kadar. Tartışmak isteyen olursa, kapatmam lazım, yoğunum, işim var, deyip, kapatıp, ararlarsa açmayın.
Bir sunu yapmayi beceremiyorum iste.illa telefonda tartisma icine giriyorum yahut agliyor hemen arkadaslarin yanina:)

Şu melaike kısmının sonuna kadar katılıyorum . Bazı arızalı arkadaşlarım sürekli ben çok iyi niyetliyim insanlar hep kötü kimse beni hak etmiyor diye ortalıkta dolaşıyor. Oysa sorunlu olanlar onlar
Ben cok iyiniyetli biri oldugumu dusunmuyorum.benim annem benden belki cogu kisiden cok daha iyi kalpli birisidir belki bunu ben bilemem Allah bilir.Beni mutsuz eden sey onun beni hep incitmesi birey olarak gormemesi yonetmesi..ona herkes boyle yapma dedi.Kardesime boyle yapamiyor.ben hep yumusak oldugum herkese hayir diyemedigim icin bana karsi istedigini yapabiliuor.benim de kardesim gini bir agirligim ve ozguvenim llsaydi benden cekinir ve beni insanlarin icinde rencide edemezdi.ama iste benim karakterim boyle..yumusak ve zayif biriyim. Ama sizin soylediginiz tarzda insanlae var ben de onlara sinir olurum

Ben onu hic ozlemiyorum..yalan soylemeyecegim..tabi ki seviyorum onu..ama benim mutlu olmami istemiyormus gibi geliyor bazen..Bana ettigi hakaretleri yedigim dayaklari affediyorum.Yirmi bes yasina kadar hicbir hayatim olmadi..hep ders calistim..hayallerim vardi..hayallerime ulastim..ama bu surecte bana zulm etti.Aglayarak girerdim sinavlara..asla erkek arkadasim olmasina izin vermedi .universitede dahi yasakti..simdi arkadaslarim evlenip coluk cocuk sahibi oluyorlar ..univeristeden tanisip evlendiklerini soyledigimde "aa ne guzel olmus" diyor ..benden memnun olmadigini herkes biliyor.ben sessiz ,sade ,uyuz bir kiz oldum hep. Beni hep ittirdi..ben annemden korkarak buyudum..ama bir kez olsun ondan kurtulmayi dusunmemistim..simdi ise onu gormedigime mutlu oluyorum..hatta cok uzaklara kacip gtmek istiyorum..bazen sanki karsimdab dusmanim var ..erkek arkadasimla yemehe cikacak olsak ozene bezene hazirlansam oyle birseu soyluyor ki insanin hevesi kaciyor."su kamburunu duzelt" deyiveriyor mesela.. burun kiviriyor,suratsizca ugurluyor ...ben de ona karsi bazen sert cikiyorum..ikimizin de destek almasi lazim.. ama annemi affedemiyorum bana kaybettirdikleri icin..
merhaba, dayak hakaret, yani fiziksel ve duygusal şiddet yasayan her insan da ruhsal çöküntü olur. eleştirilen kisi de özgüveni tabi ki eksik olur. Yasadiklariniz bence cok ağır seyler, Saglikli bir anne-kiz iliskisi kurulamamış, kurulamaz da bu davranış kalıplarıyla..Anneniz destek almalı bence..

Ben oyle dedigimde annem bu sefer babamla kavga ediyor.Konunun babamla alakasi yokken ,baba kiz siz boyleisniz demeye basliyor babamla ilgili on onbes yil onceki meseleleri aciyor.ikimize de hayati dar ediyor..babama uzuldugum icin hersye sesimi cok cikaramiyorum..koye gitmeyecegimi soyledim,kavga oldu.hep bir tartisma hep bir kavga..bosanirlae diye korkuyorum..antalyada yaisyorum sevdigim arkadaslarimla tatile gittim.cok guzel uzun bir tatil yaptim.bunu bile soylerken canim skldi.yine kendince sacma sapan yorumlae yapti.benim hayatimda hersey ne kadae zormus..
Adi ustunde baba , sizden buyuk , kendini savunabilir , bosanmak isterse bosanir, siz rolleri degismis ve uzerinize sacma bir sorumluluk almissiniz , bu sekilde dusunmeye devam ederseniz sinirleriniz iyice alt ust olacak

Ben cok iyiniyetli biri oldugumu dusunmuyorum.benim annem benden belki cogu kisiden cok daha iyi kalpli birisidir belki bunu ben bilemem Allah bilir.Beni mutsuz eden sey onun beni hep incitmesi birey olarak gormemesi yonetmesi..ona herkes boyle yapma dedi.Kardesime boyle yapamiyor.ben hep yumusak oldugum herkese hayir diyemedigim icin bana karsi istedigini yapabiliuor.benim de kardesim gini bir agirligim ve ozguvenim llsaydi benden cekinir ve beni insanlarin icinde rencide edemezdi.ama iste benim karakterim boyle..yumusak ve zayif biriyim. Ama sizin soylediginiz tarzda insanlae var ben de onlara sinir olurum
Size söylemedim gerçekten şu var hak verilmez alınır . Ergenlikte sıkı bir tartışmadan sonra 18 yaş civarı şu anda 30 yaşındayım her istediğimi yapabiliyorum . Biraz tepki koy en fazla küserler, erkek arkadaşın şu anda yapıcı olabilir ama insanlarin biraz çalınması gerekiyor yumuşak olmak iyi bir şey değil

Size söylemedim gerçekten şu var hak verilmez alınır . Ergenlikte sıkı bir tartışmadan sonra 18 yaş civarı şu anda 30 yaşındayım her istediğimi yapabiliyorum . Biraz tepki koy en fazla küserler, erkek arkadaşın şu anda yapıcı olabilir ama insanlarin biraz çalınması gerekiyor yumuşak olmak iyi bir şey değil
Haklsiiniz tesekkur ederim ins becerebilirim.yoksa tukenecegim stresten.Hasta olacagim kesin.:KK43:

merhaba, dayak hakaret, yani fiziksel ve duygusal şiddet yasayan her insan da ruhsal çöküntü olur. eleştirilen kisi de özgüveni tabi ki eksik olur. Yasadiklariniz bence cok ağır seyler, Saglikli bir anne-kiz iliskisi kurulamamış, kurulamaz da bu davranış kalıplarıyla..Anneniz destek almalı bence..
Anneannem ,anneme hep kotu davranmis onceden.ayirmis diger evlatlarindan.annemi okutmak istememis.annem zorla evden kacmis anneannesine siginmis zorla okumus. Simdi bile bazen agliyor .hep annem ariyor anneannemi,hstalandiginda bakiyor. Onun yzuunu guldurmek icin ugrasiyor."benim annem beni sevmiyor" diye uzuluyor kardesimin ve benim yanimda.teyze ve dayilaeima ise daha yakin anneannem.o yuzden kardesim ,annemizi anlamaya calis diyor bana.ve ben annemi elestirdigimde annem bana" benim annem beni bir kez olsun aramaz ,nasilsin diye sormaz.ama ben anamin yuzu bir az olsun gulsun diye ugrasiyorum.Ben sana ne yaptim nankor , sen beni kotu biliyorsun "diyor sana agliyor.iletisim kuramiyoruz.ben de uste cikamiyorum.Babannemden de onceden cok cekmis .icinde babama ,annesine ve kayinvalidesine birikmis seyler var.ben uzak durunca araya kardesimi koyuyor.ben de ona uzuluyorum.Geri adim atiyorum.Tam hersey duzeliyor derken birden yine ustume geliyor.ezmeye basliyoe beni."ikisini de ben yetistirdim ama oglum nasil bu kiz nasil.biktim ben bunum aptalligindan "diyor insanlarin icinde.sebebi de kahveyi guzel yapamamos olmam mesela.kucucuk seyler..:(

Anneannem ,anneme hep kotu davranmis onceden.ayirmis diger evlatlarindan.annemi okutmak istememis.annem zorla evden kacmis anneannesine siginmis zorla okumus. Simdi bile bazen agliyor .hep annem ariyor anneannemi,hstalandiginda bakiyor. Onun yzuunu guldurmek icin ugrasiyor."benim annem beni sevmiyor" diye uzuluyor kardesimin ve benim yanimda.teyze ve dayilaeima ise daha yakin anneannem.o yuzden kardesim ,annemizi anlamaya calis diyor bana.ve ben annemi elestirdigimde annem bana" benim annem beni bir kez olsun aramaz ,nasilsin diye sormaz.ama ben anamin yuzu bir az olsun gulsun diye ugrasiyorum.Ben sana ne yaptim nankor , sen beni kotu biliyorsun "diyor sana agliyor.iletisim kuramiyoruz.ben de uste cikamiyorum.Babannemden de onceden cok cekmis .icinde babama ,annesine ve kayinvalidesine birikmis seyler var.ben uzak durunca araya kardesimi koyuyor.ben de ona uzuluyorum.Geri adim atiyorum.Tam hersey duzeliyor derken birden yine ustume geliyor.ezmeye basliyoe beni."ikisini de ben yetistirdim ama oglum nasil bu kiz nasil.biktim ben bunum aptalligindan "diyor insanlarin icinde.sebebi de kahveyi guzel yapamamos olmam mesela.kucucuk seyler..:KK43:

Aslında ne gördüyse onu yapıyor
Çocuklar anne babayı örnek alıyor
Aynı şeyleri yaşatıyor üzücü

Anneannem ,anneme hep kotu davranmis onceden.ayirmis diger evlatlarindan.annemi okutmak istememis.annem zorla evden kacmis anneannesine siginmis zorla okumus. Simdi bile bazen agliyor .hep annem ariyor anneannemi,hstalandiginda bakiyor. Onun yzuunu guldurmek icin ugrasiyor."benim annem beni sevmiyor" diye uzuluyor kardesimin ve benim yanimda.teyze ve dayilaeima ise daha yakin anneannem.o yuzden kardesim ,annemizi anlamaya calis diyor bana.ve ben annemi elestirdigimde annem bana" benim annem beni bir kez olsun aramaz ,nasilsin diye sormaz.ama ben anamin yuzu bir az olsun gulsun diye ugrasiyorum.Ben sana ne yaptim nankor , sen beni kotu biliyorsun "diyor sana agliyor.iletisim kuramiyoruz.ben de uste cikamiyorum.Babannemden de onceden cok cekmis .icinde babama ,annesine ve kayinvalidesine birikmis seyler var.ben uzak durunca araya kardesimi koyuyor.ben de ona uzuluyorum.Geri adim atiyorum.Tam hersey duzeliyor derken birden yine ustume geliyor.ezmeye basliyoe beni."ikisini de ben yetistirdim ama oglum nasil bu kiz nasil.biktim ben bunum aptalligindan "diyor insanlarin icinde.sebebi de kahveyi guzel yapamamos olmam mesela.kucucuk seyler..:KK43:
Kendi aile ilişkisinin suçlusu siz değilsiniz. Madem kendi ailesi öyle davranmış, kendi çocuğuna yani size neden böyle davranıyor
Sağlıklı durum değil bunlar. Insanın çocuğu birseyi kötü bile yapsa yemek vs. Özgüveni gitmesin diye "eline sağlık bir daha ki daha iyi olur evlâdım" vs der. Özgüvenini yitirmesine sebep olmaz. Sürekli eleştirilmek hele kendi annesinden bir kişinin hiç normal değil

Bayramda ailemin yanina gitmek istemedim.zaten iki hafta sonra kaymakamlik sinavi var.bunu bahane ettim.
Cok buyuk olay oldu.
Dokuz gunluk tatilde hic gitmeyecegim demiyorum.
Sadece koye gitmek istemiyroum
Babam cahilce beni ,kendini birsey sanan akrabalarinin karsisina cikarmak istiyor tej derdi bu.
Ben 26 yasindayim.
Beni dusunmeyen ne yazik ki mutlu olup olmamam umrunda olmadigi ailemi ben de dusunmek istemiyorum.
Kimse benim mutlu olmam icin ugrasmiyor ve alistilar her istediklerini sualsizce yapmama.
Simdi kendi istedigimi yapinca ben kotu ilan ediyorum.
Ben annemi ve babami sevmek istemiyorum bu yuzden
Ya ben öleyim.yani bu gidisle zaten kanser olurum .mutlu olamadan ôlürum.
Yada bir sekilde mesleki sinavlari kazanip gidrrim yada evlenirim.
Baska carem yok.
Omur boyu mutsuz olucam.
Kendi isteidgim hivbirseyi yapamiyorum.Guzel kahve yapamadim diye dayak yiyorum hakarete ugruyorum.
Meslekte yeniyim ozel sektorde calisiyorum bu yuzden cok para kazanamiyorum.
"Temizlikciler bile senden daha fazla para kazaniyor.sana parani ben veriyroum .adam ol." "Bu zaten avukatlik yapamazdi demistim" seklinde rencide ediliyorum toplum icinde.
Bir erkek arkadasim oldugunda "o.." olacagim ima ediliyor.Disaridan baksan modern anne.Arkadaslaeimin duzgun giden iliskileri oluyor ve evleniyorlar.ben yine "bu " sifati takilarak "buna da dedim okuldayken bul diye bulamadi" diye dalga geciliyorum.
Ben hep sessiz oldum.hep utangac.
Hem sozlerini dinledim.hep derslerime ve isime odaklandim.
Bir oglanla yemege cikacak olsam annem burnumdan getirdi .onayladigi iliskilerimde bile.
Kendisinin bu yasta etek ,sort giymesine hic birsey diyen yok.cunku ben onayliyorum herkes isteidgini giyebilir.
Bem giydigimde ise etek boyuma kiziyor.
Lisede ygs gunu azar yedigjmi bilirim.
Cok hata yapti cook...evet beni cok sevdi inkar edemem.ama hep cok kotu davrandi.hep rezil biri oldum.Benim cok xirkin gorundugumu soylerdi "ellerin kizlari bildir bildir biraz kendine bak" sen halana cekmissin ne yapalim bu kadae guzelsin."arkadasin Hayali gordum , ne kadae boylu poslu.seninle dalga gecti "seda hala ders mi caliaiyor diye guldu sana "
Ben inanmiyorum cirkin olduguma..
Ben de melek degilim.benimde her insan gibibkotu huylarim vardir.
Ama ben aileme her zaman iyi oldum.
Simdi kendi mutlulugumu istiyorum diye beni kotu biliyorlar.babam beddua ediyordur ins sinavlaein kotu gecer diye.
Kesin kavga llacak koyden donunce.bu yuZden onlar koyden gelince memleketime gitsem mi bilemedim.
Nefrer ediyorum bazen annemden.
Bqzen o ölse uzulur muyum diye sorguluyorum kendimi.
Ben onun yzunden kanser olup olmeyecegim.
Mutlu olacagim..
O kadindan uzak durmam sartsa bunun icin o da bunu anlayacak

İcimi dokebildigim tek yer burasi . Annem beni herkese kotu anlatiyor. "Sen benim arkadasim olsan sana selam vermezdim " der mesela.komsularimiza dahi aglayarak seda beni sevmiyor diyor.beni kotu biliuor diyor.onu uyariyorlar.kac defa buyuk teyzem araya girdi.o bile dedi benim anndmle konusmak imkansiz.
Ben bir avukatim.
"Sana avukat dmeeye bin sahit! Biraz avukat gibi dur "diyor.once ondan bir tikat yiyorum.Dedikodu yapildi arkamdan.cunku ben ankara hukuk u kazandim.ama babam yakin bir yerde okumami istedi ve ben ona karis gelmek istemedim.zaten sonra kendimde yakn okumak istedim.gururla herkess " gondermedim " diye anlatmisti.lise arkadaslarim bunu biliuor.dedikoduya musait bir meslek bu,toplum icjnde bagirmayi diye uyarmama ragmen kafede otururken kavga ediyorlar benle.annem kalkip gidiyor.babam masadan ayagimi tekmeliyor.biri gorse dile dusecegim.
Kendi parami kazaninca gevecek sandim ama iste goruyorsunuz para kazaninca da aynisi oluyor.
Suan evli olsam hicbiesey yapamazsllardi diyorum bazen.
Seviyorum erkek arkadasimi ama biraz daha zaman gecsin istiyorum.tereddutlerim var.ama bunlari yasayinca diyorum ki hic ugrasma ssni seven anlayan insanla evlen gitsin..
Cok uzun yazdigim icin kusuruma bakmayn..en yakin arkadaslaeim yorulmustur eminim..onlar dahi agliyotlar annemle az gorustugum icin.. biz cozelim diyorlar.biraryaa gelinve hersey cozuluyor derken yeniden bir olay oluyor.
Ben annemin tedavi olmasibgerektigino dusuniyorum.
Kendi annwsi ve kardesleri de gorusmek istemoyor annemle.
Bayramlarda hastalikta saglikta bir aryaa geliyorlae
Onum disinda huyunu biliuor herkes.
Cunku uslubu sert kotu kavgaci..ara bozucu ..isyeeinde herkes bulundugu yerden ayrilmak istiyorbsebebi annem.
Ama biliyorum icindeki mangal yuregi.temiz kalbini..
Kizina gelince ise buzdolabi oluyor..
O yuzden yeminler ediyorum kendime..evlendigimde hep kaynanamla yakin llucam..misafir gibi gidip gelicem yanjna..

Sizi anlıyorum. Ben de özgüven zedeleyen bir anne ile büyüdüm, ruhen çok etkilendim, etkileniyorum. Ne mutlu ki meslek sahibi olabilmiş uzaklaşabilmişsiniz, ben henüz başaramadım bunu, hep ağır bir enerji vardı üzerimde çok yavaş azalıyor. Sanırım bir işe girip hayatımı kurduktan sonra anca rahatlayacağım, öyle hissediyorum da o zaman da başka şeyler çıkar belki bilmiyorum. Biz genelde aynı evde olduğumuzdan daha çok çatışıyoruz, kontrolcü, sinirli davranıyor, dışarıda daha tatlı dilli ve şendir pek bilinmez bu sebeple. Kendi kendimi ruhen iyileştirmek ve büyütmek zorunda kaldığım için çok zorlandım somut adımlar atmakta, zorlanıyorum, sürekli iç dünyamda bir çaba içindeyim önce. Çok da karşı çıktım ama çok kavgalar ettik.
İnsanın hassas noktası bence aile... Hayat için en temel nokta.
Kısaca seviyor evladıyım sonuçta ama beğenmiyor, nedenini de bir irdelese keşke, çok söyledim ama yok. Kötü benim daima ve bu beni çok kırıyor. Asla anlamıyor beni.
İlk fırsatta psikologa gideceğim, bence siz de deneyin.
Bir de bence ufak ufak hayır demeye başlayın çok göze batmayacak ya da çok büyümeyecek düzeyde, zamanla oturabilir alışabilirler belki.

Sizi anlıyorum. Ben de özgüven zedeleyen bir anne ile büyüdüm, ruhen çok etkilendim, etkileniyorum. Ne mutlu ki meslek sahibi olabilmiş uzaklaşabilmişsiniz, ben henüz başaramadım bunu, hep ağır bir enerji vardı üzerimde çok yavaş azalıyor. Sanırım bir işe girip hayatımı kurduktan sonra anca rahatlayacağım, öyle hissediyorum da o zaman da başka şeyler çıkar belki bilmiyorum. Biz genelde aynı evde olduğumuzdan daha çok çatışıyoruz, kontrolcü, sinirli davranıyor, dışarıda daha tatlı dilli ve şendir pek bilinmez bu sebeple. Kendi kendimi ruhen iyileştirmek ve büyütmek zorunda kaldığım için çok zorlandım somut adımlar atmakta, zorlanıyorum, sürekli iç dünyamda bir çaba içindeyim önce. Çok da karşı çıktım ama çok kavgalar ettik.
İnsanın hassas noktası bence aile... Hayat için en temel nokta.
Kısaca seviyor evladıyım sonuçta ama beğenmiyor, nedenini de bir irdelese keşke, çok söyledim ama yok. Kötü benim daima ve bu beni çok kırıyor. Asla anlamıyor beni.
İlk fırsatta psikologa gideceğim, bence siz de deneyin.
Bir de bence ufak ufak hayır demeye başlayın çok göze batmayacak ya da çok büyümeyecek düzeyde, zamanla oturabilir alışabilirler belki.
Ben psikologa da gittim herkesten gizleyerek. Ama hic faydasi olmadi zaten bir kez gittim devamlilik gostermedi.ozel bjr hastaneye gitmeyi dusundum,devamli olarak gitmek istiyordum ama meslegim nedeniyle adim duyulur dedikodu olur diye vazgectim .
Benim mutlu olmami istemiyor.kimse inanmiyor buna .Herkes anneler hep iyiligini dusunuyor deyip geciyor.ben inanmiyorum buna.her insan mukemmel mi ki annelerin hepsi iyi olsun.
Ama benimki nefrete donustu .
İlerde evlendigimde benim esimle aramin onun yuzunden bozulacagini dusunuyorum.
En buyuk korkum emekli olmalari..
Emekli olunca byanima tasinacak.
Benim sayemde deniz gordu,hala cok gezmiyorlar buraya gelmiyorlar.benden cekiniyorlar.ben de hic uzulmuyorum.istemedigimi anlasinlar istiyorum.ama emekli olunca gelecek buraya.ben cok uzakalra gitmek zorundayim..:cry::cry::cry:

Ben psikologa da gittim herkesten gizleyerek. Ama hic faydasi olmadi zaten bir kez gittim devamlilik gostermedi.ozel bjr hastaneye gitmeyi dusundum,devamli olarak gitmek istiyordum ama meslegim nedeniyle adim duyulur dedikodu olur diye vazgectim .
Benim mutlu olmami istemiyor.kimse inanmiyor buna .Herkes anneler hep iyiligini dusunuyor deyip geciyor.ben inanmiyorum buna.her insan mukemmel mi ki annelerin hepsi iyi olsun.
Ama benimki nefrete donustu .
İlerde evlendigimde benim esimle aramin onun yuzunden bozulacagini dusunuyorum.
En buyuk korkum emekli olmalari..
Emekli olunca byanima tasinacak.
Benim sayemde deniz gordu,hala cok gezmiyorlar buraya gelmiyorlar.benden cekiniyorlar.ben de hic uzulmuyorum.istemedigimi anlasinlar istiyorum.ama emekli olunca gelecek buraya.ben cok uzakalra gitmek zorundayim..:cry::cry::cry:

Ahh ah.. Anlamıyorum gerçekten niye bu kadar üstümüze gelmek?
İnsan güzellikle hallolsun istiyor ama rest çekmeye zorluyorlar insanı. O zaman da kötü oluyorsun, kendini kötü hissediyorsun sen de.
İyiliğimizi istiyorlardır da yanlış şekillerde gösteriyorlar ve bence işin içinde psikolojik sıkıntılar da var. Bazen anlamaya çalışıyorum o da böyle böyle şeyler yaşadı etti falan ama sonra diyorum bizim ne suçumuz vardı? Ama bu da çözüm değil aslında, şuana odaklanmak lazım. Bazı sözler çok basmakalıp kullanılıyor.
İrademi kısıtlamaya çalışıp bir yandan da çok güçlü olmamı bekliyor hayatta nasıl bir tezatlık bu, ki bence bir çok şeye rağmen iyiyim, çabalıyorum kendimce ama dışarıdan görünmüyor pek. Çok isyan ettim ama tek ve en büyük sorunum hayata tam olarak atılamamış olmak. Benim annem ben sabit bir şekilde çalışınca saygı duyacak belli ki o ışığı alıyorum ama o zaman da başka şeyler çıkabilir belki.
Küçük bir yerde misiniz? Aslında dedikoduluk bir şey değil de işte insanlar maalesef... Kendini bilip tedavi olmak çok daha iyi bir şey aslında.
Bence iyi birini araştırıp tekrar deneyin.
Aslında inanır mısınız bilmem ama aile ile ilgili yapılan bazı çalışmalar var; aile dizimi, geçmişi şifalandırma tarzı çalışmalar gibi. Ama bunların sahtekarlığını yapan da çok insan var dikkat etmek, araştırmak lazım. Ben denemedim, ayrıntılarını bilmiyorum yanlış yönlendirmek de istemem ama bir dönem iyice araştırıp denemek var aklımda.
Bence onlar geleceği zaman ya birlikte yaşamayın ya da imkanınız varsa siz başka yerler görmek istiyorum deyip gidin.
Ne olursa olsun insan böyle bir durum yaşadığı için üzülüyor ne yazık ki ama kabullenmek lazım.

Son düzenleme:
Ahh ah.. Anlamıyorum gerçekten niye bu kadar üstümüze gelmek?
İnsan güzellikle hallolsun istiyor ama rest çekmeye zorluyorlar insanı. O zaman da kötü oluyorsun, kendini kötü hissediyorsun sen de.
İyiliğimizi istiyorlardır da yanlış şekillerde gösteriyorlar ve bence işin içinde psikolojik sıkıntılar da var. Bazen anlamaya çalışıyorum o da böyle böyle şeyler yaşadı etti falan ama sonra diyorum bizim ne suçumuz vardı? Ama bu da çözüm değil aslında, şuana odaklanmak lazım. Bazı sözler çok basmakalıp kullanılıyor.
İrademi kısıtlamaya çalışıp bir yandan da çok güçlü olmamı bekliyor hayatta nasıl bir tezatlık bu, ki bence bir çok şeye rağmen iyiyim, çabalıyorum kendimce ama dışarıdan görünmüyor pek. Çok isyan ettim ama tek ve en büyük sorunum hayata tam olarak atılamamış olmak. Benim annem ben sabit bir şekilde çalışınca saygı duyacak belli ki o ışığı alıyorum ama o zaman da başka şeyler çıkabilir belki.
Küçük bir yerde misiniz? Aslında dedikoduluk bir şey değil de işte insanlar maalesef... Kendini bilip tedavi olmak çok daha iyi bir şey aslında.
Bence iyi birini araştırıp tekrar deneyin.
Aslında inanır mısınız bilmem ama aile ile ilgili yapılan bazı çalışmalar var; aile dizimi, geçmişi şifalandırma tarzı çalışmalar gibi. Ama bunların sahtekarlığını yapan da çok insan var dikkat etmek, araştırmak lazım. Ben denemedim, ayrıntılarını bilmiyorum yanlış yönlendirmek de istemem ama bir dönem iyice araştırıp denemek var aklımda.
Bence onlar geleceği zaman ya birlikte yaşamayın ya da imkanınız varsa siz başka yerler görmek istiyorum deyip gidin.
Ne olursa olsun insan böyle bir durum yaşadığı için üzülüyor ne yazık ki ama kabullenmek lazım.
Beni dinleyip cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim.derdimi paylasmis oldunuz,birileriyle dertlesmeye ihtiyacjm vardi..arkadaslarima anlatmak istemiyorum artik sorunlarimi..herkesin kendince derdi var zaten bir de beni dinleyip yorulacaklar..
İns siz isteidginiz gibi bir hayat kurun.ben hakimlik sinavina hazirlaniyorum,olacagindan degil aslinda istedigimden de degil,antalyada yasamima devam etmek isterdim az cok para kazanarak..ama bu sekilde olmuyor..erkek arkadasimla dusunuyoruz bir uzmandan yardim almayi..ders calisma sureci bitsin sinavlara gir, bir uzmanla konusalim diyor..
Aslinda siz de sinavlara hazirlansaniz ? Bi destek oluyor insana motive ediyor,bir yere atanir ve tasinirsiniz belki bulundugunuz yerden.?

Beni dinleyip cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim.derdimi paylasmis oldunuz,birileriyle dertlesmeye ihtiyacjm vardi..arkadaslarima anlatmak istemiyorum artik sorunlarimi..herkesin kendince derdi var zaten bir de beni dinleyip yorulacaklar..
İns siz isteidginiz gibi bir hayat kurun.ben hakimlik sinavina hazirlaniyorum,olacagindan degil aslinda istedigimden de degil,antalyada yasamima devam etmek isterdim az cok para kazanarak..ama bu sekilde olmuyor..erkek arkadasimla dusunuyoruz bir uzmandan yardim almayi..ders calisma sureci bitsin sinavlara gir, bir uzmanla konusalim diyor..
Aslinda siz de sinavlara hazirlansaniz ? Bi destek oluyor insana motive ediyor,bir yere atanir ve tasinirsiniz belki bulundugunuz yerden.?

Rica ederim, az da olsa bir ferahlık geldiyse ne mutlu..
İnşallah kazanırsınız sınavınızı, bence de ihtimal etmeyin bu durumu hayatınızı en az etkileyecek düzeyde tutmak için uğraşın.
Kpssye girdim de çok ümitli değilim açıkçası yeterince çalışamadım, bekliyorum bakalım.. Olmazsa özel vs. girerim artık bir yere sanırım. Ben de negatif enerjiyi defetmekte zorlanıyorum üstümden ne yazık ki, çabalıyorum bakalım. Teşekkür ederim, hayırlısı olur umarım hakkımızda :)

Back