• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim dondu sanki ne yapsam bilmiyorum

venussel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
489
266
103
izmir
Ne yazsam nerden başlasam bilmiyorum.
Üniversite bittikten sonra iş bulma sıkıntısı çektim kısa süre olmasına rağmen bu boşluk çok yıprattı beni . Erkek arkadasım okuduğu şehirde bir okulun yeni öğretmenlere şans verdiğini söyledi ve görüşmeler ,etkinlik planları derken aldım işi. Buraya geldiğimde bana evini açan arkadaşlarım oldu saolsunlar. Erkek arkadasımın evınin neredeyse dibinde ev, sürekli birikte güzel basladı hersey. Aklımda bir başka iş daha bulmak ve bir ev tutmak vardı ama ne ek iş, ne maaşımla tutabılecegım bir ev var ortada.. Ne kadar güzel agırlansanda ne kadar kalabılırsın? Ne kadar süre rahat edebilirsin ki? İlk başlarda zamanımın coğunu sevgılımle gecırırdım planlarımı hazırlarken ,okul cıkısında... Fakat onunla en ufak kavgada bile bu sehırde olmaktan nefret edıyorum. Amacım sadece onunla aynı sehırde olmak değildi ,öğretmenlik tecrubesıde vardı işin içinde desemde yinede kendimi bir an ona mecburmusum gibi hissederse diye kötü hissediyorum. Fazla gurur mu yapıyorum bilmiyorum ama en ufak tartısmada kalkıp gidesim geliyor. Boğuluyorum.
Tecrubesizliğin verdiği sıkıntılar bir yanda iyi bir öğretmen olabilmek için olduğum stres bir yanda , üstelik sorumluluğum altında kedilerim var. Annem ne kadar çok sevsede onları ayrı kalmak istemiyorum düzensizlikten bıktım. Eve dönsemde düzenim olamayacağıda bir gercek üstelik..Dünden önceki gün erkek arkadasımla ciddi bir kavga ettik şuan konusmuyoruz ben bunları düşünürken bana git dedi onun evındeyken deli gibi pişman olacagını oldugunu bılıyorum ama çok gec. Şuan sabah aksam arkadaslarımı evindeyim, evinde kaldığım arkadaslarım baska ev bakmama bıle izin vermiyor neredeyse , bir yanda, 6 yıllık can arkadasım ben varken benımle kalacaksın deyıp zorluyor ama ben yük hissetmek istemiyorum , tecrubeyı kendi şehrimde bulmam çok zor ama yoruldum. Yaşadığımız kavganın büyüklüğü ,düzensizlik, kedilerimsizlik.. İzmir'dede karınca gibi kayboluyorum tecrübem yokken. Yarın okuldan cıkıs yapmayı düşünüyorum üzülsemde .Bu düşüncelerimle enerjimi korumam cok zor,Ben çocukla cocuk olan ,gün içinde bir çok kez enerjine hayranım denilen insandım şimdi elimde olmadan enerjimi yükseltemiyorum çocuklar görebileceğiniz en zor cocuklarken üstelik . Saglıklı olan ne artık bılmıyorum.
Kendi kendime ne düşünecegımı sasırdım ne yapmam gerekli bilmiyorum.

Sen böyle karamsar ve bu kadar dertsiz basa dert acarsan o şehirden ayrilip baska bir yere gitsen yinede mutsuz olacaksin. Kendini mutsuz olmaya adamişsin..insallah tek derdin kedilerden ayri kalmak olur bu hayatta

İsterseniz CV'nizi dolduracak kadar olsun bir tecrübe edinin.
Ne öğretmenisiniz, devlette çalışmak gibi bir hedefiniz var mı? Nerede yaşamak istiyorsunuz? Bunlara karar vermenizi tavsiye ederim.

Sen böyle karamsar ve bu kadar dertsiz basa dert acarsan o şehirden ayrilip baska bir yere gitsen yinede mutsuz olacaksin. Kendini mutsuz olmaya adamişsin..insallah tek derdin kedilerden ayri kalmak olur bu hayatta
Böyle karamsar değildim ben ama bir baska şehirdeyken hersey daha zor geliyor insana büyüyor hersey hele bir de en güvendiğin insanın yanıltması bu karamsarlığa itiyor sanırım. Geride ne yapcagını bilemeyen bir insan kalıyor. Belkide ben abartıyorum inanın onu bile bilmiyorum

Böyle karamsar değildim ben ama bir baska şehirdeyken hersey daha zor geliyor insana büyüyor hersey hele bir de en güvendiğin insanın yanıltması bu karamsarlığa itiyor sanırım. Geride ne yapcagını bilemeyen bir insan kalıyor. Belkide ben abartıyorum inanın onu bile bilmiyorum
Sen orda kazanmaya calistigin tecrubeye odaklan.. sewgilinde dewam eder yada etmezsin bu her zaman ihtimal o yuzden ona cok bagli yasama sen gelmek istedigin noktaya bak gerisini akişina birak

Ne olursa olsun ne kadar sinirlenirse sinirlensin git dememesi gerekiyordu.
Ben ki sinirlendigimde agzimdan cikani kulagim duymaz, insani katil edecek sozler sarfederim. Ama ben bile benim evimdeki bir insana kizdim diye git diyemem.
Arkadaslarinizda kalin, kiraya ortak olun, onu yapamiyorsaniz faturalari odeyin alisveris yapin bi sekilde desteginiz olsun bu sekilde yuk hissetmezsiniz.

İsterseniz CV'nizi dolduracak kadar olsun bir tecrübe edinin.
Ne öğretmenisiniz, devlette çalışmak gibi bir hedefiniz var mı? Nerede yaşamak istiyorsunuz? Bunlara karar vermenizi tavsiye ederim.
Biliyorsunuzdur tecrube yokken size tanıma,görüşme sansı bile vermıyorlar neredeyse . Kpss'ye gelince benim alanımda çok yüksek puan istiyor ve bunun için kendi kazandığım parayla dershaneyede gitmek istiyorum. Bu yüzden ertelediğim bir hayal kpss. üniversite okurken yük oldum zaten, mezunken evden para istemek istemiyorum kısaca tek hedefım elimin altında duracak tecrube

Biliyorsunuzdur tecrube yokken size tanıma,görüşme sansı bile vermıyorlar neredeyse . Kpss'ye gelince benim alanımda çok yüksek puan istiyor ve bunun için kendi kazandığım parayla dershaneyede gitmek istiyorum. Bu yüzden ertelediğim bir hayal kpss. üniversite okurken yük oldum zaten, mezunken evden para istemek istemiyorum kısaca tek hedefım elimin altında duracak tecrube
O halde başladığınız işin devamını getirseniz iyi olur.
Oraya gitmenizin tek nedeni erkek arkadaşınız değilmiş ki onun yüzünden ayrılasınız. İş seçeneklerinizi genişlettiğinizde evden ya da şehirden ayrılmayı tekrar gözden geçirirsiniz.

Günlük yaşıyorsun. Geleceğini planla kendi ayaklarının üzerinde dur.

Sen orda kazanma calistigin tecrubeye odaklan.. sewgilinde dewam eder yada etmezsin bu her zaman ihtimal o yuzden ona cok bagli yasama sen gelmek istedigin noktaya bak gerisini akişina birak
Teşekkür ederim destegınız ıcın burada kelime dokerken içinizi açabılıyorsunuz. Çaresiz durmaktan nefret edıyorum güçlü maskesının altında yasamak istemedim daha fazla. Yük olmadıgımı dusunmek zorundayım sanırım

Bu söylediklerin o kadar gelip geçici hava cıva şeyler ki
Şu an önemli olan tek şey senin tecrübe kazanıp iyi bir öğretmen olman
Yarın bir gün kendini sağlama alabilmen için tabii ki.
Boş şeylerle uğraşıyosun bence.
Okuldan ayrılırsan pişman olursun.

Ne olursa olsun ne kadar sinirlenirse sinirlensin git dememesi gerekiyordu.
Ben ki sinirlendigimde agzimdan cikani kulagim duymaz, insani katil edecek sozler sarfederim. Ama ben bile benim evimdeki bir insana kizdim diye git diyemem.
Arkadaslarinizda kalin, kiraya ortak olun, onu yapamiyorsaniz faturalari odeyin alisveris yapin bi sekilde desteginiz olsun bu sekilde yuk hissetmezsiniz.
İnanın kavgamızı yazsaydım uzunlugundan okumazdınız. Neredeyse birbirimize girdik agzıma almayacagım seyler soyledım Üzerine resmen birşeyler fırlattım nasıl cıldırttıgını hatırlamak bıle ıstemıyorum. İçkilide olsabunun affı yok o an hıssettıgm o berbat hıs ıcın bıle onu affetmeyı dusunmuyorum.

O halde başladığınız işin devamını etirseniz iyi olur.
Oraya gitmenizin tek nedeni erkek arkadaşınız değilmiş ki onun yüzünden ayrılasınız. İş seçeneklerinizi genişlettiğinizde evden ya da şehirden ayrılmayı tekrar gözden geçirirsiniz.
evet öyle.. öyle bende bunu kendı kendıme soyluyorum ama bu bır tramva oldu sanırım benim bile anlamlandıramadıgım, cok yenı . Anı karar vermemelıyım haklısınız.

Günlük yaşıyorsun. Geleceğini planla kendi ayaklarının üzerinde dur.
İnanın uzandıgım koltuktan kalkmak gibi olsa keske. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak ıcın bır baska hayatlara dahıl olmam bır baska evde kalmak zorunda olmam şart olan bir donemdeyım zaten benı yıpratanda buydu. Kendı ayaklarında durmak ıcın bu kadar ayakları ustunde duramayacak halde olmam. Gucsuz hıssettıgım her an benı boguyor. Güzel bir dilek sadece bu tesekkurler.

ne öğretmenisin. canım kötü haber öğretmenlik artık zor bi meslek. veli, sistem, idare, öğretmenler vs.. sevgiline gelince onun niyeti çok anlamadım yazıda. tavsiyem maaşını garantiye al

Hiç kimseyi hayatının merkezine koyma ve kimseye göre hayatına yön verme. Önce kendin için çalış, kendin için yaşa. Erkek arkadaşın değil kocan bile olsa , onunla olan sorunlarının hayallerinin önüne geçmesine izin verme.

ne öğretmenisin. canım kötü haber öğretmenlik artık zor bi meslek. veli, sistem, idare, öğretmenler vs.. sevgiline gelince onun niyeti çok anlamadım yazıda. tavsiyem maaşını garantiye al
sevgili konusu için kısaca benı korkunc yanıltan tavırlar oldugunu soyleyım sıze cunku o kadar uzun ve korkunc bır kavgaydı kı. Benim okulumda ögretmen olmak çok daha zor. Öğrencı merkezlı ve ''ben ıstemıyorum, cunku ıstemıyorum' dıyen cocukların akıllarını okumak ve her bırıne yetmek zorundayım . Bu avantaj belkı zorla baslamak guclu yapacak benı ama bir yandan bır baska evde kalmak,sevdiğinde yanılmak,ilk ıs deneyımı ,sorumluluklar bir anda yüzüme carptı sankı gercekten hersey zor oldu.

Hiç kimseyi hayatının merkezine koyma ve kimseye göre hayatına yön verme. Önce kendin için çalış, kendin için yaşa. Erkek arkadaşın değil kocan bile olsa , onunla olan sorunlarının hayallerinin önüne geçmesine izin verme.
teşekkur ederım. Sabredıcem ek bır ıs bulana kadar en azından. İçime soguk sular dokuluyor sankı bunları okudukca .

sevgili konusu için kısaca benı korkunc yanıltan tavırlar oldugunu soyleyım sıze cunku o kadar uzun ve korkunc bır kavgaydı kı. Benim okulumda ögretmen olmak çok daha zor. Öğrencı merkezlı ve ''ben ıstemıyorum, cunku ıstemıyorum' dıyen cocukların akıllarını okumak ve her bırıne yetmek zorundayım . Bu avantaj belkı zorla baslamak guclu yapacak benı ama bir yandan bır baska evde kalmak,sevdiğinde yanılmak,ilk ıs deneyımı ,sorumluluklar bir anda yüzüme carptı sankı gercekten hersey zor oldu.
sevgili olayını iyi düşün. evlendikten sonra anlaşamıyosan daha kötü olur. okul olayına gelince kaç yıllık öğretmenim geçen öğrencinin teki kafa tuttu. idareye kadar bezdirdi çocuk. herkes bezmiş. e disiplin sistemi işlemezse olacağı budur

Bu söylediklerin o kadar gelip geçici hava cıva şeyler ki
Şu an önemli olan tek şey senin tecrübe kazanıp iyi bir öğretmen olman
Yarın bir gün kendini sağlama alabilmen için tabii ki.
Boş şeylerle uğraşıyosun bence.
Okuldan ayrılırsan pişman olursun.
umarım öyledır ama artık bır an önce gecsın düzensizlik kusucam hanı oturdugunuz yer batar ya o hıs bu . Bu boslukta bos seylere takmamak mumkun olabılır mı bılmıyorum ama deneyecegım tesekkur ederım yorumunuz ıcın

Back