Geçmiş olsun. Umarım anneniz tam anlamıyla sağlığına bir an önce kavuşur.
Birazcık kendinizi geri çekin. Çünkü patlıcan almanızdan olayın eşinizle aranızın bozuk olup olmadığına gelmesi normal değil.
Benim merak ettiğim patlıcan almanızdan çıkarttıkları sonuçla ilgili sizinle konuştuklarında nasıl cevap verdiğiniz?
Çok mu sessiz kalıyorsunuz?
Amin Allahım razı olsun inşallah.maaşallah herkese sizin gibi evlat lazım... Eşiniz de harika biri anladığım kadarıyla. Allah şifalar versin,sabrınızı arttırsın inşallah
Çok çok teşekkür ederim...
İyiyim iyiyim şimdi...
Dostlarla böyle dertleşmek pek iyi geldi.
Çok teşekkürler herkese...
Her zaman diyorum çok kıymetli benim için burası...Ne demek bitanem tabiki konuşup anlattıkça sende daha iyi olacaksın..
Ne zaman anlatmak istersen bizler buradayız:))
Her zaman diyorum çok kıymetli benim için burası...
Bence sen kendini bir miktar çek. İlgi alakada asla geri durma ama kendi hayatını bir adım geride tut. Hasta yakını olarak sen hassassın. Bu hassasiyetini rahatsız edecek şeylerden kaçınmaya bak. Başka ne yapılır bilmiyorum.Yok açıkça söyledim,malum pazar alışverişini kocamın ailesi yapıyor,ben de pazarın oradaki kuaföre gitmişken patlıcan aldım bir kilo bu kadar basit meseleyi nerelere getirdiniz diye açıkça sordum.
Yok öylesine sorduk diyor ama farkındayım buz gibi.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Babam 2 sene önce kalp krizi geçirdi, stent takıldı. Ondan sonrası kabus gibiydi. Ölüm korkusu yaşayan insanların ameliyattan çıktıktan sonra eskisi gibi olmadığını çoğu yerde okumuştum. Mesela kötü biriyse çok iyi birine dönüşebiliyor bi anda, iyi biriyse de bağırıp çağıran bir canavara dönüşebiliyor. Benim babam canavara dönüşmüştü. Her akşam annemi beni ağlatırdı. Bir de üstüne sigarayı bıraktığı için de sinir stresi vardı gerisini siz düşünün. 1-2-3 alttan aldıkça devam etti. En sonunda artık dayanamadık tamam sen kalp krizi geçirdin ama bize de yazık günah peşinden koşuyoruz sürekli diye sitem ettik artık. 2 sene geçti, hala tam olarak düzelmiş değil ama eskisine göre çok çok daha iyi. Arada yine bağırıp çağırır ama zaten ameliyattan önce de öyleydi diyip geçiyoruz.
Çok uzattım kusura bakmayın. Demem o ki, annenize tamam anne dedikçe devam edecek, kırmadan üzmeden durmasını onun ameliyat olduğu kadar sizin de uğraştığınızı söyleyip kendisine getirmeniz gerekiyor. Onun dışında da 1-2 sene içerisinde, zaman geçtikçe düzelir. Vücut kendine gelir, beyni ölüm korkusunu bir nebze olsun atmış olur.
Allah sağlık sıhhat versin hepsine, bir daha böyle kötü günler göstermesin.
Yani ben anlamadım. Evinizin hanımı siz değil misiniz? Tabiki siz alacaksiniz patlicaninizi da vs de. Bana eşinizin ya da hatta daha çok kayinvalide kayinpederinizin alışverişi yapması abes geldi. Anneniz bunun lafını ne diye yapıyor çok ilginç
Çok teşekkür ederim.Bence sen kendini bir miktar çek. İlgi alakada asla geri durma ama kendi hayatını bir adım geride tut. Hasta yakını olarak sen hassassın. Bu hassasiyetini rahatsız edecek şeylerden kaçınmaya bak. Başka ne yapılır bilmiyorum.
Cok gecmis olsun . Cok iyi bilirm bu aciyi yasadiklarimizi babam akciger kanseriydi cok zorlu bi surecti.Babacgimda en ufak seye sinirlenirdi kuserdi.Ama ilaclrdan acilarindandi keske yasasa ayaklarinn altını opesem bagirsa cagirsa küsse surat yapsa herseyine hasret kaldim.Hasta olsa olmese ömrümü ugruna feda edebilirdim.Cok zor geçti o hastalik süreci.Yasamayan bileemz.Annecigine kirilma darilma bi varlar bi yoklar.Hastaligina ver.Yasadiklarina ver.Hepsi geçiyor..Babacgimn guzel kalbindayanamadi bzii babasiz birakti.Bende oyle üzülür aglar kahrolurdum yanında ağlayamazdm bazen sacama sapan sarkida aglamk icin yer arardm Allah yardimcinz olsunHepimize huzurlu haftalar olsun inşallah...
İşyerimdeyim ve gözyaşlarımı içime akıtmaktan birazdan patlayabilirim.
Çok fazla sıkıntılarımı paylaşabilen bir insan değilim,yanlışım olursa affola.
2 yılı geçti evliliğimizin üzerinden.
Tam evliliğimizin ikinci ayında,tam yılbaşı eğlencesi için gittiğimiz otelde,1 Ocak 2015'te başladı karmaşa...
O gün güzel anneciğimin eline gelen kitleyle İzmir'e dönüşümüz,doktor randevusu,ultrason,mr aniden ameliyata alınışı,kitleyi alacaz derken komple memenin alınışı,ardından koltukaltının temizlenmesi derken yarım saat diye girdiğimiz operasyondan 5,5 saat sonra çıkabildik.
Yeniden kontroller,mr,ped çekimi,radyoterapi derken zorlu bir sürece girmiş olduk. Herkes evliliğin ikinci ayında selfiler paylaşır biz annemin evinde ben annemle babamın yatak odasında yer yatağında kocam da benim bekarlık yatağımda yattık bir süre. Alsa yanlış anlaşılmasın 3 kardeşiz üçümüz de aynı özveriyi gösterdik/gösteriyoruz da. Bir defa offff demedik,pişman olmadık,yüzümüzü eğmedik.
Yüce Allahım hiç kimseye inşallah düşmanıma bile yaşatmasın,tecrübe etmişler bilir ki hasta için de hasta yakınları için de tarifi imkansız bir imtihan bu.
Evet, hep imtihan diye avuttum kendimi de biricik anneciğimi de.
Yaradana sığındık daima.
Şimdilerde daha iyiyiz sonsuz şükürler olsun.
Ancak annem...
Kişilik olarak zaten dominant bir hanımdır. Egosu okşansın,sen en güzelsin,sen en doğrusun dediğiniz zaman sizden iyisi yoktur. İnsanlarla aşırı samimi ilişkileri olduğu için çabuk parlar yeniden egosunu şişirmek için mesai harcamaya başlarsınız.
Şimdi bu rahatsızlıkla beraber bu huyları daha da keskinleşti maalesef. Hiç kimseyi,hiç bir şeyi beğenmiyor,nasıl beğenebilir ki en iyisi olduğu sürece di mi?
Aile olarak hemen hepimiz bu koşulları bildiğimiz için yaşam şartlarımızı ona göre düzenlemiştik ameliyat öncesi de sonrası da. Sadece şu ameliyat sonrası belki 5'e katlandı ona olan ilgimiz,sevgimiz,saygımız.
Ama yetmiyor...
Annem yetinmiyor.
Daha fazla ilgi daha fazla poh pohlama,daha fazla sen haklısınlar,daha fazla ziyaret,daha fazla ağırlanma.
Ki yani burada tarif edemem verdiğimiz ilgiyi.
En son cumartesi günü patlıcan aldım pazardan. Neden ben alıyormuş,neden kocam pazara çıkmıyormuş.
Allah aşkına kendi de çok iyi bilir ki evlendiğimizden beri pazar alışverişimizi kayınvalidem kayınpederim sevdiğimiz yiyeceklerden tek tek yapar,ekstra kendi taze bulduklarını da ekler ya kendileri taşır evimize ya da kocam iş çıkışı hem onları görür hem de malzemeleri alır. Gerçekten yılda ayda bir 1 kilo patlıcan almışım da ne olmuş. O beni düşünürmüş,yorulmamı istemezmiş,yazık değilmiymiş bana,ben onu anlamıyormuşum vs.
Cumartesiden beri hem bana hem kocama küs.
İnanın gözyaşlarımı yutup yutup arıyorum bazen açıyor soğuk soğuk konuşuyor bazen hiç açmıyor.
İşyerinde rahat rahat gözyaşımı dökemiyorum.
Eve gidince kocam kırılacak diye ağlayamıyorum.
Anneme uğradığında annem üzülecek diye ağlayamıyorum.
Bugün öğle tatilinde 1 saat yalnız kalırım doya doya bırakırım kendimi dedim onda da babam geldi,"kızım kocanla bir sorun mu var,neden sen patlıcanı aldın" diye. Yine ona da bir milyon laf anlattım gözpınarlarımı tuta tuta.
İnanır mısınız güneş gözlüğümü takıp eve/işe giderken yollarda,metroda ağlıyorum.
Saat Kulesi tek dostum olsun şu günlerde.
Yine diyorum Rabbim sabrını sen verirsin,sen büyüksün,sen isyan ettirme,anamızı babamızı,kocamızı,ailelerimizi sağlıkla başımızdan eksik etme inşallah.
Sırf içimi dökmek istedim...
Yine diyorum,ergenliğimden beri kendimi ifade etme problemim olduğunun da farkındayım,ancak bu kadar karalayabiliyorum.
Aşağı ineyim,bir sigara içeyim hemen dönerim.
Seviyorum hepinizi.
Amin amin amin inşallah...
Ben tanıyamadım kusura bakma.
Öyle işte tanıyanlar biliyor o sert Lale'nin bir günde süt döken kedi gibi sürekli mahcup olduğunu.
Hayatın ne kadar acımasız ve kısa olduğunu o zamanlar öğrendim ben.
Yine kırdıklarım vardır da eski Lale değilim.
Kocamı çok incittim mesela.Ondan çok utanıyorum. Flört döneminde eski evliliğimin kalıntıları,evlenince annemin rahatsızlığı. Tüm öfke patlamalarımı kocama yaşattım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?