İçimde birikenler.. Hayır, şer insanın işine geldiği gibi midir?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.846
57.476
798
Merhaba hanımlar..

Çoktandır dökmedim içimdekileri. Anladım ki zamanı gelmiş..

Daha dertli zamanlarım oldu bugünüme çok şükür ama yine de iyi hissetmiyorum..
Sanırım artık bencil insanlara tahammül edemiyorum.

Ne yazık ki benim bencil kategorime giren bencillerden biri de eşim..
Sadece bir tek konuda olsa da bu bencilliği, beni delirtmeye yetiyor..

Aslında nereden anlatmaya başlasam, en baştan özet geçsem sanırım daha doğru olur..

İkimiz de öğretmenlik mezunuyuz, birlikte kpss ye hazırlandık sevgiliyken.
Onun bölümünün ataması daha zor olduğundan o atanamadı. Bir an evvel işimi elime alayım, evleneyim diyerek
polisliğe yöneldi. Ben atandım ailemin yanına, o sürede o da benim yaşadığım şehirde o pomem eğitimindeydi.

Yalvar yakar hemen olsun istedi nişanı, nişanlandık. Eğitimi bitince çalışacağı şehir belli olacaktı ama % 90 benim
yaşadığım şehir olacaktı. Zaten sen ol yeter, istediğin yerde yaşarız derdi o zamanlar.

İçten pazarlıkla nişanlı olmamıza da güvenerek, ne yaptı etti kendi ailesinin olduğu şehirle becayiş yaptı ve
görev yerisi orası oldu. Ve bunu öyle güzel kurnazlıkla yaptı ki benim rızamı alarak..
Kurada başka bir şehir çıktı benim hiç yaşamak istemeyeceğim ben de aman ora olacağına diğeri olsun dedim panikle..

Madem burası olmuyor orası olsun dedim. Ama beni kandırabileceği aklımdan geçmişti aslında, hissettim diyelim..

Bunun için ayrılık aklımdan geçti ama tek başına yetmedi. Zaten asla kabul etmedi beni kandırdığını.
Evlendikten sonra pis bir sırıtışı ile açık etti tabi..

Neyse evlendik eş tayininde onun yanına gideceğimden çok emindi, olmazsa söz ben gelcem demişti.
Tayin olmayınca bir yıl daha deneyelim orası polis için tehlikeli, şartları zor, evliliğimiz için iyi olan bu diyerek benden ayrılığı seçti bu adam..

O olay bizim evliliği 2 aylıkken boşanma eşiğine getiren olaydır..
Çok çirkin bir dönemdi. Bir yıl boyunca aklımdan boşanma çıkmadı, hep kötü davrandım ayrıyken, sen kimsin ki diye ezdim, üzdüm rahatladım.
Kendimce intikamımı böyle aldım..

Bana herkes ''Şehir kavgasına boşanılmaz. Doğru söylüyor can güvenliği, meslek rahatlığı var ortada sana verdiği sözden önemli bunlar'' dedi..

Öyle böyle boşanmamış olsak da benim içimde eşime güven konusunda çok büyük bir yara açıldı bir kere..
Bana verdiği sözü tutmadı, işi orada rahat diye o şehirde bensizliği seçti diye içimde bir kin büyüttüm..

Aşkın yanında kinin ne işi olur değil mi? Bende oluyor..:S

Neyse yine Allah onun yüzüne güldü. Savaşı o kazandı tayinim o sene sonunda onun yanına çıktı..Çok da ballı adamdır benimki
Hep onun istedikleri olur.. Çok üzüldüm niye böyle diye ama hayırlısı buymuş dedim..

HAYIRLISI evet... Bunda HAYIR var ki böyle oldu dediler bana..

Geldim 10 aydır birlikte yaşıyoruz. Evliliğin tatlı yanlarıyla nihayet tanıştım..
Ufak tefek sorunları saymak ayıp olur ben ne sıkıntılar yaşamışım, lafını etmeye utanırım o basit şeylerin şimdi..

Eşimin şark görevi var diye artık anlaşmıştık. Bana hak verilirse il dışı ile şark ili seçecektim.
Eşimi yanıma alacaktım doğu görevini yapmış olacaktık..

Anlaşmamız öyle ya karşı gelemedi bana tercih yaptım. Ama gelmez diye düşünüyor yine çok emin, bu yüzden
boşa kavga etmek istemedi bence tanıyorum yani..

Diyorum inşallah olur, pek hevesliyim. Bu şehir o kazıktan sonra içime yara oldu bir kere.Gitmek istiyorum, onun ailesi de evladının
uzağa gitmesi neymiş tatsınlar istiyorum..

Eşim diyor ki; hayırlısı olsun aşkım olmazsa üzülme hayırlısı buymuş demek..

Ama tahmin ettiği gibi olmadı benim tayinim çıktı.

Suratı sirke satıyor Allah'ım.. Görünce dedim ki ben bu adama nasıl güveneyim..
Ortak hayallerimiz yok.. Durumu kurtarmak için tamam diyor ama içinden geçen başka..

Çok üzüldüm. Olmayınca hayırlısı bu diyorsun da, olmuş demek hayırlısı bu neden demiyorsun diye kavga ettim..

Boş...Kolay mı sanıyorsun düzen bozmayı diyor bana..

Bana her şey kolay ama...Ben tüm düzenimi bozdum bu evlilik için..
Bu doğu görevi de benim değil onun..

Sadece erken bitsin düzenimizi kuralım derdim, burdan gitmek derdim.

Benim annem el oğlu için kızım doğu görevi yapacak kim bilir ne şartlarda diye ağlamaz da..
Onun anası duysa ahhh vahhh der yine oğlum gidiyor der..

Ama bana ben bu şehirde iş hayatımda sıkıntılar yaşarken, üzülme kızım dua et vardır bir hayır diyordu..

Hayır insanların elinde oyuncak mı?

İşlerine gelince hayırlı, gelmeyince hayırsız oluyor her şey!

Evlilik bu mu yani?

Kadının verdikleri ne zaman görülecek?

Ne dertler var benimki hiç kalır biliyorum..
Ama ağrıma gidiyor artık..

Kendi canı kanı söz konusuyken kendini yırtan ana için, elin kızının canı neden bu kadar kıymetsiz?

Katılıyorum insanlar hayrı işlerine geldiğini gibi kullanıyorlar. Sizin oraya gidişiniz hayırda, tayininiz çıkınca mı düzen bozmak zor oluyor
Bence taviz vermeyin derim. Bu zamana kadar onların dedikleri olmuş sıra sizde...

Taviz vermiyorum ama yine de üzülüyorum.
Gerçekten hayrı, şerri ellerinde oyuncak etmeyen insanlar olsun yakınımda isterdim..

Canım hazır bir araya gelmiştiniz, tayin çıkmıştı. Yazmışsın gerçi ama vakıf olmadığım bir konu. Şimdiki ayrılık gerekli mi gerçekten? Ve neden böyle bir konu gündeme geldi?

Buraya yazdığın şekilde eşinle konuşuyor musun bu konuyu? Yani onun tercihlerini, çıkarlarını kollaması konusunu vs.

Canım hazır bir araya gelmiştiniz, tayin çıkmıştı. Yazmışsın gerçi ama vakıf olmadığım bir konu. Şimdiki ayrılık gerekli mi gerçekten? Ve neden böyle bir konu gündeme geldi?

Ayrılık olsun demiyorum canım, ben cesaret edemem zaten onun sıkıntısını çok yaşadım.
Ayrıyken ki evlilik eziyet başka bir şey değil.

Ben kendim gidip eşimi yanıma alayım doğu görevimiz bitsin diye kalkıştım bu işe.
Onun doğu görevi var, er geç gidilecek yani.
Eğer yanıma gelemiyorsa düşünmem ayrılığı.

Kızdığım şey; olmasa hayırlısı bu üzülme diyenler, olunca ( onlar istemiyor ya hani) hayırlısı buymuş olmuyor..

umarım " annem de bizimle gelsin" lere kalmazsınız.
fedakarlık değil ki yapması gerekeni yapacak adam, sizi anlar umarım.

Kayinvalideniz ne kadar sizi sevse bile kendi kanından olan çocuğu gibi davranmaz düşünmez. herseye rağmen bir yerde "el kızı" yiz maalesef bu yüzden beklentilerinizi ona göre düşürun ve üzülmeyin bunun için..

Madem tayininiz çıktı esinizin hevesli olmasını sevinmesini de dert etmeyin zamanla düzen oturunca alışir... evlilikten önce kadını kazanmak için yapılan davranışlar ve verilen sözler ile sonrasında oluşan hayal kırıklığindan dolayı kıyas yapmayın bunu nerdeyse her evlenen kadın yaşıyor çünkü.. bunları aşmaya kabul etmeye ve beklentilerinizi buna göre oluşturmaya çalışın...

Herseye rağmen belki de unutmamaniz gereken biricik şey ise "kısmetine razı olup tevekkül etmek" hayatta herseyi kontrol edemeyiz akışına bırakıp olacakları izlemek bazen en güzeli..

İyi düşünmüşsün gerçekten. Şu anda senin ataman oldu, eşininki olmadı henüz ama olacak yanlış mı anladım?

üzülme canım umarım herşey yoluna girer..

Amin, inşallah canım..

Buraya yazdığın şekilde eşinle konuşuyor musun bu konuyu? Yani onun tercihlerini, çıkarlarını kollaması konusunu vs.

Güzellikle, kavgayla, çok pis kavgayla, pimpis kavgayla.. Yani her şekilde konuşuyorum:)

Ona göre bu onun değil bizim çıkarımız, istekleri bizim iyiliğimiz için..

Hayallerimiz, tercihlerimiz farklı ve ikimiz de bizim için en iyi olanı seçtiğimizi düşünüyoruz..

Öyle hayri serri herked kafasına göre yorumlarsa ohoooi işimiz var.
Istedigi kadar surati sirke satsin gelmeyecek mi? Gelecek mecburen.
Maalesef ataerkil toplumun kuralı bu "erkek nereye, kadın oraya"
Siz de ana baba evladisiniz kv laflarina filan hic takilmayin.
Bir süre uzaklık bence evliligin oturması açısından da iyi olur.
Etrafimiz bencil insanlarla çevrili, onlara dünyanın merkezi olmadıklarını gosterebilirsek ne ala.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

E zaten dogu gorevi yapmak zorunda degil mi esiniz?
Bugun ya da yarin bir sekilde yapilacak bu, bozulacak bu duzen.
Bir de ne olursa olsun,kimsenin evladinin onune gecemezsiniz.
Belki bencillik, belki de annelik bilemem.
Annem ne kadar esimi sevse de bana kiyamadigi gibi kiyamamazlik edemez.

Eşine biz ( sen & ben ) olduğunu benimsetin ..
biz sen ve benden başkası değildir ..
neden erkek çocuklar ailesinden kopamıyor ..
bizde insan evladıyız ..

umarım " annem de bizimle gelsin" lere kalmazsınız.
fedakarlık değil ki yapması gerekeni yapacak adam, sizi anlar umarım.

Annesinin evlerden ırak bir eşi var zaten..
İstese de oturmaya bile gelemiyor kadın..

Evet haklısınız..
Zaten bu yıl geçen yıla göre daha iyi olmamın nedeni,böyle düşünmeye başlamam..
Yani kabullendim aslında ama bencillikler ağrıma gidiyor yine de..
Benim melek annem hala bana kavga etme bunun için, sus kızım diye sitem ederken -damadı için yapıyor bunu-
Gereğinden fazla iyi olmak değil beklediğim adil olmak çok mu zor?

İyi düşünmüşsün gerçekten. Şu anda senin ataman oldu, eşininki olmadı henüz ama olacak yanlış mı anladım?

Evet ama planladığım gibi olmayacak sanırım onu göndermeyebilirler..
Bu durumda ayrılığı göze alamam bu kez yanımda ailem bile olmayacak

O halde böyle devam İçine atma benim babam da kısmen böyle annem içine o kadar çok şey atmış ki 20 yıl sonra bile ayrıntısıyla hatırlayıp sinirleniyor bana anlatıyor
Demem o ki yüzüne yüzüne söyle ki yapıyormuşsun da, bu saatten sonra paşa paşa gelecek şimdi sıra onda. Ayrıca ailesinden uzak olmanız da size çok çok iyi gelecektir buna eminim

Göstermek için çabalıyorum ama 2 yılda yoruldum..

Benim annem de bana kıyar eşime kıymaz mesela, susturur beni haklıyken üzme çocuğu diye.
Günah yapma öyle morali bozuluyor, işe öyle gidiyor görmüyor musun der..

Belki bu yüzden sinir oluyorum daha çok..

Doğu görevine ne kadar geç gitsek kar gözüyle bakıyor.
Çünkü ona göre daha ben burda yeni arkadaş edindim, ve gerçek anlamda gülümsemeye başladım.
İlk aylar çok kötüydüm..Bu düzenin tekrar hemen bozulmasını istemiyor..

Eşine biz ( sen & ben ) olduğunu benimsetin ..
biz sen ve benden başkası değildir ..
neden erkek çocuklar ailesinden kopamıyor ..
bizde insan evladıyız ..

Ona göre biz o ben ve ailesidir heralde
Yani lafta sen ben der ama içinde olan budur biliyorum..
Evlendikten sonra karşılıklı kıymete bindiler anlamadım:26:

iş gene eşinde bitiyor kuzum ..
seniiiii galeye almalı artık ..
ailenle evlen diceksin ozmn ..
ppfpfff bu aileler ..

Sevgili faat ;

Daha önceki konularını az çok biliyorum. Eşine karşı olan kırgınlıkların da haklısın ama artık evlisiniz, bu yuva kuruldu. Eşine olan kızgınlıklarını bir kenara bırakmalısın. Doğu göreviniz var, teorik olarak iyi düşünmüşsün ama bu düşüncenin temelinde eşinin ailesinden öc alma duygusu var kanımca.

Onlar benim düzenimi bozdu bende eşimle yeni düzen kuracağım gibi bir düşüncen olduğu kanısındayım. Elbette haklı olabilirsin ama bu duygularla evlilik yürümez arkadaşım.

Evlilik temelde aşk ve sevgi, üzerine kurulur. Temelde sevgi varsa devamında öfke olmamalı.

Bu doğu görevi er yada geç olacak zaten. Keşke bunun zamanını eşine bıraksaydın.

Eşine olan kızgınlıklarını bir kenara bırak, yoksa üzülen taraf sen olursun. Yaptığın fedakarlıklar nedeniyle kendini ezilmiş, istekleri göz ardı edilmiş bir insan olarak görme aksine sen ailesi için fedakarlık yapmış bir kadınsın ve bununla ancak gurur duyulur.

Selamlar...

Karşımızdaki insana bunu gösterip onu degistirebilseydik ne âlâ. Ama bu mümkün olmuyor..

Adalet ise bu dünyada zor.. siz doğru bildiğinizi yapın, söyleyin sonrası içinse üzülmeyin. En nihayetinde herkes niyetlerinin ve yaptıklarının sonuçlarını görecek. Ne ekersek onu biceriz, kimsenin yaptığı bencillikler, karşı tarafi bilerek kandirmalar yanına kâr kalmaz. Bugun degilse bile yarın yada daha cetin bir sekilde ahirette..hesap verilecek elbet.. bu konuda Rabbin adaletine güvenin..

Bu şekilde degistiremeyeceginiz konular için kabul edip uyum sağlamaya çalışın. Sorgulamak anlatmak cabalamak yetmiyor bazen.. yapılabilecek tek sey kabul edip kendi hayatına bakmak oluyor. Bunu yapmaya çalışıp esinizin ve kayinvalidenizin bu tavırlarıni onemsemeyin. Yeni ortaminizi ve başlangıçlari düşünüp ümidinizi güçlü tutmaya çalışın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…