Neye dayanarak bunu soyluyorsunuz? Turkiyede cinsiyet değişiminin toplumda nasıl karsilandigini neye dayanarak bu kadar iyi biliyorsunuz ?
Tahmin mi ? Eminlik mi ?
Ikiz arkadaşlarım rüzgarın cinsiyet değişimi haberinden sonra uyuyamayip gece aynı odada yatmislardi korkup
Sinem veya Sanem diye birisi vardı erkek gibi davranıyordu ben küçüktüm o zamanlar bi dugunde gormustum ailesi hocaya filan okutmaya calisiyordu en son eve kapattılar evlendirmisler diye duydum ki söz konusu kişi beden eğitimi öğretmeniyim
Birisi daha vardı adını unuttum pantolonlari utuleyip firmalara mi gönderiyorlardi ne öyle bir iş yapıyorlardı ailesi reddetmis orada yatıp kalkiyordu psikolojisi berbat diye duydum en son herkes dalga geçiyordu şimdi ne durumda bilemem
3 örnek var önümde
2 kişi var
2 kişide asla mutlu değil , mutlu bir hayat yaşamadilar
Ailemizden izinsiz yaptigimiz evliliklerinin bile tepki aldığı yerde
bir insanın böyle bir şeye cesaret edememesini mağdur pozlarına girmemeye gerek yok diye yorumlamak için ya çok dar bakmak lazım ,ya bilmeden boş konuşmak lazım , veya türkiyede yasamamak hadi türkiyede yaşıyorsa son derece aydın bir çevrede büyümek lazım .
Bir süredir forumda takılıyorsun da fake konulara fake yazilmayip bildirim yapılması gerektiğini ogrenemedin mi ?
Anla anla :)) daha çok anla
Oldu sayılırben senin master yaptığını anlayınca başın göğe erecek mi veyahut egon tatmin olacak mı? olacaksa anladık rahat ol.
bence de kullanıcı adını da psikoloji massterı yapıyorum herşeyi en iyi ben bilirim ben saksı değilim beni de kaale alın dikkat çekmek istiyorum yazmalısınOldu sayılır
ama yeterli değil
bi kaç kişinin daha anlaması lazım
daha geniş kitleler bilmeli
yaaa anonim yerine adım soyadım mi yapsam ?
Bir de kendi fotoğrafım mi olsa
bak bilemedim şimdi karpuz kabuğu düşündün aklıma
anonimken hava atmanın pek bi anlamı olmuyor(
bence de kullanıcı adını da psikoloji massterı yapıyorum herşeyi en iyi ben bilirim ben saksı değilim beni de kaale alın dikkat çekmek istiyorum yazmalısın
Güzel arkadaşım , canım arkadaşımToplum en ufak bir farklılığı olana benzer baskıyı uyguluyor zaten. Bunlarla mücadele edebildiği ölçüde kimliğini muhafaza edebilir insan. Konu sahibinin durumuna ve içinde bulunduğu şartlara göre konuştum, ama bu durumun dışında da erkekten kadına dönen bireyin durumuna göre, kadından erkeğe dönen bireyin durumu toplum tarafından daha kolay kabullenilebilirdir, yukarıda da sebeplerini yazdım. Bu da tahmin ya da kişisel yaşantıya değil sosyolojık gerçeklere dayanıyor. Ameliyatını olup mutlu bir şekilde hayatına devam eden, kendini topluma kabullendiren evlenebilen aile kuran insanlar var ve bu insanlar uzayda yaşamıyor.Başta kendisi kendini ötekileşirmekten ve acımaktan kurtulması lazım. Ve hayır, son derece aydın değil standart normlardaki bir çevrede yaşıyorum.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/824452-cinsiyet-degistirme-hakkinda-her-sey
Ay o espri çok eskide kaldı ya =(bence de kullanıcı adını da psikoloji massterı yapıyorum herşeyi en iyi ben bilirim ben saksı değilim beni de kaale alın dikkat çekmek istiyorum yazmalısın
Bu olaya psikolojik ya da hormonal bir rahatsızlık olarak bakmıyorum kesinlikle. Herkes armut seviyor, ben elma seviyorum diye hasta olamam. Ya da elma seviyodum, sıkıldım bıraktım armut sevmeye başladım, bu da benim hasta olduğumu göstermez. Belki de sadece bir zevk meselesidir, hm?Öyle acımasızsınız ki insanlar açıktan destek olmaya bile çekiniyor özel mesaj atıyor.
Desteklemiyorsan başka yerde başka konularda yorum yaparsın bu kadar basit. Bunun adı kötülük. Farkında olmadığınızı düşünüyorum. Bilseniz yapmazdiniz sanırım yani inşallah öyledir.
Uzmanla lisede görüştüm. Çok verim alamadım. Açıkçası şimdi artık o hislerim geçmiş gibi davranıyorum herke
se bu yüzden bu sorunun varligini tekrar ortaya atamiyorum. Kendim cok araştırıyorum cok okuyorum ama anlatabildigim kimse yok. Sanırım o yüzden burda paylasmak istedim. Sesimi duyan birilerinin varlığını istedim.
Nasıl bir araştırmacı ruhtur bu yaa tebrik ediyorumbu yorumundan sonra bu konudaki hislerin hakkında birşey diyemiycem 3 sene önce kadınlık duyguların baskınmış
Uzman vs. fayda etmez. Çünkü siz hasta değilsiniz.Uzmanla lisede görüştüm. Çok verim alamadım. Açıkçası şimdi artık o hislerim geçmiş gibi davranıyorum herkese bu yüzden bu sorunun varligini tekrar ortaya atamiyorum. Kendim cok araştırıyorum cok okuyorum ama anlatabildigim kimse yok. Sanırım o yüzden burda paylasmak istedim. Sesimi duyan birilerinin varlığını istedim.